30.04.2018

Anmeldelse på: En som Nora.

En som Nora.

Titel: En som Nora.

Forfatter: Lise Bidstrup. 

Forlaget: Tellerup.

Udgivet: 26/02-2018.

Antal sider: 184.

Antal stjerner: 4/5.


Vi behøver ikke alle være ens.

Nora har det svært. 
Hun passer ikke ind i skolen. 
Hun passer ikke ind blandt de andre piger. 
Og hun passer bestemt ikke ind i sin mors forestilling om 
hvordan en pige skal være. 

Men en dag møder Nora fru Drissing.
Hun har også meget at slås med i forhold til
at kunne begå sig i verden. 
Men hun deler Noras store passion for bøger.

Gennem deres venskab finder Nora ud af
at det er godt nok at være som man er.
Og måske, bare måske vil andre acceptere én 
hvis man tør være tro mod sig selv …
En som Nora, er faktisk et smukt eksempel på at vi ikke alle behøver være ens, have de samme hobbyer, have den samme tøjsmag, eller samme holdninger. 

Nora har faktisk ingen venner, de andre i skolen er egentlig lidt efter hende, men hun ved ikke hvorfor, hun holder sig for sig selv, og prøver ikke gå i vejen for de andre. Så hvorfor er det de ikke synes om hende? Er det hendes tøj? Hendes væremåde? Eller fordi hun godt kan lide at læse? Godt spørgsmål.

Lise Bidstrup har fået skrevet en utroligt god bog om en ung pige der ikke kan finde sig til rette i sit liv, og har svært ved at acceptere sig selv.
Det jeg synes bedst ved bogen, det er at Lise rent faktisk formår at holde sproget, væremåderne og stilen for hvordan de unge er nu om dage, både hvor lede de kan være, men også hvordan nogle kan være høflige og søde.

Jeg kan rigtig godt lige Fru Drissing, hun er en sød ældre dame som Nora får arbejde ved, men hun hun har selv sine egne problemer, og dem får Lise også fremvist på en fin måde. 

Bogen er kort og letlæselig, men jeg ville dog gerne have haft den var lidt længere, jeg ville gerne have fulgt Nora lidt længere, især fordi jeg faktisk godt kunne se lidt af mig selv i hende. 
Sproget er let, skrevet godt og følger ungdommen, og samtidig også de voksnes sprog når man høre hvordan de voksne snakker til de unge og opføre sig.

Alt i alt, så synes jeg virkelig Lise har fået skabt en bog, der er et godt eksempel på at vi ikke alle behøver at være ens. 
Det hvert fald en bog jeg vil anbefale, både unge såvel som voksne, vi kan alle sammen lærer noget. Om vi så er i den voksne gruppe, som hvis vi er i børnenes eller teenagernes grupper. 

28.04.2018

Anmeldereksemplar: Mørkets Søn #3 - Sikanias Arvinger.

Mørkets søn #3.

Titel: Mørkets søn #3 - Sikanias arvinger. 

Forfattere: Jeanette Hedengran og Tina Sandahl. 

Forlaget: Ulven og Uglen.

Udgivet: 21/08-2017.

Antal sider: 625.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, så mange tak!


Vil han blive stødt af tronen, for hvad han har gjort?

Sikania har vundet krigen mod Koru, men hjemme i Heikan venter andre fjender på Destan. Han har altid handlet før han tænkte, og konsekvenser af gamle beslutninger sniger sig nu ind på ham. Snart er det ikke kun Destan selv der er i fare, men alt hvad han har kæmpet for, og de mennesker der betyder mest for ham.

Destan har lært af sine fejl, men er omverdenen parat til at tilgive? Selv valg truffet af kærlighed kan gøre ondt, og Destan må manøvrere i en verden af folk han har svigtet. Hvis kærligheden kan overvinde døden, kan den så overleve alt?Jeg har nu fået læst den sidste del at Mørkets Søn trilogien. Og jeg kan kun sige, Jeg er vild med den! Igennem hele anden bog, kæmpede han jo med at holde sig på tronen, og vække Celina fra de døde. Men jeg skal være ærlig jeg sad igennem hele bog to og tænke "HA, det sker aldrig makker!" Og så da jeg læste den sidste side i bog to, der måtte jeg æde mine ord, for han gjorde det. 

Sikania har vundet krigen. Destan har fået vækket Celina, men vil hans undersåtter støtte ham hvis de finder ud af han har brugt sort magi? 
Ja det jo et godt spørgsmål.

Tredje bog starter faktisk fra hvor anden bog sluttede. Og jeg sad med en knude i maven igennem største delen af bogen. For på intet tidspunkt er den kedelig. Der er hele tiden et eller andet der går hen og spænder ben for Destan, som egentlig gør det hele lidt mere interessant at følge ham. For hvordan vil han takle det når der er mere der går galt for ham?
Vil han forblive den gode person Celina har gjort han til, eller vil han gå tilbage i sine gamle mønstre og blive en dårlig hersker?
Læs bogen.

Igennem alle tre bøger formår sproget, handlingerne, detaljerne, og de her følelser der er blevet lagt i de forskellige personer så de er som det er, formår begge forfatterene at følge hinanden og gøre det flydende og let at forstå. Selvom der måske er lidt meget tekst på siderne, og at den sidste her er lidt små tyk, så de utroligt lette at komme igennem. 
Normalt er jeg skeptisk når jeg ser det to forfattere om et værk. For kan de nu holde tempoet og ikke få blandet to forskellige skrivestile ind i hinanden. Men det har Jeanette og Tina ikke fået gjort, det har fået skabt nogle gode bøger. 

