26.04.2019

Anmeldereksemplar: Nevermoor #1 - Morrigan Crows magiske prøvelser.

Morrigan Crow. 

Titel: Nevermoor #1 - Morrigan Crows Magiske Prøvelser.

Orignal titel: Nevermoor #1 - The Trials of Morrigan Crow.

Forfatter: Jessica Townsend.

Udgivet på dansk ved: Gyldendal.

Udgivet på dansk den: 30/01-2018.

Antal sider: 384.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak til dem! 


De fire magiske prøvelser.

Morrigan Crow er forbandet. Fordi hun er født på den forkerte dag, får hun skylden for enhver ulykke i landet – lige fra hjerteanfald til haglvejr – og værst af alt betyder forbandelsen, at Morrigan vil dø ved midnat på sin 11-års fødselsdag.

Men i stedet for sin hårde skæbne møder Morrigan en bemærkelsesværdig mand ved navn Jupiter North. Med skyggeagtigt mørke jagthunde og ryttere i hælene flygter de sammen til en hemmelig, magisk by ved navn Nevermoor.

Her opdager Morrigan, at Jupiter har valgt hende som sin kandidat til at blive medlem af byens mest prestigefyldte klub: Det Forunderlige Selskab. For at blive medlem skal man klare fire svære og farlige prøvelser i skarp konkurrence med hundredvis af andre børn med hvert sit unikke og fantastiske talent. Men har Morrigan overhovedet et talent? For at få lov at blive i Nevermoor og undslippe forbandelsen skal hun klare sig igennem alle fire prøvelser – og imens får hun hjælp af en ny flok venner til at finde hemmeligheden bag forbandelsen.Nevermoor var en bog der tog fusen på mig, og gav mig en fantastisk og vild læseoplevelse. 
Jeg havde hørt så meget godt om denne her bog, og må ærligt indrømme at i starten lød den ikke som noget for mig, så jeg undgik den mere eller mindre bare. Men jo mere jeg hørte om den, og jo flere anmeldelser jeg læste om den, jo mere interesseret blev jeg faktisk. 
Og jeg må nok sige den levede op til alle forventninger og meget mere.
Jeg kan virkelig ikke vente med at læse videre, og følge den unge Morrigan på flere eventyr i Nevermoor.

Morrigan Crow er forbandet. Fordi hun er født på den forkerte dag, får hun skylden for envher ulykke der sker i landet. - Alt lige fra hjerte anfald, til dårligt vejr. - 
Men værst af alt betyder forbandelsen at Morrigan vil dø den dag hun bliver 11 år gammel.
Men istedet for at gå døden i møde, møder hun den bemærkelsesværdige mand ved navn Jupiter North. Med døden jagtende i hælene flygter de sammen til en hemmelig, magisk by ved navn Nevermoor. 
Inden Morrigan ser sig om, er hun tilmeldt de magiske prøvelser som Jupiters kandidat til at blive medlem af byens mest prestigefyldte klub - Det forunderlige selskab. - 
Men for at blive medlem skal man klare fire hårde prøver.
Kan Morrigan klare dem alle? Eller går det helt galt? OG hvad sker der hvis hun ikke bliver medlem?

Morrigan er en ung pige, med uheldet pustende i nakken fra dagen hun blev født. Hun er vant til at blive kigget på med frygt eller afsky i øjnene. 
Men Morrigan tager det ikke så hårdt, hun har vennet sig til det. Og prøver bare at holde hovedet højt. 
Men inden hun ser sig om, bliver hun taget med til en magisk og hemmelig by, og skal nu til at klare sig på en anden måde. 
Hun valgte ikke at blive meldt til prøverne, hvert fald ikke bevist. Hun valgte ikke at blive forbandet, det var desværre bare sådan tingene blev. 
Jeg kom til at holde meget af Morrigan i løbet af bogen, hun bliver udsat for meget som en 11 årig pige bare ikke burde blive. Men hun er stærk, og hun prøver virkelig sit bedste, og ønsker bare at leve i fred og glæde.
Men der sker også meget godt for Morrigan undervejs, hun får venner, og hun begynder at føle at der rent faktisk er nogle der holder af hende. 

Forfatteren har skabt nogle spændende og humoristiske karakterer, som man ikke kan andet end at komme til at holde af i løbet af bogen. Men ikke nok med hun har skabt så gode karakterer, så har hun egentlig også skabt et lidt specielt univers, der sker nemlig mange sjove ting i løbet af bogen, og rigtig mange underlige ting, og det må jeg sige gjorde den lidt unik i mine øjne, jeg har aldrig stødt på et univers der ligner Nevermoor. 
Jessica forklare sig super godt i detaljer og gør sproget levende, spændende og sjovt. På intet tidspunkt kedede jeg mig mens jeg læste, og jeg synes hele tiden der skete noget nyt for Morrigan, dog uden at blive for meget.
Noget af slutningen havde jeg dog regnet mig lidt frem til i løbet af bogen, det må jeg indrømme. Det gjorde dog ikke handlingen eller læsetiden mindre spændende. 
Jeg glæder mig til en fortsættelse, og jeg glæder mig til at se hvordan Morrigan håndtere de ting der nu skete for hende i løbet af slutningen, og de hemmeligheder hun nu fandt ud af om sig selv. 
Jeg kan virkelig ikke anbefale bogen nok. Den kan læses fra 11 år og op vil jeg mene, men selvfølgelig også af yngre.Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...