31.01.2018

Anmeldereksemplar: Skæbnebrevet.

Skæbnebrevet.

Titel: Skæbnebrevet.

Forfatter: Alexandra Nilsson.

Forlaget: Facet.

Udgivet: 31/01-2018.

Antal sider: 251.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er modtaget af Forlaget Facet, til anmeldelse så mange tak!

Maya og Max.

Det tog tid, hvor DNA-spiralen bare drejede rundt foran hende, og hun nåede at tænke at der slet ikke var en dato. Måske vidste man alligevel ikke hvornår ens dødsdag var, eller hendes genom havde været så kompliceret, at Sibylla ikke kunne fremskrive dagen. Hun kunne ikke lade være med at blive lidt skuffet. 
Men Mayas dødsdag kommer til at fremstå tydeligt, for maskinen Sibylla kan forudsige alles død ud fra en blodprøve.
Datoen står i Skæbnebrevet, som alle sekstenårige modtager til den årlige Skæbneceremoni.
Ikke alle er tilhængere af Sibylla, og et oprør bryder ud.
Inden Maya og Max, ser sig om bliver de hevet ind i oprøret.


Hvordan ville du reagere hvis du kendte din døds dato ud fra en DNA-prøve? Jeg tvivler på jeg selv ville tage det pænt, for at vide hvad dag du dør ville en tung byrde at bære på sine skuldre konstant, det ville jeg hvert fald selv mene.

Alexandra Nilsson, har faktisk fået skrevet en ret så spændende bog omkring lige det emne, om den unge Max og Maya, der bliver blandet ind i en masse ting de ikke lige havde regnet med.
Jeg må indrømme, lige i starten havde jeg lidt svært ved at falde ind i den her historie, jeg synes det virkede lidt tørt, og jeg forstod ikke rigtigt Maya og Max, ud over de havde et stærkt venskab. Men det ændrede sig. 

Jeg ved ikke om det bare er mig, men jeg synes egentlig heller ikke der var en mere præcis beskrivelse af hvordan de skulle se ud, og det gjorde jeg havde lidt svært ved at se dem for mig tydeligt, så jeg valgte at forstille mig dem ud fra personerne på forsiden.

Ud over jeg var lidt kritisk i starten, begyndte den faktisk at fange mig længere ind i bogen, hvor det spændende rigtigt begynder. Jeg kunne på intet tidspunkt rigtigt regne slutningen ud, for jeg synes hele tiden der var noget der ændrede hvad jeg var kommet til at tro ville ske, og det var det der gjorde at den trak op på fire stjerner. 

Jeg vil ikke kalde bogen letlæselig, der er massere at tekst, men da jeg først sådan rigtigt blev fanget af indholdet af denne utroligt smuk bog, blev den lettere at komme igennem, fordi teksten egentlig er flydende, og uden for mange svære ord.

Jeg vil klart anbefale bogen til andre der er til lige præcist den genre. 


Bogen er modtaget til anmeldelse af forlaget, og er udelukket anmeldt efter egne holdninger og meninger om bogen.


29.01.2018

Anmeldelse på: Fønixens hjerte.

Fønixens hjerte.

Titel: Fønixens hjerte #1.

Forfatter: Christina Ramskov.

Forlaget: mellemgaard.

Udgivet: 03/06-2013.

Antal sider: 420.

Antal stjerner: 4/5.


Maria.

16 årige Maria er en helt normal pige. Hun er ikke den mest populære pige, faktisk lidt af en outsider, men hun har da sine få venner hun ses med i sin fritid og på hendes skole.
En dag finder Maria og hendes lillebror peter en halskæde oppe på deres loft, Maria vælger så at tage den på, men problemet er bare at hun ikke kan få den af igen.
Og inden hun ser sig om, er hun hevet ind i en overnaturlig verden, for den halskæde hun tog på, var ikke bare hvilken som helst halskæde. Det var Fønixens hjerte.


Fønixens hjerte er første bog i serien om den unge Maria. Og jeg må sige den er utroligt god, jeg er så positivt overrasket over hvor godt den er skrevet. 

Bogen mangler på intet tidspunkt nogle detaljer, det hele ses meget tydeligt for mig da jeg sad og læste den her bog. Der mangler på intet tidspunkt heller handling, den er faktisk spændende fra de første par kapitler af, og til slutningen. 

Jeg synes utroligt godt om de her personer der er med i bogen, de alle har fået hver deres personlighed der virkelig kan fornemmes som ægte personer. 
Især Maria gik jeg egentlig hen og blev ret glad for at følge, hun er sin helt egen. Hun er stædig, vil gerne kunne selv, men hun er også kærlig og er der altid for sine venner.

Sproget er dejligt let og flydende, selv om Christina Ramskov er ordblind, så har hun formået at få skrevet den så godt, det ses faktisk ikke rigtigt at hun er ordblind.
Og jeg fløj simpelhen bare igennem den her skønne bog.

Jeg kan hvert fald anbefale den her bog til alle, der synes om fantasi, overnaturlige, spirrende venskaber, og ung kærlighed. 

26.01.2018

Anmeldereksemplar: Mirror Mirror.

Mirror Mirror.

Titel: Mirror Mirror.

Forfatter: Cara Delevingne og Rowan Coleman.

Udgivet på dansk ved: Politikens forlag.

Udgivet på dansk den: 17/10-2017.

Antal sider: 382.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er modtaget af Politikens forlag så mange tak til dem! 

Hvorfor stak hun af? 

Blandt eleverne på Thames Comprehensive er Red, Leo, Rose og Naomi en flok outsidere, der sammen har fundet ro i deres band, Mirror Mirror.
Det er lige så svært for de fire unge at passe ind i skolen, som det er at navigere i deres komplicerede liv  derhjemme. 
Reds mor er dybt alkoholiseret, og faren er aldrig hjemme. Leos bror sidder i fængsel. 
Rose bruger sex og alkohol til at dulme smerterne efter et brutalt overgreb.
Naomis punkrockprinsesse-persona giver hende fritheden til at udleve, hvad hun føler er sit sande jeg.
Da Naomi første forsvinder for der efter at findes bevidstløs, bliver hendes venner på en gang rystede og forvirrede. Er der tale om en ulykke? Eller har nogle forsøgt at skade Naomi med vilje? Har Naomi haft problemer - og hvorfor har hun ikke talt med dem om det? Hvor godt kender de egentlig deres veninde - og hinanden? Vil Naomi vågne op at sin koma - Og vil hun nogen sinde blive den samme igen? 
For at forstå hvad der er sket med Naomi, bliver de tre unge nød til at konfrontere deres egne mørke hemmeligeder, og deres største frygt. De bliver nødtil at forene hvem de er indeni, med den de er udenpå. 

