27.11.2017

Anmeldereksemplar: Kodeks.

Kodeks.

Titel: Kodeks.

Forfatter: Gudrun Østergaard.

Forlaget: Calibat.

Antal sider: 143.

Udgivet: 17/11-2017.

Antal stjerner: 3,5/5.


Kodeks.

Kodeks er en fortælling om venskabet imellem tre unge, der bliver konfronteret med valget mellem tilgivelse og hævn - og må betale prisen for deres valg.

Jon og hans ven Khalil bor i et knapt så pænt område, men der er ikke så slemt som det lyder.
Jon og Khalil bliver på et tidspunkt venner med Vigga, en pige der ikke er bange for at sige fra hvis hun mener det en forkert handling, og er heller ikke bange for at handle.
Jon bliver udsat for nogle ting igennem den her tid hvor nynazisterne begynder at hærge rundt, og må derfor tage nogle svære valg, som måske kan såre andre.

Jeg har nu læst Kodeks, og må sige jeg havde lidt svært ved bare at lade mig flyde med, selve bogen er super godt skrevet, Gudrun Østergaard har virkelig formået at få lagt personlighed og følelser i de her personer der er nævnt i bogen.
Hun har virkelig fået beskrevet omgivelserne omkring de her personer godt, og fået rigeligt detaljer med.
Jon er beskrevet som en lidt usikker person der stammer når han er nervøs, men alligevel også lidt stærk når det gælder hårde beslutninger.
Vigga er der virkelig lagt meget stædighed i, man kan virkelig fornemme den der stædighed og stålsatte vilje hun har.
Kahlil synes jeg dog er knapt så fremvist som de to andre, han er lidt mere i baggrunden, men han har alligevel fået sin egen lidt mere stille, men også selvstændige personlighed.
Bogen er ret kort, og nem at komme igennem da der ikke er så meget tekst på siderne, og sproget er flydende, men dog ikke altid lige så pænt men det passer godt ind i de her ting der sker for de unge mennesker i bogen.
Men jeg synes selve bogen er godt skrevet, jeg kunne desværre bare ikke helt lade mig flyde med i historien selv om den er skrevet godt og at Gudrun har fået den forklaret godt med at det ikke altid kan være nemt at være ung og skulle tage hårde beslutninger der kan ødelægge meget for andre.
Bogen kan da hvert fald anbefales til andre læselystne der er til en bog omkring venskaber og hårde beslutninger.


Bogen er modtaget af forfatteren til anmeldelse og er udelukket anmeldt ud fra mine egne holdninger og meninger om bogen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...