01.04.2019

Forfatter-interview - Sissel Moody & Forbandelsen over Laitana.

Sissel Moody & Forbandelsen over Laitana.

I har måske hørt lidt om denne her bog og forfatter før, for jeg har nemlig læst og anmeldt bogen da den blev udgivet første gang den - 24/11-2017. - Ved forlaget Solvind. 
Det var dog ikke et forlag der helt gik for forfatteren. Derfor har hun nu taget sagen i egen hånd, med hjælp fra familien og genudgivet bogen i det flotteste cover! Jeg kan slet ikke komme mig over den forandring der er kommet, det har virkelig gjort noget godt for bogen! 
Første gang jeg læste og anmeldte bogen, var jeg faktisk næsten selv lige begyndt at blogge og anmelde bøger her, og jeg var så glad da Sissel tog kontakten til mig og tilbød mig bogen til en anmeldelse.
Bogen var også super god, den havde en interessant handling, og fangede mig virkelig som læser. For Sissel er rigtig godt til at beskrive i detaljer, og samtidig gøre det let-læseligt for læseren. 
Jeg glæder mig allerede til at genlæse bogen, og give jer en ny anmeldelse! 
Og jeg glæder mig endnu mere til en fortsættelse. 

Men nu til spørgsmålene, det blev til 6 spørgsmål i alt, som Sissel svarede rigtig fint på, og gav mig et bedre indblik i hvem hun er, hvad bogen handler om og hvad vi læsere der allerede har læst den, måske kan forvente lidt mere af i anden bog. Og hvordan det er at havde sit eget forlag. 
1. Vil du ikke starte med at fortælle lidt om dig selv? 

Jeg hedder Sissel Moody Elsberg Jørgensen, som forfatter forkortet til Sissel Moody. 
Jeg er 28 år og er netop flyttet til Bornholm med min mand og to børn, hvor vi alle er faldet godt på plads. I dagtimerne er jeg hjemme sammen med mine børn. De går ikke i institution, og bliver heller ikke tilmeldt skolen, når de når den alder. Klima og miljø er meget vigtigt for os. Vi lever vegansk og begrænser vores forbrug. 
Når jeg ikke skriver bøger, skriver jeg også på en blog, der hedder Det Lille Hus I Den Store Skov. Navnet er inspireret af den første bog af Laura Ingalls Wilder. Hun er en af mine mange ynglings forfattere - Det umuligt at vælge en. 

2. Hvordan fik du egentlig ideen til - Forbandelsen over Laitana #1? - Og vil du eventuel fortælle lidt om første bog, og hvad vi læsere som allerede har læst den, kan forvente af en fortsættelse? 

Ideen til Forbandelsen over Laitana startede med hovedpersonen Linea. Jeg skrev flere kapitler om outsideren, der var buttet og blev mobbet. Som inspiration inddrog jeg min egen hverdag med mobning. Jeg havde brug for at læse om en ung pige der mindede om mig selv. Derfor er Linea måske ikke som andre helte. Hun er svag og tilbageholdende, i starten er i hvert fald. Ikke alle helte skabes som helte. 
Linea fik et langt eventyr i bind 1 "Den magiske sten" til at modnes. Som 17-årig føler hun sig langt fra voksen, og det helt OK. Livet er ikke en konkurrence, og vi lærer alle det, vi har brug for at lære, når vi er klar til det.
I første bog bliver Laitana præcenteret for læseren som en helt ny fantasyverden gemt oppe i skygerne. Der er en blanding af kendte fantasy væsner; Drager, Feer og Enhjørninger, samt en del jeg selv har opfundet; Grimosoder, Krotyer, Snonker og Bazon. 
Laitana er forbandet af Heksen Exma, der selv ønsker at styre landet med mørk magi. 
Landet er henlagt i mørke, for solen kan ikke trænge ordenligt igennem de tunge skyer forbandelsen kom med.
Ingen føler sig sikre. Forbandelsen har allerede ligget over landet i fem år, da Linea endelig bliver fundet og hentet til Laitana. Hun er nemlig forbandelsens frelser og landets eneste redning. 
I fortsættelsen kan i forvente mere drageflyvning, flere kys, en tilbagekomst af en ven og en uhyggelig labyrint. Linea vender tilbage til Laitana med større selvtillid. Hun er færdig med at være medløber, og nu vil hun være med, der hvor beslutningerne tages.