24.01.2018

Anmeldereksemplar: Model Under Cover. - Den forsvundne Diamant.

Model under cover

Titel: Model under cover #2 - Den forsvundne Diamant.

Forfatter: Carina Axelsson.

Udgivet på dansk ved: Turbine.

Udgivet på dansk den: 26/01-2018.

Antal sider: 300.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er modtaget af Turbine til anmeldelse, 
så mange tak til dem. 


Den forsvundne Diamant.

En kostbar diamant ved navnet Den sorte Amalie er forsvundet under et fotoshoot for et af New Yorks mest prestigefulde modemagasiner Chic. 
Diamanten var udlånt til chefredaktøren Cazzie af en privat samler, og nu står både hendes og magasinets omdømme på spil, hvis ikke diamanten bliver fundet.
Det virker som en næsten umulig opgave at opklare tyveriet på kun en uge, men Axelle er på sagen.
Det er dog ikke helt nemt at få tid til at opklare mysterier, når man samtidig er New Yorks hotteste nye model. 
Heldigvis får hun hjælp af supermodellen Ellie og den charmerende politikommissærsøn Sebastian. 


Model under cover, den forsvundne diamant er egentlig en ret spændende bog, fuld af ungdom, spænding og mysterier.
Bogen starter egentlig ret godt, stille og rolig. Jeg fik et fint overblik over hvem hende her Axelle hun er, som var rart nok da jeg ikke har læst den første bog. 
Selve bogen er skrevet rigtig godt, den er fuld af detaljer, og handling. 
Jeg kunne på intet tidspunkt regne slutningen ud, og var meget overrasket over slutningen da man fandt ud af hvem der havde stjålet den kostbare diamant. 
Personerne og omgivelserne er godt detaljeret, og man får et godt indblik i hvordan det er i de her modellers hverdag og hvor travle de er. 
Jeg synes det var utroligt spændende at følge den her unge 16 årige Axelle i hendes kamp på at finde ud af hvem der stjal diamanten, og ikke mindst hvordan hun omgav sig i de her modellers verden.
Jeg synes dog en gang i mellem at Axelle opføre sig yngre end 16, og nogle gange ældre, det svang en del efter min mening. 
Sproget var dejligt flydende, og hvis man ikke lige forstod alle ordene som de bruger i den her model verden vi læser om, så er der en find lille ordforklaring bag i bogen, selv om det mere er en "Guide til hvordan man taler som en model." 
Jeg vil anbefale bogen til alle læsere der er til modeller og mysterier. 
Bogen kan læses af både ældre, men nok mest af unge. 


Bogen er modtaget til anmeldelse af forlaget, og er udelukket blevet anmeldt efter egne holdninger og
meninger omkring bogen.22.01.2018

Anmeldelse på, Panteon-Sagaen 1.

Vejen til panteon.

Titel: Panteon-Sagaen 1 - Vejen til Panteon.

Forfatter: Boris Hansen.

Forlaget: Tellerup.

Udgivet: 21/09-2016.

Antal sider: 428.

Antal stjerner: 5/5.


Vejen til Panteon.

I en nær fremtid er alt forandret, dem der ses svageste bliver sendt til Zonen hvor de lever i en grå og trist tilværelse blandt grå betonblokke.
Zonen er det sted hvor Lucas og hans venner bor. 
Men en dag forsvinder Cassandra som er hans bedste ven.
Alt hun har efterladt sig er et stykke papir hvor der står "Juvelen - Brylluppet. Husk på tallet tolv!" 
Lucas beslutter sig for at tage ud og finde hende.
Men inden længe finder Lucas ud af at Cassandra er taget ud på en længere rejse, som begiver sig ud i en fremmed verden der ikke burde eksistere. 
En verden fyldt med begravede hemmeligheder og ældgamle sammensværgelser. 
En verden hvor Panteons guder strides og Empyrias engle forsøger at forhindre en altomfattende krig.
Men Lucas er ligeglad med guderne og englene, han vil bare finde Cassandra. Men rejsen i hendes fodspor føre ind i et spind af løgne og mysterier.


Panteon-Sagaen del 1 har jeg nu fået læst, og den overraskede mig meget. Jeg havde længe faktisk undgået den fordi jeg ikke lige troede den ville være noget for mig. Men valgte så at købe den på Bogforum 2017, og har nu fået den læst. 
Bogen er utroligt spændende, den er på intet tidspunkt langtrukket eller forhastet.
Den starter i et utroligt godt tempo, og ellers glider den bare afsted i et tilpas tempo.
De her to verdener, altså Zonen, og den anden fremmede verden som Boris Hansen har skabt, er virkelig spændende, og velforklaret. 
Starten er skøn, man får lov til lige at møde de her personer som den jo handler om, får lidt at vide omkring dem, før alt dramaet det begynder med at hende her Cassandra er forsvundet, og at Lucas og nogle af hans venner tager efter hende og så bliver skubbet ind i en fremmed verden.
Jeg kan hvert fald med sikkerhed sige at jeg vil læse videre på den her serie.
Sproget er let og flydende. Det er nemt at forstå, og jeg følte hvert fald ikke at jeg havde behov for at sidde og læse den samme sætning flere gange på noget tidspunkt. 
Kapitlerne er også godt fordelt i længde, og så det at det ikke kun er en persons side man læser fra, men at det også er andre.
Alt i alt, synes jeg det her er en ret fantastisk bog, og at der er derfor den får de fem stjerner.

Så hvis du ikke har læst den her endnu, ung eller ældre og du er til noget fantasy, nye verdener, guder og engler, så det her helt klart en bog for dig. 

20.01.2018

Bogtrailer på: Monsun af Stjerner - udgives den 9 Februar.

Monsun af stjerner.

