19.08.2018

Anmeldereksemplar: Jeg er faret vild.

Jeg er faret vild.

Titel: Jeg er faret vild.

Originalt titel: I have lost my way.

Forfatter: Gayle Forman.

Udgivet på dansk ved: Gyldendal.

Udgivet på dansk den:18/06-2018.

Antal sider: 271.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forlaget, så mange tak!


Jeg er faret vild.

Med sin nye roman JEG ER FARET VILD giver Gayle Forman sine mange fans præcis det, de forventer, samtidig med at hun går nye veje med en dybere historie, som tager alvorlige problemer under behandling.
De tre hovedpersoner, Freya, Nathaniel og Harun, slås med så forskellige problemer som pres over at skulle performe og fremstå perfekt, en familie, som ikke vil acceptere homoseksualitet, og at være hjemløs og forældreløs efter en frygtelig ulykke. 
Imod alle odds finder de sammen, tilbringer en hel dag sammen og deler deres bekymringer, indtil de til sidst finder en måde at hjælpe hinanden videre. 
Sødmen og de rørende historier, Forman er kendt for, kombineres her med en ny dybde og aktualitet.


Da jeg først satte mig med denne bog var jeg spændt på at se hvad den ville indeholde. Og jeg må sige jeg er faktisk ret imponeret over Gayle Forman´s skrivestil, og den fangede mig faktisk selv om man da godt kan sige det er lidt triste ting de her hovedpersoner er blevet udsat for igennem deres opvækst. 

Jeg kunne faktisk rigtig godt lide den måde bogen er bygget op på, for vi læser den i flere synesvinkler, fra både Freya, Nathaniel, og Harun, og jeg følte på intet tidspunkt jeg var i tvivl om hvems syn jeg læste fra.
Men derud over læser vi faktisk også bogen i nutid og datid. 
Når i læser i nutid, så følger vi faktisk kun de tre personer sammen over et døgn. 
Men når vi skifter til datid, så ser vi minder fra deres opvækst, hvordan de hver og sær måske har mistet eller fået noget igennem livet. 
Og det må jeg sige jeg faktisk var ret vild med, det gjorde at jeg hurtigt begyndte at holde af dem alle tre. 

Sproget er let og flydende og jeg følte på intet tidspunk behovet for at gå tilbage og genlæse noget. 
Jeg synes virkelig godt om at der er en masse detaljer med omkring deres liv, omgivelser og opførsel, og følte virkelig jeg kunne leve mig ind i fortællingen og følge jeg fulgte dem på sidelinjen. 
Så jeg skal da helt klart have læst mere af den her forfatter i fremtiden. 

Jeg vil hvert fald kunne varmt anbefale denne her skønne bog til jer læsere. 

Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...