30.12.2018

Top 10 bedste bøger læst i 2018.

Top 10 bedste bøger læst i 2018. 

Året er nu ved at være omme, og jeg må sige tiden er virkelig fløjet afsted for mig.
Jeg har haft et år med op ture og nedture, men jeg må sige bøgerne har virkelig været en stor hjælp for mig i de svære tider. 
2018 har været et år med mange nye udgivelser, mange nye forfattere, og en masse læste bøger, jeg har i løbet af dette år fået læst ca 160 bøger, det alligevel en del bøger, men slet ikke nok for mig. 
Der er så mange bøger jeg gerne har villet læse, men ikke haft tid til, dem vil jeg nu prøve at se om jeg ikke kan få tid til at læse i 2019, selv om jeg er sikker på det også bliver et år med en masse nye udgivelser, og et år hvor jeg igen ikke når at få læst alle de bøger jeg gerne vil, men har man ikke altid lidt den følelse som en bogelsker? Jeg har den hvert fald.

Men jeg har derfor besluttet mig for at det blev tid til en top 10 over de bedste bøger jeg har læst i år, jeg vil dog sige der var så mange flere jeg har nydt og elsket! 
De 10 jeg dog har valgt til denne top 10 er kun en smule af alle de fantastiske bøger, og bøger af forfattere jeg glæder mig til mere godt fra! 

Jeg vil med det samme sige tak til alle forfatterne for en fantastisk læseoplevelse! og tak til alle forlagene for anmeldereksemplarerne. 

1. Den første bog på min top ti, det er - Mirror, Mirror. Som er skrevet af Cara Delevigne & Rowan Coleman. - Fordi jeg har valgt denne bog til min top ti er fordi jeg synes den virkelig fremviste på en fin måde hvordan man idag hurtigt ser stort og hvidt på mange ting og bare drager til konklusioner uden rigtigt at være sikker på om det nu er rigtigt. 
Og så fremviser den også hvor svært det kan være at miste nogen, eller stå i uvisheden. 
Jeg vil linke til min anmeldelse på bogen, så kan i læse mere om det der. Men helt klart en bog jeg kun kan anbefale. 

2. Anden bog på min top ti er - Tag mig med. Skrevet af forfatteren Pernille Kim Vørs. - Tag mig med er tredje bog i hendes grænseløs serie, som virkelig også er en serie der har taget mig med storm.
Pernille skriver erotiske bøger, men der ligger også mere i hendes bøger end sex, hendes bøger handler egentlig også lidt om at de her personer hun skriver om har hver deres traumer, problemer, og tillid´s problemer, som de arbejder sig igennem sammen. 
Jeg er hvert fald stor fan af hendes bøger, og Tag mig med er nok en af mine favoritter i grænseløs serien, og jeg glæder mig virkelig til en fortsættelse på den. 

3. Wait for you #3, hold om mig. Som er skrevet af Jennifer L Armentrout, - Denne forfatter har skrevet en utroligt god og romantisk serie, som jeg virkelig er faldet pladask for, dog sagde tredje bog mig bare noget mere. 
Alle bøgerne er super søde og romantiske, men har også en rå kant så det hele ikke bliver for sødt. Men tredje bog viste det bare meget mere frem end i de første to, og det fangede mig virkelig, og det gjorde at det blev en af de bedste bøger jeg har læst i 2018. 

4. Ravnenes Hvisken #3, skrevet af Malene Sølvsten. - Hvor meget behøver jeg lige sige? Mange af jer der læser med her på bloggen har nok allerede selv læst denne her populære serie, og selv elsket den. 
Jeg var hvert fald helt fanget af den da jeg endelig fik begyndt på den. Men tredje bog var der bare noget ekstra over, det kan godt være det var sidste bog i serien, og det jeg selvfølgelig også trist over, men jeg fik også svar, tilfredsstillelse, og en afslutning på en utroligt fed serie! 
Jeg kan kun sige, hvis i ikke har læst denne fantastiske serie endnu så læs den, jeg tvivler på i vil fortryde det!

5. Verdensherrene #1, Opvågningen. Skrevet af Pernille Neergård, som også er hendes Debut roman, gjorde virkelig et stort indtryk på mig, og blev til en af de bedste bøger jeg faktisk har læst i år.
Hendes hovedpersoner gjorde mig virkelig nysgerrig efter mere, og det univers hun har skabt er så interessant, at jeg higer efter anden bog i serien for bare at læse mere og mere om det og finde ud af mere omkring de her to personer vi følger! 
Jeg kan seriøst virkelig kun anbefale den! 

6. Kunsten at... Elske. - Skrevet af Marie-Louise Rønning, rørte mig virkelig.
Marie-Louise´s tidligere bøger Skaberens våben bøgerne er jeg vild med, og jeg glæder mig virkelig til tredje bog i den serie.
Men hun har nu skrevet denne her Y/A bog, om det at lære at elske sig selv i en ung alder, og jeg må sige det var altså en virkelig smuk bog, som jeg virkelig ikke kan andet at sige end at læs den hvis i er til denne genre, den skuffede hvert fald ikke mig. 
Jeg håber Marie-Louise vil skrive mere i denne genre også, for det har hun virkelig klaret godt! 

7. Rød dronning #4, Tordenkrig. - Denne fantastiske serie er skrevet af Victoria Aveyard, og det virkelig en serie jeg ser frem til at genlæse igen og igen.
Jeg var vild med alle fire bøger, men den fjerde bog havde noget ekstra over sig og der var virkelig gang i den hele tiden, og jeg var fanget af det hele der skete i løbet af denne krig om bedre rettigheder for de røde, og få væltet adlen så de røde ikke længere skulle leve som slaver. 
Jeg håber på at se mere fra denne forfatter på et tidspunkt, for hun har virkelig efter min mening fået skabt en fangende og interessant serie. 

