30.08.2019

Anmeldereksemplar: Mindelandet #1 - Dronningernes erindringer.

Mindelandet.

Titel: Mindelandet #1 - Dronningernes Erindringer. 

Forfatter: Line Wenzel.

Forlaget: Tellerup.

Udgivet: 15/09-2019.

Antal sider: 295.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er tilsendt af forfatteren,
så mange tak til hende! 
Dronningernes Erindringer.

Dronningeslægten i Sunira besidder som de eneste i landet magiske evner, men prisen er høj: Hver gang de bruger magi, må de ofre et minde.
I sine 17 år har prinsesse Tella levet beskyttet på slottet sammen med sin mor dronning Leonora, men alt ændres da Melina, en udstødt adelig fra Leonoras fortid, dukker op og truer med at afsløre dronningernes hemmeligheder. Leonoras minder fra dengang er ofret i bytte for magien, og Tella bliver derfor tvunget ud på en rejse for at finde ud af hvilke hemmeligheder Melina kender til.
På vejen møder Tella flere af de magikere dronningeslægten benægter eksistensen af, og hun bliver konfronteret med generationers bedrag. Hun må kæmpe alt hvad hun har lært, for dronningernes hemmeligheder kan få vidtrækkende konsekvenser, og Melina vil gå langt for at skade Tellas familie.

Dronningernes Erindringer er første bind i fantasy-serien Mindelandet om de mange hemmeligheder i Suniras dronningeslægt og de store ofre magien kræver.Dronningens erindringer var en bog der rigtig hurtigt fangede mig med sin spændende handling, lette sprog og interessante hovedperson, og faktisk slap jeg ikke bogen igen før jeg var færdig med den.
Dette er helt sikkert en serie jeg vil glæde mig til en fortsættelse på! 

Dronningeslægten er de eneste der besidder magien, men at bruge den er ikke billigt, for hver gang de bruger magien, skal de ofre et minde, og det kommer alt ud på hvor meget magi man bruger.
Tella er 17 år og har altid levet sit liv beskyttet på slottet, lige indtil sin 17 års fødseldag hvor det hele går galt og hendes mors gamle veninde kommer ind i billedet.
Hurtigt bliver Tella sendt ud på en rejse for at finde dronningernes erindringer, men på sin rejse kommer den unge prinsesse ud for en masse og opdager en masse ting om sin slægt som hun skal lærer at acceptere eller gøre noget ved den dag hun selv sidder på tronen. 

Handlingen går sådan set ret hurtigt igang, og det synes jeg var meget fint, det gjorde jeg blev hurtigere fanget af bogen og havde svært ved at lægge den fra mig igen. 
Tella er en ung pige, men hun var anderledes end jeg havde forventet, for da jeg læste hun var en prinsesse tænkte jeg en snobbet træls møgunge. Men jeg synes faktisk Tella virkede som en halv moden og sød pige, men også stædig og ihærdig efter at hjælpe og gøre alt bedre. 
At følge hende på denne her rejse var en fornøjelse, jeg nød at følge hende og se hvordan hun ville reagere på alt det der rent faktisk ser ude fra slottets beskyttede mure, at se hende vokse lidt med tiden, og jeg glæder mig til en to´er for det var en rigtig spændende bog.
Og jeg vil sige jeg synes faktisk hun fandt sig selv lidt under den her rejse og alle de prøvelser hun kom ud for, og det var fedt at se.
Men ud over en interessant hovedperson, synes jeg faktisk også hun formåede at gøre sine bipersoner spændende, havde en baggrund, og jeg blev nysgerrig på dem og ville faktisk gerne vide mere om dem og hvad de måske havde været ude for engang, de havde en stemme og faldt ikke i baggrund med Tella´s rejse, og det var fedt. 

Sproget er dejligt let, og jeg vil sige det passede ret godt til den fantasy tidsalder jeg kunne forstille mig bogen skulle forstille at være i. 
Forfatteren har været rigtig god til at bruge massere af detaljer om Tellas omgivelser, handlinger og reaktioner, og jeg følte virkelig jeg fulgte hende på sidelinjen hvilket er endnu en positiv ting.
Men ud over at hun forklare godt om Tella´s omgivelser, synes jeg også hun har været god til at give et forståeligt univers, et der var let at forstille sig ud fra detaljerne man fik, og det gjorde min læseoplevelse så meget bedre, og jeg glæder mig helt sikkert til at læse videre på serien når der engang kommer en to´er.  
Jeg kan helt klart anbefale denne bog, især hvis i er til fantasi, magi og spænding. Bogen er tilsendt af forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

27.08.2019

Anmeldelse: Throne Of Glass #3 - Ildens Arving.

Throne Of Glass.

Titel: Throne of glass #3. - Ildens Arving.

Original titel: Throne of Glass #3. - Heir of Fire. 

Forfatter: Sarah J. Mass.

Udgivet på dansk ved: Tellerup. 

Udgivet på dansk den: 15/01-2019. 

Antal sider: 780.

Antal stjerner: 5/5.


Ildens Arving.

Celaena er ankommet til Wendlyn hvor hun møder krigeren, Rowan. Sammen med ham skal hun træne sine evner hvis hun vil gøre sig håb om at få hjælp.