Destan og Celina, er nogle skønne personer at følge igennem alle de her kampe de nu bliver sat ud for, de aldrig kedelige. De nemme at holde af selv om man måske engang mellem holder mere med den ene end den anden, hvis i forstår. 
Jeg har hvert fald haft en fornøjelse ved at følge dem igennem alle tre bøger, og de kan helt klart anbefales, hvis i altså er til fantasy.Bogen er modtaget til anmeldelse af forlaget, og er udelukket blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger om bogen.
25.04.2018

Anmeldereksemplar: Mørkets Søn #2 - Grænselandet.

Mørkets søn #2.

Titel: Mørkets Søn #2. - Grænselandet.

Forfatter: Jeanette Hedengran, og Tina Sanddahl.

Forlaget: Ulven og Uglen.

Udgivet: 09/06-2016.

Antal sider: 405.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, så mange tak!Kan han klare at være på tronen?

Hungersnød og krig truer Sikanias mørke folk, og det er op til Destan at redde dem. Som nyudnævnt hersker hviler alt ansvar på hans skuldre, og alliancen med lysets folk kan kun hjælpe ham et stykke ad vejen.
Destan må nu vise at han er mere end en egoistisk ballademager, og at han har viljen og evnerne til at bære opgaven. 
Men det er svært når han mangler Celina ved sin side, og kampen for at få hende tilbage kan meget vel komme til at koste ham tronen eller livet
.Mørkets søn 2, levede virkelig op til den første i serien. 
Første bog sluttede jo ret så sørgeligt, Celina døde, Han dræbte sin far og skal nu overtage tronen. Hans land er ved at ende i hungersnød, og der trues med krig. Kan han nu klare tabet af sin elskede samtidig med han skal klare alt andet? 
Ja det jo så det vi finder ud af i løbet af denne bog.

Efter Destan mødte Celina, ændrede han sig meget! han er blevet bedre, mere moden, og noget sødere over for andre. Selv om han nu stadig til tider holder nogle mure oppe omkring sig, men det han jo egentlig også nød til nu hvor han er blevet hersker over mørkets folk. 

Gennem hele bogen, skifer vi meget imellem flere synsvinkler, og så en masse info fra forskellige folk. Vi læser fra - Destan - Hersker Regn - Baran - Rikkeline, og en Kastor, og så mener jeg også der en gang imellem lige kommer lidt fra nogle andre også. Men hele tiden skifter det og holder på spændingen af hvad der nu sker. 

Som den første bog, havde jeg også virkelig svært ved at lægge anden bog her fra mig, hele tiden hev den i mig, fordi der blev ved med at ske noget hvor jeg altså bare måtte læse videre og finde ud af hvad der ville ske. Om Destan nu ville blive sit gamle tyraniske jeg, eller om han fortsatte med at blive den lidt forbedrede del af sig selv ( uden at spoile jo) 

Som der står på bagsiden vil han kæmpe og gøre alt for at få Celine tilbage, om det skal koste ham tronen eller livet. Men hvordan får man en død tilbage? Hmm læs bogen...

Slutningen gav mig et sug i maven, og gør at jeg bare må læse videre og få den sidste del af trilogien med. Egentlig burde den ikke overraske mig så meget, men det gjorde den alligevel.

Igen formår forfatterne at holde tempoet, sproget og handlingen flydende hele vejen igennem bogen, jeg kan stadig ikke mærke at det to forskellige forfattere der har skrevet den, og det altså en meget positiv ting efter min mening.
Jeg vil hvert fald stadig varmt anbefale denne serie, så har du ikke læst den første endnu og du sidder og læser denne anmeldelse, så vil jeg anbefale dig at komme igang med den først.Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.

23.04.2018

Anmeldereksemplar: Når ingen høre dig skrige.

Når ingen høredig skrige.

Titel: Når ingen høre dig skrige.

Original titel: There's Someone Inside Your House

Forfatter: Stephanie Perkins.

Udgivet på dansk ved: Carlsenpuls.

Udgivet på dansk den: 19/04-2018.

Original sprog: Engelsk.

Antal sider: 301.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, 
så mange tak!


Hvem er syg nok til at gøre det?

Det er næsten et år siden, at Makani Young flyttede ind hos sin bedstemor langt ude på landet i Nebraska, og hun er stadig ved at finde sig til rette med sit nye liv. Og hun er stadig jaget af sin fortid i Hawaii.

En efter en bliver hendes medstuderende på byens lille high school myrdet i en række brutale drab, og imens politiet jagter morderen, breder uhyggen og usikkerheden sig, og Makani bliver tvunget til at forholde sig til sine egne mørke hemmeligheder.Jeg har nu fået læst min første bog af Stephanie Perkins, og det var jeg meget spændt på. Jeg har hørt meget godt om hendes andre bøger, men har bare aldrig fået læst nogle af dem. Men det har jeg så nu, og det var spændende, og nervepirrende.

Da jeg først begyndte på - Når ingen høre dig skrige - Sad jeg helt ude på kanten af bussædet med en knude i maven og nerverne på højkant. For allerede første kapitel var nervepirrende. 

Stephanie Perkins formår virkelig at gøre det hele livagtigt, at det ikke bare er tekst på en side. Alle de her detaljer hun får med når de her mord bliver fortalt om, det var så godt detaljeret at jeg sad og kunne se det i billeder for mig. (Ikke altid lige lækkert) Men jeg vil dog rose hendes måde at få det vist frem på.

Vi følger Makani igennem de her tragedier som der sker i den lille by i Nebraska. Hun har selv sine hemmeligheder, og grunde til at være flyttet der til istedet for at være blevet i Hawaii. 
Jeg synes egentlig hun er en ret interessant person at følge. Hun håndtere de her dårlige ting der sker omkring hende, på sin helt egen måde. Og det beundre jeg hende faktisk lidt for. 