8. Når ingen høre dig skrige, skrevet af Stephanie Perkins, også forfatteren til den populære bog Anna og det franske kys. 
Det er den første bog jeg har læst af denne forfatter, og hun imponerede mig alligevel en del, og jeg skal også have læst hendes andre bøger.
Når ingen høre dig skrige, holdt mig virkelig fanget fra første kapitel af, og jeg gættede på intet tidspunkt hvem morderen egentlig var i løbet af bogen, hvilket var en af de mest positive ting ved bogen!
Så er du til lidt gys og drama, så vil jeg klart anbefale denne her.

9. Næst sidste bog på min liste blev optaget af - Spellslinger #1, af Sebastien De Castell. - 
Dette er en bog der tog fusen på mig, jeg havde virkelig ikke forventet så komisk en bog, da jeg læste om den fik jeg en lidt mere seriøs fornemmelse, men da jeg gik igang med den, var det virkelig det stik modsatte, hvilket faktisk var fedt nok.
Dette er en anderledes fantasy bog, og jeg kan virkelig ikke sammenligne den med noget andet jeg har læst før.

10. Sidste bog på min top ti går til - Det Glitrende Hof #3, Smaragdhavet. Skrevet af Richelle Mead. - Dette er en serie på tre bøger, men de kan alle læses uafhængig af hinanden.
Da jeg først begyndte på denne serie, blev jeg fanget af en speciel person, også selv om det ikke var første bogs hovedperson. 
Tamsin fangede mig virkelig, og igennem de første to bøger så jeg en stædighed og higen fra hende der gjorde jeg bare blev fanget med det samme af hendes fortælling da jeg fik fingrene i tredje bog, og den skuffede virkelig heller ikke!Dette var så min top ti, jeg håber i måske selv kan få noget inspiration ud af den, men jeg vil dog alligevel sige tak for at læse med! 
Godt Nytår, og god læselyst. :-) 

27.12.2018

Anmeldereksemplar: Tågespind #2 - Elleskudt.

Elleskudt. 

Titel: Tågespind #2 - Elleskudt.

Forfatter Signe Fahl. 

Forlaget: Ulven & Uglen.

Udgivet: 02/12-2018.

Antal sider: 423.

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er tilsendt af forlag og,
forfatteren, så mange tak!Tågespind.

”Se det i øjnene, Vanadis,” lød Daniels stemme. ”Du er mosens træl nu. Troede du, at du kunne nøjes med at tage, hvad der passede dig, og glemme resten? Det kan du ikke. Det hele følger med, også de behov, der gør dig farlig for mennesker.”

Karen skal vænne sig til en ny hverdag i skoven sammen med Daniel, og sammen med ellepigerne. Mosen giver intet fra sig uden at få noget igen, og prisen for Karens nye liv udfordrer både hendes menneskelighed og hendes kristne livssyn. Men mosen er ikke den eneste modstander, for Daniel har en hemmelighed. En hemmelighed, der går tusind år tilbage, og som truer med at brænde skoven ned.


Jeg har nu fået læst anden del i Tågespind serien, og jeg må sige at jeg godt nok nød at være tilbage i 1700-tallet ved Karen og Daniel igen, og jeg kan kun sige jeg glæder mig allerede til tredje bog nu, for anden sluttede med en masse spørgsmål som jeg bare higer efter at få svar på. 

Andet bind starter sådan set lidt fra hvor første sluttede. 
Karen er nu mosefødt og skal lære at forholde sig til livet i skoven med Daniel nu, men det dog ikke det eneste hun skal forholde sig til, der er også konsekvenser ved det valg hun har taget, men kan hun leve med det? Går det helt imod hendes holdninger, eller finder hun en måde at leve med det på?
Daniel skal også falde til rette nu hvor Karen er mosefødt. Han skal lærer at åbne sig over for hende, så det hele ikke ender helt galt. 
For Daniel har også hemmeligheder, og nogle så slemme at de kan få brændt hele skoven ned, hvordan vil Karen også tage de hemmeligheder der kommer med tiden? Læs bogen, og find ud af hvordan de begge forholder sig til tingene og klare sig igennem de hårdere tider.

Jeg elsker virkelig at følge Karen og Daniel igennem deres nye liv sammen og hvordan deres forhold spire. De har begge meget at lære, og jeg må sige de vokser begge med opgaven i løbet af bogen, som jeg virkelig nød.
Handlingen i denne del fangede mig utroligt meget, vi fik jo også at vide i første bog at Karen havde en bror som mosen også har, og hun vil også i løbet af anden bog her prøve at finde ham, og eventuel vinde hans sjæl tilbage. Og jeg må sige at det fangede mig virkelig at se Karen kæmpe så meget, men også lære så meget om sig selv og finde sig til rette i skoven.

