16.12.2018

Anmeldereksemplar: Hjem til jul.

Hjem til jul.

Titel: Hjem til Jul.

Original titel: The Most Wonderful Time Of The Year.

Forfatter: Joanna Bolouri. 

Udgivet på dansk ved: Palatium Books 

Udgivet på dansk den: 19/11-2018.

Antal sider: 338.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak!En overraskende jul.

38-årige Emily har et godt job, fantastiske venner og som det vigtigste en vidunderlig lejlighed. Den er præcis 611 km væk fra hendes skøre og fordømmende familie, der blander sig i alt. Faktisk er det eneste, der kan sættes en finger på i Emilys liv, hendes nogle og 20-årige nabo Evan og hans hang til at flirte, høre høj musik og dyrke endnu mere højlydt sex … men han er ikke til mere besvær, end hun kan klare. 

Emilys kæreste Robert går det også rigtig godt med. Faktisk så godt, at Emily i år håber, at han vil tage med hjem til jul for at møde familien. Endelig slipper hun for at være centrum for fem dages ydmygende og nysgerrig udspørgen fra sine forældre og to yngre (gifte) søskende. 

Men da det går galt med Robert ugen før jul, er Emily til rotterne. Hvordan i alverden skal hun nu klare at tage hjem til jul? Hun allierer sig med festaben Evan (i bytte får han en måneds husleje og brugsret til hendes cabriolet), for Emily har sat sig for, at Robert skal med hjem til jul ligegyldigt hvad, også selvom han ikke er den rigtige Robert …Jeg må sige at dette er nok den mest underholdende og morsomme julebog jeg længe har læst. 
Fra start af og lige til sidste side af er jeg fanget og underhold af Emily´s skrækkelige familie og charmerende nabo, og selvfølgelig også af Emily selv. 

Emily har faktisk et ret god liv, et godt job, gode venner, og en kæreste hun ikke kan sætte en dårlig finger på. Det vil sige lige til den dag hun får noget skidt at vide omkring kæresten og nu står lidt i et kaos, for hun har lovet sin fordømmende familie at hun har ham med hjem til jul. 
Og Emily skal for gud skyld ikke ende med at blive dømt endnu mere hvis hun fortæller hvad der rent faktisk er sket, så hun betaler sin charmerende (Men røv irriterende nabo) Evan til at spille hendes kæreste de fire dage hun skal være ved sin familie. 
Hvordan det kommer til at gå, og om de bliver afsløret, det bliver i nød til selv at læse jer frem til.

Jeg fra fra første kapitel af underholdt, Emily er måske en kvinde oppe i alderen, men hun er ikke kedelig det synes jeg hvert fald ikke, men det må også svære svært at være kedelig med sådan en familie. 
Jeg kan rigtig godt lide Emily, hun håndtere måske ikke det helt rigtigt da hun bestikker sin nabo Evan til at spille Robert, men jeg må sige det underholde mig en hel del at se hende kæmpe med alle de ting der skulle ordnes for at de hele virkede ægte, ikke at de klarede det helt så godt igen. 
Jeg kender en del til fordømmende familier, så kan næsten fornemme hvordan hun ville have haft det hvis hun måtte fortælle sin familie at Robert ikke kom, så på en måde forstår jeg hendes lidt forhastede beslutning, og jeg må sige jeg fik grint en del mens jeg læste denne her bog. 

Sproget i denne her bog er som sådan let nok, men der var da et par gange hvor jeg blev lidt i tvivl om hvad de skrev, det var dog heldigvis ikke så ofte igen.
Kapitlerne er ikke så lange igen, men utroligt undeholdende. Dog læser vi kun fra Emily´s synsvinkel, og det er jo også hendes fortælling, men jeg kunne godt havde brugt et par enkle kapitler fra Evans synsvinkel også, for jeg ville gerne have vidst lidt bedre hvad kan tænkte om den situation han endte i. 
Dog vil jeg alt i alt sige dette var en seriøst morsom bog, og jeg kan virkelig ikke andet end at anbefale denne her morsomme jule bog til jer læsere der trænger til noget jul, og uheldige situationer. 


Bogen er sendt af forlaget til en anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

14.12.2018

Anmeldereksemplar: Forkert nummer.

