18.03.2019

Anmeldereksemplar: Måske fortæller jeg dig det en dag.

Måske.

Titel: Måske fortæller jeg dig det en dag.

Forfatter: Heidi Fjeldstrup. 

Forlaget: Tellerup.

Udgivet: 01/02-2019.

Antal sider: 208.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forfatteren,
så mange tak til hende! Måske en dag.

”I seng NU!” kommanderer han.Hendes ben lystrer selv om hovedet skriger nej.”Du ved godt at hvis du skal have hemmeligheder, skal de være med mig,” hvisler han tungt i hendes øre da hun passerer ham.Fugten fra hans ånde efterlader dug på hendes øreflip og får ørepiercingerne til at føles som syle. Det skyder en klam fornemmelse gennem hendes krop som ikke vil gå væk, selv længe efter at hun har gnedet dråberne bort.

Ene går i 1. g på Roskilde Katedralskole. Hun skriver digte, hænger med Sasha og går til fester. Men hun bærer på en stor hemmelighed. Den fylder alt ... gennemsyrer hendes krop med ubehag. Egentlig er det hans hemmelighed. Men han har altid sagt at hun ikke må sige noget. For de hygger jo bare ... 

Måske fortæller jeg dig det en dag er en historie om overgreb, svigt, kærlighed og skam.
Jeg har nu fået læst - Måske fortæller jeg dig det en dag. - Som er en realistisk bog om - Overgreb, svigt, kærlighed og skam. - Og jeg må sige jeg synes det var en okay god bog trods det triste emne.

Ene er ung, men hun bliver udsat for noget ingen burde blive udsat for, nemlig overgreb af en tæt på hende. 
Hun føler ikke rigtigt hun kan være sammen med andre fyre, og skubber derfor også heletiden Matthias fra sig som engang var hendes bedste ven, men begyndte at blive til lidt mere. 
Ene ønsker egentlig bare at være en almindelig ung pige, som går til fester, hygger sig med vennerne, skriver sine digte og dater fyre.
Men det er svært, især det sidste, med den hemmelighed hun bære rundt på, selv om det vel mere eller mindre er "hans hemmelighed". 

Jeg vil sige sproget i bogen er let og forståeligt og passer meget godt i den aldersgrænse den også hælder til.
Forfatteren har valgt at skrive om et ret dystert og trist emne som overgreb. Og jeg vil sige hun formår meget godt at vise og beskrive hovedpersonen Ene´s følelser og stemning.
Ene er nemlig meget trist, frustreret og ulykkelig, og det synes jeg man fornemmer tydeligt ud fra teksten af.
Jeg blev ret hurtigt fanget af Ene, både hendes følelser og hendes måde at reagere på i løbet af bogen. Hun reagere ofte med et groft sprog og vredesudbrud.
Ud over det har Ene sådan set også lavt selvværd at slås med, hvilket jeg på en måde godt forstår, hun bliver udsat for nogle dystre ting, hendes mor har selv lavt selvværd som egentlig godt kan smitte af psykisk, og så slås hun med sin seksueliltet og det at finde ud af hvem hun egentlig er.
Som sagt er forfatteren rigtig god til at beskrive Ene, men hun er også super god til at beskrive hendes omgivelser, familie og venner så man føler at man er med på sidelinjen. Dog synes jeg godt bogen kunne have været lidt længere, da man som læser egentlig skal forholde sig til meget i løbet af den her korte bog.
Dog vil jeg anbefale denne her bog til jer læsere der er til realisme, og noget dystert.Bogen er tilsendt af forfatteren selv til anmeldelse og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...