Da jeg har været så heldig at få lov til at anmelde Monsun af stjernerne,
som udkommer den 9 Februar, ved Forlaget Mellemgaard.  
Så tænkte jeg at jeg lige ville dele dens bogtrailer, mens jeg går og venter på
at bogen lander i mine hænder.
Samtidig smider jeg lige bogens bagside tekst ind her.
Bogen er skrevet af Katrine Williams. 


Året er 1986. Den unge Stella er lige flyttet til en lille flække i Australien efter en tragisk drukneulykke, hvor hun mister sin bedste veninde. Allerede fra første dag udspiller et mysterium sig og spinder hende ind i det ene sammentræf efter det andet. På sit college får hun en masse nye venner og bejlere, Alyssa og Nena, den charmerende Castor og den mystiske Jared. Hun modtager en gave fra en mystisk dreng – en perle – som forbinder hende til en fortid fyldt med bedrageri og mord. Langsomt finder hun ud af, at der er fortidige forbindelser mellem drengene og hende, der strækker sig tilbage til alkymistiske ordener i 1600-tallet. Det viser sig, at hun er nødt til at træffe et skæbnesvangert valg mellem det gode og det onde. Historien indeholder mange tråde, som bliver spundet ud gennem handlingen, hvor Stella langsomt opdager en hemmelighed, som handler om liv og død.

Top 10 bøger i 2017.


Top 10 i 2017.

Året 2017 er omme, og nu vi trådt ind i 2018.
Jeg fik læst en del gode bøger i 2017, og har tænkt mig at lave en top 10
over de bedste bøger jeg har læst i år.
Det var ikke let, for jeg har altså læst en masse rigtigt godt bøger,
både fra nye forfattere, og ældre.

  1. Nummer et på min liste er Papirprinsessen, af Erin watt. Faktisk havde jeg lånt den på biblioteket, og da den kom overvejede jeg faktisk bare at lade den ligge der, for jeg troede ikke det var en bog for mig, men kan kun sige jeg er glad for jeg ikke gjorde det! For det helt klart den bedste bog jeg har læst i 2017.
  2. Nummer to på min liste er blevet Askeprinsen, som er anden bog i Erin Watts serie The Royals, fantastisk bog, lige så god som den første.
  3. Nummer tre er jo så selvfølgelig blevet Løgnenes palads som er tredje bog i serien The Royals.
  4. Nummer fire på listen er blevet, En Af Os Lyver, af Karen M. Mcmanus som lige er udkommet på dansk ved Carlsenpuls den 9/1-2018, de var nemlig så skønne at sende et forhåndeseksemplar til mig.
  5. Nummer fem på min liste gik hen og blev, Dæmonerne Fra Dybet, som er skrevet af Pernille Kim Vørs, bogen var virkelig fantastisk spændende, helt klart en bog der skal genlæses i 2018 hvis jeg kan nå det. 
  6. Nummer seks på listen blev den skønne bog, Grænsen til Trafallas, som er Julie M. Days første udgivet bog, Skriveforlaget var så søde at sende mig et anmeldereksemplar, og jeg nød hver en side af den, og sukker bare efter den næste del nu.
  7. Nummer syv gik hen og blev Juvelen, som er skrevet af Amy Ewing, som blev udgivet på dansk ved Turbine forlaget i 2017, virkelig spændende bog og endnu en bog jeg sukker efter de næste dele på. 
  8. Plads nummer otte, gik simpelhent til Throne of Glass 2 - Midnatskronen, jeg vil altså sige toeren er en del bedre end den første, og helt ærligt slutningen har gjort mig utålmodig nu. Tellerup i må godt se at komme med tredje bog nu. Bogen er også et anmeldereksemplar.
  9. Nummer ni, den går så til Throne Of Glass 1, super god bog, men toeren var lige en tand bedre.
  10. Nummer ti, det gik hen og blev Nattens sanger, som er blevet udgivet på ny i en stor samling, så alle tre bøger er samlet i en, og den var jeg så heldig at vinde på Christina Bondes facebook side. 

Som sagt var der så mange gode bøger i 2017, og det har virkelig været svært at begrænse listen til kun 10 bøger, men det her blev altså dem jeg synes var det 10 bedste jeg har læst i hele 2017. 

19.01.2018

Anmeldereksemplar: Honey #1 - Lad mig gå.

Lad mig gå.

Titel: Honey #1 - Lad mig gå.

Serie navn: Honey

Forfatter: Pernille Kim Vørs.

Forlaget: Drømmefangeren.

Udgivet: 14/02-2018

Antal sider: 359.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er modtaget af Forlaget drømmefangeren, til anmeldelse, så mange tak! 


Honey #1 - Lad mig gå.

Katrine er en helt normal pige. 19 år, fuldtidsarbejde i Netto, og en drøm om at blive forfatter.
Katrine har dog besluttet sig at tage to måneders orlov fra jobbet, og tage i sommerhus for at få skrevet på sit manus.
Men på vej til sommerhuset, støder hun på et smukt hus ude i skoven og stopper op for at beundre det.
Der møder hun Nikolaj.
Katrine har dog lovet sig selv aldrig at forelske sig igen, eller omgang med fyre i noget tid, og har bygget en jernkasse om sit hjerte og gemt nøglen væk.
Har hun tænkt sig at genoverveje den ide? 
Eller vil hun forblive lukket?
Men hvad med Jonas som hun egentlig mødte før hun tog afsted? 
Hvad bliver der med ham?


Jeg har nu fået læst Honey 1, og jeg må sige jeg var ret vild med den.
Det her med ung kærlighed der blomstre er utroligt smukt, men som ung kan man også godt tage mange dumme og knapt så fornuftige valg når kærligheden blinder en.
Og det har Pernille Kim Vørs virkelig fået vist i sin bog. 
Da jeg først begyndte på Honey, kunne jeg overhovedet ikke lægge den fra mig igen, jeg sad i hele fem timer uden pause for at læse den.

Der er lagt mange følelser i de her personerne der er med. 
At være ung betyder netop at man godt kan tage chancer for at få erfaring på livet, og det kan man virkelig også se den her unge pige Katrine gør samtidig med hun er forsigtig.