Forkert Nummer.

Titel: Offsides #1 - Forkert nummer.

Original titel: Right text, Wrong number. 

Udgivet på dansk ved: Palatium Books

Udgivet på dansk den: 28/11-2018.

Antal sider: 301.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak!


Rigtig besked, men forkerte nummer.

Nogle gange er forkert nummer det eneste rigtige. 
Layla og Tyler burde have en masse tilfælles som henholdsvis cheerleader og footballspiller. Men hun synes, at han er den største idiot, der går på skolen, og han synes, at hun er vildt snobbet, og han kan ikke holde hende ud. Når de er i nærheden af hinanden, fyger det med ironi, afvisninger og fornærmelser. 
De kan nærmest ikke holde ud at tale sammen. Men da Layla ved en fejl kommer til at sende Tyler en sms, som egentlig skulle have været til pigen, der sender nøgenbilleder af sig selv til hendes kæreste Adam, ved Tyler ikke, at det er Layla. Han beslutter sig for at lege med, for når det kommer til stykket, kan Tyler slet ikke lade være med at drille den sure pige, der fyrer sms’er af sted om dick-pics, utroskab og tøsesnak. 
Tyler og Layla fortsætter hemmeligt med at skrive til hinanden under falske navne, og mens dagene og ugerne går, bliver det mere og mere alvorligt mellem dem. Og man siger jo, at der ikke er langt fra had til kærlighed, men kan virkeligheden bære, eller vil Layla og Tyler for evigt stå på hver sin banehalvdel?
Jeg har nu fået læst - Forkert nummer. - Og jeg må sige den var både god, men også lidt af en original hvis man kan sige det sådan. 
Tayler er den typiske footballspiller vi egentlig ofte høre om, som er rapkæftet og har selvtilliden på plads.
Og Layla er den lidt klassiske cheerleader der føler sig en smule bedre end de andre, og fx ikke føler hun behøver sige undskyld hvis hun kommer til at gå ind i en på gangen, og da slet ikke hvis den ene er Tayler. 

Layla finder ud af en dag at hendes kæreste Adam er utro, men istedet for at konfrontere ham med det med det samme, vælger hun at tage sagen i egen hånd og skrive til nummeret selv, men hvad hun ikke lægger mærke til i starten er at hun sender til det forkerte nummer. 
Desværre viser det sig også det forkerte nummer er Tayler, det ved hun dog ikke i starten. 
Tayler ved dog heller ikke at det i virkeligheden er Layla der skrev forkert til ham. 
Og det leder så ud i at de skriver med hinanden under falske navne. 
Kan de lære at holde hinanden ud? Eller vil det resten af deres tid altid ende i fornærmelser, afvisninger og ironi hver gang de mødes?
Ja det jo lige det, læs bogen for at finde ud af det.

Jeg synes som sådan det her var en super god bog, jeg kunne rigtig godt lide handlingen, det her med at Layla prøver at konfrontere den her hemmelige kvinde, men skriver forkert og istedet til Tayler, manden hun ikke kan udstå, men så ender med at blive en hun kan være fortrolig med under hemmelige navne og ukendte identiteter. 
Dog er jeg bare lidt ked af det er de her lidt klassiske karakter vi får, den her cheerleader og footballspiller som ikke kan udstå hinanden, men egentlig burde klikke perfekt sammen. Men hvis vi ser lidt bort fra den klassiske del, synes jeg faktisk det var en utroligt underholdende bog omkring det her emne spirrende venskaber/kærlighed, hemmelige identiteter, had til hinanden og dramaet omkring det hele. 
Sproget er super let og forståeligt, og jeg følte bare jeg fløj igennem den ene side efter den anden. 
Kapitlerne er så fint delt op imellem Tayler og Layla, dog er det faktisk mest Layla vi læser fra, og det gør mig som sådan ikke så meget. For selv om de begge har den store rolle i den her bog, så er det alligevel Layla der domminere lidt mere end Tayler på grund af at det hele starter ud med hendes utro kæreste. 
Jeg vil hvert fald helt klart anbefale jer at læse bogen, for den er super god og har derfor også fået 4 stjerner fra mig, desværre mistede den bare den enkle stjerne på grund af den klassiske del. Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 


12.12.2018

Nye bøger i November.