Sproget i bogen har jeg helt forelsket mig i, jeg nyder virkelig det faktum at det forbliver i det her 1700-tal, og selv om jeg nogle gange stødte på ord jeg ikke helt forstod, så undersøgte jeg det da bare. Jeg vil dog sige selv om der var et par ord jeg ikke forstod, stoppede det mig ikke i at forstå hvad der skete i løbet af bogen, det var meget tydeligt helevejen igennem. 
Kapitlerne er denne gang delt op mellem tre personer, Karen, Daniel og en der hedder Skarpi. 
Jeg må sige det var utroligt rart at læse fra Daniel´s side af, og se hvordan han håndterede det hele og tænkte om det hele, samtidig med vi lærte mere og mere om hvem han var. 
Skarpi vil jeg dog ikke fortælle for meget om, men jeg kan afsløre en lille ting, han har noget med Daniel´s fortid at gøre, læs bogen for at vide hvordan.
Alt i alt vil jeg helt klart bare anbefale denne skønne bog til alle jer læsere der er til noget overnaturligt og gammel dags! Jeg er hvert fald helt vild med denne serie, og glæder mig til en fortsættelse. Bogen er tilsendt af forlaget og forfatteren til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

25.12.2018

Anmeldereksemplar: Rød Dronning #4 - Tordenkrig.

Tordenkrig. 

Titel: Rød dronning #4 - Tordenkrig.

Original titel:Red Queen #4 - War Storm. 

Forfatter: Victoria Aveyard.

Udgivet på dansk ved: Gyldendal.

Udgivet på dansk den: 05/12-2018.

Antal sider: 695. 

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak!


REJS JER, RØDE. 

Afgørelsens tid er kommet – men man kan ikke vinde et slag alene. Mare og Den Højrøde Garde må slå sig sammen med den forstødte prins Cal og hans Sølvere – Men hvordan samarbejder man med én, som har knust ens hjerte?

De skal finde ud af det, for de er nødt til at samarbejde for at vælte den skrupelløse kong Maven. Maven på sin side har dog ikke tænkt sig at opgive tronen frivilligt, og han skyr ingen midler for at nå sit mål om at få Mare igen – koste hvad det vil!Denne bog serie er virkelig en der har slået benene under på mig, og givet mig den ene overraskelse efter den anden, og er helt sikkert blevet en af mine ynglings serier, som jeg vil genlæse igen og igen og blive ved med at nyde. 

Jeg har nu fået læst afslutningen på Mare´s kamp om at få bedre rettigheder for de røde, og jeg må sige at dette var en vidunderlig slutning, dog en slutning jeg godt lidt havde regnet ud, men alligevel gav mig en masse overraskelser undervejs til slutningen. 

Alt mellem Mare og Cal er ikke så let længere. 
Cal vil ikke opgive tronen, men Mare vil ikke se flere konger eller dronninger på tronen, og ønsker bare et bedre liv for alle de røde.
Derfor er de heller ikke længere sammen, men selv om de ikke er det har de stadig en alliance og hjælper stadig hinanden i krigen mod Marven. 
Det er dog ikke helt let for dem når de begge er tiltrukket af hinanden, men ingen vil opgive deres sag. 
Marven virker til at blive mere og mere skør af at sidde på tronen, desværre blev hans sind ikke bedre efter hans mor blev dræbt, dog blev han mere og mere manisk og higer stadig efter at få fingrene i Mare og at blive på tronen.

Fjerde bog starter sådan set fra hvor tredje bog sluttede, og jeg blev hurtigt fanget af historien igen.
Dette er helt klart en af mine ynglings serier nu, og jeg skal helt klart genlæse den på et tidspunkt.
Denne afsluttende del er der gang i fra start af, og det bliver på intet tidspunkt kedeligt eller langtrukken.
Her i fjerde bog følger vi jo ikke kun Mare, vi følger også Evangeline, Iris, Cal og Marvens synsvinkler, hvilket også gjorde det hele lidt mere interessant og at jeg bare måtte læse videre.
For ofte når et kapitel sluttede, var det en ret fangende slutning der gjorde jeg bare måtte læse videre til jeg kom til samme person igen da de skiftede meget ofte mellem dem, dog mest pigerne. 
Cal og Marvin´s kapitler kom mest i slutningen, og desværre ikke så ofte som jeg havde håbet. 
Dog vil jeg alt i alt sige at dette virkelig er en fed og interessant bog, og jeg kan helt klart kun anbefale alle at læse den! 
Denne bog fortjener alle 5 stjerner og flere til hvis jeg kunne give dem. 


Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

21.12.2018

Anmeldereksemplar: Stjernekrønikerne #1 - Tir-Nazrals Arving.

Tir-Nazral.

Titel: Stjernekrønikerne #1 - Tir-Nazrals Arving.

Forfatter: Mads Schack Lindhardt. 

Forlaget: Dreamlitt.

Udgivet: 15/09-2018.

Antal sider: 339.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forfatteren,
så mange tak!


Arvingen.

Forestil dig, at alle de verdener, der nogensinde er blevet skrevet bøger om, eksisterer – at de er lige så virkelige, som den verden, du lever i. Og forestil dig, at der findes et sted, der gør det muligt at rejse til disse verdener.

Da Sebastian flytter ind i sin fars afdøde onkels hus sammen med sine forældre, møder han den sære nabo, Martha. Hun er en del af en hemmelig verden, hvorfra man kan rejse ind i bøgerne og ændre deres historier.

Sebastian sendes ud på et eventyr, der overgår hans vildeste fantasi – til en hemmelig verden fuld af magi og forunderlige væsener. Det bliver en farefuld færd, hvor Sebastian skal tage sig i agt – bag hver et hjørne lurer det onde, som kan blive den magiske verdens undergang.

Tir-Nâzrals Arving er første bind af den episke fantasyserie Stjernekrønikerne. 

