27.06.2018

Anmeldereksemplar: Grænsen til Trafallas #2 - Skyggen fra Nord.

Grænsen til Trafallas.

Titel: Grænsen til Trafallas #2 - Skyggen fra Nord.

Forfatter: Julie M. Day.

Forlaget: Leatherbound.

Udgivet: 15/06-2018.

Antal sider: 625.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak!.

Skyggen fra Nord.

Beliowen kiggede skeptisk først på ham og dernæst på mig. ”I ved det ikke?”
”Ved hvad?” spurgte Zachos, der ikke længere lød lige så vred som før. Til gengæld gjorde uroen hans stemme skarp.
”Rygtet siger, at den halve har sluttet sig til Oprørerne, og at det er hendes skyld, at de brænder byerne i Øst.”
---
Grace er blevet forvist fra landet Trafallas og sendt tilbage til menneskenes verden. Her forsøger hun at samle stumperne af sit gamle liv, alt imens minderne fra Trafallas bliver ved med at hjemsøge hende.
Men faren er ikke drevet over, og Oprørerne er farligere end nogensinde før. Samtidig lægger en Skygge fra Nord planer, der vil få fatale konsekvenser og tvinge Grace til at træffe et uundgåeligt valg.Skyggen fra Nord, er en bog jeg har glædet mig til som en sindsyg siden jeg blev færdig med første bog i serien. Og derfor havde jeg også ret så høje forventninger til bogen. Og jeg kan sige den levede virkelig også op til dem alle selv om jeg er noget så sur over den slutning. 

Første bog sluttede jo med at Grace blev forvist fra Trafallas, og anden bog starter på en måde også der fra. Jeg kan dog ikke forklare hvordan for så vil jeg spoile alt for meget allerede. 
Men altså, bogen starter super spændende ud, og jeg fra virkelig fanget fra første side af.

Grace er stadig en person jeg holder af, men gud hvor kan hun altså også godt irritere mig grænseløst til tider. Nogle gange opføre hun sig en smule umoden, men hun er vokset meget siden første bog. Og det var noget jeg var taknemmelig for. 
Og nu hvor hun er tilbage i menneskenes verden, skal hun jo prøve og tilvende sig det igen. Og jeg må sige der var interessant at følge hendes veje, opture og nedture. Det hele var spændende.

Som i kan læse på bagside teksten går der rygter om den "halve" og at hun har sluttet sig til oprørerne, men er det nu også helt sandt? Ja det må i jo læse bogen for at finde ud af. 

Så der Zachos. Jeg holder så meget af ham, han er virkelig så skøn og hans kærlighed til Grace er fantastisk at læse om og følge! 
Men nogle gange synes jeg hans Jalousi brænder lidt for meget igennem, og bliver utroligt irriterende. Men dog vil jeg rose måden Julie har formået at få de her brændende følelser ind i når vi læser om det. 

Skyggen fra Nord, tog mig virkelig med på en rejse, og en spændende en. Jeg kedet mig på intet tidspunkt, og fra start til slut var der massere af spænding, handling og detaljer.
Julie M. Day, har formået at få så mange fede detaljer med, og det gjorde at det hele var så meget mere livagtigt og nemmere at falde ind i og bare glemme alt andet omkring en, det var hvert fald den følelse jeg fik fa jeg gik igang, den ene time efter den anden gik bare på ingen tid.
Jeg er også vild med at vi følger de her Drømmesyner som Grace også får, der er lidt flere af dem her i anden bog synes jeg, men nu vil jeg jo ikke spoile mere! Bare læs den!

Slutningen er jeg dog utroligt sur over, og utroligt mundlam, jeg havde på intet tidspunkt forventet den drejning. Men selv om slutningen har gjorde mig sur og mundlam, så jeg virkelig spændt på fortsættelsen, dem må jeg bare have så snart den kommer ud. Der er meget jeg skal vide nu.

Der er også blevet tilføjet et super flot kort i bogen, som jeg er helt vild med. Jeg elsker virklig kort,  for det giver bare så meget bedre et billede af hvordan afstanden er imellem de steder vi høre om. 

Dette er en serie jeg varmt vil anbefale, den er virkelig vidunderlig. Der er massere af spænding, fantasy og kærlighed med! Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

26.06.2018

Anmeldereksemplar: Tusindårsreglen #2 - Magiens spor.

Magiens spor.

Titel: Tusindårsreglen #2 - Magiens spor.

Original titel: Thief's Magic - part 2

Forfatter: Trudi Canavan.

Udgivet på dansk ved: Tellerup.

Udgivet på dansk den: 22/06-2018.

Antal sider: 320.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forlaget, 
så mange tak!


Magiens Spor.

Tyen læser arkæologi og trolddom. Han lever i en tid med store teknologiske opfindelser og videnskabelige fremskridt, men magien i hans verden er sparsom da den bruges af Det Leratianske Imperies mange maskiner.
Under en arkæologisk udgravning finder Tyen en bog. Han undres da han åbner den og kun ser blanke sider. En lille, mørk plet dannes pludselig på siden, derefter flere og flere. De breder sig og vokser sammen.
Goddag, mit navn er Vella, står der. 
Vella blev skabt af en magtfuld troldmand for mange århundreder siden til at kunne optage al viden fra de som brugte hende. Vella tigger Tyen om at beholde og bruge hende. Det bliver starten på et eventyr og flugt fra andre troldmænd som også vil have fat i hende.

Rielle er en ung kvinde som siden sin barndom har vidst at hun er i stand til at bruge magi. Hun har lært at holde evnen hemmelig fordi kun præsterne har Englenes tilladelse til at udøve magi mens andre straffes hårdt og brutalt. Hun elsker at male og passer sin undervisning i templet. Men meget ændrer sig den dag hun møder og forelsker sig i den unge kunstner Izare og erfarer at en forleder – en person der lokker folk til at bruge magi – er i byen.

