11.07.2019

Anmeldereksemplar: Lejlighed til deling.

Leon & Tiffy. 

Titel: Lejlighed til deling.

Original titel: The Flatshare. 

Forfatter: Beth O`leary. 

Udgivet på dansk ved: HarperCollins Nordic.

Udgivet på dansk den: 28/05-2019.

Antal sider: 440.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak til dem! 


Lejlighed til Deling. 

Tiffy og Leon deler lejlighed.
Tiffy og Leon deler seng.
Tiffy og Leon har aldrig mødt hinanden.

Deres venner synes, de er skøre, men det er den perfekte løsning, når man er to pengefattige, nogleogtyveårige i dyre London. Leon optager sengen i den etværelses lejlighed det meste af dagen, og går på arbejde om natten.

Tiffy arbejder om dagen, og har lejligheden resten af tiden. 
Men jaloux ekskærester, krævende kunder på arbejdet, brødre, der er blevet uretfærdigt dømt, og den kendsgerning, at de aldrig har mødt hinanden, gør, at deres kommunikation på de små gule post-it-sedler bliver længere og længere, og deres forhold blomstrer langsomt op. 
Kan man virkelig forelske sig i en, man aldrig har mødt? Dette var en fantastisk underholdende bog! Jeg blev med det samme fanget af Tiffy og Leons interessante aftale om lejligheds deling!
Men denne her bog var handler ikke kun om det morsomme ved at disse to helt fremmede mennesker skal dele seng, og lejlighed, den handler også om at vokse med tiden, og at finde sig selv igen, at blive en selvstændig person.

Da jeg først begyndte på bogen her, blev jeg utroligt hurtigt fanget af humoren, og det her lidt komiske koncept med at de to hovedpersoner skal dele seng, trods de aldrig har mødt hinanden. Jeg synes det var ret modigt at Tiffy bare at slå til trods hun ikke kendte ham.
Tiffy var en kvinde jeg meget hurtigt kom til at holde af, hun er en optimistisk, varm og morsom person, hun er en kvinde med massere af gang i den, men alligevel formår hun ikke at virke voldsomt frembrusende eller for meget.
Men hun er også meget det modsatte af Leon, som mere er nede på jorden, stille og rolig, og faktisk til tider virkede meget mut i starten, det ændrede sig dog en del da Tiffy kom ind i hans liv med alle hende sære og sjove ting i lejligheden, sine post-it´s og sin glæde.
Jeg må virkelig sige, de to er et rigtig godt match, og jeg elskede virkelig at følge dem begge.

Dog tager denne her bog også nogle ret alvorlige emner op, om følelses misbrug, stalking, og fængsel. Og det gjorde faktisk bare at bogen blev mere interessant, og ikke bare gik hen og blev en useriøs komedie.
Der sker meget for Tiffy undervejs i denne her bog, og jeg synes virkelig hun voksede, blev mere selvstændig og hun fandt virkelig sig selv.
Og det samme med Leon, han havde sit eget at slås med, men sammen med Tiffy formåede de virkelig at hjælpe hinanden.
Men nu vil jeg jo ikke spoile for meget for jer, jeg synes nemlig selv i skal have lov at nyde denne her bog lige så meget som jeg gjorde.

Sproget er fantastisk let, og jeg følte ikke på noget tidspunkt at det blev forvirrende, eller svært at følge med i alt hvad der skete.
Men forfatteren er også rigtig god til at fremvise sine personer, deres handlinger, væremåder og omgivelser, hvilket var med til at gøre læsningen så meget mere fantastisk.
Dette er helt klart en bog jeg kun kan anbefale jer at læse!


Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...