11.07.2018

Anmeldereksemplar: Lue, Skovhuggerens Saga #1.

Lue.

Titel: Lue, skovhuggerens saga #1.

Forfatter: Birthe Skov Midtiby & Thorkild Skov.

Udgivet på dansk ved: Dreamlitt.

Udgivet på dansk den: 25/05-2018.

Antal sider: 379.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak!Lue.

Elleve somre gammel bliver høvdingesønnen Ragner tvunget til at flygte i ly af natten. 
Da Ragner sider ud af porten, lægger han sit hjem og navn bag sig.
Han er alene - Helt alene. 
Nu har han kun sit vid og udholdenhed til at holde forfølgerne bag sig. 

"Så kom de. Det var tydeligt de fulgte et spor. Tre mænd til hest var de, og foran dem løb en hund med snuden i jorden. Det var ved at blive mørkt, men silhuetterne var tydelige. En isende gysen jo igennem ham - var det...? Han kneb øjnene sammen for bedre at se i det begyndende mørk. Jo det var - Det var Hring og Hrafn, Grimhilds to brødre! Lue sank en klump. Hvis de to var blevet sendt efter ham, var han i større fare, end han havde frygtet!" 
Denne her bog var en bog jeg virkelig havde glædet mig til at læse. 
Jeg havde en del forventninger til den, og jeg skal da sige den levede da også op til de fleste af dem. Der var en lille detalje jeg synes manglede lidt. 

I starten skal jeg være ærlig, den prolog der var forvirrede mig en smule, men jeg tænker da jeg fik fat i hvad den omhandlede, da jeg altså var færdig med bogen. 
Jeg vil da sige at bogen var super god, der var ingen hast over den, og man kommer virkelig til at lærer personerne i igennem bogen at kende. 
Dog synes jeg engang i mellem den manglede lidt energi og liv, det gik lidt hen og blev for handlings manglene, jeg manglede lidt spænding engang i mellem. 

Lue/Ragner kommer vi jo til at lærer godt at kende da det jo er ham vi følger igennem hans flugt og hvor han nu finder hen. 
Jeg synes det var spændende at se hvordan en 11 årig knægt klarede sig på sådan en flugt, og så i vinterperioden. 
Lue/Ragner er meget stille og en smule nervøst anlagt, men jeg kan egentlig rigtig godt lide ham. Han har gejst og kæmper sig frem for det han vil, og det synes jeg så godt om. 

Så der de andre personer igennem bogen, jeg synes de alle var blevet beskrevet super fint. 
De virkede ikke kedelige eller tørre. Det føltes om ægte mennesker. 

Jeg er rigtig vild med det her nordiske som bogen er skrevet i. 
Alt i alt synes jeg faktisk bare bogen er skrevet rigtig godt, der er massere af detaljer med til at gøre det hele livagtigt og nemt at forstille sig. Sproget er også dejlig nemt, jeg synes ikke jeg havde svært ved at komme igennem den, men hvis man ikke lige forstår hvad nogle af de gamle ord betyder, så der heldigvis ordforklaring bag i bogen. 
Der er også et lille fint kort forrest i bogen, og jeg elsker kort. 

Så til Illustrationerne, dem er jeg imponeret over. Det meget længe siden jeg sidst har læst en bog med det, så det fangede mig alligevel en del. 
Jeg synes også de er virkelig flotte selv om det er mest meget mørke billeder. Jeg tilføjer lige et par billeder her i anmeldelsen så i kan se lidt af Thorkilds flotte arbejde.  

Alt i alt synes jeg super godt om bogen selv om den lige manglede en smule spænding og energi. 
Jeg vil hvert fald varmt anbefale denne bog hvis i er til det nordiske, og en smule fantasy.Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...