Inden længe slipper både Tyens og Rielles hemmeligheder ud, med dramatiske konsekvenser for dem begge.
Jeg har nu fået læst anden del af Tusindårsreglen, og jeg skal være ærlig, jeg er lige så vild med anden del her, som jeg var med den første. 
Anden del starter egentlig ud fra hvor den anden sluttede, og den første sluttede jo ret så spændende. 
Bogen er spændende fra start til slut, og jeg kunne næsten ikke lægge den fra mig igen.
Det her er hvert fald en bog jeg glæder mig til fortsættelsen på.

Bogen skifter jo stadig imellem Rielle og Tyen, og det synes jeg stadig er så rart, og jeg tror endelig jeg har fået svar på det spørgsmål der irriterede mig lidt. Lever de i samme verden? eller i to forskellige? Jeg gætter på ud fra hvad jeg kunne læse mig til her i anden bog, at de faktisk lever i to forskellige verdener. 

Rielles del i første bog sluttede jo med hun stak af, da hendes forældre fandt ud af hvad hun havde brugt sin tid på. 
Og derfra fortsætter Rielles del faktisk. Vi høre om hvordan hun klare sig og hvor hun er. 
Jeg synes stadig godt om Rielle, hun er en stærk kvinde, og klog. Jeg glæder mig til at følge hende videre i næste bog når den udkommer.

Tyen er jo på flugt fra Akademiet nu, og hans rejse er super interessant. 
Vi lærer mere og mere om Villa (Altså bogen.) Og at følge Tyen efter han er kommet på flugt, gjorde at jeg bare ikke kunne lægge bogen fra mig. For hvordan ville han holde sig skjult? Vil han prøve at rense sit navn? Eller hvad vil han rent faktisk? Ja det jo lige det. Læs bogen.

Jeg er stadig ret vild med handlingen, og at den faktisk er delt op i flere dele mellem Rielle og Tyen. Det gør den mere spændende og sværere at lægge bogen fra sig. 
For hver del, slutter utroligt spændende.

Sproget er stadig ret let, og jeg vil egentlig kalde bogen ret letlæselig. 
Handlingen er jo også med til at gøre bogen hurtigere at komme igennem. 
Kapitlerne er ikke alt for lange, men heller ikke for korte. 
Delene er i en super fin længde, det meget forskelligt hvor lange de er, og så skifter de ret ofte synes jeg, og det holder interessen.

Det hvert fald en bog jeg vil anbefale hvis i har læst første del. 


Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

25.06.2018

Anmeldereksemplar: Age of X #2 -

Age of X.

Titel: Age of X #2 - Callista. 

Original titel: Gamebord of the Gods 2.

Forfatter: Richelle Maed.

Udgivet på dansk ved: Tellerup.

Udgivet på dansk den: 22/06-2018.

Antal sider: 272.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak!.Callista 

Justins efterforskning har indtil nu været forgæves,
og han frygter at blive sendt tilbage i eksil.
I jagten på svar rejser han og Mae til provinserne,
hvor RUNA’s uniformitet og forbud mod ukontrolleret religion
endnu ikke er slået rigtigt igennem.
Det viser sig at blive en skæbnesvanger beslutning.

I starten af det 21. århundrede blev halvdelen af 
jordens befolkning dræbt af Mefistofeles-virussen,
inden det lykkedes at finde en vaccine.
Nu er RUNA dannet af Canada og dele af Nordamerika,
det mest stabile land i verden.


Jeg har nu fået læst anden bog i Age of X serien, og jeg må sige jeg er stadig ret så fanget af den, den bliver mere og mere spændende for hvert kapitel jeg kommer længere ind. 

Efter jeg nu har fået læst anden bog, så er mit syn blevet ændret på Mae. Jeg var ikke særligt glad for hende i første bog, jeg synes egentlig hun var lidt arrogant, og viste sig lidt for meget. 
Men jo mere jeg følger hende, jo mere bløder jeg lidt op over for hende, jeg synes hun bliver lidt mere rolig jo længere ind jeg kommer. 
Dog er hun stadig til tider lidt arrogant, men det mere afdæmpet nu, og det synes jeg om. Jeg er faktisk begyndt af holde lidt af hende. 

Justin er ligesom i den første bog, stadig sjov og frisk, han ændre sig faktisk ikke meget, det gør mig dog intet, for selv om han godt kan virkelig en smule umoden til tider, så har han stadig sine seriøse øjeblikke. Og når han ikke har, så går det nok fordi at Mae er så seriøs det meste af tiden.
Og så der de der krager han snakker med inde i sig selv? Det jo lidt mystisk hvad de går ud på.  

Mae og Justins forhold er morsomt, det ikke særligt seriøst. Det startede jo også lidt uprofessionelt ud, så der er ikke noget at sige til at det måske er lidt svært ikke at blive lidt personlige over for hinanden. 

Så der Tessa som vi høre om i første bog, vi læser faktisk også fra hendes side af i første bog. Dog læser vi mere og mere om hende her i anden bog også. 
Tessa er jo ikke der fra, og skal nu tilpasse sig nogle andre regler og en hel del flere mennesker.
Jeg synes faktisk hun er rigtig interessant af følge, hun er klog og ung, og har måske lidt svært ved at tilpasse sig, men hun klare sig egentlig ret god. Hende er jeg kommet til at holde meget af og glæder mig til at se hvordan hun fortsat klare sig.

Denne bog er også ret letlæselig, der er egentlig ikke så meget tekst på siderne, og sproget er let og forståeligt, og så der ordforklaring til en masse bag i bogen hvis man ikke lige forstår nogle af ordne. Kapitlerne er også ret korte, og så handlingen jo bare spændende, og det gør det jo bare nemmere at falde ind i fortællingen og glemme tiden.

Alt i alt er jeg stadig rigtig glad for det her lidt overnaturlige, romantiske og krimi emne, og er stadig ret glad for Richelle Meads bøger. 


Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.

24.06.2018

Anmeldereksemplar: Tusindårsreglen #1 - Stjålen Magi.

Stjålen magi.

Titel: Tusindårsreglen #1 - Stjålen magi.

Original titel:  Thief's Magic - part 1.

Forfatter: Trudi Canavan.

Udgivet på dansk ved: Tellerup.

Udgivet på dansk den: 22/06-2018.

