14.03.2018

Anmeldereksemplar: The Raven Cycle #2 - Drømme tyvene.

The Raven Cycle.

Titel: The Raven Cycle #2 - Drømmetyvene.

Forfatter: Maggie Stiefvater. 

Udgivet på dansk ved: Turbine.

Udgivet på dansk den: 12/03-2018.

Originalt sprog: Engelsk.

Antal sider: 518.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget Turbine,
til anmeldelse, så mange tak!

Drømmetyvene.

Hvis du kunne stjæle fra dine drømme, hvad ville du så stjæle? 
Ronan Lynch har mange hemmeligheder. Nogle ting holder han hemmeligt for andre. Og andre ting holder han hemmeligt for sig selv. En af Ronans hemmeligheder er, at han kan hente ting med ud af sine drømme. Mystiske, sære, uhyggelige ting. Og værdigfulde... Men Ronan er ikke den eneste, der er interesseret i drømmetingene.

Ronan er en af ravnedrengene - en gruppe af blodsbrødre, der søger efter sagnkongen Glendower, som de tror ligger skjult et eller andet sted i bakkerne omkring den kostskole hvor de går. Vejen til Glemdower har længe flydt som en understrøm under byen, men nu stiger den - ligesom Ronans hemmeligheder - op til overfladen og forandrer alting på dens vej... 


Jeg har nu fået læst anden bog af The Ravn Cycle, og jeg må sige jeg faktisk synes bedre om den her end den første. 
Jeg synes lidt at i den første gik der lidt tid hvor vi mere lærte personerne at kende, end der skete noget, ikke at det gjorde noget. Men der skete altså bare end del mere her i anden bog.

Fra start af stille den egentlig roligt nok ud, men hurtigt bliver den mere og mere spændende, og meget svær at lægge fra sig igen. Men som jeg sagde om den første, det en bog man gerne vil læse langsomt, så man holder på den lidt længere.

Jeg synes den er utroligt godt skrevet. Det her med Ronan kan tage ting med ud af sine drømme, det var jo på intet tidspunkt noget man sådan lægger mærke til i den første bog. 
Det her med at vi også følger Ronan mere og mere i den her bog, gjorde faktisk at jeg begyndte at holde mere af ham, en fra den første bog.
Jeg fik et helt andet billede af hvem han er end lige det her sure røvhul der altid er ude på ballade. 

Sproget i bogen er egentlig let nok, det ikke fordi der er svære ord. Og jeg kom egentlig ret hurtigt igennem det. Kapitlerne hælder lidt imellem at være korte og lange, som egentlig heller ikke gør noget i lige den her bog.

Vi læser lidt fra alle personernes vinkler, som man også gjorde i den første, men i den her gjorde man det bare lidt mere synes jeg.
Men dog mest om Blue og Ronan.

Blue er lige så fantastisk en person som i den første bog, stædig og selvstændig. Hun finder sig ikke i at blive talt grimt til, og svare gerne igen. Ærligt synes jeg det svært ikke at holde af hende. For selv om hun har sine stædig side, så hun stadig blød. 

Jeg synes virkelig Maggie Stiefvater har fået skabt nogle fantastiske bøger, og glæder mig virkelig til tredje bog.
Jeg vil helt klart anbefale denne bog, til andre der er til noget fantasy, og til jer der ikke har læst den første endnu, synes jeg virkelig i skulle gøre det, så i kan få læst den her også. 


Bogen er tilsendt til anmeldelse af forlaget, og er udelukket anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...