Nye bøger i November!

Jeg modtog i November 8 bøger! Og dem vil jeg nu vise frem til jer her på bloggen! 
Og jeg kan kun sige jeg kan anbefale dem alle sammen, for det virkelig nogle fantastiske bøger som jeg allerede har fået læst. 

Jeg siger med det samme lige tak til alle dem der har sendt mig bøgerne, jeg er så glad for dem!

1. Første bog jeg modtog i November var - Kongestenen #3, Fioron. - Som er skrevet af Hanne Lykke Rix. Hun udgav tidligere på året også de første to bøger i serien, som underholdt mig meget, og derfor skulle jeg selvfølgelig også læse tredje bog. 
Det var en super god bog som i også kan finde min anmeldelse på her inde på bloggen. Jeg kan hvert fald med god samvittighed anbefale jer denne serie.

2. Jeg modtog også to fantastiske bøger fra Alvilda i November måned.
Første bog jeg modtog var den længe ventede bog - Det Glitrende Hof #3, Smaragdhavet. - Dette var en bog jeg var fanget af med det samme, for nu fik jeg endelig svar på alle de spørgsmål jeg havde om den mystiske Tamsin som fangede min opmærksomhed allerede i første bog. I kan også finde en anmeldelse af den her inde på bloggen. 
Anden bog jeg modtog fra forlaget det var - Mortal Engines #2, Forrædernes Fest. - Som jeg må sige var noget bedre end den første bog, den fangede mig med det samme, og tog mig på et eventyr med Hester og Tom igen hvor vi mødte nye personer, jeg glæder mig allerede til tredje bog. 
Der findes også en anmeldelse af den her inde på bloggen. 

3. Jeg var også så heldig at Marie-Louise Rønning sendte mig e-bogen - Kunsten at... Elske. - Som er hendes nyeste Y/A Roman udgivet ved Dreamlitt.
Den indeholdte en interessant handling og en spændende hovedperson. 
Jeg er virkelig fan af Marie-Louise´s værker og evne til at gøre sine hovedpersoner så interessante og fangende. 
I vil også kunne fange en anmeldelse her inde på bloggen af den bog.

4. Jeg modtog også 2 bøger fra Palatium books, som jeg må sige begge var gode, den ene lidt bedre end den anden, men begge underholdende.
Første bog var - Forkert Nummer. Skrevet at Natalie Decker. - Utroligt underholdende bog, havde dog et lille minus, men formåede dog stadig at underholde mig. 
Anden bog var - Hjem til jul. Skrevet af, Joanna Bolouri. - Som har givet mig en del gode grin mens jeg læste den. 
Jeg var virkelig underholdt fra start til slut, og kan kun anbefale jer at læse den her i julemåneden, det er den perfekte bog at læse her i kulden under et varmt tæppe. 

5. Jeg modtog også den ret så populære bog - Skabt for dig. Skrevet af Louise O´Neill. - Gyldendalung var så søde at sende mig bogen til en anmeldelse ( Som i også kan finde her inde på bloggen ) og jeg må sige det var en bog der holdt mig fanget, men også skræmte mig lidt. 

6. Sidste bog jeg fik modtaget i November måned var - Stjernekrønikerne #1. Skrevet af Mads Schack Lindhardt. - Jeg har nu ventet et godt stykke tid på den skulle komme, og glæder mig virkelig til at gå igang med den, i vil kunne læse en anmeldelse senere på måneden. 


Tak til alle der har sendt mig bøger, jeg er virkelig glad for hver og en af dem! 
Skriv endelig en kommentar hvis i har nogle gode bogforslag til mig. :-) 
Tak fordi i læser med der ude.

09.12.2018

Wrap up November, og Tbr December.

Wrap up for November måned.

Nu er November jo slut, og det jo så derfor blevet tid til en wrap up. 
Jeg har dog i denne måned valgt at slå min Wrap up og Tbr sammen, så den kommer i til at kunne læse lidt længere nede i indlægget her. 
Da vi jo er i December måned vil jeg nemlig også prøve at se om jeg ikke kan få tid til at lave en top 10 liste over anbefalede julebøger her til bloggen. 
Men nu til min Wrap up. Jeg fik i alt kun læst 8 hele bøger og begyndt på bog 9. Det lidt flere end jeg havde på min Tbr, men desværre var det ikke alle bøgerne på min tbr alligevel.
Jeg vil som jeg plejer linke til de bøger jeg har læst og anmeldt her i indlægget også. 