Antal sider: 272.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak!
Tyen og Rielle.

Tyen læser arkæologi og trolddom. Han lever i en tid med store teknologiske opfindelser og videnskabelige fremskridt, men magien i hans verden er sparsom da den bruges af Det Leratianske Imperies mange maskiner.
Under en arkæologisk udgravning finder Tyen en bog. Han undres da han åbner den og kun ser blanke sider. En lille, mørk plet dannes pludselig på siden, derefter flere og flere. De breder sig og vokser sammen.
Goddag, mit navn er Vella, står der. 
Vella blev skabt af en magtfuld troldmand for mange århundreder siden til at kunne optage al viden fra de som brugte hende. Vella tigger Tyen om at beholde og bruge hende. Det bliver starten på et eventyr og flugt fra andre troldmænd som også vil have fat i hende.

Rielle er en ung kvinde som siden sin barndom har vidst at hun er i stand til at bruge magi. Hun har lært at holde evnen hemmelig fordi kun præsterne har Englenes tilladelse til at udøve magi mens andre straffes hårdt og brutalt. Hun elsker at male og passer sin undervisning i templet. Men meget ændrer sig den dag hun møder og forelsker sig i den unge kunstner Izare og erfarer at en forleder – en person der lokker folk til at bruge magi – er i byen.

Inden længe slipper både Tyens og Rielles hemmeligheder ud, med dramatiske konsekvenser for dem begge.
Jeg har nu fået læst første del af Tusinårsreglen, og jeg skal være ærlig og sige jeg var ret så nervøs for om den ville leve op til mine forventinger. Jeg har læst et par stykker af Trudi Canavans andre bøger om magi og troldmænd, og har været ret vild med dem, så jeg var meget spændt på den nye her. Men den levede op til de forventninger jeg nu havde, og jeg glæder mig meget til at læse videre på denne serie.

Vi høre om to forskellige personer i denne bog, i forskellige byer/verdener, jeg skal være ærlig, jeg kunne ikke rigtigt finde ud af om vi kom ind i en anden verden, eller om det var samme verden og i forskellige byer, det håber jeg lidt jeg for opklaret i den næste bog. 
Men ja, vi høre om Tyen og vi høre om Rielle, de her hver deres hemmeligheder, og ender i hver deres problemer, som egentlig er ret så interessante. 

Tyen er en utroligt høflig og godt opdraget dreng. Under en undersøgelse af en grav, finder han den her gamle bog, og da han først åbner den er siderne blanke, men ikke meget længe. Der kommer tekst på siderne og bogen fortæller at den hedder Villa. Tyen indser jo så det er en magisk bog, og derfor et vigtigt fund som Akademiet skal have med det samme, men beholder han hende? Ja det jo lige det, det hvert fald starten på en del problemer for Tyen.

Så der den unge Rielle, hun bærer på en stor hemmelighed, og det er at hun har magiske kræfter, og det meget forbudt at andre end præsterne kan bruge magien, det nemlig kun dem der har englenes tilladelse til det. 
Rielle er ung, og med den hemmelighed hun bærer på, er hun egentlig også ret nervøs, og det kunne jeg godt mærke da jeg læste om hende.
Men jeg synes hun var en interessant kvinde at følge, og jeg glæder mig til at læse fortsættelsen på hendes del. 

Alt i alt kan jeg rigtig godt lide handlingen, den er spændende og den er fangende. 
Jeg kan rigtig godt lide Trudi´s evne til at gøre det hele lidt mere livagtigt. Sproget er meget formelt, og passer meget godt til tidsalderen, men hun formår også at få humor smidt ind i det formelle, og det et stort plus for mig. 
Trudi har også fået en masse detaljer med i bogen, både omkring personerne, og deres omgivelser. Det var ikke svært for mig at forstille mig det. Og så har hun også fået massere af liv og personlighed ind i de personer der bliver nævnt i løbet af bogen. 

Jeg vil egentlig også kalde det for en letlæselig bog, handlingen er spændende og gør man hurtigt kommer igennem. 
Bogen er delt op i dele mellem Rielle og Tyen, sådan at man i et par kapitler høre om den ene og så starter der en ny del når man høre om den anden. 
Kapitlerne er hverken for lange eller for korte, men lige tilpas, og så slutter de oftest ret spænende og gør  man bare på læse videre. 

Det hvert fald en bog jeg vil anbefale hvis i har kunnet lide nogle af Trudi´s andre bøger, eller er til magi og spænding. Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt ud fra egne holdninger og meninger til bogen.  

22.06.2018

Anmeldereksemplar: Age of X #1 - Hjemvendt.

Age of X.

Titel: Age of X #1 - Hjemvendt. 

Original titel: Gamebord of the gods. Part 1.

Forfatter: Richelle Maed.

Udgivet på dansk ved: Tellerup.

Udgivet på dansk den: 22/06-2018.

Antal sider: 267.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forlaget, 
så mange tak!


Hjemvendt.

Efter fire år i eksil hentes Justin March hjem til RUNA
for at hjælpe med at opklare en række mystiske mord.
Elitesoldaten, Mae Koskinen, er sat til at passe på Justin,
men det er ikke nemt at passe på en mand
der ikke passer på sig selv.

I starten af det 21. århundrede blev halvdelen af jordens befolkning dræbt 
af Mefistofeles-virussen,
inden det lykkedes at finde en vaccine.
Nu er RUNA dannet af Canada og dele af Nordamerika,
det mest stabile land i verden.


Age of X, er en serie jeg har glædet mig til at læse siden jeg fandt ud af at Tellerup udgav den på dansk. 
Jeg er stor fan af Richelle Maeds bøger, og havde derfor store forventninger til den her bog, og den levede egentlig også op til dem.

Fra start af synes jeg faktisk bogen er ret spændende, det nogle interessante personer vi følger igennem bogen, og så det en ret interessant verden de lever i. 
Det helt sikkert en serie jeg glæder mig til at læse videre på. 