Der går faktisk lang tid før man finder ud af hvem morderen er, og jeg kunne egentlig heller ikke rigtigt gætte mig frem til hvem det var. For hele tiden ændrede rygerne sig, folk opførte sig alle underligt som man nu kan forvente når man høre om en morder i sin by. 
Men selv da de så finder ud af hvem morderen er, så kan de ikke følge sig sikre på at overleve... 
Men nu vil jeg ikke spoile for meget jo.

Der er et enormt forældre svigt fra Makanis forældre, de føler mere hun er i vejen end en datter. Men så det jo godt at hendes bedstemor er der til at tage sig af hende, og omvendt. 
Jeg kan rigtigt godt lide hendes bedstemor.

Sproget er let og flydende, forfatteren for forklaret sig godt i detaljer så jeg følte slet ikke behovet for at gå tilbage og læse noget om eller læse den samme sætning flere gange.
Derudover er kapitlerne også en fin længde, de hverken for lange, eller for korte. 

Men alt i alt så synes jeg virkelig at Stephanie Perkins har fået skrevet en rigtig god, og nervepirrende bog. Og jeg vil helt klart på et tidspunkt få læst nogle af hendes andre bøger, både dem der kommer i fremtiden og de ældre. 
Så hvis i er til en lidt splatter/blodig og nervepirrende bog, hvor man ikke helt kan regne den ud med det samme, så kan jeg klart anbefale denne bog.Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er udelukket blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen. 

22.04.2018

Anmeldereksemplar: Mørkets søn #1.

Mørkets Søn.

Titel: Mørkets Søn. #1

Forfattere: Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl.

Forlaget: Ulven og Uglen.

Udgivet: 27/07-2015.

Antal sider: 393.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, så mange tak!


Kan Mørket og Lyset sammen?

Destan Tolvarssøn er arving til tronen, og når hans far dør, er det ham der skal herske over Sikanias mørke folk.
Men det vil Destan ikke – og desuden er der mange år til at hersker Tolvar dør.
 Celina er også arving til en trone. Hun er lysets datter, og når hendes far en gang er væk, skal hun herske over Sikanias lyse folk.
 Selvom Sikania er et rige, er de to folk aldrig i berøring med hinanden: De har delt døgnet mellem sig, og sådan har det været mange generationer tilbage.
 Derfor er det heller ikke meningen at Destan og Celina nogensinde skal møde hinanden. Men det kommer de til. Hersker Tolvar har udtænkt en plan som skal sikre hans folk evigt mørke, og Destan skal hjælpe ham med at få det til at ske. Mørkets søn sprang virkelig alle mine forventninger. Jeg havde hørt rigtig meget godt om den, men jeg havde ikke forventet den ville være så god. Jeg kunne slet ikke slippe den da jeg først begyndte på den, og var faktisk allerede færdig på under et døgn, så spændende var den.

Mørkets søn har den perfekte blanding og handling. Der er den rette mængde spænding, drama, humor, kærlighed, skænderiger, og sammenhold. Alt i den her bog synes jeg passer så godt sammen, og virkelig giver en god bog i den her fantasy genre. Og så er den skrevet af to forfattere, og det kan man faktisk ikke se, den svinger godt i sproget og den handling hele vejen igennem, jeg lå hvert fald ikke mærke til det var to forfattere der havde skrevet den.

Destan som er Mørket søn, er noget af en rod, laver bellade, driller andre, og gider ikke høre efter når han skal lære noget der omhandler at skulle overtage tronen den dag hans far dør. For han er på ingen måder interesseret i den her trone. 
Men Destan har faktisk også den her anden side af sig del, den lidt blødere side, og det er den side jeg synes bedst om ved ham. Selv om han ikke var den her lidt pæne dreng i det, så synes jeg faktisk rigtig godt om ham, og forfatterende har fået lagt nogle gode følelser i ham, så han ikke virker for opdigtet og kedelig.
Og så har han et ret interessant ride dyr. Det faldt jeg virkelig for meget det samme!

Så der Celine, Lysets datter. Hun står også til at skulle over tage tronen for lysets folk en dag. Og det ser hun frem til. 
Celine er meget sød, og tænker altid på andre. Igen har forfatterene fået lagt følelser i hende her også, og ikke gjort hendes personlighed kedelig og stiv.
Men jeg vil ikke skrive for meget om Celine, for så får jeg næsten spoilet lidt for meget.

Det her med Lyset og Mørkets folk, interesserede mig utroligt meget. Det med at Mørkets folk bor under jorden i huler, det fangede mig virkelig. For de kan jo se i mørket, men deres øjne kan ikke rigtigt tåle lyset og det er smerte fuld for dem. 
Ligesom Lysets folk bor over jorden, men er bange før mørket. 
Og det synes jeg faktisk var rigtig interessant at følge og høre om. Men igen nu vil jeg jo ikke spoile for meget. 

Alt i alt, så har forfatteren fået skabt den første bog her rigtig godt, den er spændende og interessant, og jeg vil klart anbefale den til jer der er til fantasy. 
Jeg skal hvert fald læse videre på den her serie. Denne bog er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.

18.04.2018

E-bogsanmeldereksemplar - Invasionen af Tearling #2.

Invasionen af Tearling.

Titel: Invasionen af Tearling #2. 

Original titel: The Invasion of the Tearling.

Forfatter: Erika Johansen. 

Udgivet på dansk ved: People´s press.

Udgivet på dansk den: 01/05-2017

Antal sider: 536

Antal stjerner: 5/5.

E-bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse så mange tak!


Kan hun slå den røde dronning?

Kelsea er kommet på tværs af Den Røde Dronning, som nu ønsker hævn.
 Det udløser en indædt kamp mellem de to rivalinder, mens befolkningen i Tearling samler sig i frygt. Spørgsmålet er: Kan den mystiske pige Lily hjælpe Kelsea? Eller er Tearlings undergang nær?Jeg var jo ret vild med den første bog i denne trilogi, og jeg må sige, anden bog her levede virkelig op til de høje forventninger. 
Den fortjener alle 5 stjerner, for den er på intet tidspunkt kedelig, den er livlig og spændende hele vejen igennem.

