11.05.2019

Anmeldereksemplar: Englene danser i daggryet. - Emma #3.

Englene.

Titel: Englene danser i daggryet. - Emma #3.

Original titel: Äglarna dansar i gryningen

Forfatter: Camilla Davidsson.

Udgivet på dansk ved: Palatium Books.

Udgivet på dansk den: 11/03-2019.

Antal sider: 317.

Antal stjerner: 3/5. 

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak til dem. Englene danser i daggryet.

Emma er kommet hjem til Stockholm efter en begivenhedsrig sommer på Fårö. Sommeren har budt på både forelskelse i den lidt for gamle Olle, en halvvejs ansættelse på Harriets pensionat og en sommeraffære med den smarte finansfyr Alex. 
Da sommeren går på hæld, og Alex er taget hjem for at begynde på arbejdet i investeringsforeningen, finder Emma ud af, at hun er gravid. 
Emma er med det samme klar over, at hun vil beholde barnet, men hun bekymrer sig for, hvordan Alex vil stille sig. 
Men bekymringen viser sig at være unødvendig, for Alex hævder, at Emma med graviditeten har gjort ham til verdens lykkeligste mand. 
Emma flytter halvt om halvt ind i Alex’ store luksuslejlighed, og mens maven vokser, prøver hun at finde sympatien for sin nye kæreste. 
Hun bliver hurtigt en del af hans omgangskreds, som udelukkende består af nyrige, glatte og overfladiske karrieremennesker. 
Den udfordring er stor nok, men værre er det, at Alex’ mor, Gunilla, viser sig at have et særdeles fast greb om sin søn og en helt klar forestilling om, hvordan Emmas fremtid skal forme sig.Englene danser i daggryget, må jeg desværre indrømme var en fortsættelse jeg ikke faldt helt i hak med. I anden bog tabte jeg lidt for Emma undervejs, og synes det begyndte at blive en smule langtrukken. 
Jeg havde dog håbet på at tredje bog ville være bedre, efter den slutning anden bog havde. 

Vi fandt jo ud af i slutning af anden bog af Emma var blevet gravid. Og hun vidste med det samme at hun ville beholde barnet, om Alex ville være med eller ej, så ville hun ikke tage en abort. 
Jeg synes dog at det var flot af Emma at tage så stor en beslutning trods alt det kaos hun følte omkring sig. 
Hun glemte at tage sine p-piller mens hun var sammen med Alex, og det tager hun fuldt ud ansvar for, og beholder barnet. Hun dømmer ikke Alex på noget tidspunkt eller giver ham skylden for hun glemte p-pillerne. 
Da hun fortæller Alex det erklære han straks at han er jordens lykkeligste mand, og selvfølgelig vil beholde barnet også. Emma flytter langsomt halvt om halvt ind i hans lejlighed, og lærer hans familie at kende.
Men hun havde dog ikke forventet at få så striks en svigermor med i købet. Eller at det viser sig Alex måske ikke er den helt så perfekte kæreste igen.

Der sker en del undervejs i løbet af den her bog, og der er sker ting hvor jeg føler med Emma, og bliver ked af de på hendes vegne. 
Men nu vil jeg ikke spoile for meget af det der sker undervejs i bogen. 
Men jeg vil nu gå så langt og fortælle at vi møder Olle igen undervejs i bogen, og det vækker en del følelser i Emma.
Dog har Emma også meget sorg med sig i løbet af bogen, og der begynder jeg desværre at tabe hende lidt igen. Jeg synes ofte Emma læner sig utroligt meget op af de fyre der er i hendes liv. Og når noget går galt med dem, så ryger alt på jorden for hende, hvilket jeg er ked af at se. For Emma virker som en fornuftig kvinde, men jeg ville gerne have set hun ikke lænede sig så meget op af mændene og lod meget at hendes lykke basere på dem. 

Jeg har egentlig ikke så meget mere at sige, men jeg vil helt sikkert få læst den sidste bog, af hvad jeg har læst om den, kan det faktisk være jeg vil kunne synes om den og nyde læsningen lidt mere i løbet af den bog.
Dog vil jeg stadig helt klart anbefale denne her serie. For trods jeg synes at jeg taber Emma lidt undervejs til tider, ser jeg hende også vokse med tiden, og lærer mere og mere om sig selv, og hvad der er godt for hende i længden. Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...