09.10.2018

Anmeldereksemplar: Hvis det er os.

Hvis der er os. 

Titel: Hvis det er os.

Original titel: What if it´s us.

Forfattere: Becky Albertalli & Adam Silvera. 

Udgivet på dansk ved: Carlsenpuls.

Udgivet på dansk den: 09/10-2018. 

Antal sider: 456.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak!Hvis det er os.

To af tidens største YA-forfattere - Becky Albertalli og Adam Silvera - har sammen skrevet denne YA-roman om et skæbnebestemt møde på et posthus i New York.

Mød Ben og Arthur. Ben er en drømmer - såret og i gang med at sende ex-kærestens ejendele tilbage til ham. Arthur er i New York for første gang - og kæmper for at komme til at føle sig hjemme. 
Første gang de ser hinanden, støder de bogstaveligt talt sammen på et posthus. Derefter finder de hinanden igen ved hjælp af Craigslist. Er det skæbnen? Det ser sådan ud. Men efter en række katastrofale første dates, bliver Ben og Arthur måske nødt til at se i øjnene, at universet skulle have blandet sig helt udenom.

Hvis det er os er en roman om at tro på kærligheden, selvom skæbnen stiller forhindringer i vejen. For hvad hvis det virkelig er os?
 Jeg har nu fået læst - Hvis det er os. - som jeg nok må sige virkelig gik lige i hjertet. 
Dette er en bog som tog mig med storm og sprang alle forventninger jeg havde til den. 
Da jeg først satte mig til rette med bogen fløj jeg igennem det ene kapitel efter det andet, og jeg kunne virkelig ikke stoppe før jeg læste den sidste side i Ben og Arthurs smukke og spirende forhold. 
Jeg skal være ærlig, jeg har grædt og jeg har grint mens jeg har læst den her bog. 

Da jeg først satte mig til rette med denne her bog sagde jeg til mig selv, bare et par kapitler, for den her bog vil jeg prøve at holde lidt længere fordi den lyder interessant. 
Det skete så bare ikke, jeg slugte den i et hug, og jeg må sige at slutningen overraskede mig faktiske en smule, for det var slet ikke hvad jeg havde forventet mens jeg sad og læste, dog synes jeg alligevel at det var en god slutning. 

Arthur blev jeg hurtigt vild med, han er så skøn. 
Han er stille og rolig, og så alligevel ikke. Han snakker meget, og bruger mange armbevægelser så vidt jeg kunne læse mig til, og det var skønt. Jeg fik virkelig følelsen af han var en virkelig person, da jeg sad og læste hans kapitler.
Han er også sød og betænksom og bekymre sig virkelig om dem omkring ham, og så han lidt en romantisker, det hvert fald hvad jeg synes jeg fik ud af når jeg læste om ham.

Så der Ben, ham faldt jeg også bare hurtigt for. 
Han er dog den totale modsætning af Arthur, dog er han lidt nørdet, men på den søde måde.
Ben er lidt klodset når det gælder Arthur, og det synes jeg nu egentlig er lidt sødt.

Denne fortælling er så smuk, og jeg må sige jeg er så glad for jeg har læst den, og jeg savner allerede Arthur og Ben. 

Sproget er let og flydende. Jeg følte ikke på noget tidspunkt jeg ikke kunne følge med. Der var mange sjove kommentarer og en del sarkasme med fra Bens side af, og det synes jeg nu egentlig passede rigtigt godt ind til historien. 
Bogen er skrevet af to forfattere, men det synes jeg nu ikke jeg lægger mærke til, jeg føler hvert fald ikke at det to forskellige skrivestile der ramler ind i hinanden, alt i alt synes jeg nemlig at denne bog er gennemført og utroligt god. 
Dog har jeg ikke selv læst noget af Adam før, men skal da helt klart få det gjort på et tidspunkt.

Jeg kan hvert fald helt sikkert anbefale denne bog til jer læsere der ude der er til kærlighed, venskaber og humor. Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...