Sproget er flydende og let hele vejen igennem, og jeg følte virkelig ikke jeg havde behov for at læse de samme sætninger fem gange for at forstå den. 
Jeg er vild med den her historie om ung kærlighed og de problemer der let kan opstå, Pernille, jeg kan kun sige du har gjort det godt, og fået skrevet endnu en historie med massere af følelser og handling uden at det bliver for meget. 

Så til hovedpersonen i den her bog, jeg synes rigtig godt om hende. Hun er nemlig ikke den der vilde type, men mere den stille type. Og så hun heller ikke beskrevet som den der model tynde pige med alt, nej hun er mere beskrevet som den lidt mere erotisk buttede pige, og det rart at se i en bog at det altså ikke kun er de tynde piger der er tiltrækkende og passende til de her erotiske bøger.

Men altså jeg vil sige, hvis du er til det søde, unge blomstrende kærlighed og en lille bitte smule drama, og en god potion humor, så er Honey 1, Lad mig gå - helt klart noget for dig, så læs den! 


Bogen er modtaget til anmeldelse af forlaget og er udelukket anmeldt efter egne holdninger og meninger om bogen.

18.01.2018

Anmeldelse på: Ravnenes Hvisken #1.

Ravnenes Hvisken.

Titel: Ravnenes Hvisken #1.

Forfatter: Malene Sølvsten.

Forlaget: Carlsen.

Udgivet: 01/06-2016.

Antal sider: 707.

Antal stjerner: 5/5.


Anne.

Anne ser hændelser der er sket i fortiden, og en nat genoplever hun et uhyggeligt, gammelt mord. En rødhårdet pige bliver myrdet, og får skåret et runetegn i ryggen.
Kort efter begynder rødhåret piger at blive dræbt på egnen, og tegnet er på dem alle.
Pludselig er den lille by fyldt af fremmede mystiske kræfter. 
Den asatroende Luna, den gudesmukke Mathias og den myytiske Varner ønsker alle at være tæt på Anne. 
Men er de venner eller fjender?
For at rede verden fra Ragnarok, må hun finde morderen... inden han finder hende.


For at sige det lige ud, den her bog er fantastisk, jeg elsker virkelig alt ved den. Den sprang virkelig alle mine forventninger, den var slet ikke som jeg havde regnet med, og det er kun positivt ment.
Handlingen, spændingen og humoren, det hele det spænder bare super godt sammen, og gjorde virkelig det svært at lægge bogen fra mig igen.
Det her med at nutiden og de gamle guder bliver blandet sammen, det spænder virkelig godt sammen, jeg følte på intet tidspunkt at der var løse ender, eller at det simpelhent ikke gav mening. 
Bogen starter rigtig godt ud, og man får virkelig følelsen at hurtigt at lære de her fantastiske karakter at kende der er nævnt i bogen, og det gjorde at jeg kunne leve mig helt ind i den her verden, som hovedpersonen Anne hun lever i.
Hovedpersonen Anne er virkelig gennemført, hun har sin helt egen måde at være på over for andre, og det gør hende så skøn en person at læse om. Hun er hård og grov, men alligevel har hun de her smukke og bløde træk der gør hende menneskelig. 
Sproget er dejligt let, og jeg fløj igennem bogen selv om den var på over 700 sider, jeg følte nemlig på intet tidspunkt at jeg skulle bladre tilbage i siderne for at få noget tabt med, eller at læse den samme sætning igen og igen for at forstå hvad der skete. 
Selve bogen er fuld af detaljer, og handling fra start af. Og at det ikke bare var en historie jeg læste, men noget virkeligt, så Malene Sølvsten, du har virkelig fået skrevet noget fantastisk, og jeg glæder mig til at læse videre.

Så hvis du ikke har læst Ravnenes hvisken del 1 endnu, og du er til noget fantasy, gamle guder og spænding, så skal du da klart se at komme igang med den. 

17.01.2018

Anmeldelse på The graces #1

The Graces.

Titel: The Graces.

Original titel: The Graces.

Forfatter: Laure Eve.

Udgivet på dansk ved: Carlsen.

Udgivet på dansk den: 13/01-2017.

Antal sider: 352.

Antal stjerner: 5/5.River.

Alle på Rivers nye skole, vil gerne være venner med de tre mystiske Grace børn.
Også selv om rygterne om dem siger at de er hekse. Grace børnene styre skolen, og bestemmer selv hvem de vil være venner med.
River vil gøre hvad som helst for at blive som dem, men hvorfor er det så vigtigt for River at være som dem?
Og hvad er den for en dyster og mørk hemmelighed River faktisk går og gemmer for alle?


Jeg har hørt rigtig meget godt om den her bog The Graces, og tænkte det var på tide jeg gav den en chance, og det jeg faktisk meget glad for jeg gjorde.
Bogen er faktisk rigtig godt fra første side til sidste. Der er på intet tidspunkt sparet på detaljerne, og jeg kunne se det hele for mig som var det ægte.
Familien Grace er beskrevet som den her mystiske familie der påstået skulle være hekse, rigtig hemmelighedsfulde, aldrig venner med hjemme.
River er meget trist på en måde, men også meget ivrig efter at blive som den her familien Grace, og hun vil virkelig gerne tro på de rent faktisk er de her hekse der bliver påstået de er.
Man kan virkelig fornemme hvordan de hver er som person når man læser om dem.
Deres omgivelser er også rigtig godt detaljeret, og jeg kunne virkelig sætte billeder på det inde i mig selv når jeg læste om dem.
Selve ideen til den her bog er jeg vild med, og den er virkelig også blevet godt lavet.
Jeg kan hvert fald næsten ikke vente til den næste kommer ud.
Sproget er også utroligt let læseligt og nemt at komme igennem, så yngre ville også godt kunne læse dem let, selvfølgelig an på om man er en okay læser.
Jeg kan rigtig godt lide coveret, det sådan lidt mystisk gammel spåkone noget  synes jeg.

Jeg kan hvert fald anbefale denne bog til alle der er vilde med lidt mystik og hekserier. 

15.01.2018

Anmeldelse på Kongens lænker - Rød dronning #3.

Kongens lænker.

Titel: Kongens lænker - Rød dronning #3.

Original titel: King`s Cage.

Forfatter: Victoria Aveyard.

Udgivet på dansk ved: Gyldendal.

Udgivet på dansk den: 05/09-2017.