I Adarlan er Chaol ved at finde sin efterfølger. Han er dog slet ikke klar til at forlade glasslottet og da slet ikke Dorian som han nu prøver at beskytte mere end før. Dorian har lagt afstand til Chaol siden Chaol opdagede hans magi. Han prøver at undertrykke den, men kan ikke gøre det alene.

Samtidig fortsætter kongen af Adarlan med sine dystre planer, og hans monstre når vidt omkring. Helt til Celaena i Wendlyn.Det jo ikke nogen hemmelighed at jeg er ret så vild med denne her serie Throne of Glass, det er et fantastisk univers forfatteren har skabt med en masse fantasy, kærlighed, humor og drama!
Og jeg kan bestemt ikke få nok af hovedpersonen Celaena eller den charmerende Chaol, de er nogle fangende karakterer.

I slutningen af anden bog bliver det afsløret hvilken afstamning Celaena er af, nemlig kongelig og elver! Og jeg må nok sige at selv om jeg havde lidt på fornemmeren at der var noget med hende, så var jeg alligevel ret overrasket! Men i slutningen af bogen blev hun også sendt til Wendlyn for at myrde konge familien for kongen af Adarlan.
Det er dog ikke Celaena´s planer, og hun møder derfor krigeren Rowan i Wendlyn som hun skal træne sine evner sammen med hvis hun skal gøre noget håb om at få hjælpen hun har brug for.
Men i Adarlan sker der også en masse ting for Chaol der gør han bare ikke er klar til at forlade glasslottet endnu.
Og imens fortsætter kongen af Adarlan sine mørke planer, som føre helevejen til Celeana.

Jeg blev rigtigt hurtigt hevet ind i fortællingen igen, og nød hver en side og hvert et kapitel, men jeg skal være ærlig og sige jeg nød nu Celaena´s kapitler lidt mere for jeg elskede den her dynamik der imellem hende og Rowan, og var lidt spændt på hvordan det ville udvikle sig, ville de hade hinanden igennem hele bogen? Eller ville de nå til en enighed og acceptere hinanden til sidst? Det måtte jeg bare vide.
Men samtidig sad jeg også spændt og nervøs for hvad der ville ske i Adarlan og ved de der Jernhekse, og hvad de nu kunne finde på.
For selv om Celaena ikke er i Adarlan mere skaber hun alligevel lidt problemer for Chaol der, og jeg var vildt spændt på at se hvordan det ville udvikle sig.
Men Celaena kommer også igennem meget psykisk i Wendlyn, som hun skal bebrejde og acceptere for at kunne komme videre med sine planer.

Derfor vil jeg nu nok sige det godt kunne virke lidt langtrukkent for Celaena, men sådan som alle kapitlerne skiftede personer konstant mellem - Celaena, Chaol, Rowan, Manon. - Og andre, så formåede det faktisk ikke at føles så slemt, men spændende og fangende fordi jeg som læser bare måtte læse videre for fx at nå til et kapitel mere med den person jeg nu fandt spændende eller bare måtte vide hvad der skete, og det var et kæmpe plus.
Dette er helt klart stadig en af mine ynglings serier, og jeg håber sådan resten af serien bliver oversat, eller så må jeg igang på engelsk.
Men jeg kan ikke anbefale denne bog nok til jer læsere!   

25.08.2019

Anmeldelse: After #2 - Tvivlen.

After.

Titel: After #2 - Tvivlen. 

Original titel: After we collided. 

Forfatter: Anna Todd.

Udgivet på dansk ved: People´s press.

Udgivet på dansk den: 23/6-2016. 
Antal sider: 623.

Antal stjerner: 4/5.Tvivlen.

Hardin har såret Tessa hårdt, han gik bag hendes ryg og gjorde deres forhold til et væddemål. 
Tessa, er fortvivlet, og ved ikke helt hvad hun skal gøre.
Hun har opgivet så meget for Hardin, og nu står hun alene.
Kan hun tilgive ham for hvad han har gjort?
Eller var hele forholdet virkelig bare en del af væddemålet, eller endte Hardin virkelig med at føle noget for Tessa?
Og hvis han gjorde, hvordan skal han så klare den hvis Tessa ikke tilgiver ham?Jeg har nu fået læst anden bog i den utroligt populære serie After, og jeg må sige jeg nød virkelig bogen, men jeg skal også være ærlig, den begyndte at køre i ring til sidst synes jeg, hvilket jeg fandt ret trist, for der er alligevel stadig 2 ret tykke bøger og en tynd mere i serien, og jeg er utroligt bange for den går hen og bliver langtrukken nu. 

At følge Tessa igen var en ren fornøjelse og rigtig spændende, men jeg vil også sige jeg begyndte mere og mere at miste lidt af min respekt.
Hardin har trådt på hende, og udnyttet hende på det groveste. Han gjorde et forhold til et væddemål bare fordi han kunne. I første bog var jeg faktisk begyndt at tø op for hans barske attitude, og se noget godt i ham, men så blev det afsløret at han havde et væddemål kørende om hendes mødom, der tabte jeg alt for ham, og jeg kan kun sige jeg har ikke fået meget mere respekt for ham i denne her bog, og slet ikke efter alt det der er blevet afsløret om hans fortid. 
Og det så der min manglende respekt for Tessa kommer ind i billedet, for uden at ville afsløre for meget, så ved vi jo næsten alle sammen godt at hun tager ham tilbage, hvilket jeg slet ikke kan forstå, jo hun elsker ham, men den måde han behandler hende på er på ingen måder sund for hende.