Jeg var jo vild med Kelsea i den første bog fordi hun var så nede på jorden og tænkte ikke på hvordan andre så på hende, ud over om de nu synes hun var en god dronning, om hun kunne leve op til deres forventninger til hende. 
Men i denne del, forandre hun sig fantisk på en måde, jeg er stadig hel vild med hende, men hun ændre sig både udseensmessigt og personligheden, hun bliver stærkere og stærkere i mine øjne. 
Og det kan dem i hendes livgarde også godt se, dog er Morgenstjerne ikke helt så vild med hendes forandring som jeg er.

Tearling er i krig mod den røde dronning nu, og det ser ikke godt ud for Tearling. De har ikke nok soldater, eller de rette våben. 
Ærligtalt ser det ret så skidt ud for dem. 
Men kan Kelsea rede dem? 
Ja det jo lige det, det må du så læse bogen for at finde ud af.

Jeg vil ikke spoile for meget, men jeg blev meget forvirret på et tidspunkt i løbet af bogen, da vi ligepludselig læste om en Lily, og vi var slet ikke i Kelseas tidsalder, men hurtigt fandt jeg ud af, det var en kvinde før udvandringen kom vi læste om. Men nu vil jeg ikke spoile mere, nu har i fået lidt hint så i ikke sidder helt fortabte og ikke forstår hvorfor man læser om hende. 


Alt i alt, så formår Erika Johansen, stadig at holde styr på alle de her små detaljer omkring Tearling, Mortserne, Kelsea, Den røde dronning, deres baggrunde, dronningens livgarde, nylondon, og en masse andre detaljer, på plads. Jeg er imponeret over at hun har fået skabt det her med det lidt gammeldages splejset sammen med det ny moderne uden at kludre i detaljerne.
Den her bog fortjener virkelig alle 5 stjerner, og hvis jeg kunne ville jeg helt klart springe skalaen og 
give den flere stjerner.

Jeg glæder mig hvert fald til at få slutningen på denne spændende trilogi, for den slutning har virkelig gjort mig sulten efter den sidste bog i trilogien. Jeg kan klart anbefale denne bog serie.


E-bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.

16.04.2018

Tbr for April.

Tbr for April måned.

Ja nu er vi jo en del dage inde i April måned, og jeg er vel lidt sent ude med min Tbr for måneden, og har allerede fået læst en lille håndfuld bøger. 
Men selv om jeg er lidt sent på den, så laver jeg altså alligevel lige min tbr, men smider også lige de bøger på jeg allerede har fået læst.
Jeg vil starte ud med de bøger jeg dog allerede har fået læst, også smider jeg dem på jeg regner med at få læst i løbet af resten af måneden.


 1. Første bog i måneden nåde jeg af afslutte Smaragd grøn, som er sidste bog i trilogien Rubinrød. Fantastisk bog.
 2. Anden bog jeg fik læst var træernes tid, en bog jeg desværre havde lidt svært ved at forholde mig til, men har anmeldt den, så i kan læse lidt om den der.
 3. Min tredje bog, det blev Calendar Girl 2, som indeholdte - April, Maj og Juni. Jeg er vild med Calendar girl, og det altså en serie der skal genlæses.
 4. Fjerde bog, ja det blev så Calendar Girl 3 som indeholdte - Juli, August og September. Igen, jeg er altså helt vild med hende her Mia.
 5. Femte bog, og ja gæt engang, det blev så Calendar Girl 4, som indeholdte de sidste 3 måneder, Oktober - November og December. 
 6. Og så blev det tid til Invasionen af Tearling, som er anden bog til Dronningen af Tearling, nu hvor den tredje og sidste bog snart kommer ud, måtte jeg jo lige så læst anden bog.
 7. Syvene bog, det blev Mørkets søn 1, fantastisk bog, den overgik virkelig alle mine forventninger.
 8. Ottende bog, og den sidste bog jeg altså end til videre allerede har fået læst, og det er Mørkets søn 2, Og den var altså lige så god som den første bog.

Så nu har jeg fået remset alle dem jeg har læst allerede op, nu vil jeg gå igang med dem jeg regner med at læse i resten af måneden.
 1.  Første bog, det bliver Mørkets Søn 3, for anden bog sluttede altså sådan ret spændende, og jeg må bare læse videre.
 2. Så regner jeg med efter Mørkets søn 3, at så igang med - Når ingen høre dig skrige, som udkommer den 19 April på dansk ved Carlsenpuls, de var nemlig så skønne at sende mig et anmeldereksemplar af den.
 3. Efter den, så regner jeg med at gå igang med Vareulvens Forbandelse, som er anden bog i Ulfhendin Sagaen, som lige er blevet genudgivet med nyt cover ved Dreamlitt, som også var så skønne at sende den til anmeldelse. 
Der efter venter jeg faktisk også på nogle bøger med posten, jeg ved dog ikke hvilken række følge de bliver læst i, for jeg ved ikke helt hvornår de kommer endnu, men regner med de da kommer i denne måned.
Jeg venter fx, på - Vejen til dit hjerte af J.P Monninger som udkommer her i April ved Lovebooks. Ud over den, så venter jeg på - 14 dage i Austin og Uofficielt din af Henriette Vesterbak, som har været så sød at ville sende mig et eksemplar af begge bøger til mig.
Udover dem, så venter jeg også på en pakke fra Camilla Wandahl, hvad den indholder sådan helt præcist af hendes bøger, ja det får jeg at se når den kommer. 
Ud over dem så venter jeg også på et par andre bøger. Men dem der er nævnt nu er sådan set dem jeg håber på at få læst i resten af denne måned, hvis ikke. Ja så kommer de bare på næste måneds Tbr. 