Antal sider: 533.

Antal stjerner: 5/5.
Mare Barrow.

Mare Barrow gav sig selv i bytte til Marven for at de andre kunne overleve.
Så nu er Mare fanget, Marvens personlige fange - Kæledyr i lænker.
Mare opgiver ikke, og håber på at kunne stikke af, men så nemt er det ikke. Mare er bevogtet døgnet rundt, nat og dag. 
Mare har ingen chance for at bruge sine evner til at slippe væk, for de bliver døvet konstant.
Men mens Mare leder efter en måde at flygte på, samler den Højrøde garde stadig soldater og nye nybloder til deres hær. 
Men de kan ikke længere bare blive i skyggerne, der bryder snart krig ud.
Og Cal, han vil gøre alt for at få sin elskede Mare tilbage.
Slipper Mare overhoved fri? 


Jeg kan kun sige at jeg er lige så vild med tredje bind som de første to, og jeg skal helt sikkert læse videre når den næste udkommer på dansk.
Jeg har allerede fortalt hvad jeg synes så godt om ved de forskellige personer i den her bog, og mit indtryk af dem bliver bedre og bedre for hver bog.
Mare var begyndt at blive mere selvstændig, og selv tænkende i bog to, men efter Mare hun faktisk er blevet fanget, så synes jeg hun blomstre endnu mere på det punkt, for nu er Cal eller de andre der ikke til hun kan læne sig op af dem og få støtte der, hun er faktisk helt alene om det hele. 
Det jeg dog faktisk synes mest om i det her bind, det er at det fortsætter jo fra hun byttede sig selv til Marven, men det ikke noget med at hun allerede er stukket af i tredje kapitel eller noget, den er nemlig på intet tidpunkt forhastet igennem den del. Den strækker sig nemlig i en tilpas længde, sådan at man netop ser Mare blomstre op under de her pinsler.
Selv om den ikke har den samme mængde krig og flugt som den sidste bog, så var den alligevel utroligt spændende.
Sproget er stadig let at komme igennem, og forståeligt.
Jeg vil hvert fald anbefale den her bog til alle andre læselystne, både unge og ældre. 
Så hvis du ikke har læst de første to bøger i serien, så se at kom igang.

13.01.2018

Anmeldereksemplar: Ulfhedin-sagaen - Heksens kald.

Ulfhedin-Sagaen.

Titel: Ulfhedin-Sagaen - Heksens kald.

Forfatter: Mette Sejrbo.

Forlaget: Dreamlitt.

Genudgivet: 08/01-2018.

Antal sider: 586.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er modtaget af forlaget til anmeldelse,
så mange tak til dem!


Emilie.

Emilie ønsker helst at være en helt normalt pige. Men op til hendes 18 års fødselsdag, sker der uforklarlige hændelser.
Og før hun ser sig om bliver hun hevet ind i den overnaturlige verden, som er skjult for alle andre.
En verden befolket af - Vølver, Varulve og vampyrer.

Da Emilie bliver hevet ind i den overnaturlige verden som har været skjult for hende i alle de år, bliver hun tvunget til at taget et meget svært valg.
Et valg om hun vil fortsætte med at være en helt normal teenager med halvdårlige karakterer og kærestesorger, eller om hun vil følge valget som vølve og blive en del af en tusindårig kamp mod ondskab og forbandelse. 
Et valg som har uoverskuelige konsekvenser, ikke blot for Emilie selv, men også for hendes familie og venner.
Hvad vælger hun?

Heksens kald er første bind i Ulfhedin-sagaen, og den er faktisk utroligt god.
Da jeg først satte mig til rette med den her bog, blev jeg helt slugt fra første kapitel af. Historien er utroligt spændende, og at følge Emilie igennem de her valg og kampe hun skal igennem, de er både spændende, sjove og en smule hjerteskærende.
Emilie bliver udsat for nogle rigtigt svære valg i en meget tidlig alder, men hun klare dem alligevel ret godt.
Emilies person er godt skrevet, og velforklaret sådan at det faktisk virker som en ægte pige man læser om. Som person er hun meget stille og genert, og ved faktisk ikke rigtigt hvad hun skal stille op, men alligevel er hun stærk når hun er nød til at være det.
Selve sproget er egentlig flydende nok, men jeg må indrømme jeg ikke kendte en del af ordene og var taknemmelig over den her ordforklaring der ligger bagerst i bogen. 
Handlingen var utroligt god, jeg tror ikke jeg har læst en bog hvor der har været så meget om de gamle guder, og hvor det ikke kun var en type gud der blev nævnt, det var noget der fangede mig, og så var det virkelig gennemført, og fuld af detaljer.
Som sagt synes jeg at Emilie var skrevet godt som person, og det synes jeg egentlig også de andre der var med, som er blandet ind i Emilies liv.
Det der gør at den blev trukket ned på fire stjerner, det må nok være fordi jeg engang i mellem blev lidt forvirret over hvem det var man læste om når det ikke var Emilie i kapitlet, men ud over det var den utroligt god.
Mette Sejrbo, har fået skrevet noget utroligt godt, og jeg vil hvert fald læse videre på Ulfhedin-sagaen på et tidspunkt. 

Jeg vil hvert fald anbefale denne bog, hvis du er til der overnaturlige. 


Bogen er modtaget til anmeldelse af forlaget, og er udelukket anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen. 

11.01.2018

Anmeldereksemplar: Sjælevandrer #1 - Diali.

Sjælevandrer.

Titel: Sjælevandrer #1 - Diali.

Forfatter: Charlotte Fischer.

Forlaget: Facet.

Udgivet: 08/09-2017.

Antal sider: 314.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er modtaget af Forlaget Facet, så mange tak for det!Dahlia og Cawi.

Dahlia og Cawi lever i Roneoak, det er det eneste samfund de kender til. 
Roneoak ligger ved kysten og er det sidste sted for menneskerne.
I Roneoak er der mangel på alt, og fremtiden er usikker på grund af det faretruende vejr, intet er sikkert i deres samfund.
En dag fornemmer Cawi at en altødelæggende trussel mod Roneoak.
Cawi er overbevidst om at der findes andre mennesker på den anden side af bjergene, og sammen med Dahlia begiver de sig ud på en rejse der ændre deres liv for altid.