Men igennem hele bogen synes jeg vi kørte lidt i ring - De gik fra hinanden, skændes, fandt sammen, nye hemmeligheder bliver afsløret, de går fra hinanden. - Og sådan syntes jeg bare det lidt fortsatte igennem de her lidt over 600 sider, hvilket blev mig en tand for meget til sidst. 
Og dette er faktisk grunden til den ikke fik den sidste og femte stjerne. 
Men ser vi bort fra den ring vi lidt kørte i, synes jeg der skete en masse spændende og fangende dramaer i løbet af bogen. 
Og selv om jeg til tider mistede noget af min respekt for Tessa, synes jeg alligevel hun voksede på nogle punkter, for selv om hun alligevel endte med Hardin hver gang, formåede hun faktisk at sige sin mening til tider, og ikke bare lade sig kue på samme måde som i første bog, og det synes jeg var fedt at se, og er faktisk også grunden til de 4 stjerner. 

Men igen vil jeg rose forfatterens evne til at bruge detaljer, og gøre det hele spændende, trods jeg desværre synes hun går lidt i ring om deres forhold, hvilket jeg håber at se en smule forandring på i tredje bog, for ellers er jeg lidt bange for jeg måske går død i serien. 
Men et plus mere i denne her bog er vi får kapitler fra Hardins side af, og vi får mere af ham denne gang. Hvilket jeg faktisk var glad for trods jeg stadig ikke kan lide ham. 
Så hvis i er til drama og romantik er dette helt klart en serie for jer læsere. 

21.08.2019

Anmelderekemplar: 7 Fortællinger fra mit indre barn.

7. Fortællinger.

Titel: 7 Fortællinger fra mit indre barn. 

Forfatter: Mali Banks.

Forlaget: Mellemgaard.

Udgivet: Juni 2019.

Antal sider: 32.

Antal stjerner: 3/5.

Bogen er tilsendt af forlag og forfatter,
så tak til dem! 


7 Fortællinger fra mit indre barn.

7 fortællinger fra mit indre barn er en samling moderne eventyr og fabler for børn.Uddrag af bogen  Karla og Marcus ledte overalt i huset efter hunden Sophus, men kunne ikke finde ham. 
De var ved at give op, da Marcus sagde, at de skulle kigge inde i værelset med den blå dør som det sidste sted, bare for at være helt sikre. 
Marcus åbnede døren til værelset med Karla lige bag sig. Inde i værelset var der ingenting udover en lille spilledåse, der lå på gulvet. 
Marcus skulle lige til at åbne den, men den her gang stoppede Karla ham, lagde sin hånd på hans skulder og sagde: “Måske var det her ikke en god ide alligevel.” Han, derimod, grinte og sagde: “Hvem er en bangebuks nu, hva’?” og åbnede spilledåsen.          
Jeg læser meget sjældent denne type børnebøger, for korte og små historier siger mig som regel aldrig noget da jeg godt kan lide lange romaner med gennemførte karakterer og baggrunds historier.
Men jeg sagde nu alligevel ja tak til denne her da den blev tilbudt, for jeg kan godt lide ud udvide min horisont engang imellem.
Men ja desværre sagde selve bogen ikke mig noget, men jeg vil sige dette ville være en rigtig fin bog til højt læsning for mindre børn.

Bogen her indeholder 7 små fortællinger fra forfatterens indre barn, og de første 3 er relateret til samme personer og deres omgangskreds, som er rigtig fint. Men de sidste fire er det forskelligt hvad de handler om.
Men det jeg godt kunne lide ved de her 7 små fortællinger var at de indeholder rigtigt mange kvaliteter som vi alle godt kunne lærer helt fra små af. Fx indeholder historierne - rigtigt og forkert, at acceptere hinanden som vi er, venskaber, sammenhold, glæde og sorg. - Og andre rigtig fine ting. Og det var faktisk hvad der gjorde at jeg synes den ville være skøn for børn, for allerede fra barnsben burde vi alle lærer hvad der er rigtigt og forkert, at acceptere hinanden og vores forskelligheder. Og det fremviser Mali´s bog rigtig fint i sine små fortællinger.

Dette er jo en børnebog og det er tydeligt at fornemme ikke kun på størrelsen men også sproget, det let, forståeligt og faktisk også en bog jeg vil sige ville være god som en "lære at læse" bog, for den indeholder ikke komplicerede ord eller et grimt sprog, men er super let.
Så jeg kan helt sikkert anbefale bogen til familier med børn som måske skal til at starte med at lærer at læse, eller bare som en hyggelig oplæsnings bog eventuel inden sengetid.Bogen er tilsendt af forlaget og forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.

18.08.2019

Anmeldereksemplar: Slottet Wadenstierna #2 - Forpligtelser.

Slottet Wadenstierna.

Titel: Slottet Wadenstierna #2 - Forpligtelser. 

Original titel: Slottet Wadenstierna. #2 - Betvingade. 

Forfatter: Simona Ahrnsted.

Udgivet på dansk ved: Flamingo.

Udgivet på dansk den: 20/06-2019.

Antal sider: 385.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak til dem!

Forpligtelser.

