09.03.2019

Anmeldereksemplar: Grisha #1 - Pigen og Mørkningen.

Mørkningen.

Titel: Grisha #1 - Pigen og Mørkningen. 

Original titel: Shadow and Bone.

Forfatter: Legih Bardugo.

Udgivet på dansk ved: Alvilda.

Udgivet på dansk den: 349.

Antal sider: 03/11-2016.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak til dem! Pigen.

SKYGGEHAVET – en ørken af livsfarligt, uigennemtrængeligt mørke – har delt nationen Ravka i to. Det engang så stolte rige er på randen af kollaps.

ALINA STARKOV – en bleg, forældreløs pige – opdager en enestående evne, da hendes bedste ven såres livsfarligt under en rejse gennem mørket. En evne, der giver Alina adgang til grishaernes overvældende verden.

MØRKNINGEN – en fascinerende, forførende og ubegribeligt farlig mand – er grishaernes hemmelighedsfulde leder. Med Alinas hjælp vil han oplyse Skyggehavet og genrejse riget.Men intet er, som det ser ud til, og mens rigets skæbne hviler på Alinas skuldre, er hun tvunget til at se sandheden om grishaerne i øjnene – og om sit eget forhold til deres dragende leder.
Jeg har længe gået og kigget på Grisha serien, men bare ikke fået taget mig sammen til at læse den før nu, for ærligtalt tvivlede jeg lidt på den var noget for mig, men jeg gav den en chance da jeg ikke synes jeg har hørt andet end godt om bogen!
Og det må jeg sige jeg var glad for jeg gjorde, for det viste sig at være en fantastisk bog med spændende, og fangende karakterer i et dystert univers!

Da jeg begyndte på bogen, blev jeg hurtigt fanget af universet og dens hovedperson Alina. 
Alina er en bleg, svag forældreløs tøs. men en dag opdager man at hun har enestående evner da hendes bedste ven kommer i livsfarlige problemer. 
Hun har en evne til at gøre store ting, en evne som mørkningen har ventet på længe.
Den evne giver hende også adgang til grishaernes verden, en verden hun aldrig havde forventet at blive en del af.
Mørkningen er en charmerende og fascinerende, men en farlig mand. 
Han er grishaernes leder.
Han har længe ledt efter en med Alina´s evner, desværre er det bare ikke helt så gode ting han har tænkt sig at bruge dem til.

Handlingen fangede mig utroligt hurtigt, og det gjorde den unge hovedperson Alina også.
Selv om hun virker svag ud af til, og ikke dur til meget, er hun alligevel stærk, og holder hovedet højt når det ser værst ud for hende. 
Det gør hende dog ikke mindre menneskelig, for hun har også sine dårlige dage, hun reagere på alt der sker omkring hende, men på en måde der ikke gør hende ynkelig, men stærkere. 
Dette univers Alina lever i er en dyster verden. Man har ikke sin egen frihed, og slet ikke hvis du er en grisha, så lever du under mørkningens ordre uden tøven, man er mere eller mindre faktisk bare en slave. 
Det en verden i krig og sorg. Der er ikke meget glæde, og den glæde man oftest ser, er falsk glæde for de kan holde ud af være i sig selv og leve. Det var hvert fald følelsen jeg fik mens jeg læste denne her bog.
Jeg er spændt på fortsættelsen, for sikke en slutning den havde.

Sproget vil jeg dog ikke sige er helt let, det kan godt virke lidt tungt til tider, men der vejer den interessante handling og det faktum at den er detaljerig op for det lidt tunge sprog. Og så der massere at tekst på siderne, så jeg vil anbefale at sætte god tid at til bogen hvis man først går igang med den, for det en bog der er svær at slippe igen! 
Igennem bogen følger vi desværre kun Alina, jeg ville virkelig gerne have fulgt Mørkningen også da han er en stor del af bogen. 
Alt i alt vil jeg dog sige denne her bog er fantastisk! Og jeg kan ikke anbefale jer læsere den nok, slet ikke hvis i er til fantasy og noget dystert, og spændende.Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...