3. Hvorfor lige genren Fantasy?

Da jeg startede med at skrive om Linea og hendes skolegang vidste jeg ikke, at det jeg skrev, ville blive en fantasyroman. Jeg anede ikke hvor det var på ven hen. Pludselig opstod ideen til drømme og mystiske væsner. Luraney dukkede op på hendes værelse, og der kom forbandelsen med i historien. Derfra gik det stærkt. Hele historien væltede frem i mit hoved, og jeg kunne næsten ikke følge med på computeren. 
Fantasy er en fantastisk genre, der gør alt muligt. Et mobbeoffer kan blive en helt og kysse med en sød fyr. Det skete desværre ikke for mig i virkeligheden. Men når jeg havde in fantasybog at skrive på, blev min kedelige hverdag lidt lettere at komme igennem. 

4. Hvordan kan det være du har valgt at starte dit eget forlag? Det må da være hårdt?

Med forlaget Klippe kan jeg trykke bøger miljø- og klimavenligt, og dermed ikke gå imod mine egne principper. Jeg har krav til, at mine bøger bliver trygt på svanemærket og FSC certificeret papir (Papir fra ansvarlige kilder). Mine muleposer/Stofposer er fairtrade og GOTS, og trykningen foregik uden giftig farve. Bogmærker og plakater er også svanemærket. Alt dette kan jeg selv stå inde for. Med mit eget forlag kan jeg bestemme alt, men jeg laver ikke alt selv. Min mand er medejer, og han hjælper med kontrakt til trykkeriet, avis og andre medier. Jeg har betalt en dygtig redaktør Eva Munk, og dygtige Mette fra Breths Design har lavet forsiden. 
Desuden har min mor læst korrektur. Alt andet har jeg selv ordnet. Opsætningen at tekst. Pakning og forsendelse af bøger. Kontakt til messer. Forsendelse til lektørudtalelse. Og meget mere.

5. Nu hvor du har dit eget forlag, har du så planer om at taget andre forfattere ind og udgive deres? Eller holder du dig til egne udgivelser? 

Jeg har nogle ideer, men dem vil jeg ikke ud med endnu. ;) Indtil videre er det kun mine egne bøger, men jeg håber på en stor fremtid for forlaget Klippe. 

6. Hvad håber du på dine læsere får ud af din trilogi?

JEg håber, Linea kan være en ny og spændende hovedperson, der udvikler sig og inspirere andre. Mobning bliver ofte brugt i bøger, men Linea bliver ikke bare mobbet, hun bliver holdt helt udenfor. Hun er anderledes. Yngre indeni en udenpå. Hun har ikke travlt med at blive voksen. Hun vil bare gerne på eventyr. Forventingen om, at alle teenagere gerne vil være voksne, er hårdt at leve under. Ikke alle så langt i livet endnu, og der bør være plads til forskellighed også i bøger. 
Og så håber jeg selvfølgelig at bøgerne kan give læseren et magiske eventyr i en ny verden. Bogen redede mit liv, da jeg var 14-17 år. Måske kan den gære noget lignende for en læser. 


Det var så alle de svar Sissel gav denne gang. Jeg glæder mig til at genlæse første bog i trilogien, og på endnu mere og flere eventyr fra hende. 

Jeg vil selv sige at Sissel er en stærk og modig kvinde i mine øjne, hun er både hjemmegående med sine børn til dagligt, og så har hun sit helt eget forlag nu. 
Jeg er spændt på at se hvad fremtiden bringer for hende, jeg har hvert fald tænkt mig fortsat at følge hende! 

Tak fordi i har læst med her! Læs hendes bog, det kan jeg hvert fald kun varmt anbefale! 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...