23.04.2018

Anmeldereksemplar: Når ingen høre dig skrige.

Når ingen høredig skrige.

Titel: Når ingen høre dig skrige.

Original titel: There's Someone Inside Your House

Forfatter: Stephanie Perkins.

Udgivet på dansk ved: Carlsenpuls.

Udgivet på dansk den: 19/04-2018.

Original sprog: Engelsk.

Antal sider: 301.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, 
så mange tak!


Hvem er syg nok til at gøre det?

Det er næsten et år siden, at Makani Young flyttede ind hos sin bedstemor langt ude på landet i Nebraska, og hun er stadig ved at finde sig til rette med sit nye liv. Og hun er stadig jaget af sin fortid i Hawaii.

En efter en bliver hendes medstuderende på byens lille high school myrdet i en række brutale drab, og imens politiet jagter morderen, breder uhyggen og usikkerheden sig, og Makani bliver tvunget til at forholde sig til sine egne mørke hemmeligheder.Jeg har nu fået læst min første bog af Stephanie Perkins, og det var jeg meget spændt på. Jeg har hørt meget godt om hendes andre bøger, men har bare aldrig fået læst nogle af dem. Men det har jeg så nu, og det var spændende, og nervepirrende.

Da jeg først begyndte på - Når ingen høre dig skrige - Sad jeg helt ude på kanten af bussædet med en knude i maven og nerverne på højkant. For allerede første kapitel var nervepirrende. 

Stephanie Perkins formår virkelig at gøre det hele livagtigt, at det ikke bare er tekst på en side. Alle de her detaljer hun får med når de her mord bliver fortalt om, det var så godt detaljeret at jeg sad og kunne se det i billeder for mig. (Ikke altid lige lækkert) Men jeg vil dog rose hendes måde at få det vist frem på.

Vi følger Makani igennem de her tragedier som der sker i den lille by i Nebraska. Hun har selv sine hemmeligheder, og grunde til at være flyttet der til istedet for at være blevet i Hawaii. 
Jeg synes egentlig hun er en ret interessant person at følge. Hun håndtere de her dårlige ting der sker omkring hende, på sin helt egen måde. Og det beundre jeg hende faktisk lidt for. 

Der går faktisk lang tid før man finder ud af hvem morderen er, og jeg kunne egentlig heller ikke rigtigt gætte mig frem til hvem det var. For hele tiden ændrede rygerne sig, folk opførte sig alle underligt som man nu kan forvente når man høre om en morder i sin by. 
Men selv da de så finder ud af hvem morderen er, så kan de ikke følge sig sikre på at overleve... 
Men nu vil jeg ikke spoile for meget jo.

Der er et enormt forældre svigt fra Makanis forældre, de føler mere hun er i vejen end en datter. Men så det jo godt at hendes bedstemor er der til at tage sig af hende, og omvendt. 
Jeg kan rigtigt godt lide hendes bedstemor.

Sproget er let og flydende, forfatteren for forklaret sig godt i detaljer så jeg følte slet ikke behovet for at gå tilbage og læse noget om eller læse den samme sætning flere gange.
Derudover er kapitlerne også en fin længde, de hverken for lange, eller for korte. 

Men alt i alt så synes jeg virkelig at Stephanie Perkins har fået skrevet en rigtig god, og nervepirrende bog. Og jeg vil helt klart på et tidspunkt få læst nogle af hendes andre bøger, både dem der kommer i fremtiden og de ældre. 
Så hvis i er til en lidt splatter/blodig og nervepirrende bog, hvor man ikke helt kan regne den ud med det samme, så kan jeg klart anbefale denne bog.Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er udelukket blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...