Sjælevandrer er en utroligt godt bog, men jeg har dog en enkel lille ting jeg faktisk ikke var så glad for.
Charlotte Fischer har faktisk skrevet en utroligt godt historie. Jeg synes utroligt godt om det her samfund hun har bygget op omkring Roneoak som Dahlia og Cawi er født i, det virker så ægte.
Fra start til slut er den faktisk utroligt spændende, og ret svær at lægge fra sig igen.
Der er en del detaljer med i bogen, og det gør virkelig at den her bog virker så godt.
Personerne der er beskrevet i den her bog, er utroligt gode. 
Jeg kan dog faktisk ikke så godt lide Dahlia og Cawi i starten. 
Dahlia, er manipulerende, strid og grov over for sin omgangskreds, og det gjorde faktisk jeg ikke var så positiv omkring hende, dog vil jeg rose Charlotte for at hun rent faktisk har gjort Dahlia så virkelig i hendes være måde, selv om jeg ikke brød mig om hende.
Det samme med Cawi, jeg synes han virkede lidt for hundehvalpe argtig omkring Dahlia det første lange stykke, selv om Dahlia ikke behandler ham særligt godt, så vil han stadig gøre alt for hende.
Som sagt brød jeg mig ikke så meget om dem i starten, men måden de er skrevet på virker de virkelig som ægte personer, og ikke bare en historie. Men det ændrede sig dog i løbet af bogen, jeg begyndte at synes mere og mere om dem.
Omgivelserne i den her bog er også beskrevet rigtig godt, og jeg er især vild med at følge dem på den her rejse de drager ud på.
Sproget er egentlig også ret flydende, og letlæselig.
Men alt i alt, så var jeg vild med bogen, desværre trak den bare ned på fire stjerner netop fordi jeg var lidt skeptisk i starten, men det stopper mig ikke i at jeg med sikkerhed skal læse videre på den når den næste bog kommer!

Jeg vil hvert fald varmt anbefale denne skønne bog, til alle der er til den type fantasy. Og min sidste ros går lige til Breht Design for det lækre cover. 


Bogen er modtaget af forlaget til anmeldelse, og er udelukket anmeldt efter egne holdninger og meninger omkring bogen.

10.01.2018

Anmeldereksemplar: Morika #3 - Blodets Bånd.

Blodets Bånd.

Titel: Morika #3 - Blodets bånd.

Forfatter: Sidsel Sander Mittet. 

Forlaget: Facet.

Udgivet: 04/01-2016.

Antal sider: 330.

Antal stjerner: 5/5

Bogen er modtaget til anmeldelse af forlaget, 
så mange tak til dem. 


Blodets bånd.

Korau, Eshri og deres venner har nu slået Oryndo i Maken, og fået befriet Abur og andre tilfangetaget folk. 
Men kampen mod Oryndro er langt fra slut. 
Selv om Hilaerne og Morikanerne har slået sig sammen, er deres samlede styrke langt fra nok.
Hvis de vil vinde krigen må de ty til anderledes kræfter.
Alt har sin pris, men de er nødt til at gå videre på trods af store personlige omkostninger.
Samtidig kaster historien sin skygge ind over flokken, og snart må de se sande, at det er nødvendigt at konfrontere fortiden for at vinde fremtiden.


Blodets bånd er lige så spændende som de første to, hvis ikke en smule mere.
Den er fuld af handling fra start til slut. 
Og alle de her fantastiske karakterer der er med, de udvikler sig mere og mere, og bliver bare bedre at læse om.
Jeg er trist over allerede at skulle sige farvel til denne fantastiske serie, men den kunne ikke være sluttet på et bedre tidspunkt, eller på en bedre måde. For hvis den var fortsat, ville jeg nok blive lidt bange for at den ville blive ødelagt.
Jeg har nydt hver og en person, at se hvordan de vokser med tiden i hver bog. 
At se hvordan Eshri og Zaaks forhold fra det begyndte i 2'eren og igennem den sidste bog her har været spændende, for selv om de utroligt forelskede, så er det altså ikke bare lutter og lagkage, de har også problemer. 
Korau synes jeg også rigtigt godt om selv han virker sådan lidt tabt for omverdenen og at hans tanker kun gik på at kæmpe, men selv de udvikler sig at det faktisk ikke kun er kamp og død der fare igennem hovedet på ham.
Samme med, Moe, Oryn og Abur, de udvikler sig også fra de unge børn vi møder i starten, til faktisk at blive lidt mere modne.
Men som jeg har nævnt før, så er jeg vild med den her serie, og den her verden Sidsel Sander Mittet har skabt er vidunderligt. Det har hun virkelig gjort godt! 
Og sproget forbliver igennem den her også letlæselig og overskueligt at komme igennem, og samme med kapitlerne. 
Så igen, hvis du altså ikke har læst de første to bøger, så kom igang og sæt gerne et par timer af til den her fantastiske verden. Bogen er modtaget af forlaget til anmeldelse og er udelukket anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen. 

08.01.2018

Anmeldereksemplar: Morika #2 - Vildhunden og Panteren.

Vildhunden og Panteren.

Titel: Morika #2 - Vildhunden og Panteren.

Forfatter: Sidsel Sander Mittet. 

Forlaget: Facet.

Udgivet: 20/08-2015.

Antal sider: 335.

Antal stjerner: 5/5.

Jeg har modtaget bogen er Forlaget facet,
Så mange tak til dem.

Vildhunden og Panteren.

Eshri og Korau, og deres venner er endelig kommet i sikkerhed i bjergene ved modstandslejren. Men Zaak har forladt dem så snart de kom frem.
Men selv om de nu kan føle sig trygge og ikke være så bekymret som på turen der til, så er det på ingen måder som de havde håbet på.
Oryndros styrke vokser mere og mere, og deres Ven Abur er endnu ikke blevet reddet.
Hvad skal de unge gøre? 
Skal de acceptere tingendes tilstand, eller skal de sætte sig op imod dem, der tidligere var deres venner?
Skal de blive i sikkerhed, eller kæmpe for det de tror på?