Mae er elitesoldat og meget stolt af det. Jeg var faktisk ikke så vild med Mae i starten, jeg synes hun er meget arrogant og føler hun er bedre end alle andre. Og der var jeg slet ikke vild med, det irriterede mig at hun opførte sig på den måde hele tiden. Men jeg vil dog sige det ændrede sig lidt med tiden igennem bogen, hun blev mere og mere til at holde ud. Jeg håber det bliver bedre i næste bog.

Så der Justin. Ham blev jeg faktisk ret hurtigt glad for, han er charmerende og sjov. Han prøver at være så positiv som mulig, men han har altså også sit at slås med. 
Justin er en mand jeg glæder mig meget til at finde ud af mere om, for han er lidt mystisk. 

Både Justin og Mae har nogle hemmeligheder og problemer de slås med, og jeg kan næsten ikke vente med at dykke ned i deres verden igen og følge dem, og finde ud af hvad de gemmer på. 
Jeg er dog også ret vild med deres forhold, det komisk hvordan de omgås hinanden. 

Jeg er som sagt stor fan af Richelle Maeds bøger, jeg synes altid hun formår at gøre hendes bøger livagtige og super detaljeret, og det har hun virkelig også gjort i denne bog. 
Der mangler ingen detaljer omkring omgivelser eller personerne.
Alle personerne er beskrevet super godt på hver deres måder, og ingen af dem virker tørre eller kedelige. Det er dog kun Mae jeg synes der er en tand for arrogant. 

Den her bog vil jeg hvert fald varmt anbefale hvis i har været til nogle af forfatterens andre bøger, for den her er virkelig også god. Jeg er vild med Dramaen og humoren. 


Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.  
21.06.2018

Wrap up Maj.

Wrap up Maj måned.

Maj er jo slut, og det jo derfor tid til at få lavet en Maj wrap up. 
Maj var egentlig en okay måned, jeg fik læst 14 hele bøger, og fik gået igang med en enkel jeg ikke nåede at afslutte i Maj.
Alt i alt nåede det at blive til sådan ca 5357 sider, det er dog uden den bog jeg gik igang med. Men selv om jeg har læst lidt mindre end de andre måneder, nåede det alligevel op på en del sider da det jo faktisk var ret tykke bøger.

Jeg vil også gerne sige tak til de forskellige forlag der har send mig anmeldereksemplarer. 
Jeg vil her i indlægget tagge forlagenes hjemmesider.

Henriette Vesterbak - http://henriettevesterbak.dk/
People´s press - http://peoplespress.dk/Jeg startede måneden ud med - Uofficielt din - af Henriette Vesterbak. Som er anden bog til - 14 Dage i Austin. - Det er dog en serie der kan læses uafhængig, og betyder man sagtens kan læses 2´eren uden at have læst den første og stadig kunne følge med. 
Tak til Henriette for at have sendt mig bogen. 

Der efter fik jeg også læst de første to bøger i Kongestenen serien, som er Hanne Lykke Rix´s første udgivet bøger. Det nogle interessante bøger, og jeg glæder mig da meget til fortsættelsen. 
Tak til Dreamlitt for at sende bøgerne. 

Derud over sendte Dreamlitt også mig - Den Tatoverede Mand, og Ørkenspyddet del 1&2. - Som er nogle bøger jeg hurtigt blev rigtig vild med. De var fangende og spændende fra start af, og jeg håber virkelig bog tre snart kommer, selv om Ørkenspyddet først næsten lige er udkommet.

Jeg fik også læst - Dragernes konge #1, Heksejægernes Bytte, og Dragernes Konge #2, Gøglerkongens Sværd. - Af Pernille Eybye og Carina Evytt. Første bog er af Pernille og anden bog er af Carina. Men deres tredje bog er lige udkommet her den 12 Juni. Og er skrevet af dem sammen. Det en virkelig fed serie, som jeg helt klart kan anbefale.

Jeg fik også tilsendt den sidste del i trilogien - Dronningen af Tearling, som hedder Tearlings Skæbne. - Som jeg er helt forelsket i. Den serie har helt klart fået en høj plads over mine ynglings bøger. Selv om det er en serie hvor jeg følte jeg virkelig skulle koncentere mig for at følge med, så var den altså virkelig vild. Og tredje bog var altså en ret så vild slutning, jeg havde aldrig regnet den ud. 
Tak til People´s press for at sende anmeldereksemplaret. 

Jeg fik også læst - Six of Cows #1, Kragens kald - Som er første bog ud af to. Det var helt klart en af de bedste bøger jeg indtil videre har læst i 2018. Den tog mig virkelig med storm, og overraskede mig gentagende gange. 

Turbine forlaget, sende mig også - Hej Luca - i Maj måned, og det var faktisk en bog der overraskede mig meget. Jeg havde ikke forventet den var så god. 
Det hvert fald en bog jeg kan anbefale.

I løbet af måneden fik jeg også læst - Claire og Julemiraklet. - Som er Luna Mørup´s første roman. Luna har jeg fulgt lidt tid på instagram, også under hendes skrivetid, så det var en bog jeg helt klart havde glædet mig til. Og det var altså også en virkelig sød lille roman. 

Sidst men ikke mindst fik jeg endelig tredje bog i Grænselæs serien af Pernille Kim Vørs. Jeg var så heldig af hun sendte mig e-bogen i slutningen af måneden så jeg ikke skulle vente på det fysiske eksemplar og kunne komme igang med den. Og gud hvor jeg var vild med den, jeg kan næsten ikke vente til fjerde bog kommer, der går desværre bare lidt tid. Det var sådan set de bøger jeg nåede at få læst færdige i Maj måned. 
Men der var jo også en enkel bog jeg ikke fik læst færdig, og det var altså - Skaberens våben #2, Mørkets Sangfugl. - Af Marie-Louise Rønning. En bog jeg var vild med. Jeg tror jeg nåede sådan ca 230 sider ind i den før Maj sluttede. 

18.06.2018

Anmeldereksemplar: IZOLA #1 - Rejsen til Falkien.

IZOLA.

Titel: IZOLA #1 - Rejsen til Falkien.

Forfatter: Christina Bonde.

Forlaget: Tellerup.

Udgivet: 22/06-2018.

