30.04.2019

Anmeldereksemplar: Savn mig ikke.

Savn mig ikke.

Titel: Savn mig ikke. 

Orignal titel: I´m not missing.

Forfatter: Carrie Fountain. 

Udgivet på dansk ved: Carlsenpuls.

Udgivet på dansk den: 13/03-2019.

Antal sider: 314.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak til dem! Forsvundet.

Nogle gange er venskaber så stærke, at de erstatter al familie.

Det er sådan Miranda og Syd har det med hinanden. Deres mødre er væk, og de har kun deres fædre. Syds far er alkoholiseret, Mirandas far er overbeskyttende, så pigerne bruger så meget tid sammen, som det er muligt.

En dag forsvinder Syd bare og efterlader en knust Miranda. Hvorfor? Det bliver et spørgsmål, der plager Miranda nat og dag, og til sidst beslutter hun sig for at finde Syd, for hun kan ikke bære tanken om, at hendes bedste veninde er alene med de problemer, som hun tilsyneladende har fortiet.

Det bliver en rejse, der afslører hemmeligheder om Syd, hendes familie, og ikke mindst om ... Miranda.Savn mig ikke, må jeg sige var en rigtig god bog om det at miste en man elsker meget højt, og ikke rigtigt vide hvad man skal gøre ved det. Men også en smuk bog om et spirrende forhold og det at lære og begå sig på ny.


Miranda og Syd har et stærkt venskab og ser sådan set hinanden som familie. 
Begge deres mødre er skredet fra dem på et tidspunkt i livet. Syds far er alkoholiker, og Mirandas far er overbeskyttende. Så pigerne bruger så meget tid sammen som muligt.
Men en dag er Syd bare forsvundet, og har efterlad Miranda med et knust hjerte.
Miranda ved ikke rigtigt hvad hun skal gøre med sig selv nu. Det plager hende dag og nat hvorfor hun skred, og hvorfor hun gjorde det uden at fortælle nogen noget. Så hun beslutter sig for at lede efter hende. 
Men undervejs finder Miranda ud af nogle grimme ting som Syd har haft gjort, og ønsker derfor også bare svar på hvorfor hun har handlet som hun har. 

Da jeg først begyndte på bogen, havde jeg virkelig svært ved at ligge den fra mig igen. 
Det sker så pludseligt at Syd forsvinder, og som læser ville jeg bare gerne vide hvorfor, og jo længere ind jeg kom, og fandt ud af mere og mere om hendes tidligere handlinger, ønsker jeg bare at vide mere om hvorfor at hun handlede som hun gjorde, og jeg bliver faktisk også sur på Syd, over nogle af de handlinger hun har begået, for det ikke lige hvad jeg ville mene en bedste veninde skulle gøre.
Jeg havde dog en enkel ting jeg ikke syntes særligt godt om i løbet af bogen, og det sådan set derfor den ikke fik den femte stjerne.
Syd behandler sådan set ikke Miranda særligt godt. Miranda lever i skyggen af Syd hele tiden. Men man finder også ud af at Syd sådan set har været kilden til nogle af Mirandas sorger i løbet af deres venskab. Syd har faktisk ikke behandlet Miranda særligt godt igennem deres venskab.
Men ud fra bagsideteksten skulle de forstille at være bedste veninder. Og det kan også godt være det sådan Miranda havde det, men jeg føler ikke venskabet var gensidigt fra Syd´s side af. 
Dog havde jeg også lidt svært ved at finde ud af om Miranda egentlig fortrak at være i skyggen eller om det bare var blevet en vane efter de blev veninder.

Men efter at Syd også er forsvundet, begynder Miranda langsomt at blomstre op og blive sin egen selvstændige person, hun lever ikke længere i en skygge.
Miranda begynder også på et sødt forhold til den generte Nick. Som hun egentlig skulle have været til prom med på et tidspunkt. Men nu vil jeg ikke spoile for meget, men jeg synes de var et godt par, de hjalp virkelig hinanden med at bryde den skal de hver især har skabt om sig. 

Jeg vil bare slutte af med at sige jeg synes det var en rigtig god bog, og jeg vil helt sikkert anbefale den hvis i læsere er til lidt Y/A. Jeg var hvert fald slugt af den. Og den ville også have fået den sidste stjerne hvis det ikke var fordi jeg havde lidt imod Syd og hendes måde at behandle Miranda på.


Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...