Östergötland 1349

I en tid, hvor intet er sikkert, og en kvindes ære er afhængigt af hendes uskyld, går stormandsdatteren Illiana Henriksdotter til en skovsø for at bade, da hun bliver overfaldet og bortført. Samtidig venter Markus Järv, en berygtet ridder og kongens højre hånd, på en kvinde, det er meningen skal gøre ham selskab om natten. Da hans unge soldat kommer tilbage med Illiana, forstår han med det samme, at det er den forkerte kvinde, og at hun desuden er af fornem familie. Han beslutter sig for at ride tilbage med hende, men på vejen støder de på Illianas brødre, og ved en ulykke mister en af brødrene livet.

Fra og med det tidspunkt kommer magtspil, intriger og hofdiplomati til at bestemme Illiana og Markus’ liv.

For at undgå en mindre borgerkrig beslutter kongen, at Markus skal gifte sig med Illiana som kompensation for den afdøde bror.

Men det eneste den selvstændige, intelligente veluddannede kvinde og den barske, traumatiserede kriger kan blive enige om, er at de ikke vil have noget med hinanden at gøre. Alligevel vokser tiltrækningen mellem dem i takt med, at de bliver truet fra flere sider. For både Illianas brødre og en mand fra Markus’ fortid er ude på hævn og ønsker at slå Markus ihjel.

Forpligtelser er en lidenskabelig kærlighedsroman, der foregår i den svenske middelalder. Fuld af drama, intriger, riddere og herresæder.
 Forpligtelser var en helt anden bog end hvad jeg normalt læser, for denne bog går vi rigtig lang tilbage i tiden, og oftes når jeg læser den slagt bøger så det i fantasy genren og ikke i romantik, men jeg må helt bestemt sige den var utroligt god og helt klart en forfatter jeg gerne vil læse mere af.
Som i nok kan se er det anden bog i serien, jeg har ikke selv fået læst første men så vidt jeg kunne se er det også en serie der kan læses uafhængigt af hinanden da den foregår i to forskellige tidsaldre. Men jeg skal helt klart have læst første bog også som hedder Ægtepagten. 

I Forpligtelser følger vi den unge Illiana som er en stædig ung kvinde, men også en ret uheldig en. Hun har ikke haft det let for hver gang hun har skulle giftes er de unge mænd gået bort, og efter der har det været svært at finde hende en mand.
Men samme aften som hendes trolovelse skulle offentligøres med bonden Alex, bliver hun bortført som en fejl. 
For den unge Phlippe som bortføre hende havde fået besked af sin leder Marcus om at hente en kvinde de var stødt på tidligere, men han kommer til at hente den forkerte kvinde nemlig Illiana. 
Og det er så starten på Illiana og Marcus´s ægteskab.

Jeg vil sige at dette var en ret så underholdende bog, og jeg havde virkelig svært ved at lægge den fra mig igen da jeg først var begyndt, for jeg måtte bare vide hvad der ville ske imellem de to, og hvordan de ville håndtere fremtidens problemer. 
Marcus og Illiana er et interessant par.
Illiana er en stædig ung kvinde der ved hvad hun vil, men hun er også genert og sød. Og helt sikkert god for Marcus.
Marcus er en stædig mand og som Illiana ved han hvad han vil, og han er bestemt ikke interesseret i at binde sig til kun en kvinde. Men det bliver han så nød til, og jeg må sige at under den barske attitude så er han blid og faktisk en rigtig god mand, og sammen med Illiana bliver han bare bedre.

Jeg nød virkelig hele bogen, den var spændende, sød, smuk og fangende. Og så vil jeg sige jeg er imponeret over forfatteren har levet sig så meget ind i tidsalderen, og jeg kunne virkelig godt forstille mig at det virkelig var sådan man talte og opførte sig den gang. Det var helt sikkert et stort plus, og gjorde jeg bare kunne læne mig tilbage og nyde hele bogen. 
Dette er helt klart en bog jeg kan anbefale hvis man er til romantik, gamle dage og spænding! Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.   

15.08.2019

Anmeldelse: Fandom #1.

Fandom.

Titel: Fandom #1.

Original titel: The Fandom #1. 

Forfatter: Anna Day. 

Udgivet på dansk ved: Politikens forlag.

Udgivet på dansk den: 29/10-2018. 

Antal sider: 488.

Antal stjerner: 4/5.Pas på med hvad du ønsker dig.

De drømmer om at være med i deres yndlingsbog – men da drømmen går i opfyldelse viser den sig at være et mareridt.

Violet og hendes bror er sammen med to venner på vej til Comic-Con, en kæmpe messe for popkultur. Her skal de møde deres idol, Willow, som er hovedperson i filmatiseringen af deres yndlingsbog. Vennerne drømmer om at være en del af bogens fiktive univers, og kort efter mødet går drømmen på mystisk vis i opfyldelse.

Da de fire venner bliver draget ind i handlingen og filmens heltinde dør, bliver Violet nødt til at spille hendes rolle, så de kan finde en måde at komme tilbage til virkeligheden på med livet i behold.


Dette var en spændende og interessant bog jeg havde svært ved at slippe da jeg først var begyndt.
Jeg håber virkelig der måske kommer en to´er som jeg læste lidt om på goodreads. 

