28.02.2018

Anmeldereksemplar: Krøniken om morika #3 - Stenløvens brøl.

Krøniken om Morika 

Titel: Krøniken om Morika #3 - Stenløvens brøl.

Forfatter: Sidsel Sander Mittet. 

Forlaget: Facet.

Udgivet: 09/02-2018.

Antal sider: 464.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er tilsendt til anmeldelse af forlaget Facet, så mange tak til dem!.

Stenløvens Brøl.

I det gyldne morgengry marcherede række efter række af sortklædte soldater op mod Maasa-das port, blot for at sprede sig ud på plateauet foran.
”De er så mange,” sagde Itua. ”Jeg anede ikke, de var så mange.”
Sandsnogenes by er faldet, hilaerne er splittet af interne stridigheder, og morikanerne er på fremmarch med den skånselsløse Iton i spidsen. Midt i konflikten står Itua, den tidligere morikanske adelskvinde, der nu er kriger, og Kraftkrigeren, Aaton, som har brudt med sit folks traditioner og tabuer. Flugt er ikke længere en mulighed. Begge må de indtage deres roller og samle hilaerne i den kamp, der kommer til at forme landets fremtid
Stenløvens Brøl slog benene under mig, jeg troede virkelig ikke at den her serie kunne blive bedre, men der tog jeg fejl.
På en måde vidste vi jo godt hvordan bogen ville ende, eftersom at vi jo høre lidt omkring Itua fra den første trilogi som Sidsel skrev, men det er jo selvfølgelig også kun hvis man har læst den. Men igennem hele den her serie, finder vi rent faktisk ud af hvordan det hele foregik, og hvordan det vi hørte om fra den første serie rent faktisk skete, og endte, og det synes jeg var utroligt spændende at følge. 
Itua er vokset utroligt meget igennem de her tre bøger, og det samme med alle de andre personer i den her bog. 
Selv om man ved lidt om slutningen, rørte den mig utroligt meget alligevel. Jeg skal være ærlig, jeg sad nærmest og tudet igennem de sidste 50-60 sider, så meget rørte den mig altså. 
I starten var Itua og Byroon jo på ingen måder særligt glade for hinanden, men deres forhold vokser, og bliver stærkere og stærkere, og ender med noget smukt. 
Men igennem den her bog, bliver jeg også meget overrasket. Der sker rigtig mange ting, jeg på ingen måder havde forventet, og ikke for at afsløre for meget, men man får mere at vide omkring Aatons fars baggrund, og det man får at vide var seriøst overraskende. Det havde jeg slet ikke set komme. 
Men igennem ja alle de her tre bøger i Krøniken om Morika, begyndte jeg at holde af dem alle på forskellige måder. Jeg er og forbliver fan af Sidsel Sander Mittets bøger. Og vil nu også sige jeg da ikke ville blive skuffet hvis lige de her bøger blev filmatiseret en dag, det kunne være interessant at se.
Sidst vil jeg runde af med at rose alle tre bøger covers, de er virkelig smukke. Det har Breth Design virkelig gjort godt. 


Bogen er tilsendt til anmeldelse og er udelukket blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...