12.04.2018

Anmeldereksemplar: Træernes Tid.

Træernes Tid.

Titel: Træernes tid.

Forfatter: Henrik Mortensen.

Forlaget: Mellemgaard.

Udgivet: 14/03-2018.

Antal sider: 178.

Antal stjerner: 3/5.


Bogen er tilsendt af forlaget Mellemgaard og Forfatter Henrik Mortensen, mange tak for bogen!Tiden der strækker sig over længere tid.

Den velhavende danske forretningsmand Evander kæmper en kamp mod tiden, idet hans kone, Elise, er uhelbredeligt syg. Han er fast besluttet på, at en lang rejse i afstand og tid skal bringe ham tilbage til før konens sygdom.
I det sydlige Filippinerne forbereder Miguel med hjælp fra hustruen, Sakura, sig på, at der sker en større naturkatastrofe. En naturkatastrofe som den, der har taget deres datter fra dem. Samtidig udvikler et langdistanceforhold mellem en ung dansk ingeniør og en filippinsk pige sig til et varigt bånd og en fremtid sammen. 
De trodser den lange afstand og tidsforskellene for at forenes i et liv i København. 
Træernes Tid er en fortælling om tiden mellem hændelser og mennesker, hvor de indbyrdes forbundne historier udfordrer menneskers tidskoncept og stiller spørgsmålstegn ved dets begrænsninger og dets påvirkelighed.


Jeg vil starte ud med at advare om jeg ikke kan love der måske ikke er lidt spoilers med i denne anmeldelse.

Da jeg begyndte på Træernes tid, var jeg da spændt på at se hvad den kunne byde på, men jeg havde ikke de høje forventninger til den, da jeg jo trods alt ikke rigtigt kunne finde ud af hvad den havde at byde på.
Jeg var meget forvirret igennem en rigtigt stor del af bogen, og det var selvfølgelig lidt trist, at jeg følte jeg ikke rigtigt kunne følge med eller sætte mig ind i de her karakterer der bliver beskrevet, ud over den løbende tid.

De eneste jeg sådan bare en lille bitte smule kunne sætte mig ind i det var Miguel og Evander, de fremvises på en lidt anderledes måde end den sidste mand.
De tiltales med navne, og bliver omtalt som rigtige personer med en personlighed. Men alligevel synes jeg der manglede en del personlige følelser i deres måde de er blevet fremvist på.

Miguel synes jeg egentlig kun jeg fik sorg og stress ud af over nogle ting der er sket og en katastrofe der ikke engang er sikkert kommer. Men nu vil jeg heller ikke spoile for meget. 

Evander bliver fremvist som den kærlige ægte mand der vil gøre alt for at spole tiden tilbage, og bilder sig selv ind at det skulle være muligt. Jeg havde meget svært ved at forstå ham, ud over den sorg han føler for at skulle miste sin kone.

Så der den sidste mand, ja han har ikke engang et navn. Jeg kunne slet ikke sætte mig ind i hvilken type han var. Og derfor kunne jeg heller ikke forholde mig til hans historie, og slet ikke da den i slutningen på en måde bliver bundet sammen med noget fra Evanders fortællerdel.

Alt i alt, så forstod jeg ikke rigtigt bogen, ud over det havde noget med tid og sted. Sådan som den sprang rundt i tiden, gjorde mig meget forvirret, men jeg havde da et par øjeblikke hvor jeg kunne følge med. 
Og det er grunden til at jeg giver den 3 stjerner. 


Jeg vil selvfølgelig anbefale denne bog, hvis i er til den slags bøger.
Og jeg vil måske en dag selv genlæse den og se om den måske fanger mig mere anden gang. 
Tak til forfatteren for at give mig muligheden for at læse hans bog. Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er udelukket blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...