18.08.2019

Anmeldereksemplar: Slottet Wadenstierna #2 - Forpligtelser.

Slottet Wadenstierna.

Titel: Slottet Wadenstierna #2 - Forpligtelser. 

Original titel: Slottet Wadenstierna. #2 - Betvingade. 

Forfatter: Simona Ahrnsted.

Udgivet på dansk ved: Flamingo.

Udgivet på dansk den: 20/06-2019.

Antal sider: 385.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak til dem!

Forpligtelser.

Östergötland 1349

I en tid, hvor intet er sikkert, og en kvindes ære er afhængigt af hendes uskyld, går stormandsdatteren Illiana Henriksdotter til en skovsø for at bade, da hun bliver overfaldet og bortført. Samtidig venter Markus Järv, en berygtet ridder og kongens højre hånd, på en kvinde, det er meningen skal gøre ham selskab om natten. Da hans unge soldat kommer tilbage med Illiana, forstår han med det samme, at det er den forkerte kvinde, og at hun desuden er af fornem familie. Han beslutter sig for at ride tilbage med hende, men på vejen støder de på Illianas brødre, og ved en ulykke mister en af brødrene livet.

Fra og med det tidspunkt kommer magtspil, intriger og hofdiplomati til at bestemme Illiana og Markus’ liv.

For at undgå en mindre borgerkrig beslutter kongen, at Markus skal gifte sig med Illiana som kompensation for den afdøde bror.

Men det eneste den selvstændige, intelligente veluddannede kvinde og den barske, traumatiserede kriger kan blive enige om, er at de ikke vil have noget med hinanden at gøre. Alligevel vokser tiltrækningen mellem dem i takt med, at de bliver truet fra flere sider. For både Illianas brødre og en mand fra Markus’ fortid er ude på hævn og ønsker at slå Markus ihjel.

Forpligtelser er en lidenskabelig kærlighedsroman, der foregår i den svenske middelalder. Fuld af drama, intriger, riddere og herresæder.
 Forpligtelser var en helt anden bog end hvad jeg normalt læser, for denne bog går vi rigtig lang tilbage i tiden, og oftes når jeg læser den slagt bøger så det i fantasy genren og ikke i romantik, men jeg må helt bestemt sige den var utroligt god og helt klart en forfatter jeg gerne vil læse mere af.
Som i nok kan se er det anden bog i serien, jeg har ikke selv fået læst første men så vidt jeg kunne se er det også en serie der kan læses uafhængigt af hinanden da den foregår i to forskellige tidsaldre. Men jeg skal helt klart have læst første bog også som hedder Ægtepagten. 

I Forpligtelser følger vi den unge Illiana som er en stædig ung kvinde, men også en ret uheldig en. Hun har ikke haft det let for hver gang hun har skulle giftes er de unge mænd gået bort, og efter der har det været svært at finde hende en mand.
Men samme aften som hendes trolovelse skulle offentligøres med bonden Alex, bliver hun bortført som en fejl. 
For den unge Phlippe som bortføre hende havde fået besked af sin leder Marcus om at hente en kvinde de var stødt på tidligere, men han kommer til at hente den forkerte kvinde nemlig Illiana. 
Og det er så starten på Illiana og Marcus´s ægteskab.

Jeg vil sige at dette var en ret så underholdende bog, og jeg havde virkelig svært ved at lægge den fra mig igen da jeg først var begyndt, for jeg måtte bare vide hvad der ville ske imellem de to, og hvordan de ville håndtere fremtidens problemer. 
Marcus og Illiana er et interessant par.
Illiana er en stædig ung kvinde der ved hvad hun vil, men hun er også genert og sød. Og helt sikkert god for Marcus.
Marcus er en stædig mand og som Illiana ved han hvad han vil, og han er bestemt ikke interesseret i at binde sig til kun en kvinde. Men det bliver han så nød til, og jeg må sige at under den barske attitude så er han blid og faktisk en rigtig god mand, og sammen med Illiana bliver han bare bedre.

Jeg nød virkelig hele bogen, den var spændende, sød, smuk og fangende. Og så vil jeg sige jeg er imponeret over forfatteren har levet sig så meget ind i tidsalderen, og jeg kunne virkelig godt forstille mig at det virkelig var sådan man talte og opførte sig den gang. Det var helt sikkert et stort plus, og gjorde jeg bare kunne læne mig tilbage og nyde hele bogen. 
Dette er helt klart en bog jeg kan anbefale hvis man er til romantik, gamle dage og spænding! Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...