Da jeg først begyndte på bogen blev jeg alligevel ret hurtigt fanget. Igennem hele bogen følger vi dog desværre kun en af personernes synsvinkel, og det nemlig Violet, og jeg vil sige at selv om hun er "den der kan rede dem alle" så er det alligevel lidt trist vi kun får lov at følge hende, men ikke også hendes bror og to venner, for dem ville jeg gerne have haft lidt fra omkring det hele også. 
Violet, hendes bror og to venner Katie og Alice er på vej til Comic-con, en kæmpe messe for popkultur. Her skal de møde deres kæmpe idol, Willow som er en af hovedpersonerne i filmatiserinen af deres ynglings bog - Gagledansen. - 
De alle drømmer om at være en del af bogens univers, og inden de ser sig om, er de det faktisk. 
Men det er ikke helt så perfekt som de havde håbet.
For de kommer til at slå heltinden Rose ihjel, og Violet må derfor indtage hendes plads og afslutte historien som den blev skrevet.
Men det viser sig ikke at være helt så let som håbet, for der er noget helt galt. 

Jeg vil sige dette var en vildt spændende bog, og jeg var hele tiden nysgerrig efter at vide hvad der ville ske, og hvordan Violet ville håndtere at hun nu skulle indtage en heltindes plads, Violet af alle som er en nervøs og usikker pige. Det stik modsatte af den modige heltinde. 
Men vi kan vel næsten alle godt regne ud at det ikke vil køre helt smurt for hende Violet, tingene udvikler sig i anderledes retninger end hun havde håbet, både fordi hun klokker i den, men også fordi der er andre er spænder ben for hende, spoiler selvfølgelig ikke hvem det er, men jeg var både overrasket og så alligevel ikke helt. 
Men jeg vil sige at jeg på en måde kunne forudse en smule af handlingen, men der var også meget af tiden ting jeg slet ikke havde set komme, eller små twist hvor man troede det ville ske, og så skete der noget helt andet. 

Forfatteren har skabt et interessant plot, og jeg kunnet bare næsten ikke stoppe med at læse når jeg først var igang. Skrivestilen er også let og forståelig, og jeg havde intet problem med at følge med.
Forfatteren er også rigtig dygtig med sine detaljer, og under hele læsningen følte jeg det var som om jeg fulgte med Violet på sidelinjen i den her verden hun var endt i. 
Men som sagt får den ikke sidste stjerne på grund af det med jeg synes der manglede lidt fra de andre personer i bogen, det manglede altså bare. 
Men det er helt klart en bog jeg kan anbefale jer læsere der ude! 

13.08.2019

Anmeldelse: Echo Ridge.

Echo Ridge.

Titel: Echo Ridge. 

Original titel: Two can keep a secret. 

Forfatter: Karen M Mcmanus. 

Udgivet på dansk ved: Carlsenpuls.

Udgivet på dansk den: 19/02-2019.

Antal sider: 364.

Antal stjerner: 5/5.
Lille by. Forsvundet piger. 

Store hemmeligheder.

Echo Ridge er en lille by, og Ellery har aldrig været der før, men hun har hørt om den. Det var der, hendes moster forsvandt som 17-årig. Og for blot fem år siden blev byen landskendt, da årets homecoming queen blev myrdet. Nu skal Ellery bo der sammen med sin tvillingebror hos sin bedstemor, som hun knap nok kender.

Byen er billedskøn, men gemmer på hemmeligheder. Og nogen truer med at gøre årets homecoming lige så farlig, som den var for fem år siden.

Ellery kender alt til hemmeligheder. Hendes mor har dem, hendes bedstemor har dem. Og efterhånden som Ellery lærer mere om Echo Ridge, står det klart: Alle skjuler noget. Men hemmeligheder kan være farlige – og de fleste er ikke gode til at holde på dem. I Echo Ridge er det bedst at holde sine hemmeligheder for sig selv ...Echo Ridge var en bog jeg var meget spændt på, for jeg var helt vild med forfatterens debut bog - En af os lyver. - Og havde der for ret høje forventninger til denne her bog, om den nu ville være lige så spækket med drama, spænding og mysterier, og det må jeg da sige den var. 
Faktisk var den så spændende at jeg ikke kunne slippe den før jeg var færdig, og læste derfor bogen på en dag. 

Echo Ridge er en lille by og ikke en Ellery har besøgt før, for det er en by hendes mor har gjort meget for at undgå. 
Men da Ellery og hendes tvilling bliver nød til at flytte der til i en periode bliver de hurtigt trukket ind i drama og mysterier med forsvundet piger, mord og hemmeligheder. 
I Echo Ridge har alle hemmeligheder, og dem kender Ellery godt til, for både hendes mor har dem og hendes bedstemor har dem. Men efterhånden som Ellery kommer til at lærer byen at kende bliver flere og flere hemmeligheder sat i lys og det er ligepludselig ikke så sikker en by mere.

Allerede fra de første par kapitler blev jeg fanget af mysterier og mordene, og kunne slet ikke slippe bogen, for jeg må nok indrømme at forfatteren formåede at holde sproget levende og smide med en masse detaljer som bare gjorde det hele så meget mere livagtigt og gav mig følelsen af at følge Ellery på sidelinjen igennem alt. 
Dog er Ellery ikke den eneste vi kommer til at følge, undervejs får vi også kapitler fra Malcom.
Både Ellery og Malcom var utroligt lette at holde af, for de er ikke de der perfekte hovedpersoner og har nemlig hver deres små fejl. 
Dog ville jeg gerne have set læst lidt fra Ellerys tvilling Ezra´s synsvinkel også, for jeg synes det var en smule trist vi ikke lige fik lidt fra den person også da jeg vil sige han også virkede ret interessant. 