1. Den første bog jeg fik læst, det var - Darkest Minds #2, Mørke minder. - Som jeg virkelig så frem til at læse, da jeg virkelig glædede mig til at læse videre på Ruby´s kamp.
Jeg var så heldig at Høst og søn ville sende mig et eksemplar! Jeg linker her til min anmeldelse så i kan se hvad jeg syntes om bogen. 
Anmeldelse: Darkest Minds 2.

2. Anden bog jeg fik læst det var - At danse mellem glasskår. - Som jeg må sige jeg synes var en okay god bog omkring det her med ungdom, forandringer, det at skulle håndtere noget nyt, og de mål man sætter sig for i en ung alder. 
Forfatter Bettina Sturh Lindskow var så sød at give mig eksemplaret til en anmeldelse, og den vil jeg også lige linke til.
Anmeldelse: At danse mellem glasskår.

3. Tredje bog jeg fik læst det var - Jeg ser dig. - Som jeg virkelig synes var en skøn ungdoms bog omkring det med at holde sammen og hjælpe hinanden. 
Oliver og Augustus var virkelig to personer jeg nød at følge, og se hvordan de hjalp hinanden i de lidt svære perioder.
Michella Rassmussen som har skrevet bogen, var så sød at give bogen til en anmeldelse, så tak til hende også. 
Anmeldelse: Jeg ser dig.

4. Fjerde bog jeg nåede at få læst det var - Kongestenen #3, Fioron. - Jeg startede tidligere på året på denne her serie, og så virkelig frem til at læse denne her, og må sige den virkelig også levede op til mine forventninger. 
Tak til Hanne Lykke Rix, og Dreamlitt for anmeldereksemplaret. 
Anmeldelse: Fioron.

5. Femte bog jeg nåede at få læst var - Kunsten at... Elske. - Som er Marie-Louise Rønning´s nyeste Y/A roman hos Dreamlitt. 
Jeg var så heldig at hun ville sende mig e-bogen til en anmeldelse, og jeg må sige det var en virkelig skøn bog, og glæder mig allerede til at genlæse den igen. For jeg må sige at den her hovedperson som Marie-Louise har skabt er fangende og interessant at følge.
Anmeldelse: Kunsten at... Elske.

6. Den næste bog jeg også nåede at læse det var - Det glitrende hof #3, Smaragdhavet. - Som var en bog jeg virkelig havde glædet mig til.
Denne gang var det nemlig den mystiske Tamsin som var hovedpersonen, og hun var en kvinde som fangede min interesse fra allerede første bog, og jeg må sige hun skuffede mig heller ikke.
Tak til Alvilda for det skønne eksemplar! 
7. Jeg nåede også at få læst den populære bog - Skabt for dig, at Louise O´Neill. - Og må sige det var en interessant bog, den skuffede hvert fald ikke mig. Og jeg skal helt sikkert havde læst noget mere fra den forfatter af.
Anmeldelse: Skabt for dig.

8. Ottende bog som jeg nåede at få læst, og også den sidste bog jeg nåede at få læst helt det var - Mortal Engines #2, Forrædernes fest. - Som faktisk var en bog jeg var meget nervøs for at gå igang med. Jeg var lidt skeptisk med den første bog, men jeg må sige anden bog her overgik alle forventninger og var noget bedre, det må jeg nok sige. 
Anmeldelse: Mortal Engines 2.

9. Den bog jeg ikke nåede at få læst helt færdigt i November, men kun 269 sider, det var Havets stemme, som er fjerde bog i Fønixens hjerte serien. Jeg er dog færdig med den nu, og har også anmeldt den. Tbr for December måned.