Antal sider: 377.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forlaget, så mange tak!.

Rejsen til Falkien.

Izola er 19 år og vokset op med sin mors fortælling af et ganske specielt eventyr. 
Da moren pludselig dør, får Izola overdraget en mystisk kasse. 
Men kassen er langt fra det eneste som moren har holdt skjult.
Inden længe befinder Izola sig i en ekstrem og farlig verden hvor hun må kæmpe for at overleve og samtidig opklare morens rolle der viser sig at være skæbnesvanger for Izolas fremtid.
Er eventyret sandt? 
Og hvad er betydningen af den magtfulde evne som ligger i Izolas sind?IZOLA, det var en bog jeg virkelig havde glædet mig til fra da jeg første gang hørte om den, og jeg må sige at den virkelig også levede op til de forventninger jeg nu havde til den. 

Da jeg gik igang med bogen, der blev jeg faktisk så fanget og kunne næsten ikke lægge bogen fra mig før jeg var næsten halvvejs igennem. Fra start af er den faktisk ret spændende. Den er ikke lang tid om at komme virkelig igennem, og selv om vi faktisk ikke befinder os længe i "menneskernes verden" så lærer vi egentlig Izola hurtigt at kende. 

Izola er en ung kvinde, hun har lige mistet sin mor, og ikke længe efter bliver hun kastet ind i en anden verden som hun faktisk bare troede var eventyre hendes mor havde opfundet. 
Og jeg synes egentlig hun reagere meget pænt på det, desværre synes jeg også ret så ofte hun hurtigt overgav sig, og bare accepterede visse ting, og det var jeg så lidt mindre fan af. 
Men ud over den lille ting, så blev jeg hurtigt glad for Izola, og jeg kan næsten ikke vente på at læse mere om hende.

Falkien er et utroligt spændende sted, og jeg kunne slet ikke få nok detaljer omkring det hele, også selv om jeg måske synes der var nogle ting der var lidt barske. 
Men landet, deres traditioner, væremåder og holdninger, var virkelig noget der fangede mig og jeg glæder mig utroligt meget til at finde ud af mere omkring folkene og landet i næste bog.

Sproget er let og flydende, og jeg følte på intet tidspunkt behovet for at genlæse noget eller at det var forvirrende på noget tidspunkt. I Falkien taler de et andet sprog, deres sprog er nemlig Esperantos, og det står også på det sprog i bogen engang imellem, men der er oversættelse i bunden af bogen så man kan forstå hvad der står.
Kapitlerne er dejligt korte, og super spændende. 
Handlingen gør bare at det en bog man kommer hurtigt igennem, og så der slutningen som var ret så spændende. Og så er der et super smukt kort i bogen også som gjorde det så meget nemmere at finde rundt i Falkien også. 
Det en bog jeg helt klart vil anbefale til jer læsere der er til eventyr, spænding og kærlighed.Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egene meninger og holdninger til bogen. 

15.06.2018

Anmeldereksemplar: Demon Cycle #2 - Ørkenspyddet del 2.

Ørkenspyddet.

Titel: Demon Cycle #2 - Ørkenspyddet del 2.

Original titel: Demon Cycle #2 -  The desert Spear 

Forfatter: Peter V. Brett.

Udgivet på dansk ved: Dreamlitt.

Udgivet på dansk den: 01/05-2018.

Antal sider: 447. 

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget, så 
mange tak!

Mørket sænker sig over menneskeheden.

Natten regeres af hungrende dæmoner, der næres af den svindende befolkning, som er tvunget til at skjule sig bag halvglemte beskyttelsesruner. Legenderne fortæller om en Forløser: en general, der engang forenede alle folkeslag til én kraft, som besejrede dæmonerne. Men er Forløserens genkomst blot endnu en myte?

Måske ikke.

Ahmann Jardir rider ud af ørkenen. Han har trænet ørkenstammerne til en dæmondræbende hær og har udråbt sig selv Shar’Dama Ka, Forløseren. Han bærer mytiske våben, et spyd og en krone, som retfærdiggør hans krav på titlen. Men nordboerne har udråbt deres egen Forløser: den tatoverede mand, en mørk, hemmelighedsfuld skikkelse. Engang var Shar’Dama Ka og den tatoverede mand allierede. Nu er de bitre fjender.

Gamle alliancer sættes på prøve, og nye opstår. Alt imens dukker en ny race dæmoner op – mere intelligente og mere dødbringende end nogensinde før.


Jeg har nu fået læst anden del af Ørkenspyddet, og jeg vil sige det nok min favorit af de to dele. 
Vi starter egentlig ret spændende ud og høre om den unge Renna Tanner, som vi også høre lidt om i første del af Ørkenspyddet.

Renna Tanner er en skøn ung pige, men desværre udsættes hun for nogle knapt så gode ting på sin fars gård. 
Renna er faktisk den pige som Arlen var lovet til da de var små. Men eftersom Arlen stak af og aldrig kom tilbage, blev de aldrig gift. Og Renna var derfor tvunget til at blive på farens gård, inder knapt så gode forhold.

I anden del her følger vi mest Leesha, Rojer og den tatoverede mand. Vi høre omkring hvordan de klare sig imod de her dæmoner siden at den tatoverede mand kom til Hollow, hvor Leesha er fra. 
Men vi høre også omkring hvordan det Krasianske folk begynder og invadere mere og mere af deres land.

Selve handlingen er jeg stadig rigtig interesseret i, jeg synes heletiden der kommer noget spændende der gjorde jeg bare måtte læse videre, både for at finde ud af mere om Jadir og hans folk. Men også mere omkring hvordan Leesha, Rojer, Arlen og deres venner klare sig. Og ikke mindst om Renna klare sig på gården.

I anden bog her høre vi faktisk også om nye dæmoner, også kaldet Åndeprinserne. 
Vi får små dele hvor vi faktisk læser fra de her Åndeprinsers synsvinkel, og det altså ret så interessant, for det gav faktisk en smule mere nysgerrighed for at finde ud af mere omkring de her dæmoner og hvorfor de kommer frem om natten. 