Generelt fandt jeg hele bogen utroligt spændende og nød virkelig sproget igennem hele bogen. Det forståeligt, livligt og spækket med detaljer der bare gør det så meget lettere for læseren at følge med og forstille sig det hele. 
Jeg vil helt klart sige at forfatteren har levet op til din debut roman, og jeg ser virkelig frem til at læse mere fra denne skønne forfatter! 
Jeg kan ikke andet end at anbefale denne bog til jer der er til ung thriller og drama!

11.08.2019

Anmeldereksemplar: Neverworld Wake.

Neverworld.

Titel: Neverworld Wake.

Original sprog: Engelsk.

Forfatter: Marisha Pessl.

Udgivet på dansk ved: Alvilda.

Udgivet på dansk den: 31/10-2018.

Antal sider: 326.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak til dem! 


Neverworld Wake.

Engang var Beatrice og hendes fire bedste venner dem, som alle andre elever på skolen så op til. Men pludselig døde Beatrices kæreste, Jim, og alt ændrede sig.

Et år efter deres eksamen genforenes vennerne, og Beatrice håber at nå til bunds i de ubesvarede spørgsmål om Jims død, som bliver ved med at plage hende. 

På vej hjem fra en bytur kører de galt, men kommer tilsyneladende uskadte hjem. En mystisk mand banker på døren og meddeler dem noget, der umuligt kan være sandt: De døde alle i bilulykken, og de befinder sig nu i en fold i tiden, er et sted mellem liv og død – et såkaldt neverworld wake.

Deres eneste mulighed for at undslippe er, hvis de alle kan træffe det samme grusomme og umulige valg. 

Det første Neverworld wake er begyndtDette var en bog der ret hurtigt fangede mig med sin interessante bagsidetekst da jeg først så den udkom på dansk, og jeg må nu nok sige bogen var virkelig også spændende.
Jeg må også sige at dette var en bog der ikke var let at gennemskue, og jeg kunne ligesom ikke helt gætte mig frem til hvordan slutningen ville være, og det var et super stort plus, for selv om jeg egentlig godt lidt vidste hvem der ville overleve, så kunne jeg ikke forestille mig vejen frem til den slutning.

Efter Beatrice´s kæreste Jim døde skiltes de fem bedste venner, men et år efter deres eksamener genforenes de, og Beatrice håber at finde ud af hvad der skete med Jim. 
Men hurtigt går det galt efter en bytur, og de er nu endt i Neverworld wake og skal tage en hård beslutning. 
Hvem skal overleve, for ud af alle fem er der kun en der vil overleve det.

Jeg må sige jeg blev rigtig hurtigt fanget af skrivestilen, for jeg lagde rigtig hurtigt mærke til at bogen faktisk er skrevet i datid helevejen og fra Beatrice´s synsvinkel, og det synes jeg faktisk var virkelig interessant, for de fleste bøger jeg læser er ofte skrevet i tredjeperson, så det var skønt med noget andet til en forandring. 
I løbet af bogen vil jeg både sige der faktisk ikke sker så meget og alligevel en masse forskelligt, for efter Beatrice og hendes venner ender i det er Neverworld wake vil de ligesom ikke rigtigt acceptere det faktum kun en overlever, og går sådan set lidt amok eller bliver sære, og det faktisk kun Beatrice der prøver at holde styr på dem, så undervejs følger vi hende følge efter de andre for at finde ud af hvad de laver, og jeg må sige nogle af dem laver nogle forskruede ting.
Men nu vil jeg jo heller ikke spoile hele bogen, så så meget mere vil jeg heller ikke fortælle. 

Men jeg vil sige at da vi nærmer os slutningen og det her mysterium omkring Jims død bliver taget op og undersøgt blev jeg faktisk virkelig overrasket over hvordan det var sket og hvorfor. 
For jeg synes virkelig forfatteren formåede at smide en masse mystiske ting ind der gjorde det svært at regne sig frem til hvem der skulle have gjort det og hvorfor, hvilket var det der fangede mig mest i bogen. 

Sproget i bogen er som sådan ret let og nemt at følge med i, og derfor vil jeg sige selve sproget og handlingen vil passe til en 13-14+ aldersgrænse. 
Forfatteren har valgt at skrive den i datid, men formår også stadig at huske en masse detaljer og info omkring deres omgivelser, følelser, handlinger og frustrationer omkring det her Neverworld, og det var faktisk næsten sådan at jeg følte jeg selv befandt mig i den verden sammen med de 5 personer. 
Jeg vil helt klart gerne læse mere fra forfatter Marisha Pressl, for hun skriver livligt, spændende og detaljeret. 

Jeg kan kun anbefale denne bog hvis i er til lidt mysterier og drama. Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

09.08.2019

Anmeldereksemplar: Offsides #2 - Forkert kys.

Offsides #2.

Titel: Offsides #2 - Forkert kys.

Original titel: Offsides #2 - Right kiss wrong guy. 

Forfatter: Natalie Decker. 

Udgivet på dansk ved: Palatium books. 

Udgivet på dansk den: 31/07-2019.

Antal sider: 281.

Antal stjerner: 3/5. 

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak! 


Rigtigt kys, forkert fyr.

