02.11.2017

Anmeldereksemplar - Den forbudte bred.

Den forbudte bred.

Titel: Den forbudte bred.

Forfatter: Stine Dreyer.

Forlag: Dreamlitt.

Antal sider: 255.

Udgivet: 19/10-2017.

Antal stjerner: 4/5.
DEN FORBUDTE BRED.

Han tøvede, men trådte så ind,
 lænede sig op ad bordet med armene 
over kors og ryggen rank. 
Josalina mumlede: ”En rigtig klanmand.” 
Avac var ikke typen, 
der pakkede ting ind i lærred. 
”Jeg må høre dig sige det igen. 
Har De taget hende? Er hun … er Meira død?”
”De har hende!” sagde Josalina. ”Meira kendte faren. 
Alligevel krydsede hun floden, 
og så tog De hende. Om hun lever…? Ja, det tror jeg.”

Klanernes kvinder og mænd forsvinder. 
Skyldes det gudernes vrede, 
uenighed mellem klanerne, eller er det udyrene?
Meira vil kæmpe som en klanmand. 
Hun vil ikke knytte båndene med Avac, 
og hun vil især ikke føje sin mor, Josalina. 
Meira trodser forbuddet mod at gå 
over på den forbudte bred og vågner op
 i en mystisk parallelverden.


Meira er blevet fanget ved den forbudte bred og vågner op i en skov uden sin hukommelse, hun ved intet ud over sit navn.
Hun møder en anden pige i den her skov og de prøver sammen at finde en vej hjem, men de bliver jagtet af nogle udyr, men den anden pige er ikke så heldig at slippe væk, kun Meira der løber ind i en masse andre og bliver reddet, men heller ikke der er der nogle der kan huske hvor de kommer fra, og efter nogle få dage glemmer de hvad de har oplevet.
Meira er opsat på at finde en vej at komme ud fra den her skov og opgiver ikke, men må samtidig prøve at passe ind i blandt de her andre folk.
Finder hun en vej ud for dem alle, eller er de fanget i den underlige og mystiske skov hvor der ikke er andet end bær at spise?

Jeg har nu læst den forbudte bred, og jeg syntes virkelig godt om den, den starter godt ud og er ikke for langtrukken med at komme til den del hvor Meira bliver taget ved den forbudte bred. Og der er en masse handling og spænding, som er fordelt godt ud på de forskellige kapitler, nogle mere spænende end andre, men spænder godt sammen og får historien til at hænge sammen, og jeg kunne på intet tidspunkt regne slutningen ud, kommer de ud eller gør de ikke?

At læse om hvordan Meira klare sig efter hun er blevet taget ved den forbudte bred, er utroligt spænende, og hvordan hun bliver ved med at holde fast i at prøve at ændre tingende og finde en vej ud fra den her skov, det gjorde mig nysgerrig og fik svært ved at lægge bogen fra mig, jeg blev simpelhent nød til at finde ud af om hun fandt sig en vej ud fra det sted.

Jeg må indrømme i starten kunne den ikke rigtigt fange mig og leve mig ind i den her verden Meira hun lever i, havde svært ved at sætte mig ind i hendes tanker og væremåde, men jo længere jeg kom ind i kapitlerne begyndte jeg så småt at begynde og kunne leve mig mere og mere ind i hendes verden.

Personerne der er med i den her historie har alle hver deres træk, de skiller sig godt ud fra hinanden og man ved når man læser om en af de andre end Meira.
Jeg synes rigtig godt om Meira, hun er stædig, fuld af liv og ret klog, og samtidig er hun ikke fejlfri, det er noget jeg synes gør bogen bedre, at man ikke læser om en totalt fejlfri person der redder dem alle.

Sproget er også ret nemt, og det en letlæselig bog, og kapitlerne er heller ikke forlange. Jeg kan hvert fald anbefale den til alle der nyder et sug i maven og spænding.

Jeg har modtaget denne bog af forlaget efter egen forespørgsel og har udelukket skrevet min mening om min oplevelse og mine tanker om bogen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...