Jeg vil stadig sige at de ikke er en som sådan letlæselig bog. Sproget er nogle gange lidt tungt, og kapitlerne lidt for lange. Men den her handling bogen har, er spændende, og er med til at den er lettere at komme igennem. 
Peter V. Brett, er en dygtig forfatter, og jeg kan virkelig godt lide hans skrivestil, den er ligefrem og ikke pakket ind. Og så han utroligt dygtig til at få en masse detaljer med som gør det hele nemmere at forstille sig. 

Jeg glæder mig hvert fald til næste bog i serien udkommer på dansk, men ind til da vil jeg anbefale jer denne bog hvis i er til det her med dæmoner, især hvis i kunne lide den første bog i serien. 

Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

12.06.2018

Anmeldereksemplar: Scener fra et parforhold.

Scener fra et parforhold.

Titel: Scener fra et parforhold.

Forfatter: A. Silvestri.

Forlaget: Dreamlitt.

Udgivet: 04/05-2018.

Antal sider: 340.

Antal stjerner: 2/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak!Christian og Lea.

Denne bog handler om dine veninder og dine venner.
Den handler om dine søskende, dine kolleger og ham, du stod foran i køen, sidst du købte ind.
Den handler om alle mennesker, og den handler om den slags kærlighed, der er svimlende unik og fuldkommen banal.
Den handler om alle dem, der ville, men ikke kunne.
Og om alle dem, der kunne, men ikke ville.
Den handler om Lea og Christian, men mest handler den om dig.
Dig og alle andre mennesker, der har elsket, vundet og tabt.Jeg har nu fået læst, Scener fra et parforhold. Og skal jeg være ærlig, så fangede den mig desværre slet ikke. 

Fra start af følte jeg mig faktisk en smule forvirret. Den måde bogen er bygget op på brød jeg mig slet ikke om. Den skifter meget mellem - Roman, sms, mail, eventyr, tv shows og teater - Og det brød jeg ærligtalt ikke særlig meget om, det var hvert fald med til at forvirre mig en smule.

Denne bog handler jo om Christian og Leas forhold, og om hvordan det starter. Det vel også interessant nok, men jeg vil være ærlig og sige det forvirrede mig meget den måde forfatteren har valgt at blande det sammen på. De gange hvor han vælger og springe den 3 år frem, eller 2 år tilbage i deres forhold, det forvirrede mig en del og jeg følte egentlig ikke jeg kunne følge med i hvad der skete. 
Og så synes jeg egentlig ikke som sådan at Christian og Lea var særligt spændende personer. 

Og så der de kapitler med overskriften "Tanker om ...." dem kan jeg så vidt forstå kommer fra forfatterens side af. Ja det fangede mig desværre heller ikke helt, det var ærligt mere med til at forvirre mig end det gjorde gavn. 

Alt i alt, så fangede bogen mig faktisk slet ikke. Jeg var en stor del af bogen forvirret, og når jeg følte jeg endelig fik fat i noget, så sprang den i tiden, kom med et lidt mærkeligt opstillet kapitel, eller gik hen og blev lidt kedelig.
Det selvfølgelig trist jeg ikke synes om bogen, men jeg vil lige tilføje det selvfølgelig ikke skal stoppe jer andre i at kunne lide den.

Sproget efter min mening er lidt tungt, og det var nok fordi jeg mest af alt synes det var et lidt kedeligt forhold Christian og Lea har. Kapitlerne var egentlig ret korte, og det jo fint nok. 
Hele tiden skifter kapitlerne mellem - Christian, Lea, en kollega, Leas børn, en tv vært og lidt flere endnu - Og det egentlig fint nok, det gjorde den da lidt bedre. 
Men desværre giver jeg altså kun bogen 2 stjerner ud af 5, da den slet ikke faldt i min smag.

Men bare fordi jeg ikke synes om bogen, så synes jeg da alligevel ikke det skal stoppe jer andre i at give den en chance. Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egene meninger og holdninger til bogen.

10.06.2018

Anmeldereksemplar: Demon Cycle #2 - Ørkenspyddet del 1.

Ørkenspyddet.

Titel: Demon Cycle #2 - Ørkenspyddet del 1.

Original titel: Demon Cycle #2 -  The desert Spear 

Forfatter: Peter V. Brett.

Udgivet på dansk ved: Dreamlitt.

Udgivet på dansk den: 01/05-2018.

Antal sider: 555.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forlaget, så 

mange tak!


Mørket sænker sig over menneskeheden.

Natten regeres af hungrende dæmoner, der næres af den svindende befolkning, som er tvunget til at skjule sig bag halvglemte beskyttelsesruner. Legenderne fortæller om en Forløser: en general, der engang forenede alle folkeslag til én kraft, som besejrede dæmonerne. Men er Forløserens genkomst blot endnu en myte?

Måske ikke.

Ahmann Jardir rider ud af ørkenen. Han har trænet ørkenstammerne til en dæmondræbende hær og har udråbt sig selv Shar’Dama Ka, Forløseren. Han bærer mytiske våben, et spyd og en krone, som retfærdiggør hans krav på titlen. Men nordboerne har udråbt deres egen Forløser: den tatoverede mand, en mørk, hemmelighedsfuld skikkelse. Engang var Shar’Dama Ka og den tatoverede mand allierede. Nu er de bitre fjender.

Gamle alliancer sættes på prøve, og nye opstår. Alt imens dukker en ny race dæmoner op – mere intelligente og mere dødbringende end nogensinde før.

Jeg har nu også fået læst første del i anden bog af Demon Cycle - Ørkenspyddet - Og jeg skal ærlig, starten var jeg ikke pokkers vild med. 
Denne gang starter vi nemlig ud med at læse fra Jardirs synsvinkel.

Her i starten af del 1, der følger vi Jardir, og hans vej til tronen i Krasien, og det egentlig også interessant nok som sådan. Men vi følger jo ikke kun hans vej til tronen, vi ser faktisk også hvordan Krasianerne bliver opdraget, og hvordan de forskellige bliver behandlet. Og skal jeg være ærlig var jeg meget i mod deres opdragelse og måder at behandle hinanden på, det var i mine øjne desværre lidt for brutalt, og det var desværre med til at jeg også havde lidt svært ved at komme igennem de første 300 sider ca. Men der udover synes jeg utroligt godt om bogen.

