28.06.2019

Anmeldereksemplar: Bedre.

Bedre.

Titel: Bedre. 

Original titel: Better.

Forfatter: Carey Heywood. 

Udgivet på dansk ved: Palatium Books. 

Udgivet på dansk den: Juni 2019.

Antal sider: 280.

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak til dem!


Kræft og rejser.

24-årige Aubrey Kline skal på jordomrejse, hvilket er fantastisk. Men Aubrey er nervøs. Det var egentlig hendes afdøde moster Allys idé at rejse Jorden rundt. Men nu er det op til Aubrey at se de steder, hendes moster aldrig nåede at besøge, og få en god rejse på trods af sorgen. Og måske lære at stå på egne ben.

Adam Burke bor i New York og arbejder freelance som fotograf, men han lever for at rejse. Da han får mulighed for at få betalt en rejse rundt om Jorden, siger han ja med det samme. Det eneste problem er bare, at han skal ledsage Aubrey, og at han derfor ikke rejser alene denne gang.

De har ingen chance for at gemme sig for hinanden på turen, og Adams tendens til at være overbeskyttende irriterer Aubrey grænseløst. Omvendt er Aubreys umodenhed svær at forstå for Adam. Vil deres førstehåndsindtryk være for stor en forhindring, eller vinder sommerfuglene i maven, de stjålne blikke og tiltrækningen?Bedre var en bog der fangede min interesse ret hurtigt, den lød interessant, og jeg var faktisk ret spændt på om den nu også ville være så god som den lød til at være.
Men det må jeg nok sige den var, den var bedre end forventet, og holdt mig fanget fra første side af. Jeg kedet mig på intet tidspunkt, men var også meget rørt til tider. For trods det var en god bog, var den også ret trist til tider.

Aubrey´s moster er død, men før det blev så slemt havde de lavet en Når-jeg-får-det-bedre tavle, over alle de steder hendes moster ville rejse hen nå hun blev rask igen. Desværre endte det bare ikke helt sådan.
Men da hendes moster går bort, har hun skrevet i sit testamente at Aubrey har arvet en masse penge, sådan at hun han tage hendes rejse, og blive mere selvstændig og blive sig selv igen.
Dog rejser Aubrey ikke alene, men med Adam Burke, en fyr hun faktisk slet ikke kender.
Det viser sig at han er ret overbeskyttende, og det må jeg indrømme var ret underholdende at følge i starten, hvordan han flipper en del ud når hun gør noget alene, han føler ligesom han har ansvaret for hende, og at han skal passe på hende med det samme.

Der sker en del i løbet af bogen, og de kommer rundt i mange forskellige lande, og det sådan set der hvor jeg tænker at den godt kunne have været lidt længere, jeg synes det gik en smule for hurtigt, hvilket jeg synes var lidt træls.
Men denne her bog, er nok den bog jeg synes har været den bedste af alle Carey Heywoods bøger jeg har læst på dansk, jeg ved ikke om det fordi jeg måske kan se mig selv lidt i den situation med et sygt familiemedlem, eller fordi jeg føler der måske er lagt lidt flere følelser i fortællingen fordi forfatteren har skrevet den lidt ud fra egen erfaringer.
Det var en fantastisk bog fyldt med - Glæde, sorg, kærlighed og en fantastisk rejse. -
Jeg kan ikke andet end at anbefale bogen her.Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...