22.01.2019

Anmeldereksemplar: Linedans.

Linedans. 

Titel: Linedans.

Forfatter: Charlotte Skjold.

Forlaget: Mellemgaard.

Udgivet: 19/11-2018.

Antal sider: 393.

Antal stjerner: 3,5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak!Det som at være linedanser.

Romanen giver læseren indblik i, hvad der sker bag facaden i et ”mørkt land”, som er præget af mandens kontrollerende adfærd.    Mette lever i et problemfyldt parforhold med Morten, hvor psykisk og fysisk vold er en del af hverdagen. Hun kommer fra en dysfunktionel familie, hvor moren har et blandingsmisbrug. Det fremgår af små tilbageblik i hendes barndom.    Mette forsøger konstant at tilpasse sig for at undgå Mortens angreb. Han lyver og fordrejer virkeligheden, kritiserer og ydmyger, hvilket gør Mette usikker og undergraver hendes dømmekraft og selvværd.    Hun er fanget i et spind af fascination og frygt og har svært ved at løsrive sig fra ham. Hun påtager sig i alt for høj grad ansvaret for hans destruktive dominans, affinder sig med situationen og glatter ud og undskylder ham over for omgivelserne.   Mette er i tvivl. Hvor meget skal hun affinde sig med?        
Linedans var en bog jeg var skeptisk omkring i starten og noget langt fra hvad jeg normalt læser det skal jeg da være ærlig omkring, men det viste sig at være en okay bog, at følge Mette i hendes kaos ægteskab var alligevel lidt interessant.

Da jeg først begyndte på denne bog havde jeg lidt svært ved at falde hen og bare flyde med teksten, jeg synes den var lidt tung og det samme blev ved med at gentage sig igen og igen, og jeg ved det er en bog beskrevet på rigtige hendelser men med fiction oven i, dog synes jeg det blev lidt langtrukkent engang i mellem, sådan lidt "Okay jeg har forstået det nu" Dog vil jeg sige det ændrede sig lidt længere vi kom ind i bogen. 

Mette er gift med Morten og har to børn, Andrea og Benjamin. 
Morten yder vold mod Mette både fysisk, men også psykisk, dog mest psykisk. 
Han er ofte grov i munden, meget nedgørened af alt hvad hun gør, og til tider når han er værst tyer den også til fysisk og grov vold. 
Desværre er han også grov over for børnene, han enten råber, skælder ud eller mobber dem ligemeget hvad på en rigtig grov måde, han opføre sig på ingen måder som en god far. 

Jeg vil sige af denne bog er skrevet super godt, sproget er let og forståeligt, og den er beskrevet rigtig godt i detaljer omkring alt hvad der sker mellem Mette og Morten og generelt hvad der sker i deres dagligdag og lille familie.
Så jeg vil sige når man lige kommer over de første 70-100 sider så begynder den så småt og fange lidt mere.
Jeg vil hvert fald sige det en brutal bog, men den er ærlig og viser hvordan det faktisk nogen gange er bag facaden, for lige den her slags forhold som bliver beskrevet mellem Mette og Morten er der desværre for mange af der ude i verdenen.
Så den får 3,5 stjerner af mig, hvilket jeg vil sige er godt, og jeg vil helt klart anbefale denne her bog til jer læsere der er til noget realistisk og brutalt. Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...