Arlen som vi høre om i den første bog, går nu under navnet "Den tatoverede mand" og fortrækker det sådan. Mange tror han er forløseren, men det holder han stædigt på han ikke er. 
Arlen er gået hen og blevet en stærk mand, han er stædig og holder sig mest for sig selv.

Leesha er jeg vild med. Hun er stærk, selvsikker og stædig. Hun ved hvad hun vil og er en sand leder. Samt er hun også en utroligt dygtig urtesamler, og meget respekteret for hvad hun laver.
Dog er hendes mor Elona stadig efter hende fordi hun er ugift.

Og så der Rojer, han er sin helt egen. Han er jonglør og holder faktisk af hvad han laver, og det synes jeg virkelig godt om ved ham. Han mistede jo sine forældre som 3årig under et dæmon angreb, og blev derfor opdraget af en anden Jonglør som så også er død nu. Men han klare sig rigtig godt, han er stærk, men alligevel tvivler han lidt på sig selv. Og så han helt vildt forelsket i Leesha.

Vi kommer også til at høre om Renna, som vi faktisk kender lidt til fra den første bog, helt tilbage fra Arlens barndom.
Renna lever et hårdt liv, men er egentlig en stærk nok pige, hun er en jeg glæder mig til at læse mere om.

Selve handlingen er jeg stadig ret vild med, det er interessant at høre om hvordan de forskellige byer, folk og landbyer klare sig imod de her dæmon angreb. 
At høre om de forskellige dæmoner, og hvordan de her symboler påvirker dem er nu også spændende nok. Og jeg glæder mig meget til at læse videre på serien i anden del af Ørkenspyddet. 

Bogen kan hvert fald anbefales hvis i også var vilde med første bog i serien. Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

07.06.2018

Anmeldereksemplar: Skaberens våben #2, Mørkets Sangfugl.

Mørkets sangfugl.

Titel: Skaberens Våben #2 - Mørkets sangfugl.

Forfatter: Marie-Louise Rønning.

Forlaget: Dreamlitt.

Udgivet: 31/05-2018.

Antal sider: 422.

Antal stjerner 5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget, så mange tak!Uden kærligheden er lyset blot en anden form for mørke.

Victoria Engelbrandt har fundet svar på, hvem og hvad hun er. 
En erkendelse og sandhed, der har medført tab, men som også har bragt kærligheden ind i hendes liv. 
Ligesom Victoria, må også Matthew erkende sandheden om sine forældres død og sin egen rolle i kampen mellem Lyset og Mørket og vække gamle og usikre alliancer til live igen. 

Victoria er fast besluttet på at kæmpe for sin retmæssige plads i Rådet og finde det eneste våben, der kan udslette Den Sorte Heks: Skaberens Våben. Men hun har brug for Tusmørkebørnene og Folkets støtte. Kan det lykkes for dem begge, eller er afstanden mellem racerne for stor?Mørkets Sangfugl var virkelig en bog jeg havde glædet mig til siden jeg læste første bog i Skaberens våben serien. 
Og den skuffede mig ikke, den var spændende og sjov fra første kapitel af. Og slet ikke til at lægge fra mig igen.

Mørkets sangfugl starter faktisk fra hvor første bog sluttede. Så det ikke fordi vi kommer til at gå glip af noget. 
Fra start af er den fangende. Og jo mere vi kommer ind i de her hemmeligheder der er blevet holdt for Matthew og Victoria i alle de år, jo mere spændende bliver det.

Victoria, ja hun er den samme Victoria som i første bog. Lige så stædig, men hun vokser faktisk med tiden efter hun bliver nød til at indse at det ikke bliver let at komme til at vælte den sorte heks af hendes retmæssig plads som lysets herskerinde. 

Så der Matthew, ham er jeg egentlig gået hen og blevet lidt glad for. Han virker engang i mellem lidt splittet over om han virkelig vil tage magten tilbage som egentlig tilhøre ham. Men ellers virker han ret så målbevist det meste af tiden. 
Nogle gange synes jeg dog lidt hans kærlighed til Victoria overskygger lidt for meget når han står i nogle svære situationer. 

Her i anden bog, begynder vi faktisk også at følge Will´s synsvinkel på de forskellige ting, og vi kommer til at lærer ham lidt bedre at kende, og ikke bare som den kvindeglade bror til Matthew og Eva som jeg synes man fik et billede af i første bog.
Vil dog lige tilføje vi også følger ham lidt i første bog, men bare ikke helt så meget som i anden her.

Selve handlingen er utroligt spændende, og jeg synes hele tiden der var gang i noget uden det blev overdrevet og for meget. Fordi selv om der virker til at være gang i meget, så føler jeg ikke det var fordi man spang til den ene ting efter den anden. 
Kapitlerne skifter mellem, Victoria, Matthew og Will sådan lidt hele tiden. Nogle gange skifter det også imellem personerne i kapitlerne. Kapitlerne skifter også sådan lidt mellem at være korte og lange, og så slutter de oftest ret spændende.

Sproget er let nok, jeg følte ikke det var svært at følge med overhovedet, eller behovet for at genlæse noget. Og selv om der alligevel er lidt tekst på siderne, og skriften ikke er den største, så vil jeg kalde den letlæselig nok. For handlingen er sjov og spændende, sproget er let og flydende og derfor synes jeg at jeg kom hurtigt igennem bogen. 

Jeg glæder mig hvert fald sygt meget til bog 3 udkommer, for slutningen var altså lidt ond hvis jeg skal være helt ærlig. 
Men har du læst den første og du synes om den, eller du bare sidder og læser min anmeldelse her og nu, så synes jeg den her skal gives en chance. Og selvfølgelig også første bog hvis den endnu ikke er blevet læst. Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

03.06.2018

Anmeldereksemplar: Demon cycle #1, Den tatoverede mand.

Demon Cycle. 