Uddrag af bogen 
Sebastian fik kæmpet sig på benene. Han ignorerede kramperne i sin krop og vaklede hen mod døren. Med et brag smækkede den i foran ham. Han greb ud efter dørhåndtaget og trak til, men den rokkede sig ikke. 
"Martha!" 
Han hamrede på døren. 
En hvid stråle af lys skød ud gennem nøglehullet. Han trådte et skridt tilbage og stirrede på døren. Han havde svært ved at få vejret, og det flimrede for hans øjne. Der lød larm inde fra rummet. Han hørte Lharándaz skrige. Nogen rev i håndtaget og sparkede til døren. Et rungende brøl fik den til at ryste, og noget skyggede for den lysstråle, der kom ud af nøglehullet. 

Jeg har nu fået læst første bind i - Stjernekrønikerne. - Som er skrevet af Mads Schack Lindhardt. 
Og jeg må sige den levede op til de fleste af mine forventninger, men havde dog også nogle små ting der skuffede mig lidt. 

Handlingen starter faktisk rigtig hurtigt ud, og vi følger hurtigt Sebastian ind i Tir-Nasrals verden. Hvor han bliver udsat for en masse, får en masse at vide, og bliver overrasket gang på gang.

Sebastian er en skøn fyr, og interessant at følge, han kommer ud for en masse på sin opdagelse og kamp i Tir-Nasral, og han får en masse info og hemmeligheder at vide som han skal lære at forholde sig til, og det var interessant at se hvordan han håndterede alle de forskellige ting, men jeg vil dog sige han klarede den ret godt. 

Jeg er vild med selve handlingen, og det her koncept med at man skal forstille sig alle de bøger der er blevet skrevet ikke bare er bøger, men virkelige verdener som er skabt når en forfatter har udviklet en ide, det vildt spændende, og jeg vil helt klart glæde mig til at høre mere om det i fortsættelsen, men ikke mindst vil jeg også glæde mig til at følge Sebastian lidt mere nu hvor han kender til Tir-Nasral. 

Dog er jeg faktisk rigtig ked af en ting, jeg følte meget igennem bogen og vores rejse med Sebastian at det blev lidt forhastet igennem, og den lidt sprang fra den ene kamp til den næste. 
Det gjorde desværre at den ikke lige får den sidste stjerne med i løbet.
Jeg håber det bliver lidt anderledes i næste bog, for jeg vil egentlig hellere have 100 sider mere med handling igennem kampene og spændingen, end at det bliver forhastet og jeg føler at jeg mister noget.

Sproget i bogen er ret nemt, og jeg følte ikke jeg ikke kunne følge med eller forstå hvad der skete.
Hvis vi ser lidt bort for den forhastelse igennem handlingen jeg følte der var en del af, så vil jeg dog rose forfatterens evne til at få detaljer nok med til jeg kan forstille mig det som en lille film oppe i hovedet.
Kapitlerne er faktisk også helt tilpasse, og ikke for lange. Dog følger vi kun Sebastian, hvilket ikke gjorde mig så meget da det jo er hans fortælling og hans rejse.
Jeg kan hvert fald med god samvittighed anbefale jer læsere der ude denne her bog, for den er rigtig spændende, og fangende med dens lidt unikke handling, jeg har hvert fald ikke læst noget jeg synes minder om denne her.Bogen er tilsendt af forfatteren selv til en anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.

18.12.2018

Top 10 Juleanbefalinger.

Juleanbefalinger!

Så det jul igen, og jeg har derfor besluttet mig for i år at lave en top 10 over nogle juleanbefalinger, dog læser jeg ikke selv så mange julebøger, og har derfor fået lidt hjælp fra nogle andre bogbloggere, som jeg vil linke til så i kan gå ind og nyde deres blogge. 

Julen indeholder jo en masse hygge, som fx familiehygge, julebagning, sne når der altså engang kommer noget, og eventuel en hyggelig bog man kan sidde og nyde med en varm kop the eller kakao, hvad man nu ellers lige er til, og derfor tænke jeg i måske kunne bruge lidt anbefalinger til nogle bøger der indeholder lidt jul. 


1. Jeg tænker jeg vil starte med min egen anbefaling, og det er - Hjem til jul, af forfatteren Joanna Bolouri. - Dette er en julebog der virkelig indeholder en masse jul, familie hygge, og sne. 
Jeg har selv læst denne her bog i år, og den overraskede mig utroligt meget. Jeg vil lige linke til min anmeldelse, så kan i se lidt mere om min mening om bogen der, men kan sige så meget, den er ret sjov. - Hjem til jul. - 

2. Nu til anden anbefaling. Bogbloggeren Mathias anbefaler bogen - Snemanden, som er skrevet af Jo Nesbø. - Han skriver det er en fremragende krimi, med en masse snevejr.
Jeg har ikke selv læst bogen, men har hørt en del godt om den. 
I kan finde flere af Mathias´s anbefalinger inde på hans blog - Titlen.dk - 

3. Nu skal i få tredje anbefaling, som i får af bogbloggeren Julie. Hun anbefaler Astrid Lindgrens julefortællinger. - Astrids bøger har jeg kun hørt meget godt om, og hun skulle være en super god forfatter, har selv kun læst Pipi langstrømpe bøgerne. 
Men julefortællingerne kunne det da godt være jeg selv skulle få læst i år. 
I vil også kunne finde flere af Julie´s anbefalinger på hendes blog - Litfix.dk - 

4. Nu til næste anbefaling, som kommer fra bogbloggeren Rikke. Hun anbefaler - Julemandens brev af Tolkien. 
Jeg har faktisk aldrig hørt om denne her, men har da lige siddet og læst lidt om den efter hun anbefalede den, og må sige den lyder okay, så kan da være det endnu en bog jeg selv skal have læst på et tidpunkt. 
I kan finde mange flere af Rikke´s anbefalinger inde på - Flyvmedmig.dk - 

5. Inge fra - Livstegnfraummi.blogspot.com - Anbefaler - Williams Jul. - Som er en børne bog. 
Så hvis i sidder der ude og mangler en børne bog at læse op for datteren, sønnen, niecen eller nevøen, så kan det da være i skulle overveje den? 