14.04.2018

E-bogs anmeldereksemplar: Smaragd grøn.

Smaragd Grøn.

Titel: Smaragd Grøn.

Original titel: SmaragdGrün.

Forfatter: Kerstin Gier.

Udgivet på dansk ved: Turbine.

Udgivet på dansk den: 11/10-2016.

Original sprog: Tysk.

Antal sider: Læst som E-bog.

Antal stjerner: 5/5.

E-bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, så mange tak!.
Smaragd Grøn.

Jeg ville ikke være den første, der døde af et knust hjerte ...Gwen må og skal opfylde sin skæbne – der er bare ingen, der vil fortælle hende, hvad den går ud på. Siden hun fandt ud af, at hun er den såkaldte rubin – det sidste medlem af en cirkel af 12 tidsrejsende – er alting gået galt. 
Gwendolyn har en mistanke om, at grundlæggeren af den mystiske orden af tidsrejsende har ondt i sinde, men ingen vil lytte til hende. Og hun har netop fundet ud af, at hendes charmerende (og irriterende lækre) følgesvend Gideon vist har udnyttet hende hele tiden.

Vil Gwendolyn afsløre ordenens hemmeligheder i tide?Smaragd Grøn er virkelig en fantastisk slutning på trilogien, selv om jeg da må indrømme jeg bliver helt trist ved tanken om der ikke kommer mere om den sjove Gwendolyn og den flotte Gideon.
Som anden bog, så starter den sidste bog her faktisk fra hvor den anden sluttede, og fortsætter der.
Og jeg var ikke længe om at gå igang med den tredje bog her for at finde ud af hvorfor Gideon rent faktisk bare havde udnyttet Gwendolyn.


Faktisk går den her trilogi ikke over lang tid, fra hun finder ud af hun er den tidsrejsende og ikke Charlotte. Til slutningen, som jeg selvfølgelig ikke vil afsløre af hvad der sker.
Men ofte ser man i andre bøger at tiden strækker sig over flere måneder, nogle gange år. Men det gør den her faktisk ikke så vidst jeg kunne forstå, så strækker den sig faktisk over ret kort tid, ikke at det gør noget. 
Det gav mig faktisk et rigtigt fint overblik over hvordan Gwendolyn var i sin hverdag, i skolen, ved Ordenen, og hos sin familie, og ikke mindst som en ægte person.

Gwendolyn, ja hvad skal jeg sige om hende, hun bliver bedre og bedre, selv om hun dog er en lille smule blødsøden over for ham Gideon. Men ud over det ændre hun sig faktisk ikke, hun er den samme flabede og sjove pige vi møder i den første bog, og igennem dem alle tre er jeg begyndt at holde meget af hende. 


Så der Gideon igen, ja hvad skal jeg dog sige. Min mening om ham svinger meget ud fra hans opførsel over for Gwendolyn. Det ene øjeblik kysser han på hende og er vild med hende, det næste øjeblik har han faktisk bare brugt hende og er en nar igen. 
Men alligevel så sker der også nogle ting der gør at jeg faktisk alligevel holder af ham på en måde, og gennem den sidste bog her ændre han sig faktisk også lidt. (LÆS BOGEN!) 

Sproget er stadig lige så let og flydende som i de første to bøger. Forfatteren formår også at holde sproget lagt i den aldersgruppe vi rent faktisk følger. 
Ud over det så synes jeg stadig ikke kapitlerne er for lange eller for korte, de helt tilpasse efter mine meninger. Og så er der massere af detaljer i gennem hele bogen der gør det let at kunne følge med og se det hele for sig.

Alt i alt synes jeg faktisk at Kerstin Gier har skabt en fantastisk historie, omkring ung og lidt forbudt kærlighed, blandet ind i tidsrejser, drama mellem familiehemmeligheder. Hemmeligheder i ordenen og en masse spænding. 

Jeg vil hvert fald varmt anbefale denne serie til alle læsere, så om det unge eller ældre, så vil jeg mene den kan læses af alle grupper.E-bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen.

12.04.2018

Anmeldereksemplar: Træernes Tid.

Træernes Tid.

Titel: Træernes tid.

Forfatter: Henrik Mortensen.

Forlaget: Mellemgaard.

Udgivet: 14/03-2018.

Antal sider: 178.

Antal stjerner: 3/5.


Bogen er tilsendt af forlaget Mellemgaard og Forfatter Henrik Mortensen, mange tak for bogen!Tiden der strækker sig over længere tid.

Den velhavende danske forretningsmand Evander kæmper en kamp mod tiden, idet hans kone, Elise, er uhelbredeligt syg. Han er fast besluttet på, at en lang rejse i afstand og tid skal bringe ham tilbage til før konens sygdom.
I det sydlige Filippinerne forbereder Miguel med hjælp fra hustruen, Sakura, sig på, at der sker en større naturkatastrofe. En naturkatastrofe som den, der har taget deres datter fra dem. Samtidig udvikler et langdistanceforhold mellem en ung dansk ingeniør og en filippinsk pige sig til et varigt bånd og en fremtid sammen. 
De trodser den lange afstand og tidsforskellene for at forenes i et liv i København. 
Træernes Tid er en fortælling om tiden mellem hændelser og mennesker, hvor de indbyrdes forbundne historier udfordrer menneskers tidskoncept og stiller spørgsmålstegn ved dets begrænsninger og dets påvirkelighed.


Jeg vil starte ud med at advare om jeg ikke kan love der måske ikke er lidt spoilers med i denne anmeldelse.

Da jeg begyndte på Træernes tid, var jeg da spændt på at se hvad den kunne byde på, men jeg havde ikke de høje forventninger til den, da jeg jo trods alt ikke rigtigt kunne finde ud af hvad den havde at byde på.
Jeg var meget forvirret igennem en rigtigt stor del af bogen, og det var selvfølgelig lidt trist, at jeg følte jeg ikke rigtigt kunne følge med eller sætte mig ind i de her karakterer der bliver beskrevet, ud over den løbende tid.

