14.06.2019

Anmeldereksemplar: Mortal Engines #3 - Helvedesmaskiner.

Mortal Engines #3.

Titel: Mortal Engines #3 - Helvedesmaskiner.

Original titel: Mortal Engnies Quartet #3 - Infernal Devices. 

Forfatter: Philip Reeve. 

Udgivet på dansk ved: Alvilda.

Udgivet på dansk den: 7/05-2019.

Antal sider: 332.

Antal stjerner 5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak til dem! 


Wren.

Hester og Tom har slået sig ned i den statiske by Anchorage, langt fra deres ungdoms farefulde trækbyer og højtflyvende luftskibe. 
Deres datter, Wren, drømmer om at følge i forældrenes fodspor og rejse væk på eventyr. Så da en charmerende pirat dukker op, griber Wren chancen for at slå en handel af. 
Hvis hun får en plads om bord på piratens ubåd, vil hun hjælpe ham med at stjæle en mystisk bog fra Anchorages bibliotek. 
En bog, der kan blive meget farlig i de forkerte hænder 


Mortal Engines #3, var en bog der overraskede mig positivt, og er faktisk gået hen og blevet min ynglings bog ud af de tre jeg har fået læst. 
Jeg blev faktisk også meget overrasket da jeg læste bagsideteksten første gang, at vi er sprunget så mange år frem, at vi faktisk ikke følger Hester og Tom som hovedpersoner, men deres datter. Vi er faktisk sprunget 16 år frem. Det overraskede mig, men jeg blev ikke skuffet, for det var en fantastisk spændende bog. 

Hester og Tom har slået sig ned i den statiske by Anchorage, som vi hørte om i anden bog, de har dog fået en datter, og der er gået 16 år i stilhed og ro, uden det helt store drama, og eventyr. 
Men Wren keder sig, hun vil så gerne opleve en masse eventyrer som hendes forældre gjorde da de var unge. Så da en charmerende pirat dukker op, tager hun chancen og slår sig en handel af. Det ender dog bare ikke helt som hun havde forventet, men hun kommer på et interessant eventyr, dog bare ikke det eventyr hun havde forventet. 

Der sker en del i denne her fortsættelse, men forfatteren har været dygtig til at fordele alt handlingen, og gjort det spændende og medrivende. 
I de første to bøger, fulgte vi Hester og Tom, og hvordan de lærte hinanden at kende, opleve deres eventyrer og farlige ting de blev udsat for, men nu har de fået en datter, og hun er så den vi følger. Dog får vi også kapitler fra Hester og Tom, Wren er bare den ledende person denne gang. 
Vi møder også gamle bekendtskaber undervejs som jeg faktisk ikke havde troet vi ville møde igen, jeg vil dog ikke spoile hvem, det synes jeg selv i skal opleve.

Sproget er lige så let som jeg i de første to bøger, og jeg havde intet problem med at forstå eller følge med. Jeg fløj igennem den ene side efter den anden, for den var bare virkelig spændende.
Forfatteren er rigtig dygtig til at bruge detaljer, jeg følte virkelig at jeg kunne se det hele for mig. Men han er også rigtig dygtig til at udtrykke personernes følelser og væremåder, sådan at jeg følte jeg virkelig kendte de her personer, og følte hvad de følte. 
Jeg er helt klart spændt på den sidste bog, og håber den kan leve op til denne her! 
Så hvis i endnu ikke har læst de første to kan jeg kun anbefale jer at komme igang, det helt sikkert en serie der er værd at give en chance. Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...