Og jeg som troede at den her serie ikke kunne blive bedre, men der tog jeg så fejl.
Som jeg før har sagt, synes jeg virkelig Sidsel Sander Mittet har fået skarpt en fantastisk verden med Hilaer og morikanere, og de andre racer der nu er.
Endnu engang formår hun at få den til at være spændende fra start til slut, den er på intet tidspunkt kedelig. 
Endnu engang havde jeg virkelig svært ved at lægge bogen fra mig, for hvad sker der nu på den næste side, eller om ti sider. Hvordan slutter den?
Og hvad sker der hvis de begynder at kæmpe mere imod Oryndro?
Som jeg også har skrevet før er jeg vild med de her karakter som er med i, de er spændende og underholdene på hver deres måde.
Sproget er igen flydende og letlæselig, og kapitlerne er også til at overkomme og nyde. 
Slutningen fik endnu engang det til at klø i mine fingre for at gå igang med den næste igen for at finde ud af hvad de gør og hvilke nye forhindringer der kommer i vejen for dem.
Sidsel Sander Mittet, har virkelig formået at få skrevet en fantastisk historie, om unge der bliver kastet ud i noget de aldrig havde forventet ville ske for dem, om hvordan de klare sig under forhold de ikke er vant til, og hvordan de holder sammen når det ser mest mørkt ud.
Så hvis du ikke har læst den første bog i denne fantastiske fantasy serie, så kom igang, og sæt gerne lige et par timer af, for du kan godt blive ret fanget.


Bogen er modtaget til anmeldelse af forlaget, og er udelukket anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen.


07.01.2018

Anmeldereksemplar: Morika #1 - Rent Blod.

Morika - Rent Blod.

Titel: Morika #1 - Rent Blod.

Forfatter: Sidsel Sander Mittet.

Forlaget: Facet.

Udgivet: 07/04-2015.

Antal Sider: 322.

Antal stjerner: 5/5.

bogen er modtaget af Forlaget Facet til anmeldelse, så mange tak til dem.
Rent Blod.

På skoleøen undervises krigerlærlingen Korau og visdomslærlingen Eshri sammen med deres venner. Deres fremtid ligger fast planlagt.
Men pludselig ændre tingene sig på øen, og det går langsomt op for Eshri, Korau og deres venner at alt ikke er som det skal være.
De gammel adelige begynder at komme mere og mere frem. 
Og Inden de unge ser sig om befinder de sig i en kamp for et samfund, de altid har taget for givet.
Hvad er det der har ændret sig?
Hvor længe har det stået på?
Og hvad kan de unge egentlig gøre ved det?

Rent blod er første bind i trilogien Morika, og jeg må sige jeg var vild med første del. 
Bogen er utroligt spændende, den her verden Sidsel Sander Mittet har bygget op, er fantastisk. 
Handlingen er spændende, og da jeg først gik igang havde jeg virkelig svært ved at stoppe, for hvad ville der ske i de næste kapitel, og det næste igen. Hvordan ville den slutte?
Slutningen gjorde helt at det begyndte at klø i mine fingre for at læse videre på den. 
De her personer der er en del af Morika, er velskrevet og har hver og ser fået sin personlighed der skiller sig ud fra hinanden.
De her fem unge der er bedste venner på skoleøen, de er alle for forskellige men alligevel er de bedste venner og får det til at fungere med hinanden.
Og så der Hilaerne, de har deres egen væremåde og plads i den her verden Sidsel har fået skrevet. Altså jeg kan slet ikke få nok af de her fantastiske karakterer der er med i den her bog.  
Selve historien, ideerne og plottet er jeg vild med, og jeg kan kun opfordre alle andre læsere at læse den her serie hvis de ikke allerede har gjort det.
Både unge og ældre kan læse den.
Sproget er nemt og letlæselig, og kapitlerne er ikke svære at komme igennem fordi de netop er så spændende. 


Bogen er modtaget af forlaget til anmeldelse og er udelukket anmeldt efter egene holdninger og meninger til bogen.

05.01.2018

Tbr Januar - 2018.


Tbr Januar. 

Nu vi gået ind i en ny måned, et nyt år.
Og det betyder jo så ny Tbr, jeg kunne sagtens sidde og
lave en Tbr for hele 2018, men det har jeg altså ikke tænkt mig.
For jeg kan ikke sige om der kommer noget jeg måske hellere vil læse,
derfor nøjes jeg med at lave min Tbr for Januar måned nu.
Dog fordi jeg allerede er et par dage inde i måneden, så har jeg altså allerede
læst to af bøgerne, og det så dem jeg starter med at skrive på her. 
:-)


The Graces var den første jeg læste i denne måned, og jeg var ret vild med den, i kan læse hvad jeg synes om den når jeg smider min anmeldelse af den op. 

Kongens lænker er tredje bind i Rød dronning serien, og jeg var lige så vild med dette bind, som de to første.
Den her kommer der selvfølgelig også anmeldelse på.
Så læst endelig med der.

Så kommer vi til den serie jeg længe har ønsket mig at få hjem om pynte så smukt på min reol, og det kan jeg kun takke Forlagt Facet for at de gør nu, det var nemlig så skønne at sende dem til mig til anmeldelse, så de skal helt klart læses i denne måned.
Igen, så kan jeg takke Forlaget Facet for en bog jeg virkelig glæder mig til også at gå igang med, nemlig første bind i Sjælevandrer.
Er så forelsket i det her cover der er lavet.
Så mange tak til Forlaget Facet for at have sendt mig denne stak bøger!
Så kan jeg igen takke et andet forlag, og denne gang er det Dreamlitt, som har været så skønne at sende mig et eksemplar af Heksens kald, som bliver genudgivet den 8/1-2018, med nyt cover, som jeg er helt vild med. Elsker virkelig de her farver.

Og sidst hvis jeg når det i denne måned, så vil jeg gå igang med Vejen til Panteon, som jeg købte på bogforum og selvfølgelig også fik signeret.


Som i kan læse indeholder min Tbr et par anmeldereksemplarer igen i denne måned, så mange tak til forlagene. :-)

04.01.2018

Wrap up December.

Wrap up Dec.