De eneste jeg sådan bare en lille bitte smule kunne sætte mig ind i det var Miguel og Evander, de fremvises på en lidt anderledes måde end den sidste mand.
De tiltales med navne, og bliver omtalt som rigtige personer med en personlighed. Men alligevel synes jeg der manglede en del personlige følelser i deres måde de er blevet fremvist på.

Miguel synes jeg egentlig kun jeg fik sorg og stress ud af over nogle ting der er sket og en katastrofe der ikke engang er sikkert kommer. Men nu vil jeg heller ikke spoile for meget. 

Evander bliver fremvist som den kærlige ægte mand der vil gøre alt for at spole tiden tilbage, og bilder sig selv ind at det skulle være muligt. Jeg havde meget svært ved at forstå ham, ud over den sorg han føler for at skulle miste sin kone.

Så der den sidste mand, ja han har ikke engang et navn. Jeg kunne slet ikke sætte mig ind i hvilken type han var. Og derfor kunne jeg heller ikke forholde mig til hans historie, og slet ikke da den i slutningen på en måde bliver bundet sammen med noget fra Evanders fortællerdel.

Alt i alt, så forstod jeg ikke rigtigt bogen, ud over det havde noget med tid og sted. Sådan som den sprang rundt i tiden, gjorde mig meget forvirret, men jeg havde da et par øjeblikke hvor jeg kunne følge med. 
Og det er grunden til at jeg giver den 3 stjerner. 


Jeg vil selvfølgelig anbefale denne bog, hvis i er til den slags bøger.
Og jeg vil måske en dag selv genlæse den og se om den måske fanger mig mere anden gang. 
Tak til forfatteren for at give mig muligheden for at læse hans bog. Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er udelukket blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen.

09.04.2018

E-bogs anmeldereksemplar: Safirblå - Kærlighed går gennem alle tider:

Safirblå.

Titel: Safirblå - Kærlighed går gennem alle tider.

Original titel: Saphirblau.

Forfatter: Kerstin Gier. 

Udgivet på dansk ved: Turbine.

Udgivet på dansk den: 21/06-2016.

Antal sider: Læst som E-bog.

Antal stjerner: 5/5.

E-bogseksemplaret er tilsendt af turbine, 
så mange tak!

Kærlighed går igennem alle tider.

Gwendolyns liv har været en rutsjebanetur, siden hun opdagede, at hun var den såkaldte rubin – det sidste medlem af en hemmelig cirkel af 12 tidsrejsende. Når hun ikke er på rejse gennem historien efter andre tidsrejsende for at bede om lidt af deres blod (ad!), prøver hun at regne ud, hvad alle de mysterier og profetier omkring den hemmelige orden egentlig betyder.

I det mindste får Gwendolyn masser af hjælp. Hendes bedste ven Lesley følger flittigt hver ledetråd på nettet. Spøgelset James lærer Gwendolyn, hvordan man opfører sig til en fest i det 18. århundrede. Og Xemerius, den lille vandspyer, der har fulgt efter Gwendolyn, siden han så hende kysse den flotte Gideon i en kirke,tilbyder rådgivning om alt. Åh, ja. Og så er der selvfølgelig Gideon, diamanten. Detene øjeblik er han meget varm, det næste øjeblik er han kold som is. Gwendolyn er ikke helt sikker på, hvad der foregår der, men hun er temmelig opsat på at finde ud af det.Safirblå levede virkelig op til mine forventninger, den var spændende fra start til slut, især da den første jo sluttede ret spændende.
Lucy og Paul prøver jo at få dem til at stoppe med at samle de andre tidsrejsendes blod sammen, fordi de mener der sker noget slemt hvis alle 12 tidsrejsendes blod bliver indlæst i kronografen. 
Og der er faktisk lidt hvad den sluttede med, og så derfra den starter igen.


Gwendolyn var jeg jo helt vild med i første bog, også selv om hun valgte at forelske sig i idioten Gideon. Og jeg er lige så vild med hende som i den første. Hun er stadig sig selv, og selv om hun ligepludselig bliver kastet ud i det hendes kusine Charlotte altid er blevet oplært til, så hun stadig sig selv, og hun klare den faktisk også ret godt. 

Så der Gideon, jeg var ikke vild med ham i starten af serien, han var arrogant, og en kæmpe nar, det ændre sig godt, jeg begynder at blive gladere og gladere for ham. Selv om han dog kommer til at gøre noget dumt i denne her del af bogen, som gør jeg faktisk igen begynder at se lidt trist på ham.

Men ud over de to hovedpersoner som de jo er, så der også andre med. Som fx Lesley, hende er jeg helt vild med, hun er optimistisk, sjov, en super god veninde, og så er hun vild efter at høre om de her tidsrejser og hjælpe Gwendolyn med at finde mere info om alt de de voksne holder fra hende.

Igen er sproget dejlig let, og forståeligt. Kapitlerne er ikke for lange eller for korte, men lige tilpas. Igen ved jeg hverken hvor mange sider der præcist er eller hvor meget tekst der er på siderne i den fysiske bog, men sproget og de tilpasse kapitler gør det nemt at komme igennem bogen ret så hurtigt. 

Alt i alt var jeg også vild med denne bog, og kan ikke vente på at læse videre og se om kærligheden mellem Gideon og Gwendolyn blomstre, eller går i kaos. Og hvad der ellers er med det her mystiske par Lucy og Paul som stjal den første Kronograf. 

Jeg vil hvert fald varmt anbefale denne serie til alle læsere. 


E-bogseksemplaret er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er udelukket blevet anmeldt efter enge holdninger og meninger.