Og nu hvor i har fået min Wrap up, så får i også lige min Tbr her i samme indlæg. 
Men da vi jo allerede er lidt inde i December, så har jeg allerede læst 3 bøger, og dem får i lige kort her inden jeg ramser resten af min Tbr op for jer. 
Første bog var, Havets stemme som jeg begyndte på i november, men ikke fik læst færdigt, super god bog. Anmeldelse: Havets Stemme.
Anden bog var - Forkert Nummer, af Natalie Decker. - Super underholdende bog, læs mere om min mening når min anmeldelse af den kommer op. 
Og Tredje bog er - Hjem til Jul, af Joanna Bolouri. - Hyldende morsom bog, og en julebog endda, kan kun anbefales, læst også anmeldelsen på den når den engang kommer op. 

Nu til selve min Tbr for resten af måneden, den er dog lidt kort nu. 

1. Stjernekrønikerne #1, af Mads Schack Lindhardt. Jeg fik først bogen i slutningen af November og nåede derfor ikke at læse den der som planlagt, men det vil jeg nu gøre. 

2. Rød dronning #4, Tordenkrig. Jeg er lige med at gå ud af mit gode skind, jeg kan endelig få slutningen på Mare´s kamp om rettighederne til et bedre liv for de røde, og jeg glæder mig nærmest mere til at læse den end til juleaften. Dog venter jeg stadig på den med posten, jeg er så spændt! 

3. Elleskudt, som er anden bog i Tågespinds serien af - Signe Fahl. - Jeg var ret vild med første bog, og glæder mig derfor også ret meget til at læse anden bog, det er dog også en jeg venter på med posten. Kan godt fortælle jer at jeg tjekker altså min postkasse hver dag nu, for jeg venter på en del fede bøger. 

Det var så de bøger jeg har fået læst og har tænkt mig at få læst i December! 
Glædelig Jul! og god læselyst til jer alle sammen! 
Kommenter endelig hvis i har nogle gode bogforslag. 

07.12.2018

Anmeldelse: Fønixens hjerte #4 - Havets stemme.

Havets stemme.

Titel: Fønixens hjerte #4 - Havets stemme.

Forfatter: Christina Ramskov. 

Forlaget: Mellemgaard. 

Udgivet: 11/09-2017.

Antal sider: 402.

Antal stjerner: 5/5. 

Havets stemme.

Maria og hendes venner må tage til Yukionnas rige for at få svar samt finde den næste brik for at få Kitty tilbage, inden de må opsøge Freja, som har hendes sjæl, men det viser sig alt sammen at være lettere sagt end gjort. 
Rejsen mod at få Kitty tilbage er kun lige begyndt og er kun ét problem ud af en lang række, som Maria må tage sig af, mens hun finder ud af mere om, hvem hun selv er, og hvad hendes og den magiske verdens fremtid vil bringe. 
Og hun er ikke alene, en ny fremtid venter både hendes familie og venner, mens hun får flere svar om fortiden, og mørke væsner fra skyggerne lægger planer, som vil påvirke alle – og ikke kun i den magiske verden. 
Havets stemme er den fjerde bog i serien om Maria Carlsen og hendes eventyr.
Jeg har nu fået genlæst fjerde bind i Fønixens hjerte serien, og jeg må sige dette er nok en af mine ynglings bøger, der sker bare så meget mere, og vi udvider vores omgangskreds og steder meget.
Nu glæder jeg mig bare til at gå igang med femte bog. 

Maria Carlsen og hendes venner er ikke længere på skolen, de har fået sommerferie. Men denne ferie skal ikke bruges på helt normale ferie ting, nej Maria og hendes venner har tænkt sig at tage ud og redde Kitty.
Dog sker der meget under deres tur, de er nemlig taget til Yukionna´ernes rige fordi de har hørt noget der kan lede dem til Kitty. Dog går deres tur ikke helt så let som håbet, og de bliver hurtigt hevet ind i en masse drama som de nu skal forholde sig til. 

