29.05.2019

Anmeldereksemplar: The Guardian #2 - Liv eller død.

Guardian. 

Titel: The Guardian #2 - Liv eller død.

Original titel: The Guardian #2 - The Moscow Deception

Forfatter: Karen Robards.

Udgivet på dansk ved: Flamingo. 

Udgivet på dansk den: 12/04-2019.

Antal sider: 317.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
Så mange tak til dem!

Liv eller død.

Klog, udspekuleret og parat til kamp – der er kun én Bianca St. Ives i verden, og det gør folk klogt i ikke at glemme.

Bianca St. Ives var for nylig igennem den helt store vridemaskine, men hun landede, som hun altid gør – og som hendes far har lært hende fra barnsben – på benene igen. Mens hun kommer sig over afsløringerne om sit ophav, der har forårsaget en menneskejagt uden lige, gør Bianca sig klar til at tage sin skæbne i egne hænder. Det er dræb eller bliv dræbt!

I takt med at Bianca gør, hvad hun kan for at komme af dødslisten på det mørke internet, bliver hun involveret i et nyt stort kup: bryd ind i Pusjkinmuseet og stjæl kong Priams skat – en samling af uvurderlige artefakter, russerne stjal under anden verdenskrig – og aflever den tilbage til tyskerne. Umuligt? Måske, men for Bianca St. Ives ligger den slags normalt lige til højrebenet. Men for hvert skridt hun tager, kommer fjenden to skridt nærmere. Lever man som Bianca på lånt tid, har man dog ikke noget at tabe. Troede hun.  

Liv eller død er lige så hæsblæsende og underholdende som Nomade 44 – og Bianca St. Ives viser endnu en gang, at hun i den grad er James Bond værdig.


Så er anden bog i Guardian serien læst, og jeg må sige at jeg faktisk synes at anden bog var en smule bedre end den første.
Desværre var der en enkel ting der irriterede mig lidt. I starten af bogen får vi faktisk genfortalt en del informationer, som vi også fik i første bog, hvilket jeg jo så mener vi ikke har helt så stort behov for at få genfortalt.
Jeg ved ikke om det bare er mig der synes det, men det desværre grunden til den ikke får den sidste stjerne.

I slutningen af første bog finder vi ud af Bianca er en "Supersoldat" At hun er en del af Nomade-projektet, og at hendes far ikke rigtigt er hendes far.
Og det skal hun nu fordøje i her i anden bog, samtidig med der sker en masse andet.
Bianca har nemlig fået en dusør på 1 Million dollars på nakken.
Og for at få den til at forsvinde, bliver hun blandet ind i et nyt stort kup. Et kup der burde være umuligt, men er muligt for Bianca.
Hun skal nemlig stjæle Priams skat.
Men undervejs bliver den her agent vi mødte i første bog, ved med at dukke op, og spænde ben for Bianca. Hvilket var ret underholdende.
Og så er der Doc, jeg synes ikke han var så fremtrædende en karakter i første bog, han var ligesom bare lidt fyren Bianca ikke kunne få sig til at efterlade efter et mislykket kup.
Men jeg synes han begyndte at træde mere i karakter og få sin egen personlighed i anden bog, og blev faktisk en person jeg begyndte at synes om.

Jeg vil ikke sige det var fordi der skete vildt meget mere i den her fortsættelse end i den første bog, jeg synes personligt bare at det der skete her i løbet af anden bog var en smule mere underholdende.
Sproget i bogen er stadig let og forståeligt.
Og forfattere er stadig dygtigt til at bruge massere af detaljer.
Og jeg vil faktisk sige at forfatteren er blevet bedre til ikke at overforklare tingene så meget mere, og det gav mig også bare en bedre læseoplevelse.
Dette er helt klart en fortsættelse jeg kan anbefale jer at læse. Jeg er hvert faldt spændt på en fortsættelse mere.


Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...