6. Nu til næste anbefaling som faktisk er endnu en børne bog. Bogbloggeren Tine anbefaler nemlig Villads fra valby holder jul. - Jeg har selv læst lidt Villas fra valby da jeg var mindre, men også da jeg var i praktik i en børnehave for noget tid siden, så jeg vil da give Tine ret i sin anbefaling her. 
I vil kunne finde flere af Tine´s anbefalinger på - Krimitanker.blogspot.com

7. Næst anbefaler Irene - The forever Christmas Tree, af Sandra Hill. - Dette er dog en bog som kun er udgivet på engelsk indtil videre, ved dog ikke om den kommer på dansk på et tidspunkt. 
Men er i til det engelske sprog er dette jo intet problem. 

8. Sidse fra Sidsesbogreol.dk anbefaler - Let i snow, af John Green. - Hvilket også er en bog jeg har hørt meget godt om, men desværre bare ikke har fået læst selv.
Jeg har også hørt meget ros om John Green´s bøger sådan generelt, så måske skulle jeg få læst nogle af dem i det nye år. 

9. Niende anbefaling kommer fra - Tine, som anbefaler Snesøsteren, som er en julekalender skrevet af Maja Lunde. - Hun skriver blandt andet af den er smuk, men også sørgelig. Og så har den nogle fantastiske illustrationer. 
Nu går jeg ikke selv så meget op i kalendere her i julen, men hvis du sidder der ude som forældre og godt kunne tænke jer at læse en julebog op for jeres børn, så synes jeg da i måske skulle vælge den her. 
I kan finde flere af Tine´s anbefalinger inde på hendes blog. - Bechsbooks.dk

10. Nu til den sidste anbefaling for denne gang, den kommer fra - Trine, og hun anbefaler Julemandens død, som er skrevet af Kenneth Bøgh Andersen. - Den lyder nu lidt skræmmende må jeg sige, men det måske lige hvad man gerne vil læse lidt af her i julen istedet for kun det søde og hyggelige? 
Giv den en chance, kan være jeg også selv gør det i år, og hvis ikke i år så til næste jul. :-)
I kan også finde flere af Trine´s anbefalinger inde på hendes blog. - Nerdytreats.dk


Det var 10 forskellige juleanbefalinger fra mig og andre søde bogbloggere, jeg synes i skal give deres side et tjek, måske finder i flere juleanbefalinger eller bare nogle interessante bøger. 
Og jeg siger tak til alle bloggerne fordi de gad at give mig lidt til dette indlæg, det jeg meget taknemmelig for. 

Glædelig Jul til jer alle! 

16.12.2018

Anmeldereksemplar: Hjem til jul.

Hjem til jul.

Titel: Hjem til Jul.

Original titel: The Most Wonderful Time Of The Year.

Forfatter: Joanna Bolouri. 

Udgivet på dansk ved: Palatium Books 

Udgivet på dansk den: 19/11-2018.

Antal sider: 338.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak!En overraskende jul.

38-årige Emily har et godt job, fantastiske venner og som det vigtigste en vidunderlig lejlighed. Den er præcis 611 km væk fra hendes skøre og fordømmende familie, der blander sig i alt. Faktisk er det eneste, der kan sættes en finger på i Emilys liv, hendes nogle og 20-årige nabo Evan og hans hang til at flirte, høre høj musik og dyrke endnu mere højlydt sex … men han er ikke til mere besvær, end hun kan klare. 

Emilys kæreste Robert går det også rigtig godt med. Faktisk så godt, at Emily i år håber, at han vil tage med hjem til jul for at møde familien. Endelig slipper hun for at være centrum for fem dages ydmygende og nysgerrig udspørgen fra sine forældre og to yngre (gifte) søskende. 

Men da det går galt med Robert ugen før jul, er Emily til rotterne. Hvordan i alverden skal hun nu klare at tage hjem til jul? Hun allierer sig med festaben Evan (i bytte får han en måneds husleje og brugsret til hendes cabriolet), for Emily har sat sig for, at Robert skal med hjem til jul ligegyldigt hvad, også selvom han ikke er den rigtige Robert …Jeg må sige at dette er nok den mest underholdende og morsomme julebog jeg længe har læst. 
Fra start af og lige til sidste side af er jeg fanget og underhold af Emily´s skrækkelige familie og charmerende nabo, og selvfølgelig også af Emily selv. 

Emily har faktisk et ret god liv, et godt job, gode venner, og en kæreste hun ikke kan sætte en dårlig finger på. Det vil sige lige til den dag hun får noget skidt at vide omkring kæresten og nu står lidt i et kaos, for hun har lovet sin fordømmende familie at hun har ham med hjem til jul. 
Og Emily skal for gud skyld ikke ende med at blive dømt endnu mere hvis hun fortæller hvad der rent faktisk er sket, så hun betaler sin charmerende (Men røv irriterende nabo) Evan til at spille hendes kæreste de fire dage hun skal være ved sin familie. 
Hvordan det kommer til at gå, og om de bliver afsløret, det bliver i nød til selv at læse jer frem til.