Fra start af er jeg faktisk ret fanget, fjerde bog starter fra hvor tredje bog sluttede hvor de tog ud for at redde Kitty. 
Og derfor er vi heller ikke på skolen mere, og det er vi faktisk kun meget kort i denne her bog, hvilket jeg synes var fedt nok, for vi får lov at følge og opleve Maria i andre situationer end dem vi er vant til på skolen.
Maria er en krakter jeg er begyndt at holde meget af. Hun er stærk, modig, og en utroligt betænksom og god ven over for andre. Ligemeget hvilken situation hun bliver sat i, så er hendes første tanke altid at beskytte dem hun elsker og holder af. Og det virkelig noget jeg beundre, og er virkelig vild med at det sådan forfatteren har fået fremstillet hende. 
Der sker jo meget i løbet af denne her del, og vi kommer vidt omkring i den magiske verden og i menneskenes verden, og jeg synes det er utroligt fedt med alle de her detaljer forfatteren har fået med til at gøre det så meget lettere at se det hele for sig. 
Jeg glæder mig hvert fald utrolig meget til at læse videre.

Sproget i bogen er stadig rigtig fint, kan dog engang imellem virke lidt tungt, men der hjælper den interessante og fangende handling en hel del. 
Kapitlerne er som de plejer lidt forskelligt mellem korte og lange kapitler, og så skifter de stadig mellem alle de forskellige skønne og interessante personer. 
Jeg kan virkelig kun anbefale denne her serie hvis i læsere er til - Fantasy, venskaber, kærlighed og en masse spænding.  

05.12.2018

Anmeldereksemplar: Kongestenen #3 - Fioron.

Fioron.

Titel: Kongestenen #3 - Fioron.

Forfatter: Hanne Lykke Rix.

Forlaget: Dreamlitt.

Udgivet: 03/11-2018.

Antal sider: 268.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
og forfatteren. Så tak til dem.Fioron.

Efter et liv med undertrykkelse og mishandling har prins Falk omsider fået nok. Drevet af en voldsom vrede over sine forældres forræderi lykkes det ham at stjæle Kongestenen og flygte ud i Furiens store skove. Men hvor er han egentlig på vej hen? Og hvad kan en dreng som han – der hele sit liv har fået at vide, at han er uduelig – stille op mod to magtbegærlige konger og deres hære?

Falk tumler blindt af sted, kun med den tanke for øje at bringe den magtfulde sten så langt væk fra sin far, som muligt. Men han må snart indse, at alle de bøger, han har læst om fortidens helte, ikke kan hjælpe ham ude i den barske virkelighed.

Fioron er tredje bog i serien om Kongestenen.
Jeg har nu fået læst tredje bog i kongestenen serien som går under navnet - Fioron. - Det var en rigtig god fortsættelse, og den levede op til mine forventninger.
De første to bøger følger vi den unge Ellin, men det gør vi ikke mere. Vi følger istedet prins Falk, som er hendes fætter. 

Denne bog starter ikke fra hvor anden bog slutter, den starter nemlig under falks flugt fra slottet med kongestenen. 
I anden bog læser vi fra Ellins synsvinkel omkring at falk er stukket af, men mere får vi ikke rigtigt at vide, det gør vi så nu. 
For tredje bog læser vi om Falk, og hans nye liv. 
Efter Falk er stukket af oplever han en masse spændende ting, og skal jo så nu lære at leve lidt anderledes end hvad han er vant til. Og det må jeg sige han virkelig også klare super godt. 

Falk er en interessant person. I anden bog bliver han fremstillet meget som den stille, overvægtige fætter der gemmer sig lidt i bøgernes verden, men det ændre sig alligevel en del igennem tredje bog, og jeg fik et helt andet billede af ham i løbet af bogen, et positivt billede. 

Handlingen i denne bog fangede mig faktisk ret hurtigt igen, og jeg nød lidt vi skiftede synsvinkel, for nu får vi lidt mere at vide omkring den her krig som Falks far faktisk var med til at starte, og hvad Falk mener omkring alt det. 
Alt i alt synes jeg utroligt godt om bogen, og glæder mig til at læse videre på serien, og håber lidt vi måske skifter imellem både Falk og Ellin i næste bog, det ville være fedt at læse lidt mere om hvordan Ellin har det nu. 

Sproget i bogen er som sådan ret let, men kan nogle gange virkelig tungt at komme igennem, dog hjælper den interessante og spændende handling lidt på det. 
Som jeg har nævnt følger vi kun Falks synsvinkel i denne bog, og det gjorde mig intet, han er en spændende person, og jeg vil da helt sikkert gerne læse mere om ham. 
Det hvert fald en serie jeg varmt kan anbefale til jer læsere der ude. Bogen er tilsendt til anmeldelse af forlaget og forfatteren, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 


02.12.2018

Anmeldereksemplar: Skabt for dig.

