21.12.2018

Anmeldereksemplar: Stjernekrønikerne #1 - Tir-Nazrals Arving.

Tir-Nazral.

Titel: Stjernekrønikerne #1 - Tir-Nazrals Arving.

Forfatter: Mads Schack Lindhardt. 

Forlaget: Dreamlitt.

Udgivet: 15/09-2018.

Antal sider: 339.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forfatteren,
så mange tak!


Arvingen.

Forestil dig, at alle de verdener, der nogensinde er blevet skrevet bøger om, eksisterer – at de er lige så virkelige, som den verden, du lever i. Og forestil dig, at der findes et sted, der gør det muligt at rejse til disse verdener.

Da Sebastian flytter ind i sin fars afdøde onkels hus sammen med sine forældre, møder han den sære nabo, Martha. Hun er en del af en hemmelig verden, hvorfra man kan rejse ind i bøgerne og ændre deres historier.

Sebastian sendes ud på et eventyr, der overgår hans vildeste fantasi – til en hemmelig verden fuld af magi og forunderlige væsener. Det bliver en farefuld færd, hvor Sebastian skal tage sig i agt – bag hver et hjørne lurer det onde, som kan blive den magiske verdens undergang.

Tir-Nâzrals Arving er første bind af den episke fantasyserie Stjernekrønikerne. 

Uddrag af bogen 
Sebastian fik kæmpet sig på benene. Han ignorerede kramperne i sin krop og vaklede hen mod døren. Med et brag smækkede den i foran ham. Han greb ud efter dørhåndtaget og trak til, men den rokkede sig ikke. 
"Martha!" 
Han hamrede på døren. 
En hvid stråle af lys skød ud gennem nøglehullet. Han trådte et skridt tilbage og stirrede på døren. Han havde svært ved at få vejret, og det flimrede for hans øjne. Der lød larm inde fra rummet. Han hørte Lharándaz skrige. Nogen rev i håndtaget og sparkede til døren. Et rungende brøl fik den til at ryste, og noget skyggede for den lysstråle, der kom ud af nøglehullet. 

Jeg har nu fået læst første bind i - Stjernekrønikerne. - Som er skrevet af Mads Schack Lindhardt. 
Og jeg må sige den levede op til de fleste af mine forventninger, men havde dog også nogle små ting der skuffede mig lidt. 

Handlingen starter faktisk rigtig hurtigt ud, og vi følger hurtigt Sebastian ind i Tir-Nasrals verden. Hvor han bliver udsat for en masse, får en masse at vide, og bliver overrasket gang på gang.

Sebastian er en skøn fyr, og interessant at følge, han kommer ud for en masse på sin opdagelse og kamp i Tir-Nasral, og han får en masse info og hemmeligheder at vide som han skal lære at forholde sig til, og det var interessant at se hvordan han håndterede alle de forskellige ting, men jeg vil dog sige han klarede den ret godt. 

Jeg er vild med selve handlingen, og det her koncept med at man skal forstille sig alle de bøger der er blevet skrevet ikke bare er bøger, men virkelige verdener som er skabt når en forfatter har udviklet en ide, det vildt spændende, og jeg vil helt klart glæde mig til at høre mere om det i fortsættelsen, men ikke mindst vil jeg også glæde mig til at følge Sebastian lidt mere nu hvor han kender til Tir-Nasral. 

Dog er jeg faktisk rigtig ked af en ting, jeg følte meget igennem bogen og vores rejse med Sebastian at det blev lidt forhastet igennem, og den lidt sprang fra den ene kamp til den næste. 
Det gjorde desværre at den ikke lige får den sidste stjerne med i løbet.
Jeg håber det bliver lidt anderledes i næste bog, for jeg vil egentlig hellere have 100 sider mere med handling igennem kampene og spændingen, end at det bliver forhastet og jeg føler at jeg mister noget.

Sproget i bogen er ret nemt, og jeg følte ikke jeg ikke kunne følge med eller forstå hvad der skete.
Hvis vi ser lidt bort for den forhastelse igennem handlingen jeg følte der var en del af, så vil jeg dog rose forfatterens evne til at få detaljer nok med til jeg kan forstille mig det som en lille film oppe i hovedet.
Kapitlerne er faktisk også helt tilpasse, og ikke for lange. Dog følger vi kun Sebastian, hvilket ikke gjorde mig så meget da det jo er hans fortælling og hans rejse.
Jeg kan hvert fald med god samvittighed anbefale jer læsere der ude denne her bog, for den er rigtig spændende, og fangende med dens lidt unikke handling, jeg har hvert fald ikke læst noget jeg synes minder om denne her.Bogen er tilsendt af forfatteren selv til en anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...