Jeg har selvfølgelig igen læst en del bøger i December måned, 
dog ikke rigtigt nogle julebøger nu hvor man tænker på det jo var lige i julemåneden.
Jeg nåede op på hele 12 bøger i denne måned, 
men det var faktisk ikke rigtigt de bøger jeg havde sat på min Tbr, kun en af dem.
Men altså hvis man ser bort fra jeg kom helt væk fra de bøger jeg havde sat på min Tbr,
fik jeg alligevel læst en del gode bøger.
Jeg starter som sædvanligt med min wrap up, jeg sætter link ind til dem der er anmeldelse på.
:-)


Den første bog jeg læste i Dec, det var Dæmonerne fra Dybet, som er skrevet af Pernille Kim Vørs, mødte hende på bogforum i år og købte hendes bog der og fik den signeret. https://boghjemmet.blogspot.dk/2017/12/anmeldelse-pa-dmonerne-fra-dybet.html

Anden bog jeg fik læst var, At se lyset, af Jay Asher som jeg modtog af politikens forlag til anmeldelse, så mange tak til dem! https://boghjemmet.blogspot.dk/2017/12/anmeldereksemplar-at-se-lyset.html


Den tredje bog jeg læste var Grænsen til Trafallas, bogen modtog jeg af skriveforlaget til anmeldelse, og det var altså bare en super bog.https://boghjemmet.blogspot.dk/2017/12/anmeldereksemplar-grnsen-til-trafallas_11.html
Den fjerde bog blev, En af os lyver som bliver udgivet den 9/1-2018 ved Carlsenpuls. De var så søde og sende mig et forhåndeksemplar. https://boghjemmet.blogspot.dk/2017/12/anmeldereksemplar-en-af-os-lyver.html


Den femte bog blev Åndemaneren, som er Anna Lauritsens første fantasyroman. Også en bog jeg har modtaget til anmeldelse, dog af Turbine forlaget. https://boghjemmet.blogspot.dk/2017/12/anmeldereksemplar-andemaneren.htmlNummer seks på listen blev Ellekongen, som er Signe Fahls første bog, super god. Fik det også til anmeldelse af Ulven og Uglen. https://boghjemmet.blogspot.dk/2017/12/anmeldereksemplar-ellekongen-1.html

Nummer syv blev, Englenes Korridor som også var en bog jeg modtog af Turbine. https://boghjemmet.blogspot.dk/2017/12/anmeldereksemplar-englenes-korridor.html


Nummer ni, det blev The Raven Cycel 1, Ravnedrengene som udkom på dansk i år. https://boghjemmet.blogspot.dk/2017/12/anmeldelse-raven-cycel-1.html
Nummer ti og elve, det blev så de sidste to bøger i The Royals serien, som jeg fik i julegave.

Og sidst, fik jeg også læst, Advokatens Drømmefanger, som jeg fik på e-bog af forlaget drømmefangeren til anmeldelse. 


Som i kan læse har jeg modtaget en del Anmeldereksemplarer i denne måned, og jeg kan kun sige tak til alle forlagende, og selvfølgelig forfatterende for en dejlig læseoplevelse.

02.01.2018

Anmeldelse på, Løgnenes Palads.

The Royals.

Titel: The Royals 3 - Løgnenes Palads.

Original titel: Twisted Palace.

Forfatter: Erin Watt.

Udgivet på dansk den: 4/12-2017.

Udgivet på dansk ved: Flamingo.

Antal sider: 321.

Original sprog: Engelsk. 

Antal stjerner: 5/5.

Mordanklager og mørke hemmeligheder.

Ella og Reed er endelig sammen, men alligevel kommer der noget i vejen for dem hele tiden.
Reed er blevet anhold for mordet på Brooke hans fars forlovede.
Og Ellas biologiske far Steve er dukket op fra de døde, og vil pludselig gerne lege far da han finder ud af han har en datter.
Steve ønsker ikke Ella og Reed sammen, og hiver hende ud af Royal paladset for at hun skal bo sammen med ham og Dinah som hader Ella mere end noget andet, måske med undtagelse af sin egen mand.
Reed påstår hårdnakket af han ikke har lagt en hånd på Brooke og at han ikke er skyld i hendes død, men hvorfor skulle nogen tro på ham når alt tyder på han ville af med hende?
Hvem slog Brooke ihjel?
Hvordan kan Steve, Ellas far - Stadig være i live, og hvor har han været i de 9 måneder de troede han var død?
Klare de den, eller falder hele deres verden sammen?

Løgnenes palads fortsætter faktisk fra hvor Askeprinsen sluttede.
Reed har nu en mordandklage hængende over hovedet, han bliver beskyldt for mordet på Brooke, hans fars forlovet.
Og Ellas biologiske far er åbenbart i live, og det må jeg sige, det kom godt nok bag på mig, jeg havde på intet tidspunkt forventet lige det.
Løgnenes palads er fantastisk, lige så god som de første to, og jeg må sige jeg er ked af allerede at skulle sige farvel til den her verden. Men jeg håber så at Erin Watt får lavet mere til den her Royal verden, måske omkring de andre Royal brødre? 
Løgnenes palads hiver en masse spørgsmål, svar og drama op, og det gør den så fantastisk at læse.
Som jeg har sagt før, nyder jeg at følge Ella på sidelinjen, og se hende kæmpe sig igennem en brutal verden af de rige, men at hun alligevel ender med at falde til og finde sig en plads der.
Dog er jeg også vild med at følge Reed, man får virkelig et større indblik i familien, og Ella og hans forhold, hvordan det er for begge parter.
Heletiden er der handling, spørgsmål og forhindringer i den her bog, den bliver på intet tidspunkt kedelig.
Igen fik jeg følelsen at jeg fulgte med ved siden af Ella når jeg læste fra hendes side, og det samme med Reed, og det er virkelig det der gør den så fed. At den er så livagtig, at jeg føler at jeg selv sidder på sidelinjen og kigger med i det hele.
Bogen er skrevet rigtig godt, og igen kan man stadig på intet tidspunkt fornemme at det er to forfattere der har skrevet den her bog, for sproget er flydende hele vejen igennem, og deres personligheder virker på intet tidspunkt forandret, teksten er flydende og nem at komme igennem.
Jeg kan kun anbefale den her serie til alle der elsker drama og forbudt kærlighed, dog vil jeg advare, hvis du begynder skal du nok forberede dig på du nok kommer til at sidde med den et par timer, for den er virkelig svær at lægge fra sig igen. Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...