08.05.2019

Anmeldereksemplar: Rosenholm-trilogien #1 - Roser og Violer

Roser & Violer.

Titel: Rosenholm-Trilogien. #1 - Roser og Violer.

Forfatter: Gry Kappel Jensen.

Forlaget: Turbine.

Udgivet: 23/05-2019. 

Antal sider: 344. 

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak til dem! 


Katrine, Kamille, Malou og Victoria.

Det er tidligt om morgenen d. 7. juli, og fire piger fra fire forskellige steder i Danmark er på vej til Rosenholm Kostskole et sted på Sjælland. Alle har de fået en invitation til et informationsmøde på den mystiske skole. Ingen af dem ved, at mødet vil ændre deres liv for evigt …

Da de møder op på skolen, finder pigerne snart ud af, at Rosenholm ikke er et almindeligt gymnasium – det er et sted, der uddanner magikere. En helt ny verden åbner sig for pigerne, der nu skal til at lære deres egne evner at kende, men i løbet af deres første år på skolen vikles de ind i opklaringen af en gammel mordgåde, der truer med at få fatale følger i nutiden.

Roser og violer er første bind i fantasytrilogien Rosenholm – en ny serie til teenagere og y/a-læsere. Den er fyldt med magi, romantik og mystik, og de magiske elementer er bl.a. inspireret af nordisk mytologi, naturmagi og åndemaneri. Som typisk for young adult-romaner er Roser og violer også en coming-of-age-historie, der handler om at finde sig selv, om venskaber og om (forbudt) kærlighed


Roser og violer var en bog der overraskede mig positivt. 
Da jeg først læste om bogen, synes jeg den lød utroligt spændende, og jeg var virkelig spændt på at læse den, og havde sådan set opbygget en del forventninger til bogen, og jeg må sig den levede faktisk op til stort set dem alle, og mere til. 
Dog havde jeg et mindre problem undervejs i læsningen, og det var desværre at jeg synes det gik en smule for stærkt. 

Bogen har en vildt spændende handling, og jeg blev rigtigt hurtigt fanget af bogen, jeg kunne slet ikke stoppe før jeg var færdig med den. 
Desværre synes jeg godt handlingen kunne være blevet strukket noget mere. 
De her fire piger som vi følger bliver hurtigt en firkløver og “bedste venner.” 
Hurtigt bliver de hevet ind i en masse mystik med ånder, blodmagi og mord, men ud over det skal de også vænne sig til en ny skole, acceptere deres kræfter hver især, og falde til. Og der havde jeg godt havde set at den måske var 100 sider længere og at alle de her mysterier og ting de finder ud af undervej måske ikke var gået så hurtigt som jeg følte at det gjorde. 

I løbet af bogen skiftes kapitlerne også om at vises fra de her fire piger - Katrine, Kamille, Malou og Victoria - Dog vil jeg sige at jeg synes at Victoria var lidt tilbagetrukket, at der var ikke helt så mange kapitler fra hendes synsvinkel som der var fra de andre tre. 
Og der håber jeg lidt at Victoria måske træder mere frem i den næste bog, for hun virker som en interessant person. 

Forfatteren er rigtig god til at gøre det hele lidt mystisk og spændende.
Men jeg vil også sige forfatteren er rigtig dygtigt til at bruge detaljer, og fremvise de her fire pigers følelser, alt fra frustrationer, kærlighed, glæde, sorg eller forvirring. Og så hun rigtig dygtig til at beskrive deres omgivelser og handlinger så jeg følte jeg fulgte dem alle på sidelinjen. 
Jeg kunne faktisk på intet tidspunkt forudse hvad der ville ske i løbet af bogen, eller hvordan den ville slutte, hvilket jo er et stort plus. Men med den slutning den havde, er jeg faktisk også rigtigt spændt på at se hvad forfatteren har af planer for pigerne.  
Undervejs som kapitlerne skiftet mellem de fire piger, kommer der også enkle sider hvor man faktisk ikke ved hvem det er man læser fra. Så på en måde læser vi faktisk fra fem personer af, dog ved vi kun hvem de fire af dem er, hvilket gjorde mig meget nysgerrig, og gav mig lyst til bare at læse videre til jeg var færdig. 
Bogen er også delt op i fire dele - Sommer, efterår, vinter og forår. - Hvilket var en rigtig fin detalje. 
Så ja alt i alt synes jeg det var en rigtig god bog! Og jeg kan næsten ikke vente på anden bog kommer, det nemlig helt sikkert en serie jeg skal læse videre på. 

Og det helt sikkert en bog jeg kan anbefale til jer læsere der elsker fantasy. Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt ud fra mine egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...