24.06.2018

Anmeldereksemplar: Tusindårsreglen #1 - Stjålen Magi.

Stjålen magi.

Titel: Tusindårsreglen #1 - Stjålen magi.

Original titel:  Thief's Magic - part 1.

Forfatter: Trudi Canavan.

Udgivet på dansk ved: Tellerup.

Udgivet på dansk den: 22/06-2018.

Antal sider: 272.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak!
Tyen og Rielle.

Tyen læser arkæologi og trolddom. Han lever i en tid med store teknologiske opfindelser og videnskabelige fremskridt, men magien i hans verden er sparsom da den bruges af Det Leratianske Imperies mange maskiner.
Under en arkæologisk udgravning finder Tyen en bog. Han undres da han åbner den og kun ser blanke sider. En lille, mørk plet dannes pludselig på siden, derefter flere og flere. De breder sig og vokser sammen.
Goddag, mit navn er Vella, står der. 
Vella blev skabt af en magtfuld troldmand for mange århundreder siden til at kunne optage al viden fra de som brugte hende. Vella tigger Tyen om at beholde og bruge hende. Det bliver starten på et eventyr og flugt fra andre troldmænd som også vil have fat i hende.

Rielle er en ung kvinde som siden sin barndom har vidst at hun er i stand til at bruge magi. Hun har lært at holde evnen hemmelig fordi kun præsterne har Englenes tilladelse til at udøve magi mens andre straffes hårdt og brutalt. Hun elsker at male og passer sin undervisning i templet. Men meget ændrer sig den dag hun møder og forelsker sig i den unge kunstner Izare og erfarer at en forleder – en person der lokker folk til at bruge magi – er i byen.

Inden længe slipper både Tyens og Rielles hemmeligheder ud, med dramatiske konsekvenser for dem begge.
Jeg har nu fået læst første del af Tusinårsreglen, og jeg skal være ærlig og sige jeg var ret så nervøs for om den ville leve op til mine forventinger. Jeg har læst et par stykker af Trudi Canavans andre bøger om magi og troldmænd, og har været ret vild med dem, så jeg var meget spændt på den nye her. Men den levede op til de forventninger jeg nu havde, og jeg glæder mig meget til at læse videre på denne serie.

Vi høre om to forskellige personer i denne bog, i forskellige byer/verdener, jeg skal være ærlig, jeg kunne ikke rigtigt finde ud af om vi kom ind i en anden verden, eller om det var samme verden og i forskellige byer, det håber jeg lidt jeg for opklaret i den næste bog. 
Men ja, vi høre om Tyen og vi høre om Rielle, de her hver deres hemmeligheder, og ender i hver deres problemer, som egentlig er ret så interessante. 

Tyen er en utroligt høflig og godt opdraget dreng. Under en undersøgelse af en grav, finder han den her gamle bog, og da han først åbner den er siderne blanke, men ikke meget længe. Der kommer tekst på siderne og bogen fortæller at den hedder Villa. Tyen indser jo så det er en magisk bog, og derfor et vigtigt fund som Akademiet skal have med det samme, men beholder han hende? Ja det jo lige det, det hvert fald starten på en del problemer for Tyen.

Så der den unge Rielle, hun bærer på en stor hemmelighed, og det er at hun har magiske kræfter, og det meget forbudt at andre end præsterne kan bruge magien, det nemlig kun dem der har englenes tilladelse til det. 
Rielle er ung, og med den hemmelighed hun bærer på, er hun egentlig også ret nervøs, og det kunne jeg godt mærke da jeg læste om hende.
Men jeg synes hun var en interessant kvinde at følge, og jeg glæder mig til at læse fortsættelsen på hendes del. 

Alt i alt kan jeg rigtig godt lide handlingen, den er spændende og den er fangende. 
Jeg kan rigtig godt lide Trudi´s evne til at gøre det hele lidt mere livagtigt. Sproget er meget formelt, og passer meget godt til tidsalderen, men hun formår også at få humor smidt ind i det formelle, og det et stort plus for mig. 
Trudi har også fået en masse detaljer med i bogen, både omkring personerne, og deres omgivelser. Det var ikke svært for mig at forstille mig det. Og så har hun også fået massere af liv og personlighed ind i de personer der bliver nævnt i løbet af bogen. 

Jeg vil egentlig også kalde det for en letlæselig bog, handlingen er spændende og gør man hurtigt kommer igennem. 
Bogen er delt op i dele mellem Rielle og Tyen, sådan at man i et par kapitler høre om den ene og så starter der en ny del når man høre om den anden. 
Kapitlerne er hverken for lange eller for korte, men lige tilpas, og så slutter de oftest ret spænende og gør  man bare på læse videre. 

Det hvert fald en bog jeg vil anbefale hvis i har kunnet lide nogle af Trudi´s andre bøger, eller er til magi og spænding. Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt ud fra egne holdninger og meninger til bogen.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...