10.06.2018

Anmeldereksemplar: Demon Cycle #2 - Ørkenspyddet del 1.

Ørkenspyddet.

Titel: Demon Cycle #2 - Ørkenspyddet del 1.

Original titel: Demon Cycle #2 -  The desert Spear 

Forfatter: Peter V. Brett.

Udgivet på dansk ved: Dreamlitt.

Udgivet på dansk den: 01/05-2018.

Antal sider: 555.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forlaget, så 

mange tak!


Mørket sænker sig over menneskeheden.

Natten regeres af hungrende dæmoner, der næres af den svindende befolkning, som er tvunget til at skjule sig bag halvglemte beskyttelsesruner. Legenderne fortæller om en Forløser: en general, der engang forenede alle folkeslag til én kraft, som besejrede dæmonerne. Men er Forløserens genkomst blot endnu en myte?

Måske ikke.

Ahmann Jardir rider ud af ørkenen. Han har trænet ørkenstammerne til en dæmondræbende hær og har udråbt sig selv Shar’Dama Ka, Forløseren. Han bærer mytiske våben, et spyd og en krone, som retfærdiggør hans krav på titlen. Men nordboerne har udråbt deres egen Forløser: den tatoverede mand, en mørk, hemmelighedsfuld skikkelse. Engang var Shar’Dama Ka og den tatoverede mand allierede. Nu er de bitre fjender.

Gamle alliancer sættes på prøve, og nye opstår. Alt imens dukker en ny race dæmoner op – mere intelligente og mere dødbringende end nogensinde før.

Jeg har nu også fået læst første del i anden bog af Demon Cycle - Ørkenspyddet - Og jeg skal ærlig, starten var jeg ikke pokkers vild med. 
Denne gang starter vi nemlig ud med at læse fra Jardirs synsvinkel.

Her i starten af del 1, der følger vi Jardir, og hans vej til tronen i Krasien, og det egentlig også interessant nok som sådan. Men vi følger jo ikke kun hans vej til tronen, vi ser faktisk også hvordan Krasianerne bliver opdraget, og hvordan de forskellige bliver behandlet. Og skal jeg være ærlig var jeg meget i mod deres opdragelse og måder at behandle hinanden på, det var i mine øjne desværre lidt for brutalt, og det var desværre med til at jeg også havde lidt svært ved at komme igennem de første 300 sider ca. Men der udover synes jeg utroligt godt om bogen.

Arlen som vi høre om i den første bog, går nu under navnet "Den tatoverede mand" og fortrækker det sådan. Mange tror han er forløseren, men det holder han stædigt på han ikke er. 
Arlen er gået hen og blevet en stærk mand, han er stædig og holder sig mest for sig selv.

Leesha er jeg vild med. Hun er stærk, selvsikker og stædig. Hun ved hvad hun vil og er en sand leder. Samt er hun også en utroligt dygtig urtesamler, og meget respekteret for hvad hun laver.
Dog er hendes mor Elona stadig efter hende fordi hun er ugift.

Og så der Rojer, han er sin helt egen. Han er jonglør og holder faktisk af hvad han laver, og det synes jeg virkelig godt om ved ham. Han mistede jo sine forældre som 3årig under et dæmon angreb, og blev derfor opdraget af en anden Jonglør som så også er død nu. Men han klare sig rigtig godt, han er stærk, men alligevel tvivler han lidt på sig selv. Og så han helt vildt forelsket i Leesha.

Vi kommer også til at høre om Renna, som vi faktisk kender lidt til fra den første bog, helt tilbage fra Arlens barndom.
Renna lever et hårdt liv, men er egentlig en stærk nok pige, hun er en jeg glæder mig til at læse mere om.

Selve handlingen er jeg stadig ret vild med, det er interessant at høre om hvordan de forskellige byer, folk og landbyer klare sig imod de her dæmon angreb. 
At høre om de forskellige dæmoner, og hvordan de her symboler påvirker dem er nu også spændende nok. Og jeg glæder mig meget til at læse videre på serien i anden del af Ørkenspyddet. 

Bogen kan hvert fald anbefales hvis i også var vilde med første bog i serien. Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...