10.09.2019

Anmeldereksemplar: Sprækken til Luscuro #1 - Elementprøven.

Elementprøven.

Titel: Sprækken til Luscuro #1 - Elementprøven. 

Forfatter: Julie Midtgaard.

Forlaget: Tellerup.

Udgivet: 15/09-2019.

Antal sider: 383.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er tilsendt af forfatteren,
så mange tak til hende! 


Sprækken til Luscuro.

Bålets flammer danser og hvæser.
Jeg vrider mig. Rebene flår i huden.
Tilskuernes messen ætser sig ind i min hjerne: „Heks, heks, heks!“
En mørk sprække flænger ilden med et højt brøl.
Sprækken udvider sig. Flammer, gløder og aske hvirvler ind i mørket.
Jeg bliver slynget samme vej. 

I 1600-tallets Aalborg straffes trolddom med døden,og før 14-årige Gry ved af det, sender en hekseanklage hende på bålet. Men de glubske flammer brænder hende ikke som de burde. 
I stedet tvinger mystisk kræfter hende på en farefuld rejse til Luscuro;en magisk verden hærget af ødelæggelse og krig.
Her er der kun én vej frem, og det er at bestå den livsfarlige elementprøve. 
Mægtige kræfter lurer, og snart opdager Gry at hun ved noget som nogen vil gøre alt for at holde skjult ...

Elementprøven er første bind i serien Sprækken til Luscuro. Her støder Gry på både venskab og kærlighed – men også fjender, en altødelæggende ubalance og hemmeligheder langt større end dem Aalborg nogensinde skjulte.
Elementprøven er Julie Midtgaard´s debut roman, og jeg må sige hun har klaret den ret godt med denne fantasy bog. 
Jeg blev rigtig hurtigt fanget af Gry som er vores hovedperson, for hun er langt fra perfekt, og det gjorde jeg bare nød at følge hende så meget mere, og nu glæder jeg mig bare til en fortsættelse! 

I 1600-tallet i Aalborg bliver hekserig straffet med at blive brændt på bålet, og inden Gry ser sig om er hende og hendes søster Akela selv endt på bålet.
Men flammerne gør det ikke af med dem, og pludselig forsvinder hun midt i flammerne og dukker op et andet sted, et sted der kaldes Luscuro, et sted der påstået at være hendes fødested. 
Men Luscuro er et land i krig, og der bliver derfor ikke en rolig tilvænning for hende, og bestemt heller ikke nem. 

Gry er langt fra perfekt, hun er forældreløs, hun er altid blevet set ned på, og hun føler sig derfor inderst inde heller ikke god nok. 
Men hun er hellet ikke den typiske pige der finder ud af hun har magi og så bare mester den med det samme, nej hun har faktisk bare problemer fra start af med ikke at kunne finde sit element, eller at mestre det. 
Og det gjorde jeg nød noget mere at se hendes rejse, at se hende vokse og lærer at acceptere hende for den hun er. Men nu vil jeg jo heller ikke afsløre alt for meget om hende.
Men efter hun lander i Luscuro, sker der en masse ting, hun skal lærer stedet at kende, falde til og falde ind blandt de andre, og det ikke helt let for Gry, men hun er stædig, og hun giver ikke op. Og det er noget jeg synes forfatteren har været ret god til at fremvise, jeg fik hvert fald en fornemmelse af det var meningen

Luscuro er en spændende verden, og jeg nød at lærer det at kende og ser frem til flere eventyr der. At høre om de spændende dyrearter forfatteren har skabt, og plantelivet gjorde mig nysgerrig, jeg nød det hele og må sige jeg synes det virkelig godt gået af forfatteren når det nu er hendes debut. 
Hun har været dygtig til at bruge massere af detaljer omkring omgivelserne, men også omkring den unge Gry´s følelser, jeg følte virkelig alt hvad Gry gjorde, alt fra glæde, frustation, forelskelsen, hadet, og nervøsiteten, og det er for mig et virkelig stort plus. 
Jeg skal helt sikkert læse videre på Gry´s eventyrer og tilvænning  i Luscuro, og jeg vil helt sikkert kunne anbefale jer læsere denne bog hvis i er til fantasy og spænding.Bogen er tilsendt af forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...