07.04.2018

Anmeldereksemplar: Sjælevandrer 2 - Ourea.

Sjælevandrer. 

Titel: Sjælevandrer 2 - Ourea.

Forfatter: Charlotte Fischer.

Forlaget: Facet.

Udgivet: 23/03-2018.

Antal sider: 384.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er tilsendt af Forlaget Facet, så mange tak!


Ourea.

Dahlia og Cawis søn, Colin, fanges i elektriske storme på en bjergekspedition. Det får fatale konsekvenser.
Dahlia kan ikke tilgive Cawi for det, som sker med Colin i bjergene og hun træffer et svært valg.
Cawi hjemsøges af drømmesyn fra Sjælevandrernes verden og han får sværere ved at skelne drøm fra virkelighed.
Cawi er overbevist om at han kan redde sin familie ved at træde ind i Diali.
Men Cawi er ikke forberedt på det han møder i Diali...

Da jeg gik igang med sjælevandrer 2 - Ourea, blev jeg så overrasket at jeg slet ikke kunne slippe den igen, jeg måtte bare vide hvad der skulle ske, så jeg læste den på en dag, med meget få pauser. 
I denne del høre vi stadig om Dahlia og Cawi, men ikke lige så meget mere, for nu der to andre personer inde i billedet, nemlig deres søn Colin, og den lidt mystiske Linder. Og ærligtalt gjorde det mig intet, for det er to lige så spændende personer.
I denne del er vi hvert fald 23 år ude i fremtiden. For Colin deres første fødte søn er nemlig 23 så vidt jeg kunne forstå. Men Colin var også virkelig interessant at følge, for han ligner virkelig sin far Cawi, stædig og giver ikke op. Colin er også den her flotte høje fyr med massere af muskler, og noget lækkert lyst hår, lidt lige som hans far. Så faktisk ligner de lidt hinanden udseensmessigt og på personligheden. Men alligevel virker de overhovedet ikke som den samme person, og det er positivt, de har alligevel hver deres personlighed selv om de ligner hinanden.
Linder vil jeg ikke gå for meget i dybten med, ud over Linder er en spændende person.
I slutningen af første bog, så man Cawi have en underlig drøm omkring andre Sjælevandrer, som virkelig vækkede min nysgerrighed, og det høre vi faktisk også meget mere om i denne del, og vi får både svar på nogle ting jeg fx undrede mig over i den første. 
Og selv om vi er 23 år fremme i den anden bog her, så er der stadig det her vild stormvejr, som gør det hele så interessant. Jeg kan hvert fald på ingen måder sammenligne denne bog med nogen andre.
Jeg ved dog ikke om jeg vil kalde den letlæselig, der er massere at tekst på siderne og den er jo lidt tyk, men ud over det så er sproget egentlig ret så let, og det gør det nemmere at komme igennem den. Udover det så er der også massere af handling og spænding i bogen, den er på intet tidspunkt kedelig, der er hverken for meget eller for lidt handling der gør den uvirkelig, den er faktisk rigtig let at leve sig ind i da den er så detaljeret, og forståelig.
Jeg kan hvert fald varmt anbefale den, især hvis i er til den her genre som Sjælevandrer jo ligger i.
Og kan sige jeg glæder mig meget til tredje bog udkommer. 

Bogen er tilsendt til anmeldelse af forlaget og er udelukket blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen. 

04.04.2018

E-bogs anmeldereksemplar: Rubinrød.

Rubinrød.

Titel: Rubinrød. 

Original titel: Rubinrot.

Forfatter: Kerstin Gier.

Udgivet på dansk ved: Turbine.

Udgivet på dansk den: 12/10-2015.

Originalt sprog tysk. 

Antal sider: Læst som E-bog.

Antal stjerner: 4/5.
E-bogs eksemplaret er tilsendt af turbine, 
så mange tak! Hvem er Rubinen?

Det er hårdt at leve i en familie med mange hemmeligheder. Det mener i hvert fald den 16-årige Gwendolyn Shepherd, der må finde sig i lidt af hvert fra de kvindelige slægtninge, hun deler hjem med. En dag føler hun sig pludselig svimmel, og kort efter befinder hun sig i London i starten af det forrige århundrede! Her går det op for hende, at hun er familiens største hemmelighed.

Langsomt forstår Gwendolyn, at hun - som en af de få - har arvet familiens særlige gen. Et gen, der betyder, at hun kan rejse i tiden. Men ikke nok med det. Hun er også udvalgt til at bringe fortiden i orden med hjælp fra den snobbede, arrogante, langhårede Gideon! Modvilligt begiver de to sig ud på et fantastisk eventyr, hvor Gwendolyn erfarer, at modsætninger tiltrækkes på tværs af tid, og at fortiden ikke altid er, hvad den giver sig ud for at være ...Rubinrød tog mig med storm, det var en interessant start på Gwendolyns eventyr med tidsrejser. 
Alt den handling der var med, var spændende, sjov og på samme tid ikke for overdrevet, selv om det her er en fortælling om folk der kan rejse tilbage i tiden, så virker det faktisk ikke på noget tidspunkt overdrevet og urealistisk.

Gwendolyn var jeg vild med, hun er lige mig. Hun er ikke til at koste rundt med, selv om alle prøver på det, hun er sin helt egen, og det er hvad jeg kan lide ved hende. Hun er sjov, sød og stille og rolig. Noget af hendes familie synes hun er sær fordi hun påstår hun kan se spøgelser, men det hun faktisk pænt ligeglad med. 
Og så den måde hun rent faktisk tager alt det her på med at hun er den tidsrejsende, det klare hun rent faktisk ret godt, også selv om en del af hendes familie er imod hende.