Jeg fra fra første kapitel af underholdt, Emily er måske en kvinde oppe i alderen, men hun er ikke kedelig det synes jeg hvert fald ikke, men det må også svære svært at være kedelig med sådan en familie. 
Jeg kan rigtig godt lide Emily, hun håndtere måske ikke det helt rigtigt da hun bestikker sin nabo Evan til at spille Robert, men jeg må sige det underholde mig en hel del at se hende kæmpe med alle de ting der skulle ordnes for at de hele virkede ægte, ikke at de klarede det helt så godt igen. 
Jeg kender en del til fordømmende familier, så kan næsten fornemme hvordan hun ville have haft det hvis hun måtte fortælle sin familie at Robert ikke kom, så på en måde forstår jeg hendes lidt forhastede beslutning, og jeg må sige jeg fik grint en del mens jeg læste denne her bog. 

Sproget i denne her bog er som sådan let nok, men der var da et par gange hvor jeg blev lidt i tvivl om hvad de skrev, det var dog heldigvis ikke så ofte igen.
Kapitlerne er ikke så lange igen, men utroligt undeholdende. Dog læser vi kun fra Emily´s synsvinkel, og det er jo også hendes fortælling, men jeg kunne godt havde brugt et par enkle kapitler fra Evans synsvinkel også, for jeg ville gerne have vidst lidt bedre hvad kan tænkte om den situation han endte i. 
Dog vil jeg alt i alt sige dette var en seriøst morsom bog, og jeg kan virkelig ikke andet end at anbefale denne her morsomme jule bog til jer læsere der trænger til noget jul, og uheldige situationer. 


Bogen er sendt af forlaget til en anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

14.12.2018

Anmeldereksemplar: Forkert nummer.

Forkert Nummer.

Titel: Offsides #1 - Forkert nummer.

Original titel: Right text, Wrong number. 

Udgivet på dansk ved: Palatium Books

Udgivet på dansk den: 28/11-2018.

Antal sider: 301.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak!


Rigtig besked, men forkerte nummer.

Nogle gange er forkert nummer det eneste rigtige. 
Layla og Tyler burde have en masse tilfælles som henholdsvis cheerleader og footballspiller. Men hun synes, at han er den største idiot, der går på skolen, og han synes, at hun er vildt snobbet, og han kan ikke holde hende ud. Når de er i nærheden af hinanden, fyger det med ironi, afvisninger og fornærmelser. 
De kan nærmest ikke holde ud at tale sammen. Men da Layla ved en fejl kommer til at sende Tyler en sms, som egentlig skulle have været til pigen, der sender nøgenbilleder af sig selv til hendes kæreste Adam, ved Tyler ikke, at det er Layla. Han beslutter sig for at lege med, for når det kommer til stykket, kan Tyler slet ikke lade være med at drille den sure pige, der fyrer sms’er af sted om dick-pics, utroskab og tøsesnak. 
Tyler og Layla fortsætter hemmeligt med at skrive til hinanden under falske navne, og mens dagene og ugerne går, bliver det mere og mere alvorligt mellem dem. Og man siger jo, at der ikke er langt fra had til kærlighed, men kan virkeligheden bære, eller vil Layla og Tyler for evigt stå på hver sin banehalvdel?
Jeg har nu fået læst - Forkert nummer. - Og jeg må sige den var både god, men også lidt af en original hvis man kan sige det sådan. 
Tayler er den typiske footballspiller vi egentlig ofte høre om, som er rapkæftet og har selvtilliden på plads.
Og Layla er den lidt klassiske cheerleader der føler sig en smule bedre end de andre, og fx ikke føler hun behøver sige undskyld hvis hun kommer til at gå ind i en på gangen, og da slet ikke hvis den ene er Tayler. 

Layla finder ud af en dag at hendes kæreste Adam er utro, men istedet for at konfrontere ham med det med det samme, vælger hun at tage sagen i egen hånd og skrive til nummeret selv, men hvad hun ikke lægger mærke til i starten er at hun sender til det forkerte nummer. 
Desværre viser det sig også det forkerte nummer er Tayler, det ved hun dog ikke i starten. 
Tayler ved dog heller ikke at det i virkeligheden er Layla der skrev forkert til ham. 
Og det leder så ud i at de skriver med hinanden under falske navne. 
Kan de lære at holde hinanden ud? Eller vil det resten af deres tid altid ende i fornærmelser, afvisninger og ironi hver gang de mødes?
Ja det jo lige det, læs bogen for at finde ud af det.

Jeg synes som sådan det her var en super god bog, jeg kunne rigtig godt lide handlingen, det her med at Layla prøver at konfrontere den her hemmelige kvinde, men skriver forkert og istedet til Tayler, manden hun ikke kan udstå, men så ender med at blive en hun kan være fortrolig med under hemmelige navne og ukendte identiteter. 
Dog er jeg bare lidt ked af det er de her lidt klassiske karakter vi får, den her cheerleader og footballspiller som ikke kan udstå hinanden, men egentlig burde klikke perfekt sammen. Men hvis vi ser lidt bort fra den klassiske del, synes jeg faktisk det var en utroligt underholdende bog omkring det her emne spirrende venskaber/kærlighed, hemmelige identiteter, had til hinanden og dramaet omkring det hele. 
Sproget er super let og forståeligt, og jeg følte bare jeg fløj igennem den ene side efter den anden. 
Kapitlerne er så fint delt op imellem Tayler og Layla, dog er det faktisk mest Layla vi læser fra, og det gør mig som sådan ikke så meget. For selv om de begge har den store rolle i den her bog, så er det alligevel Layla der domminere lidt mere end Tayler på grund af at det hele starter ud med hendes utro kæreste. 
Jeg vil hvert fald helt klart anbefale jer at læse bogen, for den er super god og har derfor også fået 4 stjerner fra mig, desværre mistede den bare den enkle stjerne på grund af den klassiske del. Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 


12.12.2018

Nye bøger i November.