Titel: Demon Cycle #1 - Den tatoverde mand.

Original titel: Demon Cycle #1 - The Painted man.

Forfatter: Peter V. Brett.

Udgivet på dansk ved: Dreamlitt.

Udgivet på dansk den: 27/02-2017.

Antal sider: 693.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forlaget, så 
mange tak!


Nogle gange er der god grund til at frygte mørket.

Arlen bor med sine forældre på deres lille gård. Hver nat, når tusmørket sætter ind, rejser der sig en rædsom tåge fra jorden, der varsler død for enhver, der er tåbelig nok til at vove sig ud i det kommende mørke. Hadefulde dæmoner dannes ud af tågen for at få tilfredsstillet deres sult efter mennesker. I takt med at skyggerne bliver længere, tvinges menneskene til at søge ly bag magiske runer og bede til, at deres beskyttelse vil holde indtil daggry.

Men da Arlens verden splintres af dæmonernes hærgen, indser han, at det snarere er frygten for dæmonerne end væsnerne selv, der bliver menneskehedens undergang. Kun hvis menneskene kan overvinde deres egen frygt, kan de gøre sig håb om en dag at overvinde dæmonerne. Arlen må nu tage chancen og forlade runernes ly og sammen med to andre overlevende finde en ny måde at bringe menneskeheden en sidste, flygtig chance for overlevelse.
Jeg har nu fået læst den første bog i Demon Cycle serien, og jeg vil sige den var faktisk ret så god. Jeg var lidt små forvirret på et tidpunkt i bogen, og over nogle små detaljer.
Men den fangede mig egentlig ret hurtigt, og jeg havde da lidt svært ved at lægge bogen fra mig.

Bogen forvirrede mig faktisk på et tidspunkt. I løbet af bogen følger vi nemlig 3 personer, jeg havde bare forventet vi kun fulgte Arlen som er den eneste der bliver nævnt af navn på bagsiden. Så da jeg ligepludselig læste fra en anden end Arlens synsvinkel blev jeg lidt forvirret. Men det stoppede hurtigt igen. 

Jeg synes at de 3 personer vi følger her i bogen, er blevet beskrevet og detaljeret rigtig fint, så ingen af dem virker kedelige, tørre og uden personlighed. De er interessante at følge, og det at vi faktisk følger dem fra de er meget unge, gør at jeg følte jeg fik et helt andet billede af dem end hvis jeg havde fulgt dem fra de var ældre. 
Der er mange ting i deres barndom der nemlig har gjort dem til dem de bliver til når de bliver ældre. 

Bogen som sådan er også ret detaljeret, både på deres omgivelser og beskrivelser. Det var på intet tidspunkt svært for mig at se det som en lille film. 
Sproget er også okay, det passer meget godt til den tidsalder den skulle forstille at være i, og det er en super fed detalje, og gør den så meget bedre.
Derfor er sproget måske ikke det mest flydende. Kapitlerne svinger meget mellem lange og korte. 
Men jeg vil sige at selv om det er en okay tyk bog, så var den ikke særlig svær at komme igennem da den netop er så interessant. 

Jeg vil hvert fald helt sikkert læse videre på denne her serie, den er fangende og hiver alligevel lidt i mig for at finde ud af mere omkring de her dæmoner der kommer op om natten. Hvorfor de ikke kan være der om dagen. Hvorfor de overhovedet kommer. 
Om de her symboler der beskytter folkene om natten mod dæmonerne, når de altså ikke svigter.

Det her er hvert fald en bog jeg vil anbefale til jer læsere der er klar på en interessant fantasy bog omkring dæmoner. Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er udelukket blevet anmeldt efter mine egne holdninger og meninger til bogen. 

01.06.2018

Tbr for Juni.

Tbr for Juni måned.

Maj måned er nu slut, og vi er gået ind i Juni måned. 
Nu nærmer vi os sommeren, og det kan da virkelig også mærkes på varmen, og det betyder godt vejr til at læse udenfor. Og det har jeg da også udnyttet lidt i Maj måned.
Men den nye måned betyder ikke kun vi nærmer os sommeren, men også en ny Tbr for mig. 
Jeg har valgt at sætte 6 bøger på min tbr som jeg tænker bare skal læses i denne måned.
Og faktisk har jeg allerede afsluttet den første bog her i Juni. Jeg startede nemlig på Skaberens Våben #2, Mørkets sangfugl - i slutningen af Maj, men nåede så ikke at blive færdig med den i Maj.

Næste bog på min liste nu hvor jeg er færdig med Mørkets sangfugl, det bliver - Scener fra et parforhold, af, A. Silvestri, som jeg har modtaget af Dreamlitt til anmeldelse. (Vil lige tilføje jeg også modtog Mørkets sangfugl af Dreamlitt.) Og vil derfor lige sige tak til dem for bøgerne!

Efter regner jeg med at gå igang med Blodig arv af, Matt Haig. En bog jeg købte for nogle måneder siden i en genbrug. Jeg har længe villet læse den, havde bare ikke fået købt den, men det har jeg nu. Så nu skal den da også læses.

Der efter tænker jeg at jeg vil gå igang med Soulless #1, af Gail Carriger. Jeg købte alle tre på lillebælt marked ved Tellerups stand. Det lyder som en spændende serie, så den begynder jeg da på. (Jeg er dog i tvivl om der er flere end de tre i serien.)

Jeg venter også på et par andre bøger der gerne snart skulle komme hjem til mig. Fx venter jeg på - Six of Crows #2, Det korrupte rige, som udkommer den 7/6-2018, på dansk. Carlsenpuls har været så skønne og ville givet et eksemplar til anmeldelse, og jeg glæder mig så meget.

Derudover venter jeg også på anden bog i Wait for you, som udkommer på dansk den 14 Juni, og jeg har været så heldig at Lovebook/Lindhardt og Ringhof sender mig et eksemplar til anmeldelse også. 

Det er så de bøger jeg ved jeg har planer om at læse i Juni, dog ved jeg der også udkommer nogle spændende nye titler ved Tellerup som jeg helt sikkert nok også skal have læst nogle af. 

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...