03.06.2018

Anmeldereksemplar: Demon cycle #1, Den tatoverede mand.

Demon Cycle. 

Titel: Demon Cycle #1 - Den tatoverde mand.

Original titel: Demon Cycle #1 - The Painted man.

Forfatter: Peter V. Brett.

Udgivet på dansk ved: Dreamlitt.

Udgivet på dansk den: 27/02-2017.

Antal sider: 693.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forlaget, så 
mange tak!


Nogle gange er der god grund til at frygte mørket.

Arlen bor med sine forældre på deres lille gård. Hver nat, når tusmørket sætter ind, rejser der sig en rædsom tåge fra jorden, der varsler død for enhver, der er tåbelig nok til at vove sig ud i det kommende mørke. Hadefulde dæmoner dannes ud af tågen for at få tilfredsstillet deres sult efter mennesker. I takt med at skyggerne bliver længere, tvinges menneskene til at søge ly bag magiske runer og bede til, at deres beskyttelse vil holde indtil daggry.

Men da Arlens verden splintres af dæmonernes hærgen, indser han, at det snarere er frygten for dæmonerne end væsnerne selv, der bliver menneskehedens undergang. Kun hvis menneskene kan overvinde deres egen frygt, kan de gøre sig håb om en dag at overvinde dæmonerne. Arlen må nu tage chancen og forlade runernes ly og sammen med to andre overlevende finde en ny måde at bringe menneskeheden en sidste, flygtig chance for overlevelse.
Jeg har nu fået læst den første bog i Demon Cycle serien, og jeg vil sige den var faktisk ret så god. Jeg var lidt små forvirret på et tidpunkt i bogen, og over nogle små detaljer.
Men den fangede mig egentlig ret hurtigt, og jeg havde da lidt svært ved at lægge bogen fra mig.

Bogen forvirrede mig faktisk på et tidspunkt. I løbet af bogen følger vi nemlig 3 personer, jeg havde bare forventet vi kun fulgte Arlen som er den eneste der bliver nævnt af navn på bagsiden. Så da jeg ligepludselig læste fra en anden end Arlens synsvinkel blev jeg lidt forvirret. Men det stoppede hurtigt igen. 

Jeg synes at de 3 personer vi følger her i bogen, er blevet beskrevet og detaljeret rigtig fint, så ingen af dem virker kedelige, tørre og uden personlighed. De er interessante at følge, og det at vi faktisk følger dem fra de er meget unge, gør at jeg følte jeg fik et helt andet billede af dem end hvis jeg havde fulgt dem fra de var ældre. 
Der er mange ting i deres barndom der nemlig har gjort dem til dem de bliver til når de bliver ældre. 

Bogen som sådan er også ret detaljeret, både på deres omgivelser og beskrivelser. Det var på intet tidspunkt svært for mig at se det som en lille film. 
Sproget er også okay, det passer meget godt til den tidsalder den skulle forstille at være i, og det er en super fed detalje, og gør den så meget bedre.
Derfor er sproget måske ikke det mest flydende. Kapitlerne svinger meget mellem lange og korte. 
Men jeg vil sige at selv om det er en okay tyk bog, så var den ikke særlig svær at komme igennem da den netop er så interessant. 

Jeg vil hvert fald helt sikkert læse videre på denne her serie, den er fangende og hiver alligevel lidt i mig for at finde ud af mere omkring de her dæmoner der kommer op om natten. Hvorfor de ikke kan være der om dagen. Hvorfor de overhovedet kommer. 
Om de her symboler der beskytter folkene om natten mod dæmonerne, når de altså ikke svigter.

Det her er hvert fald en bog jeg vil anbefale til jer læsere der er klar på en interessant fantasy bog omkring dæmoner. Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er udelukket blevet anmeldt efter mine egne holdninger og meninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...