27.05.2018

Anmeldereksemplar: Hej Luca.

Hej Luca.

Titel: Hej Luca.

Forfatter: Julie Clausen.

Forlaget: Turbine.

Udgivet: 07/05-2018.

Antal sider: 220.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forlaget, så mange tak!

Luca...

Lucas journal:
Tips og tricks til at mødes med Patrick på en sikker og ufarlig måde:
1. Tal om arbejde. Der er intet mindre ophidsende end at snakke om kontordamer og toiletrunder
2. Tal om Astrid. Mind hinanden om, at hun eksisterer. Et safe samtaleemne. En fælles interesse …
3. Hold op med at tænke på det han sagde med, at han havde noget andet, der var stort. Det passer ikke. Så behøver han jo ikke en motorcykel. Den er garanteret under gennemsnittet. Han kan sagtens joke med det. Jeg skal alligevel aldrig se det og be-/afkræfte det. HOLD NU OP MED AT TÆNKE PÅ DET!

Bogen følger 20-årige Luca, som lige er droppet ud af universitetet og flyttet hjem til sine forældre. Som om det ikke er slemt nok, forelsker hun sig i sin perfekte søsters perfekte kæreste. Hvilket ikke er særlig perfekt …
I den arbejdsjournal, som Lucas mor forærer hende, så hun kan begynde at planlægge sin fremtid, begynder Luca at skrive lister. Ikke over mulige jobs, men mere for at få overblik over alt det rod, hun er omgivet af, og den stormende forelskelse, hun pludselig befinder sig midt i. Mens Lucas søster Astrid passer karrieren og er meget væk på forretningsrejse, lærer Luca og Astrids kæreste Patrick hinanden bedre at kende, og det bliver tydeligt for Luca, at hendes følelser for Patrick ikke kommer til at forsvinde af sig selv …Da jeg begyndte på Hej Luca, havde jeg ikke de højeste forventninger til den, den lød da interessant, men jeg vil da sige den var meget bedre end troet. Den overraskede mig positivt, og jeg havde faktisk ikke meget at sætte en dårlig finger på. 

Luca, ja hvad kan man sige om hende. Hun er ung og forvirret, hun er 20 år gammel, lige droppet ud af Uni og flyttet hjem til sine forældre igen. 
Hun virker egentlig som en rigtig sød pige (hvis vi lige ser bort fra hun falder for sin søsters kæreste ik?) Jeg kan faktisk ret godt lide hende, hun har både sine gode og dårlige sider.

Jeg synes at selve bogen er skrevet utroligt godt, sproget er ligetil og ret så ærligt. De følelser personerne får, om det så er sorg, glæde, frustrationer, eller noget helt andet, er beskrevet rimelig godt, og jeg kunne også godt fornemme dem når jeg læste om dem.
Omgivelserne og personernes personligheder og væremåder er også beskrevet rigtig fint i detaljer, og gør det egentlig let bare at falde ind i det hele og flyde med. 
Den er let og nem at komme igennem, så hvis det en kort bog man søger, og det samtidig er lidt drama, kaos og noget forkert kærlighed man søger, så den her bog da helt sikkert en man skulle give en chance.

Jeg synes egentlig også der er en tilfredsstillende humor med, at det hele ikke går hen og bliver surt og for seriøst, selv om det jo ikke ligefrem er det mest lykkelige emne vi sidder og læser om.

Kommer Luca´s følelser i vejen og skaber problemer for hende? 
Kommer den arbejdsjournal som hendes mor har givet hende til at få hende igang? Eller bliver den bare fyldt ud med en masse pjat?
Hvordan er hendes og Astrids forhold egentlig? 

Det var dog desværre en lille ting jeg ikke var så pokkers glad for, og det var faktisk den måde bogen var delt op på. Der var ikke nogle kapitler sådan rigtigt. Man kunne egentlig godt se hvornår et "kapitel" sluttede, men jeg manglede altså bare den lille ting for at den sidste stjerne kunne komme til. Så går jeg måske op i det smålige, men jeg har svært ved at lægge en bog fra mig hvis der ikke er kapitel opdeling i, så læser jeg hellere til jeg er helt færdig med bogen, og det gjorde jeg så også med den her.Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...