Nye bøger i November!

Jeg modtog i November 8 bøger! Og dem vil jeg nu vise frem til jer her på bloggen! 
Og jeg kan kun sige jeg kan anbefale dem alle sammen, for det virkelig nogle fantastiske bøger som jeg allerede har fået læst. 

Jeg siger med det samme lige tak til alle dem der har sendt mig bøgerne, jeg er så glad for dem!

1. Første bog jeg modtog i November var - Kongestenen #3, Fioron. - Som er skrevet af Hanne Lykke Rix. Hun udgav tidligere på året også de første to bøger i serien, som underholdt mig meget, og derfor skulle jeg selvfølgelig også læse tredje bog. 
Det var en super god bog som i også kan finde min anmeldelse på her inde på bloggen. Jeg kan hvert fald med god samvittighed anbefale jer denne serie.

2. Jeg modtog også to fantastiske bøger fra Alvilda i November måned.
Første bog jeg modtog var den længe ventede bog - Det Glitrende Hof #3, Smaragdhavet. - Dette var en bog jeg var fanget af med det samme, for nu fik jeg endelig svar på alle de spørgsmål jeg havde om den mystiske Tamsin som fangede min opmærksomhed allerede i første bog. I kan også finde en anmeldelse af den her inde på bloggen. 
Anden bog jeg modtog fra forlaget det var - Mortal Engines #2, Forrædernes Fest. - Som jeg må sige var noget bedre end den første bog, den fangede mig med det samme, og tog mig på et eventyr med Hester og Tom igen hvor vi mødte nye personer, jeg glæder mig allerede til tredje bog. 
Der findes også en anmeldelse af den her inde på bloggen. 

3. Jeg var også så heldig at Marie-Louise Rønning sendte mig e-bogen - Kunsten at... Elske. - Som er hendes nyeste Y/A Roman udgivet ved Dreamlitt.
Den indeholdte en interessant handling og en spændende hovedperson. 
Jeg er virkelig fan af Marie-Louise´s værker og evne til at gøre sine hovedpersoner så interessante og fangende. 
I vil også kunne fange en anmeldelse her inde på bloggen af den bog.

4. Jeg modtog også 2 bøger fra Palatium books, som jeg må sige begge var gode, den ene lidt bedre end den anden, men begge underholdende.
Første bog var - Forkert Nummer. Skrevet at Natalie Decker. - Utroligt underholdende bog, havde dog et lille minus, men formåede dog stadig at underholde mig. 
Anden bog var - Hjem til jul. Skrevet af, Joanna Bolouri. - Som har givet mig en del gode grin mens jeg læste den. 
Jeg var virkelig underholdt fra start til slut, og kan kun anbefale jer at læse den her i julemåneden, det er den perfekte bog at læse her i kulden under et varmt tæppe. 

5. Jeg modtog også den ret så populære bog - Skabt for dig. Skrevet af Louise O´Neill. - Gyldendalung var så søde at sende mig bogen til en anmeldelse ( Som i også kan finde her inde på bloggen ) og jeg må sige det var en bog der holdt mig fanget, men også skræmte mig lidt. 

6. Sidste bog jeg fik modtaget i November måned var - Stjernekrønikerne #1. Skrevet af Mads Schack Lindhardt. - Jeg har nu ventet et godt stykke tid på den skulle komme, og glæder mig virkelig til at gå igang med den, i vil kunne læse en anmeldelse senere på måneden. 


Tak til alle der har sendt mig bøger, jeg er virkelig glad for hver og en af dem! 
Skriv endelig en kommentar hvis i har nogle gode bogforslag til mig. :-) 
Tak fordi i læser med der ude.

09.12.2018

Wrap up November, og Tbr December.

Wrap up for November måned.

Nu er November jo slut, og det jo så derfor blevet tid til en wrap up. 
Jeg har dog i denne måned valgt at slå min Wrap up og Tbr sammen, så den kommer i til at kunne læse lidt længere nede i indlægget her. 
Da vi jo er i December måned vil jeg nemlig også prøve at se om jeg ikke kan få tid til at lave en top 10 liste over anbefalede julebøger her til bloggen. 
Men nu til min Wrap up. Jeg fik i alt kun læst 8 hele bøger og begyndt på bog 9. Det lidt flere end jeg havde på min Tbr, men desværre var det ikke alle bøgerne på min tbr alligevel.
Jeg vil som jeg plejer linke til de bøger jeg har læst og anmeldt her i indlægget også. 


1. Den første bog jeg fik læst, det var - Darkest Minds #2, Mørke minder. - Som jeg virkelig så frem til at læse, da jeg virkelig glædede mig til at læse videre på Ruby´s kamp.
Jeg var så heldig at Høst og søn ville sende mig et eksemplar! Jeg linker her til min anmeldelse så i kan se hvad jeg syntes om bogen. 
Anmeldelse: Darkest Minds 2.

2. Anden bog jeg fik læst det var - At danse mellem glasskår. - Som jeg må sige jeg synes var en okay god bog omkring det her med ungdom, forandringer, det at skulle håndtere noget nyt, og de mål man sætter sig for i en ung alder. 
Forfatter Bettina Sturh Lindskow var så sød at give mig eksemplaret til en anmeldelse, og den vil jeg også lige linke til.
Anmeldelse: At danse mellem glasskår.

