08.11.2018

Overraskelses bog / Anmeldereksemplar - Fra nu af og for evigt.

Fra nu af.

Titel: Fra nu af og for evigt.

Forfatter: Julie Clausen. 

Forlaget: Turbine.

Udgivet: 24/10-2018.

Antal sider: 277.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er tilsendt som en
overraskelses bog af forlaget,
så mange tak!


Fra nu af og for evigt.

Fra nu af og for evigt følger på skift de fire gymnasiekammerater Johanne, Nicklas, Saga og Christian. De er næsten færdige med gymnasiet og beslutter i deres læseferie at tage en pause ude i Sagas forældres sommerhus. Hvad der skulle have været en hyggelig weekend, ender med at få store konsekvenser for dem alle sammen. 

I sommerhuset drikker den charmerende fuckboy Nicklas og den reserverede Johanne sig lidt for fulde, og da Johanne vågner op næste morgen, kan hun kun svagt huske, hvad der er sket. Har de haft sex? Og var det i så fald frivilligt? 

Den ambitiøse Christian stresser over de kommende eksamener og fortryder, at han overhovedet lod sig overtale til at tage med i sommerhuset. Da klassens populære pige Saga forsøger at nærme sig ham, reagerer Christian voldsomt.

Efter sommerhusturen er alt ændret mellem de fire venner, og de tvinges til at tage deres liv op til revision. Hvad er vigtigt her i livet? Og kan man altid få det, man ønsker sig?

Fra nu af og for evigt er en medrivende y/a-roman om nutidens ungdomsliv. Den behandler aktuelle emner som #Metoo, angst og det pres, der hviler på de ambitiøse 12-tals-elever. Men det er også en klassisk roman om ung kærlighed og om at finde sig selv på kanten af voksenlivet.Jeg har nu fået læst - Fra nu af og for evigt. - Og jeg må sige den var faktisk ret så god, og imponerede mig alligevel. 
Fra start af fanger bogen mig egentlig ret så meget, og jeg kunne faktisk slet ikke lægge den fra mig igen. 

Da jeg begyndte på bogen havde jeg planer om bare at læse et par kapitler, men sådan blev det ikke, inden jeg havde set mig om havde jeg læst hele bogen. 

I denne bog følger vi fire unge mennesker som alle har hver deres former for problemer. 
Vi følger Johanne, Niklas, Christian og Saga, som tager i sommerhus for at slappe lidt af før deres sidste eksamener på gymnasiet. 
Dog bliver de dage i sommerhuset ikke helt så gode som de havde håbet på. 
Johanne og Niklas bliver ret så fulde, og vågner nøgne sammen dagen efter. Har de haft sex? Og var det nu frivilligt?
Saga prøver at komme tættere på Christian, men det mislykkes vidst også lidt, for Christian er meget presset. 

Jeg vil sige det var rigtig interessant at følge alle fire, og jeg synes virkelig at forfatter Julie formår at gå virkelig i dybten med de her unge mennesker. Når jeg læser om dem kunne jeg virkelig fornemme frustrastionen og stresset over de forskellige ting der sker for dem. 
Hun har virkelig fået lagt mange følelser i de fire unge mennesker og gjort dem gennemførte. Jeg følte hvert fald det var ægte personer jeg læste om, og ikke bare en fortælling. 
Sproget er også let og forståeligt og jeg følte ikke på noget tidspunkt jeg ikke kunne følge med.
Kapitlerne skifter hele tiden mellem Johanne, Niklas, Christian og Saga. Og så er bogen også delt op i flere dele. 

Alt i alt synes jeg virkelig det en gennemført bog, og jeg vil helt klart anbefale den her til andre læsere der er til den her genre. Bogen er tilsendt som en overraskelses bog til anmeldelse og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...