06.05.2019

Anmeldereksemplar: Pensionatet ned verdens ende.

Ved verdens ende.

Titel: Emma #2 - Pensionatet ved verdens ende.

Originalt titel: Emma #2 - 
Pensionatet vid världens ände.


Forfatter: Camilla Davidsson.

Udgivet på dansk ved: Palatium books.

Udgivet på dansk den: 18/02-2019.

Antal sider: 311.

Antal stjerner: 3,5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak til dem!Pensionatet ved verdens ende.

Emma er vendt hjem til Stockholm efter flere ugers vandring på Caminoen i Spanien. Vandringen har været en stor omvæltning, og hun er fast besluttet på at lægge karriere-livet bag sig og søge et liv med dybere værdier. 
Hun har ingen umiddelbare planer og intet job, men hun er fuld af en ny tillid til livet. Men som tiden går, begynder hun at føle presset for at skaffe en indtægt, og da hun bliver tilbudt en overordnet stilling på et stort bureau, slår hun til.  
Lønnen og prestigen er i top, men jobbet er krævende. Der er mange rejsedage, og nærmest uden hun selv bemærker det, synker Emma ned i den gamle følelse af stress og udbrændthed. Da Emma indser, at hun bliver nødt til at få storby og karriere på afstand, låner hun en hytte på ferieøen Fårö. 
Øens barske natur gør hende godt, og den indre ro begynder så småt at indfinde sig.  Hytten ligger på Olles grund. Olle er en harmonisk og spirituel læge, som går omkring i hullede sømandstrøjer og ser alt for lækker ud med grå skægstubbe og halvlangt hår. 
Og så deler han Emmas interesse for klassisk musik og åndelig udvikling, og inden længe må Emma indse, at hun er forelsket. 
Men Olle er for gammel til hende, og hun lader sig trøste af den rige og sportstrænede jetsetter Alex. Han er en del af en gruppe sejlsportsinteresserede overklasse-stockholmere, som hænger ud på ferieøen.  
Emma er splittet mellem de to mænd, som repræsenterer to yderpunkter i hendes liv. Og tingene bliver ikke lettere af, at sommeren nærmer sig sin afslutning, og det krævende Stockholm-liv truer i horisonten.
Så har jeg fået læst en fortsættelse på Emma´s eventyre, og jeg må desværre sige jeg er ikke helt så begejstret som jeg var for første bog.
Der var nogle ting jeg synes trak lidt ned, og nogle ting ved Emma jeg synes var trælse. 
Dog vil jeg gerne læse videre på serien. 

Da jeg begyndte på den her anden bog om Emma, blev jeg hurtigt trukket ind i fortællingen og følte jeg lidt fulgte Emma på sidelinjen igennem hendes dagligdag i Stockholm. 
Emma er dejligt afslappet og afklaret efter sin vandring på Carminoen, men skal altså tilbage til hverdagen. Hun skal finde et nyt job, hvilket viser sig ikke at være særligt svært. 
Hun bliver nemlig tilbudt et virkelig godt betalt job, som hun ender med at sige ja til. Desværre viser det sig ikke at være det rigtige for Emma.
Hun ender tilbage i sin hektiske hverdag, triste humør, og dårlige forbindelse til Erik som hun ellers havde besluttet sig for helt at stoppe med efter sin vandring.
Da det hele bliver for meget for Emma, siger hun stop og taget noget tid fri fra arbejde og lejer en hytte på Fårö, som ejes af den ældre herre Olle.
Øens barske natur og rolige omgivelser gør hende godt i længden. 
Men desværre falder Emma i tiden lidt for Olle, også selvom han er alt for gammel til hende. 
Det gør hende fortvivlet og frustreret. 
Derfor søger hun lidt trøst i Alex, som hun har mødt tidligere men holdt lidt afstand til. 

Jeg må sige bogen var egentlig udmærket nok. Jeg synes desværre bare jeg lidt føler at Emma basere sit liv lidt for meget på mænd. 
Altså hun finder lykken og glæden i natur, vandring og rolige omgivelser. Men hver gang der kommer lidt følelser i klemme for en fyr, så går alt ned af bakke og så alt fokussen lidt for meget på der.
Dog synes jeg det var interessant at følge Emma i hendes dagligdag også og ikke kun på hendes dejlige vandring på Caminioen. 
Det var noget helt andet at følge Emma på hendes arbejde og sammen med hendes veninder nemlig.
Jeg kunne også godt lide at Emma også bliver mere og mere fokuseret på sine omgivelser og omgangskredser efter hun er kommet hjem, at det måske ikke er de sundeste veninder hun har. Men gid hun gjorde det samme med sine forhold, der synes jeg hun manglede lidt fornuft.

Sproget var dejlig let som i første bog, intet der. Jeg følte på intet tidspunkt ikke at jeg ikke kunne følge med, for det kunne jeg godt. 
Kapitlerne skifter lidt mellem korte og lange, jeg fortrak dog de korte.
Men alt i alt synes jeg det var en udmærket bog, så meget andet har jeg faktisk ikke at sige der.
Jeg håber dog næste bog bliver lidt bedre, især med dens slutning. Jeg er lidt spændt på hvilken udvikling den tager.Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er udelukket blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...