11.10.2017

Anmeldelse på Juvelen.

Juvelen.

Titel: Juvelen.

Original titel: The Jewel.

Oversætter: Eva Mosegaard Amdisen.

Antal sider: 350.

Indbinding: Hæftet.

Antal stjerner: 5/5

Forfatter: Amy Ewing.
Juvelen.

Violet Lasting er født i Marsken, hvor de fattigste familier bor. Siden hun var en ung pige, er hun blevet oplært til en fremtid som rugemor for adlen.
For der er kun en ting der er vigtigere end rigdom i Juvelen - 
og der er afkom.
Violet bliver solgt på auktion til Hertuginden af Søen og lærer hurtigt om de brutale sandheder, der ligger bag Juvelens glitrende facade: grusomheder, intriger og vold.
Violet må forsøge at navigere i sin nye tilstedeværelse uden at miste livet, men det bliver bestemt ikke nemmere da hun til trods alle forbudt forelsker sig i en ung mand.
Den forbudte kærlighed gør en kort stund livet bag Juvelens mure en anelse lettere at bære, men snar får det konsekvenser, som Violet aldrig havde forudset.

At læse om Violet har været en positiv og dejlig overraskelse.
Violet er en ung pige der er født i Marsken, som er blevet sent til den anstalt de kalder Sydport, fordi hun er blevet testet positiv for det gen der skal til for at blive ruger for adlen.

Da Violet bliver solgt på auktionen, bliver hun solgt til Hertuginden af Søen, som er besat af at skulle få en datter der kan blive trolovet med Kejserens søn.
Men hertuginden stiller nærmest urimelige krav til hende.

Da jeg læste om Violet, fik jeg mange følelser i klemme.
Jeg kunne fornemme Violets følelser, som stod jeg på sidelinjen hele vejen igennem. 
Når hun er med Hertuginden, offentligt eller alene, må hun kun snakke når der bliver talt til hende.

Men da hun møder den unge mand, bliver det noget nemmere at overskue hendes tid på paladset. Hun bliver glad over der endelig er nogle der ser hende som et menneske og ikke som et kæledyr.

Sproget er nemt og flydende, den er let at læse og det vil sige at 350 sider er langt fra nok.
Jeg elskede bogen og kan ikke vente til den næste bliver udgivet på dansk.
Jeg nød at læse om den verden. 

At læse om Violets historie har været en god oplevelse og kan kun anbefales, til alle der elsker en god bog med, forbudt kærlighed og oprør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...