31.05.2019

Anmeldereksemplar: Dragens Kys.

Dragens Kys.

Titel: Dragens Kys. 

Forfatter Josefine Ottesen. 

Forlaget: Alvilda.

Genudgivet 5 udg: 07/05-2019

Antal sider: 376.

Antal stjerner: 3,5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget, 
så mange tak til dem! 


Drageslægten. 

Iljana er den sidste ætling af den gamle drageslægt, der er blevet fordrevet fra byen af Bjergkongen og hans krigere. 
Da hun bliver indviet til Månegudinden, overdrager hendes mor hende slægtens talisman og dermed også forpligtelsen til at kæmpe for at bringe Drageslægten tilbage til magten.
Men hvordan skal en ung pige overvinde den mægtige bjergkonge, og ønsker Iljana virkelig at blive dragedronning som alle sine formødre?


Det er ikke nogen hemmelighed at jeg elsker fantasy, og det må faktisk godt være lidt dystert og barsk. Og det må jeg nok sige denne her bog var. 
Jeg vil sige at forfatteren har skabt en barsk verden, og hårdt samfund for kvinder! 
Dog levede bogen op til det fleste af de forventninger jeg havde, men der var enkle ting jeg ikke syntes så godt om igen.

Iljana er meget ung da vi møder hende, og hun opfatter sådan set ikke rigtigt hvad der sker i verdenen ude fra den hytte hendes mor og hende bor i. Hun ser stadig det hele med børne øjne.
Men Iljana bliver hurtigt tvunget til at blive voksen og klare sig selv. 
Da hun får sin første blødning, bliver hun inddraget i de hemmeligheder hendes mor har gået og haft i alle de år. Hun får at vide at hun er den sidste ætling af den gamle drageslægt. 
Drageslægten blev for mange år siden fordrevet af byen af bjergkongen og hans krigere. Og nu har Iljana fået overdraget talismanen og de forpligtelser der følger med. 
Kan hun klare det?

Jeg må indrømme jeg havde meget svært ved at finde ud af hvad der ville ske undervejs for Iljana, for da hun får alle de her forpligtelser om at vinde tronen tilbage er hun kun en 13-14 år gammel og hun er helt alene om det. Det virker en smule umuligt det hele, så jeg var meget spændt på hvad der ville ske. 
Undervejs som der skete mere om mere prøvede jeg lidt at forudse hvad der ville ske, men hver gang blev skete der noget helt andet end hvad jeg lige havde forventet hvilket jeg synes var ret fedt, det gjorde læsningen lidt mere spændende. 

Den her fantasy verden som forfatteren har skabt er utroligt barsk, og hun har skabt et samfund hvor det er ret hårdt at være kvinde, og der gik det faktisk lidt ned at bakke for mig. Jeg synes det blev for meget med alt den vold og voldtægt mod kvinder, og at de intet overhovedet havde at skulle sige. 
Men ellers så synes jeg det var spændende. 
Dog havde jeg også lidt problemer med Iljana, jeg ved ikke helt hvad det var, men jeg brød mig bare ikke særligt meget om hende, og det kom jeg aldrig rigtigt til, det jeg lidt ked af. 
Men ud over det så vil jeg sige forfatteren er rigtig dygtig til at forklare alt i detaljer, og gøre teksten mere livlig og spændende! Det var en super god bog. 
Jeg skal helt sikkert læse mere af forfatteren en dag. Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...