15.06.2018

Anmeldereksemplar: Demon Cycle #2 - Ørkenspyddet del 2.

Ørkenspyddet.

Titel: Demon Cycle #2 - Ørkenspyddet del 2.

Original titel: Demon Cycle #2 -  The desert Spear 

Forfatter: Peter V. Brett.

Udgivet på dansk ved: Dreamlitt.

Udgivet på dansk den: 01/05-2018.

Antal sider: 447. 

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget, så 
mange tak!

Mørket sænker sig over menneskeheden.

Natten regeres af hungrende dæmoner, der næres af den svindende befolkning, som er tvunget til at skjule sig bag halvglemte beskyttelsesruner. Legenderne fortæller om en Forløser: en general, der engang forenede alle folkeslag til én kraft, som besejrede dæmonerne. Men er Forløserens genkomst blot endnu en myte?

Måske ikke.

Ahmann Jardir rider ud af ørkenen. Han har trænet ørkenstammerne til en dæmondræbende hær og har udråbt sig selv Shar’Dama Ka, Forløseren. Han bærer mytiske våben, et spyd og en krone, som retfærdiggør hans krav på titlen. Men nordboerne har udråbt deres egen Forløser: den tatoverede mand, en mørk, hemmelighedsfuld skikkelse. Engang var Shar’Dama Ka og den tatoverede mand allierede. Nu er de bitre fjender.

Gamle alliancer sættes på prøve, og nye opstår. Alt imens dukker en ny race dæmoner op – mere intelligente og mere dødbringende end nogensinde før.


Jeg har nu fået læst anden del af Ørkenspyddet, og jeg vil sige det nok min favorit af de to dele. 
Vi starter egentlig ret spændende ud og høre om den unge Renna Tanner, som vi også høre lidt om i første del af Ørkenspyddet.

Renna Tanner er en skøn ung pige, men desværre udsættes hun for nogle knapt så gode ting på sin fars gård. 
Renna er faktisk den pige som Arlen var lovet til da de var små. Men eftersom Arlen stak af og aldrig kom tilbage, blev de aldrig gift. Og Renna var derfor tvunget til at blive på farens gård, inder knapt så gode forhold.

I anden del her følger vi mest Leesha, Rojer og den tatoverede mand. Vi høre omkring hvordan de klare sig imod de her dæmoner siden at den tatoverede mand kom til Hollow, hvor Leesha er fra. 
Men vi høre også omkring hvordan det Krasianske folk begynder og invadere mere og mere af deres land.

Selve handlingen er jeg stadig rigtig interesseret i, jeg synes heletiden der kommer noget spændende der gjorde jeg bare måtte læse videre, både for at finde ud af mere om Jadir og hans folk. Men også mere omkring hvordan Leesha, Rojer, Arlen og deres venner klare sig. Og ikke mindst om Renna klare sig på gården.

I anden bog her høre vi faktisk også om nye dæmoner, også kaldet Åndeprinserne. 
Vi får små dele hvor vi faktisk læser fra de her Åndeprinsers synsvinkel, og det altså ret så interessant, for det gav faktisk en smule mere nysgerrighed for at finde ud af mere omkring de her dæmoner og hvorfor de kommer frem om natten. 

Jeg vil stadig sige at de ikke er en som sådan letlæselig bog. Sproget er nogle gange lidt tungt, og kapitlerne lidt for lange. Men den her handling bogen har, er spændende, og er med til at den er lettere at komme igennem. 
Peter V. Brett, er en dygtig forfatter, og jeg kan virkelig godt lide hans skrivestil, den er ligefrem og ikke pakket ind. Og så han utroligt dygtig til at få en masse detaljer med som gør det hele nemmere at forstille sig. 

Jeg glæder mig hvert fald til næste bog i serien udkommer på dansk, men ind til da vil jeg anbefale jer denne bog hvis i er til det her med dæmoner, især hvis i kunne lide den første bog i serien. 

Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...