18.03.2018

Anmeldereksemplar: Simon Vs verdens forventninger.

Simon Vs. Verdens forventninger

Titel: Simon Vs verdens forveninger.

Originalt titel: Simon Vs the homo sapiens Agenda. 

Forfatter: Becky Albertalli. 

Udgivet på dansk ved: Høst og Søn.

Udgivet på dansk den: 30/09-2016.

Original sprog: Engelsk. 

Antal sider: Læst som e-bog.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen blev tilsendt på e-bog af forlaget høst og søn, 
så mange tak til dem!.

Hvordan fortæller man det?

En rørende og morsom kærlighedsroman. 16-årige Simon er ikke helt parat til at springe ud som bøsse, da en af hans emails falder i de forkerte hænder, og han risikerer, at bolden ikke længere er på hans banehalvdel: Enten hjælper han Martin, klassens klovn, med at få en date, eller også vil Martin afsløre ham. Jeg har nu fået læst Simon vs, verdens forventninger. Jeg havde kun hørt godt om den her bog, og nu hvor den er blevet filmatiseret, og kommer i de danske biografer her i juni/juli måned, mener jeg det er, så var det da på tide jeg selv fik læst den. Og jeg fortrød det virkelig heller ikke.

Simon vs, verdens forventninger, er en utroligt sød og lidt romantisk bog. Jeg synes virkelig den er blevet skrevet godt. Alle de her detaljer om hvad en 16-årig laver, hvordan de taler og opføre sig er så gennemført, at man faktisk næsten skulle tro det var en 16-årig der havde skrevet den. Og det var altså med til at gøre bogen så meget bedre! 

Simon vs, verdens forventninger, er jo ikke bare sødme og romantik. For Simon er bøsse, men det er der ikke nogen der ved før Martin ved et uheld for fat i hans mails, som han har udvekslet med en der går under navnet Blue. Og enten hjælper Simon Martin med en date, eller så vil han blive afsløret, og hvordan er det på nogen måde fair? Det er det altså bare ikke. 

Hvordan springer man ud? Hvordan vil andre reagere på det? Vil man blive mobbet? Vil ens forældre acceptere en? Det netop også det der gør at Simon ikke rigtig ved hvordan han skal fortælle andre det, og det må jeg indrømme egentlig gør at jeg synes det var lidt mere interessant at følge ham.

Simon er en stille og rolig fyr, jeg nød virkelig at følge han hele vejen igennem bogen. Han opføre og snakker som en på den alder han nu er, og det synes jeg er rart, at han ikke virker ældre i hans sprog end han er i bogen.

De andre personer der også nævnes i bogen, synes jeg også er ret gennemførte. Jeg synes hvert fald selv jeg fik et godt billede af hvem der var hvem.

Jeg håber nu bare at filmen er lige så fantastisk som bogen er. 
Jeg vil hvert fald varmt anbefale den hvis i ikke allerede har læst den. 


Bogen er tilsendt som e-bogs eksemplar af forlaget, og er udelukket blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...