Skabt for dig. 

Titel: Skabt for dig.

Original titel: Only ever yours. 

Forfatter: Louise O`neill. 

Udgivet på dansk ved: Gyldendal.

Udgivet på dansk den: 14/09-2018.

Antal sider: 549.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak til dem!.


Skabt for dig.

Louise O’Neills prisvindende bestsellerroman 'Skabt for dig' er en dystopisk-feministisk fortælling om en verden, hvor kvinder betragtes som genstande, der oplæres, eller snarere opdrættes, med det ene formål at kunne tjene og tilfredsstille mænd bedst muligt. 
Ifølge forfatteren handler hendes historie 'om enhver teenagepige, som i al hemmelighed føler, at hun ikke hører til nogen steder, og at hun aldrig vil komme til det; om enhver kvinde, der føler sig presset til at se ud på en bestemt måde eller tilpasse sig en bestemt måde at opføre sig på, og som ikke forstår hvorfor; og om, hvad det vil sige at være kvinde i en verden, der konstant ser ned på dig på grund af dit køn.'"evaer er designet, ikke født. Skolen oplærer dem til at være perfekte: smukke, gode og Altid Villige. Og til ikke at tænke for meget. Det bryder ingen mænd sig om."
Jeg har nu fået læst - Skabt for dig. - som er skrevet af forfatter Louise O´Neill. 
Dette var en bog jeg var meget spændt på at læse, jeg har nemlig ikke læst noget fra den her forfatter, men har kun hørt godt om hendes skrivestil og hendes bøger, og ikke mindst lige denne her bog har fået en del ros, men noget jeg lagde mærke til var også at mange synes den var lidt skræmmende, og det må jeg sige jeg faktisk også lidt synes den var.

Skabt for dig har ligesom lidt det her emne "frygten for ikke at være god nok" vil jeg selv sige. 
Vi læser nemlig om de her Evaer som er skabt for at behage mænd, og være koner, konkubiner eller kyske på skolen.
Men de her Evaer lever også under et ret stort pres for at fejle, ikke at være gode nok, veje for meget, eller ikke være smukke nok.
I Skabt for dig, følger vi Evaen Freida, og hendes stræben efter at være perfekt, og passe ind blandt de andre Evaer, og ende som kone. 
Freida er bedste venner med Evaen Isabel, som altid har været nummer et på den her liste. 
Men det ændre sig en dag, og derfor ændre det hele sig faktisk også lidt for Freida, for nu det en ny på første pladsen, og hun ved ikke rigtig hvordan hun skal forholde sig til det.

Freida er lidt af en medløber, hun vil rigtig gerne passe ind ved de populære piger, og gør derfor nogle gange nogle lidt drastiske og dumme ting.
Men jeg kan på en måde god lide hende alligevel, hun har helt klart sine egne meninger, men har bare svært ved at udtrykke dem i frygten for ikke længere at være god nok.

Jeg var faktisk ret vild med den her bog, jeg synes den er super godt skrevet, og har en fangende handling.
Det der faktisk skræmmer mig så meget ved den, det er den måde kvinder bliver fremvist i bogen, at de har ingen ret til at skulle sige noget, og faktisk bare er skabt for at pynte ved siden af en mand, behage dem, eller tage sig af nye Evaer.

Sproget er rigtig fint og let, jeg følte på intet tidspunkt jeg ikke kunne følge med, eller vidste hvad der skete.
Kapitlerne er dejligt korte, og vi følger kun Freida, som jeg egentlig er ret tilfreds med da det er hendes kamp den her bog også handler om.
Alt i alt synes jeg det var en rigtig god bog, og kan helt klart anbefale den til jer læsere der ude. Bogen er tilsendt til anmeldelse af forlaget, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Anmeldereksemplar: Hjem til jul.

Hjem til jul. Titel: Hjem til Jul. Original titel: The Most Wonderful Time Of The Year. Forfatter: Joanna Bolouri.  Udgivet p...