30.04.2018

Anmeldelse på: En som Nora.

En som Nora.

Titel: En som Nora.

Forfatter: Lise Bidstrup. 

Forlaget: Tellerup.

Udgivet: 26/02-2018.

Antal sider: 184.

Antal stjerner: 4/5.


Vi behøver ikke alle være ens.

Nora har det svært. 
Hun passer ikke ind i skolen. 
Hun passer ikke ind blandt de andre piger. 
Og hun passer bestemt ikke ind i sin mors forestilling om 
hvordan en pige skal være. 

Men en dag møder Nora fru Drissing.
Hun har også meget at slås med i forhold til
at kunne begå sig i verden. 
Men hun deler Noras store passion for bøger.

Gennem deres venskab finder Nora ud af
at det er godt nok at være som man er.
Og måske, bare måske vil andre acceptere én 
hvis man tør være tro mod sig selv …
En som Nora, er faktisk et smukt eksempel på at vi ikke alle behøver være ens, have de samme hobbyer, have den samme tøjsmag, eller samme holdninger. 

Nora har faktisk ingen venner, de andre i skolen er egentlig lidt efter hende, men hun ved ikke hvorfor, hun holder sig for sig selv, og prøver ikke gå i vejen for de andre. Så hvorfor er det de ikke synes om hende? Er det hendes tøj? Hendes væremåde? Eller fordi hun godt kan lide at læse? Godt spørgsmål.

Lise Bidstrup har fået skrevet en utroligt god bog om en ung pige der ikke kan finde sig til rette i sit liv, og har svært ved at acceptere sig selv.
Det jeg synes bedst ved bogen, det er at Lise rent faktisk formår at holde sproget, væremåderne og stilen for hvordan de unge er nu om dage, både hvor lede de kan være, men også hvordan nogle kan være høflige og søde.

Jeg kan rigtig godt lige Fru Drissing, hun er en sød ældre dame som Nora får arbejde ved, men hun hun har selv sine egne problemer, og dem får Lise også fremvist på en fin måde. 

Bogen er kort og letlæselig, men jeg ville dog gerne have haft den var lidt længere, jeg ville gerne have fulgt Nora lidt længere, især fordi jeg faktisk godt kunne se lidt af mig selv i hende. 
Sproget er let, skrevet godt og følger ungdommen, og samtidig også de voksnes sprog når man høre hvordan de voksne snakker til de unge og opføre sig.

Alt i alt, så synes jeg virkelig Lise har fået skabt en bog, der er et godt eksempel på at vi ikke alle behøver at være ens. 
Det hvert fald en bog jeg vil anbefale, både unge såvel som voksne, vi kan alle sammen lærer noget. Om vi så er i den voksne gruppe, som hvis vi er i børnenes eller teenagernes grupper. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...