14.05.2019

Anmeldereksemplar: Nevermoor #2, Wundersmeden. - Morrigan Crow’s hemmelige kræfter.

Nevermoor #2.

Titel: Nevermoor #2, Wundersmeden. - Morrigan Crow´s hemmelige kræfter.

Original titel: Wundersmith: The Calling of Morrigan Crow

Forfatter: Jessica Townsend.

Udgivet på dansk ved: Gyldendal.

Udgivet på dansk den: 27/03-2019

Antal sider: 384. 

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak til dem! Wundersmeden.


Morrigan Crow er undsluppet sin forbandelse, men selvom hun er blevet optaget i Det Forunderlige Selskab, er rejsen langt fra slut. 
Hun ser frem til at blive oplært i selskabet – men det går ikke, som hun håber – og da folk begynder at forsvinde, falder mistanken på Morrigan. Pludselig er den magiske og trygge by Nevermoor forvandlet til en by fuld af frygt og mistænksomhed …
Den spændende fortsættelse af fortællingen om det forbandede barn, Morrigan Crow. Nevermoor-serien har stor succes rundt om i verden og er solgt til udgivelse i mere end 30 lande.Wundersmeden må jeg sige var en fantastisk fortsættelse til den første bog i Nevermoor serien. 
At følge Morrigan Crow igen var morsomt og underholdende, trods alt det farlige og triste hun bliver rodet ud i. 
Jeg havde rigtig høje forventninger til den her bog efter at have læst den første. Og jeg må sige den levede skam op til dem alle sammen. 

Morrigan Crow er endelig blevet optaget i det forunderlige selskab, og glæder sig til at starte på sine studier og få nogle nye gode venner.
Men desværre går det ikke som hun håber. For efter studierne er begyndt, begynder folk at forsvinde fra selskabet, og straks bliver hun mistænkt for at havde noget at gøre med det.
Nevermoor bliver langsomt mindre tryg og alle bliver mistænksomme. 
Morrigan er dog opsat på at finde ud af hvad der sker, og ender i flere problemer end hun lige havde regnet med. 

Jeg nyder virkelig at følge unge Morrigan. Hun er en skøn pige, hun er moden, men trods alt stadig kun et barn. Hun laver ballade, bryder regler, og håber på alt det bedste, og prøver virkelig at se det bedste i alt. 
Der sker en del for Morrigan efter hun er blevet optaget i det forunderlige selskab. Både godt, og dårligt. Hun bliver mistænkt en del af både venner og de voksne der ved hun er en wundersmed. Til tider kommer hun også selv til at tvivle på sig selv og om hun måske er ond på grund af hun er en wundersmed, eller om hun rent faktisk kan være god.
Der sker en del i løbet af bogen, men uden det bliver for meget.
Nevermoor er stadig et fantastisk spændende univers, og vi bliver ved med at støde på nye ting. Jeg elsker detaljerne om at Morrigans værelse aldrig er stille, det forandre sig hver nat til noget nyt. Og så der paraplytransporten, det var noget af det jeg bedst kunne lide i første bog. Men her i anden bog bliver vi også præsenteret for snydegader, som jeg blev meget nysgerrig på. De er faktisk også en lidt stor del af bogen, sådan opfattede jeg det hvert fald. For uden at spoile for meget, så sker der alligevel nogle mystiske og spændende ting for Morrigan ved snydegaderne.
Jeg synes faktisk også at vi kommer til at lære Jupiters nevø Jack lidt bedre at kende her i anden bog, hvilket jeg vil sige var en fornøjelse, jeg skal være ærlig og sige jeg synes han virkekede lidt snobbet i første bog, men det har ændret sig lidt.

Sproget er dejligt let og forståeligt. Og få fløj jeg bare igennem det ene kapitel efter det andet.
Jessica er rigtig dygtig til at forklare i detaljer, så at omgivelserne, væremåderne fra de forskellige folk og meget mere virkede så ægte, at man følte virkelig man stod på sidelinjen og følte og oplevede alt de gjorde.
Vi følger stadig kun Morrigan, hvilket jeg faktisk synes er meget fint. For det handler jo sådan set om hende med forbandelsen og evnerne som wundersmed som de fleste jo frygter. 
Jeg vil bare runde af med at anbefale den her serie til jer læsere der er til noget spændende og sjovt fantasy. Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...