Man skulle tro, at pigen med det mest romantiske navn i verden ville have let ved at få en kæreste. Men Valentine’s Day er virkelig træls, når man er single og lidt indadvendt. Bare spørg Juliet Valentine, der virkelig hader Valentine’s Day. Hendes søster Layla er nu sammen med Tyler, hendes mors datingfirma går strygende, og det seneste påfund på skolen er ”Valentines-gaver”. Juliet har det forfærdeligt, er misundelig og ensom.

Jared Black er en af de mest populære drenge på skolen. Stjerne på fodboldholdet og den mest eftertragtede single. Men for Juliet Valentine er han nærmest usynlig. Hun er ikke imponeret, hun falder hverken for charme, komplimenter eller et godt udseende. Jared har ikke god tid, Valentine’s Day er lige om hjørnet, og han vil virkelig gerne invitere Juliet til Valentines-festen. Han har set, hvordan Tyler har vundet Layla, og synes selv, han burde have en chance hos Laylas søster. Jared forsøger sig med ”Valentines-gaverne” og prøver med dem at fortælle Juliet, hvad han føler. Det burde være nemt nok, ikke?

Men det er det slet ikke. Alle hans forsøg havner enten i papirkurven eller som kasteskyts. Juliet er ikke interesseret. Jared ender med ikke at have nogen date til Valentines-festen på skolen og indser, at der skal mere til, hvis han skal gøre sig forhåbninger om pigen, han drømmer omDette var en bog jeg var utroligt spændt på, men desværre også en jeg blev utroligt skuffet over.
Jeg var helt vild med første bog, den var morsom, sød og fangende, men desværre ramte forfatteren ikke helt plet for mig denne gang. 

Man tænker vel at valentine dag er den perfekte dag for pigen med det mest romantiske navn. Men det er det ikke for Juliet Valentine. Det er faktisk bare en rigtig skod dag.
Men på hendes skole skal den fejres med gaver, pynt og en valentines fest. Hvilket Juliet bare er totalt modstander af siden hun fandt sin kæreste med tungen i en anden piges hals til den sidste skole fest hun var til. 
Men nu der ikke noget der stopper Jered Black ud over ham selv for at fortælle Juliet hvordan i virkeligheden føler for hende. 
Det er Juliet dog bestemt ikke interesseret i at høre, for alle fodbold drenge er de samme, så Juliet gør sit bedste for at holde ham på afstand. 

Lad mig lægge ud med som sådan jo så var det da en super sød bog, og jeg tror også jeg ville have nydt den meget mere hvis jeg ikke havde læst den første bog, for hvis jeg skal være ærlig synes jeg lidt forfatteren har genbrugt sin første ide og bare skiftet personerne ud og ændret en smule på handlingen. 
For der var meget af det samme fx, en utro kæreste, hovedpersonen prøver at undgå den charmerende fyr som måske er den rigtige, og så endnu en fodbold fyr, og lidt af det samme anonymitet fra fyrens side af. - Ergo synes jeg desværre det var meget af det samme, og derfor blev jeg skuffet og havde svært ved at nyde bogen rigtigt.

Men dog vil jeg rose forfatteren for sine detaljer og evner til at gøre det livagtigt og let at forstille sig omgivelserne og følelserne de forskellige personer føler. 
Selv om jeg måske ikke var så stor fan af denne anden bog, ser jeg lidt frem til tredje bog og håber den bliver bedre, for der kan jo næsten ikke andet end at komme en tredje bog med bogens slutning her. 
Men jeg vil sige dette er bøger der godt kan læses uafhængigt af hinanden da den skifter personer fra bog til bog, dog i samme omgangskredser. Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

06.08.2019

Wrap up Juli. - 2019.

Min Wrap up for Juli.

Tænk engang så er Juli allerede slut, jeg synes næsten lige vi var gået ind i måneden, synes ikke jeg kan følge med i år. 
Som sagt er Juli gået stærkt for mig, og jeg har faktisk bare ikke fået læst særligt mange bøger i den måned, for jeg har brugt en masse tid med min kære familie, og det skal der jo også være tid til! Og hvor har jeg dog hygget mig. 
Men altså i Juli blev det til næsten hele 7 bøger. Den syvende bog jeg gik igang med nåede jeg så ikke lige at blive færdig med, men er nu læst færdig her i August.
Alt i alt er det ca 2814 sider, de fleste af bøgerne var også alligevel ret tykke. Dog er jeg ikke helt tilfreds eftersom jeg har ferie. MEN ferien er ikke slut endnu, så jeg kan nå lidt endnu som jeg også regner med jeg kommer til. 

Nu til listen!

