22.04.2018

Anmeldereksemplar: Mørkets søn #1.

Mørkets Søn.

Titel: Mørkets Søn. #1

Forfattere: Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl.

Forlaget: Ulven og Uglen.

Udgivet: 27/07-2015.

Antal sider: 393.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, så mange tak!


Kan Mørket og Lyset sammen?

Destan Tolvarssøn er arving til tronen, og når hans far dør, er det ham der skal herske over Sikanias mørke folk.
Men det vil Destan ikke – og desuden er der mange år til at hersker Tolvar dør.
 Celina er også arving til en trone. Hun er lysets datter, og når hendes far en gang er væk, skal hun herske over Sikanias lyse folk.
 Selvom Sikania er et rige, er de to folk aldrig i berøring med hinanden: De har delt døgnet mellem sig, og sådan har det været mange generationer tilbage.
 Derfor er det heller ikke meningen at Destan og Celina nogensinde skal møde hinanden. Men det kommer de til. Hersker Tolvar har udtænkt en plan som skal sikre hans folk evigt mørke, og Destan skal hjælpe ham med at få det til at ske. Mørkets søn sprang virkelig alle mine forventninger. Jeg havde hørt rigtig meget godt om den, men jeg havde ikke forventet den ville være så god. Jeg kunne slet ikke slippe den da jeg først begyndte på den, og var faktisk allerede færdig på under et døgn, så spændende var den.

Mørkets søn har den perfekte blanding og handling. Der er den rette mængde spænding, drama, humor, kærlighed, skænderiger, og sammenhold. Alt i den her bog synes jeg passer så godt sammen, og virkelig giver en god bog i den her fantasy genre. Og så er den skrevet af to forfattere, og det kan man faktisk ikke se, den svinger godt i sproget og den handling hele vejen igennem, jeg lå hvert fald ikke mærke til det var to forfattere der havde skrevet den.

Destan som er Mørket søn, er noget af en rod, laver bellade, driller andre, og gider ikke høre efter når han skal lære noget der omhandler at skulle overtage tronen den dag hans far dør. For han er på ingen måder interesseret i den her trone. 
Men Destan har faktisk også den her anden side af sig del, den lidt blødere side, og det er den side jeg synes bedst om ved ham. Selv om han ikke var den her lidt pæne dreng i det, så synes jeg faktisk rigtig godt om ham, og forfatterende har fået lagt nogle gode følelser i ham, så han ikke virker for opdigtet og kedelig.
Og så har han et ret interessant ride dyr. Det faldt jeg virkelig for meget det samme!

Så der Celine, Lysets datter. Hun står også til at skulle over tage tronen for lysets folk en dag. Og det ser hun frem til. 
Celine er meget sød, og tænker altid på andre. Igen har forfatterene fået lagt følelser i hende her også, og ikke gjort hendes personlighed kedelig og stiv.
Men jeg vil ikke skrive for meget om Celine, for så får jeg næsten spoilet lidt for meget.

Det her med Lyset og Mørkets folk, interesserede mig utroligt meget. Det med at Mørkets folk bor under jorden i huler, det fangede mig virkelig. For de kan jo se i mørket, men deres øjne kan ikke rigtigt tåle lyset og det er smerte fuld for dem. 
Ligesom Lysets folk bor over jorden, men er bange før mørket. 
Og det synes jeg faktisk var rigtig interessant at følge og høre om. Men igen nu vil jeg jo ikke spoile for meget. 

Alt i alt, så har forfatteren fået skabt den første bog her rigtig godt, den er spændende og interessant, og jeg vil klart anbefale den til jer der er til fantasy. 
Jeg skal hvert fald læse videre på den her serie. Denne bog er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...