10.05.2018

Anmeldereksemplar: Kongestenen #1.

Ellin.

Titel: Kongestenen #1 - Ellin.

Forfatter: Hane Lykke Rix. 

Forlaget: Dreamlitt.

Udgivet: 30/04-2018.

Antal sider: 200.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forlaget, så mange tak!Kan hun klare så stor en opgave, i så ung en alder?

Da landet Okenos bliver angrebet, må 13-årige Ellin flygte fra sit hjem med den kostbare Kongesten i sin rygsæk. Men hvem kan hun stole på, alene i et land på randen af krig? Og hvem vil hjælpe en forældreløs pige, som er tvunget til at skjule sin sande identitet?
Forfulgt af soldater søger Ellin bort fra de kendte veje og langt op i de øde Okebjerge i et forsøg på at bringe Kongestenen sikkert frem til sine slægtninge mod nord.


Jeg har nu fået læst første bog i serien om den unge Ellin. Og jeg var da positivt overrasket, men jeg havde dog også et par ting til den jeg ikke følte stemte overens med Ellins alder og væremåde. 
Ellin er en ung pige, og hun bliver sat ud for en stor opgave da der kommer krig, og det er nemlig at bringe Kongestenen frem til noget familie langt væk. Ellin er kun 13 år, men ofte synes jeg hun enten opføre sig om en på 15-16 år, og andre gange som en på 10 år, og det synes jeg da var lidt trist, men ja krig får jo selvfølgelig en til at tænke lidt anderledes og opføre sig anderledes. Men ud over det, så synes jeg faktisk rigtig godt om vores hovedperson Ellin. Hun er en sød tøs, frisk og mister ikke så let modet. Hende glæder jeg mig til at følger noget mere i næste bog.
De andre karakter i bogen kunne jeg også rigtig godt lide, hver og en synes jeg var beskrevet rigtig godt i massere detaljer omkring deres væremåder og personligheder. Var de grove og ubehagelige, så var det den følelse jeg fik af dem. Var de søde, friske og beghagelige så var det det jeg følte. Så det synes jeg Hanne har fået gjort rigtig godt.

Jeg synes rigtig godt om selve bogen, den er skrevet rigtig godt. Der er massere af detaljer at kunne forholde sig til som gør det så dejlig let at forstille sig det bedre. Der er massere af detaljer omkring Ellins omgivelser, og hvordan det hel skulle forstille mig. Og så vil jeg sige det hjalp meget at der var et kort forrest i bogen omkring de forskellige steder i rigerne. 
Sproget er dejlig let, og meget forstående. Jeg følte på intet tidspunkt jeg behøvede at gå tilbage i bogen eller læse den samme linje for at forstå hvad der skete. Og så den ikke særlig lang, og det også bare en fordel. Det rart med en let og kort bog engang i mellem. 
Og jeg vil sige at eftersom det er Hanne Lykke Rix´s debutroman, så har hun klaret den godt. Jeg glæder mig hvert fald til at læse videre på Ellins rejse hvis den bliver lige så spændende som i en første bog her.
Jeg kan hvert fald varmt anbefale denne bog, og jeg vil næsten mene den kan læses fra 10 års alderen op og op. Det var hvert fald hvad jeg kunne fornemme fra den.

Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...