 1. Alvina 1, Skyggesøstre. Skrevet af Chloé Esposito. - En yderst fantastisk spændende bog med en forskruget antiheltinde som hovedrolle. Jeg kedet mig på intet tidspunkt igennem bogen, og blev gentagende gang overrasket over Alvina og hendes påfund og måde at acceptere en masse på. - Tak til People´s Press for anmeldereksemplaret! - Alvina Anmeldelse.
 2. Hot Mess. Skrevet af Lucy Vine. - En bog jeg købte af en anden blogger, og så var den endda signeret! Hvor var jeg glad! Og fantastisk bog, den var morsom, interessant og bare super god. Jeg fik mig nogle gode grin i den bog, faktisk kan jeg ikke huske hvornår jeg har grint så meget til en bog højlydt under læsningen før! 
 3. After #2, Tvivlen. Skrevet af Anna Todd. - Dejligt endelig at få læst en fortsættelse, desværre var det en jeg følte gik meget i ring. Uden at spoile for meget af handlingen vil jeg gerne forklare yderligere, jeg oplevede mange gange at Tessa og Hardin fandt sammen og brød med hinanden på grund af noget Hardin gjorde. Men jeg oplevede også Tessa vokse lidt i bogen og håber på endnu mere i tredje bog!
 4. Fandom. Skrevet af Anna Day. - Endnu en bog jeg købte af samme blogger som med Hot Mess. - Dette var en spændende og fangende bog jeg havde virkelig svært ved at slippe igen, og jeg nød den virkelig og håber sådan på en to´er som jeg opdagede på Goodreads der nok kommer! 
 5. Neverworld Wake. Skrevet af Marisha Pressl. - En yderst interessant bog! Jeg synes virkelig det var en bog jeg ikke kunne regne mig frem til slutningen på og blev vildt overrasket over, hvilket er det største plus ved bogen. Men altså - 5 unge sidder fast i Neverworld efter en bilulykke men kun en vil overleve det? - Det lyder nu ret spændende! Tak til Alvilda forlag for anmeldereksemplaret. 
 6. Offsides #2, Forkert Kys. - En bog jeg desværre var ret skuffet over. Som sådan var handlingen meget sød, men jeg synes alligevel også den mindede en hel del om første bog i serien! En utro kæreste, en beundre, noget forkert. - Det føltes ligesom lidt forfatteren havde genbrugt sin første fortælling men med lidt ændringer og nye personer ( Dog i samme omgangskreds. ) Og det skuffede mig. Tak til Palatium books for anmeldereksemplaret! 
 7. Throne Of Glass #3, Ildens Arving. Skrevet af Sarah J. Mass. - FANTASTISK BOG. Nåede dog kun i Juli at læse de første 356 sider. Hvor nød jeg at være tilbage i det univers, og især efter den cliffhanger i anden bog, jeg slugte bogen, men prøvede hårdt at trække den nogle dage så jeg kunne nyde den i længere tid! Jeg kan ikke vente på fjerde bog nu! Så pleass Tellerup oversæt lige resten at serien så i søde! 

Men altså det var listen over læste bøger i Juli! Fantastiske bøger, og jeg glæder mig til mange flere fantastiske læseoplevelser ud i fremtiden! 
Jeg behøver ikke smarte rejser til udlandet i min sommerferie, jeg kommer til nye lande og tider hver gang jeg åbner en ny bog! :P 

04.08.2019

Tbr August - 2019.

Tbr for August!

Juli er slut og vi er gået August i møde og det er jo derfor som hver nye måned tid til en ny tbr! Denne gang vælger jeg dog at gøre den kort, for jeg begynder på skole den 12 August, og ved derfor ikke hvor meget tid jeg kommer til at have til læsningen i denne måned. 
Juli var desværre ikke lige min læsemåned, trods jeg har ferie har jeg ikke fået læst så meget som jeg havde håbet på da jeg faktisk bare har brugt meget tid med min familie, ikke at jeg klager, for jeg har hygget mig! Men nu hvor der ikke er andet end lidt over en uge til skole start, vil jeg prøve og se om jeg ikke kan den gas på læsningen og få læst en masse. 
Men altså! Jeg har derfor kun valgt at sætte fire bøger på min Tbr, og vil derfor fokusere på at få læst dem, og denne gang ikke satse på for meget mere. 
Dog har jeg allerede læst en bog færdig i denne måned, da jeg begyndte på den i slutningen af Juli. 
Og bogen var - Throne of Glass #3, Ildens arving. - Og sikke en bog! jeg bliver aldrig træt af at følge Celaena og hendes venner, eller det fantastisk spændende univers! Glæder mig en en fjerde bog nu! 

Men nu til listen!
 1. Forpligtelser. Skrevet af Simona Ahrnsted. - En bog jeg egentlig havde på sidste måneds tbr men ikke nåede fordi den først kom helt sidst på måneden, men det er min næste bog jeg skal igang med! Tak til Flamingo for anmeldereksemplaret!
 2. Echo Ridge. Skrevet af Karen M. Mcmanus. - Jeg elskede hendes bog - En af os lyver. - Og er vildt spændt på om denne her er lige så god! Det håber jeg! Dette er en bog jeg fik i fødselsdags gave af min mor og stedfar!
 3. 7 Fortællinger fra mit indre barn. Skrevet af Mali Banx. - Dette er en børne bog og ret så kort en endda, jeg læser ikke så mange af den typer bøger, men jeg prøver altid at give alle typer en chance engang i mellem, så den ser jeg da lidt frem til at gå igang med. Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatteren så tak til ham! 
 4. En anonym pige. Skrevet af Greer Hendricks & Sarah Pekkanen. - En bog jeg dog stadig venter på kommer med posten, jeg har nemlig fået den tilsendt af gyldendal, men endnu ikke modtaget den. Men mon ikke den snart kommer? Det håber jeg for den lyder ret spændende!

Dette er så min lille liste for August, jeg håber selvfølgelig på mange flere som altid, men det er dog ikke sikkert, men har da nogle Colleen Hoover bøger der ligger og skriger på mig, som jeg da lidt håber at komme igang med også snart. 
Som altid er i meget velkommende til at smide forslag til bøger i kommentar feltet! Jeg har nemlig en liste hvor jeg skriver alle bøger op på som jeg gerne vil læse! 

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...