Så der Gideon, han hadet jeg faktisk i starten, han var arrogant, selvoptaget og en rigtig nar over for Gwendolyn helt uden grund. 
Men mine meninger omkring ham ændrede sig en smule jo længere ind i bogen vi kom, for han ændre sig lidt. Men nu vil jeg jo heller ikke afsløre for meget.

Charlotte kan jeg ikke udstå, hun er strid og tror hun er bedre end alle andre fordi hun faktisk altid har fået det at vide, men kun på grund af at alle troede det var hende der havde tidsrejse genet. 
Og hun opføre sig som om at Gwendolyn har stjålet det her tidsrejsegen fra hende, selv om hun jo ikke kan gøre for det var hende og ikke Charlotte der havde genet.

Der er massere at detaljer der gør det hele ses i et bedre billede, og bliver mere forstålig. Alle omgivelserne og den måde alle de her personer som bliver nævnt i bogen er blevet beskrevet på er fantastiske. 
Kapitlerne er hverken for korte eller for lange, og sproget er heller ikke svært, det let og forståeligt. Så selv om jeg kunne forstille mig der er massere af tekst på siderne (Nu læste jeg jo e-bogs udgaven og ved ikke lige hvor meget der er på bogsiderne.) Så kom jeg rent faktisk rigtig hurtigt igennem den.

Alt i alt synes jeg faktisk utroligt godt om denne bog, jeg vil klart anbefale den til alle andre læsere der er til der her med tidsrejser, ungdomsdrama og humor. E-bogseksemplaret er til sendt af forlaget il anmeldelse og er udelukket blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen.

02.04.2018

Wrap-up Marts måned.

Wrap-up for Marts måned.

Så vi gået ud af Marts måned, og jeg må sige det har virkelig været en god læse måned for mig, for det blev til alt i alt hele 2 bøger i Marts måned. 21 fysiske bøger, og 3 E-bøger. 
Med de 21 fysiske bøger bliver det i alt 7980 sider, det er dog uden e-bøgernes sider. Så jeg har faktisk læst over 8000 sider i denne måned. Det synes jeg nu selv er ret godt gået. 
Denne måned har dog også indeholdt rigtigt mange anmeldereksemplarer. 
Så tak til - Alvilda - Tellerup - Forlaget Facet - Høst og søn - Mellemgaard og Carlsenpuls forlag, jeg er taknemmelig for alle bøgerne! 

Jeg vil linke anmeldelserne til dem jeg også har nået at få smidt anmeldelser op på i løbet af
måneden.

 1. Hazel Wood var jeg begyndt på i Februar måned, men afsluttede først i Marts. Hazel Wood.
 2. Sprækker i virkeligheden, modtog jeg i starten af måneden, det var også min første novelle samling. Sprækker i virkeligheden.
 3. Drømmetyvne, som er anden på i The Raven Cycle, virkelig god serie, glæder mig til tredje bog. The Raven Cycle 2.
 4. Åndehvisken, som jeg havde glædet mig meget til, den udkommer også den 13 april ved tellerup. Åndehvisken
 5. Shitstorm, som er en godt bog, og på en måde også lærerig. Shitstorm.
 6. Akkanas Gåde, som er anden bog i den spændende serie Panteon-Sagaen. Akkanas gåde.
 7. Advokatens Marinotedukke, som er anden bog i Grænseløs serien, som jeg også utålmodigt venter på tredjebind af. Advokatens Marionetdukke.
 8. Simon Vs, verdens forventninger, som er en virkelig skøn bog, og jeg kan ikke vente til filmen udkommer i de danske biografer. Simon Vs, verdens forventinger.
 9. Dronningen af Tearling 1, den sprang virkelig mine forventninger til den. Dronningen af Tearling.
 10. Adorias Diamant, som er første bog i serien Det glitrende hof, den mindede mig lidt om Juvelen og The Selection sammen. Adorias Diamant.
 11. Panteon-Sagaen 3 - Panteons prøve, som udkommer den 1 Maj, virkelig spændende efterfølger, og den kan virkelig anbefales! Panteons prøve
 12. Midnatsjuvelen, som er anden bog i serien Det glitrende hof. Midnatsjuvelen.
 13. Calendar Girl, jeg har ikke skrevet anmeldelse på den, men den var utroligt god, og glæder mig til anden bog, den kan anbefales hvis man er til sådan noget.
 14. Soulfinders 1 - Sky. Det var en interessant bog, omkring der her med soulfinders og eneste ene, men den var så også lige spækket op med massere af drama og spænding.
 15. Soulfinders 2 - Phoenix, lidt lige som den første, men stadig virkelig god.
 16. Spillet om sirenen, som var første bog i Dominic trilogien, som også er Pernille kim Vørs første udgivet serie. Spillet om sirenen.
 17. En som Nora. En skøn og sød bog om at ikke alle behøver være ens eller have samme hobbyer. Anmeldelsen kommer op i April måned.
 18. Alene i Paris, det var en bog til noget TbrTackling2018 jeg deltog i, sød lille bog, kan da anbefales, og vil selv gerne læse mere af den forfatter.
 19. Magtens Pris, som er er anden bog i Dominic trilogien. Magtens pris.
 20. Englens død, som virkelig overgik de første to i Dominic trilogien. Englens død.
 21. Rubinrød, som er første bog i Rubinrød trilogien, om tidsrejser. Min anmeldelse kommer op på den i April.
 22. Safirblå, som er anden bog i Rubinrød trilogien, også den vil der komme anmeldelse op på i April.
 23. Og sidst, nåede jeg at få genlæst Nattens hus #1 - Vampyrens mærke, det ikke en bog jeg har tænkt mig at anmelde, men det helt klart en serie jeg vil anbefale, da den er virkelig godt, hvis man altså er til vampyr.
Det var så alle de bøger jeg nåede at få læst i Marts måned, og håber på en lige så god måned i April. Min Tbr vil komme op i et andet indlæg, da dette allerede er ret så langt. 

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...