29.11.2018

Anmeldereksemplar: Mortal Engines #2 - Forrædernes Fest.

Mortal Engines. 

Titel: Mortal Engines #2 - Forrædernes Fest. 

Original titel: Predator's Gold

Forfatter: Phillip Reeve.

Udgivet på dansk ved: Alvilda.

Udgivet på dansk den: 

Antal sider: 336. 

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak!


Forrædernes Fest.

Højt over den rullende isby Anchorage falder et lille luftskib fra himlen …

Tom og Hester blev bragt sammen under dramatiske begivenheder. Begge har de mistet deres hjem, venner og familie. Nu strejfer de omkring på luftskibet Jenny Haniver, taknemmelige over at være sammen og lykkelige for at være i live. Men fjenderne ligger stadig på lur. Så Tom og Hester må søge tilflugt i en by hærget af pest, hjemsøgt af spøgelser og fuld af dødelige hemmeligheder …

"Mortal Engines"-bøgerne foregår i et fantastisk univers, hvor verdens byer er blevet mobile. På gigantiske hjul kører de største byer rundt og forfølger de små i en evig jagt efter brændstof og ressourcer. Drengen Tom bor i London og arbejder med "byfangst". Da han møder flygtningepigen Hester fra en af de byer, han har "skraldet", ændres hans liv drastisk.Jeg har nu fået læst anden del af - Mortal Engines serien. - og jeg skal være ærlig, det var en bog jeg var meget nervøs for om nu levede op til mine forventninger. 
Jeg var nemlig lidt skeptisk omkring den første bog, men jeg havde dog fra start af tænkt mig at læse videre på denne serie, og da jeg hørte lidt om at anden bog skulle være bedre end den første, fik jeg lidt høje forventninger omkring den. 
Dog levede den op til dem, og jeg er nu spændt på en fortsættelse på Tom og Hesters eventyr. 

Anden bog starter ikke fra hvor første sluttede, faktisk er vi to år fremme i tiden fra hvor vi sidst slap Tom og Hester. 
De to unge mennesker er nu sammen og lever ombord på luftskibet Jenny Haniver. 
Det starter rolig ud, men hurtigt begynder spændingen at stige, og så sker der altså alligevel lidt for dem begge.
De må nemlig syge tilflugt på en by som er hærget af pest, hemsøgt af spøgelser og fuld af dødlige hemmeligheder. 
Jeg må indrømme da de lander på den her by begynder det at blive ret spændende, vi møder fx hende her pige Freja som egentlig styre byen, og hende må jeg indrømme var en smule sær, men også fangende på sin egen måde. 

Jeg har hvert fald været meget fanget af den her handling, især nu hvor jeg også har accepteret det her univers som Phillip Reeve har skabt. 
Jeg vil sige der sker en del, men jeg synes også forfatteren har formået at forme og lægge det hele ud sådan at det ikke virker overvældende, og det et utroligt stort plus. 
Dette er ikke en bog jeg kan sammenligne med andre, den er virkelig noget for sig selv, og det super fedt, jeg glæder mig allerede til at læse videre, men også meget til at se filmen.

Sproget er faktisk rigtig fint, jeg vil ikke kalde det 100% let, men det forståeligt, jeg følte hvert fald ikke behovet for at genlæse noget, eller at jeg tabte noget undervejs.
Kapitlerne skifter lidt mellem lange og korte, jeg var dog mest glad for de korte, for der følte jeg at jeg kom lidt hurtigere igennem. Men jeg vil sige det rigtig fedt at vi læser fra flere forskelliges synsvinkler, og vi møder også nye fede personer, og baggrunde der fangede mig i løbet af bogen. 
Alt i alt vil jeg helt klart anbefale denne her bog, for den er super interessant, og virkelig noget for sig selv. 
Så hvis i leder efter noget der ikke lige er som alt andet fantasy / Sci-fiction så vil jeg helt klart anbefale denne her.Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...