07.11.2017

Anmeldelse på, Rød dronning 2- Sværd af glas.


Sværd af glas.

Titel: Rød dronning - Sværd af glas.

Original titel: Red Queen 2 - Glass Sword.

Forfatter: Victoria Aveyard.

Original sprog: Engelsk.

Udgivet på dansk ved: Gyldendal.

Udgivet på dansk: 26/01-2017.

Antal sider: 464.

Antal stjerner: 5/5.


Sværd af glas.Jeg har nu fået læst anden del af rød dronning, og jeg elskede simpelhent også denne del.
Anden del er fyldt med en anden form for spænding end da Mare var på slottet, nu er hun nemlig flygtet sammen med Cal, efter at Marven og hans mor har vendt sig imod den Røde Garde og har fået Cal til at slå sin egen far, kongen ihjel.

Alt er vendt på hovedet for Mare og Cal nu. Cal er eftersøgt for mordet på sin far, og Mare er eftersøgt for at havde snydt alle og vendt alles elskede prins imod riget.
Det lykkes Mare og Cal at komme væk fra paladset, men ikke uden kamp.
De kommer i kort tid til øen hvor flere fra den røde garde er, men der sker nogle ting der gør de igen er nød til at flygte, så de kan finde andre nybloder som Mare og hendes bror Shade som alligevel ikke var død.

I den her del ser vi Mare vokse og blive mere og mere selvstændig og uafhængig, hun ændre sig kraftigt allerede fra start af når vi læser om deres flugt fra Marven.
Hun bliver mere og mere hård, tænker mindre på sine egne behov udover ikke at stole på andre end sig selv, men ikke engang hendes eget hjerte stoler hun på, hendes eneste tanker går på at finde flere nybloder og huske sig selv på at alle kan forråde alle.
Mare bliver mere og mere voksen på bare de få måneder man følger hende i denne del, og hun bliver desværre også mere og mere frygtet blandt sine egne og alle andre, fordi hun netop bliver mere hård i det.
I anden del følger vi igen Mare igennem nogle rigtigt hårde prøvelser og i en masse tab, og man ser hende faktisk knække på nogle punkter, hvor hun bliver hårdere på andre, som hun på et tidspunkt i bogen tænker "Jeg er et sværd, et sværd af glas, og jeg er ved at gå itu.".

Anden del er utroligt spænende, og igen har forfatteren fået en tilpas mængde handling ind i hvert kapitel og samtidig fået en masse detaljer ind så det hele hænger godt sammen og giver mening. Og hun har også fået sluttet den så spænende af, at allerede jeg higer efter at læse videre hurtigst muligt på Mares rejse og prøvelser.

Sproget er igen rigtig fint og nemt at komme igennem, kapitlerne er fordelt godt, nogle lange og andre korte. Altså jeg havde utroligt svært ved at gå fra bogen for at lave andet end at finde ud af hvad der sker imellem Mare og Cal, og hvordan Mare vil klare sig igennem den her hårde tid i krig.
Så jeg kan klart anbefale alle at læse den her del også, for den er virkelig god!. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...