01.10.2018

Anmeldereksemplar: Ravneskrig.

Ravneskrig.

Titel: Ravneskrig.

Forfatter: Karen Inge Nielsen. 

Forlag: Mellemgaard. 

Udgivet: 22/05-2017.

Antal sider: 378. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak!
Ravneskrig.

Da Sia kommer til sig selv, står byen Karstel i flammer, og hendes bror, Liam, er forsvundet. Ukendte gerningsmænd har dræbt hertug Castor og forvandlet den skønne sensommerdag til et mareridt. 
Pludselig hører Sia en hårdt såret mand kalde på sig. ”De har ham ... du må befri ham ... ellers dør vi alle,” hvisker han, inden han dør.
Sammen med sin mor drager Sia ud på en rejse mod det ukendte for at finde Liam og redde den ukendte mand – en rejse, der skal vise sig at trække tråde tilbage til en tid med rædsler, Sia aldrig havde hørt om.
En nat, hvor endnu en by hærges, forsvinder Sias mor, og Sia er nu alene om at finde Liam og redde den ukendte mand.

Da jeg begyndte på Ravneskrig, kunne jeg slet ikke lægge den fra mig igen, for denne bog starter utroligt spændende ud, og slår så lidt hen i en rolig gang, dog var dette med til at gøre mig nysgerrig på hvad der ville ske, og hvorfor. 
Så derfor slap jeg altså ikke bogen før jeg var færdig igen. 

Sia er en ung, men meget moden pige, fra start af synes jeg om hende. Jeg er vild med den kærlighed og omsorg, og vilje kraft hun udviser.

Karstel er brændt ned.
Liam er forsvundet, og hun har nu kun sin mor tilbage. 
En ældre herre kalder på hende inden han dør og siger hun må befri "ham" fra de sorte, men hvem det er de sorte har kidnappet og han vil have hende til at befri, det siger han intet om før han dør. 
Alt i alt står Sia over for nogle svære valg og en hård tid, kan hun nu klare den? 
Kan hendes mor overskue hvad der nu skal ske?
Og hvor mange flere skal dø for de sortes hænder?

Handlingen fangede mig med det samme, og selv om den her rejse Sia og hendes mor kommer ud på godt kan virke lang og som om at der ligesom går rigtig lang tid før det hele går rigtigt igang, så møder vi også en masse på deres rejse, som har stor betydning, og er med til at gøre handlingen fuldendt. 

Sproget er som sådan let nok, der bliver engang i mellem brugt lidt gammeldags ord, men det passer nu også meget godt ind i den tidsalder jeg forstiller mig bogen er skrevet i. 
Kapitlerne er jeg egentlig ret tilfredse med, det skifter meget mellem flere forskellige personer vi møder igennem bogen, og gør at vi får en masse forskellige synsvinkler på sagen, og jeg følte heller ikke jeg blev tabt når den ligepludselig skiftede karakter og synsvinkel. 
Jeg vil sige at forfatter Karen Inge Nielsen har ramt målgruppen ret godt, den er skrevet til 12-14 årige, og det vil jeg også selv sige jeg får fornemmelsen af når jeg læser bogen. Dog kan den også godt læses af ældre og yngre hvis man vil det.

Jeg vil hvert fald med sikkerhed anbefale bogen, og jeg vil selv læse videre på serien. 


Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...