3. Tredje bog jeg fik læst det var - Jeg ser dig. - Som jeg virkelig synes var en skøn ungdoms bog omkring det med at holde sammen og hjælpe hinanden. 
Oliver og Augustus var virkelig to personer jeg nød at følge, og se hvordan de hjalp hinanden i de lidt svære perioder.
Michella Rassmussen som har skrevet bogen, var så sød at give bogen til en anmeldelse, så tak til hende også. 
Anmeldelse: Jeg ser dig.

4. Fjerde bog jeg nåede at få læst det var - Kongestenen #3, Fioron. - Jeg startede tidligere på året på denne her serie, og så virkelig frem til at læse denne her, og må sige den virkelig også levede op til mine forventninger. 
Tak til Hanne Lykke Rix, og Dreamlitt for anmeldereksemplaret. 
Anmeldelse: Fioron.

5. Femte bog jeg nåede at få læst var - Kunsten at... Elske. - Som er Marie-Louise Rønning´s nyeste Y/A roman hos Dreamlitt. 
Jeg var så heldig at hun ville sende mig e-bogen til en anmeldelse, og jeg må sige det var en virkelig skøn bog, og glæder mig allerede til at genlæse den igen. For jeg må sige at den her hovedperson som Marie-Louise har skabt er fangende og interessant at følge.
Anmeldelse: Kunsten at... Elske.

6. Den næste bog jeg også nåede at læse det var - Det glitrende hof #3, Smaragdhavet. - Som var en bog jeg virkelig havde glædet mig til.
Denne gang var det nemlig den mystiske Tamsin som var hovedpersonen, og hun var en kvinde som fangede min interesse fra allerede første bog, og jeg må sige hun skuffede mig heller ikke.
Tak til Alvilda for det skønne eksemplar! 
7. Jeg nåede også at få læst den populære bog - Skabt for dig, at Louise O´Neill. - Og må sige det var en interessant bog, den skuffede hvert fald ikke mig. Og jeg skal helt sikkert havde læst noget mere fra den forfatter af.
Anmeldelse: Skabt for dig.

8. Ottende bog som jeg nåede at få læst, og også den sidste bog jeg nåede at få læst helt det var - Mortal Engines #2, Forrædernes fest. - Som faktisk var en bog jeg var meget nervøs for at gå igang med. Jeg var lidt skeptisk med den første bog, men jeg må sige anden bog her overgik alle forventninger og var noget bedre, det må jeg nok sige. 
Anmeldelse: Mortal Engines 2.

9. Den bog jeg ikke nåede at få læst helt færdigt i November, men kun 269 sider, det var Havets stemme, som er fjerde bog i Fønixens hjerte serien. Jeg er dog færdig med den nu, og har også anmeldt den. Tbr for December måned.

Og nu hvor i har fået min Wrap up, så får i også lige min Tbr her i samme indlæg. 
Men da vi jo allerede er lidt inde i December, så har jeg allerede læst 3 bøger, og dem får i lige kort her inden jeg ramser resten af min Tbr op for jer. 
Første bog var, Havets stemme som jeg begyndte på i november, men ikke fik læst færdigt, super god bog. Anmeldelse: Havets Stemme.
Anden bog var - Forkert Nummer, af Natalie Decker. - Super underholdende bog, læs mere om min mening når min anmeldelse af den kommer op. 
Og Tredje bog er - Hjem til Jul, af Joanna Bolouri. - Hyldende morsom bog, og en julebog endda, kan kun anbefales, læst også anmeldelsen på den når den engang kommer op. 

Nu til selve min Tbr for resten af måneden, den er dog lidt kort nu. 

1. Stjernekrønikerne #1, af Mads Schack Lindhardt. Jeg fik først bogen i slutningen af November og nåede derfor ikke at læse den der som planlagt, men det vil jeg nu gøre. 

2. Rød dronning #4, Tordenkrig. Jeg er lige med at gå ud af mit gode skind, jeg kan endelig få slutningen på Mare´s kamp om rettighederne til et bedre liv for de røde, og jeg glæder mig nærmest mere til at læse den end til juleaften. Dog venter jeg stadig på den med posten, jeg er så spændt! 

3. Elleskudt, som er anden bog i Tågespinds serien af - Signe Fahl. - Jeg var ret vild med første bog, og glæder mig derfor også ret meget til at læse anden bog, det er dog også en jeg venter på med posten. Kan godt fortælle jer at jeg tjekker altså min postkasse hver dag nu, for jeg venter på en del fede bøger. 

Det var så de bøger jeg har fået læst og har tænkt mig at få læst i December! 
Glædelig Jul! og god læselyst til jer alle sammen! 
Kommenter endelig hvis i har nogle gode bogforslag. 

07.12.2018

Anmeldelse: Fønixens hjerte #4 - Havets stemme.

Havets stemme.

Titel: Fønixens hjerte #4 - Havets stemme.

Forfatter: Christina Ramskov. 

Forlaget: Mellemgaard. 

Udgivet: 11/09-2017.

Antal sider: 402.

Antal stjerner: 5/5. 

Havets stemme.

Maria og hendes venner må tage til Yukionnas rige for at få svar samt finde den næste brik for at få Kitty tilbage, inden de må opsøge Freja, som har hendes sjæl, men det viser sig alt sammen at være lettere sagt end gjort. 
Rejsen mod at få Kitty tilbage er kun lige begyndt og er kun ét problem ud af en lang række, som Maria må tage sig af, mens hun finder ud af mere om, hvem hun selv er, og hvad hendes og den magiske verdens fremtid vil bringe. 
Og hun er ikke alene, en ny fremtid venter både hendes familie og venner, mens hun får flere svar om fortiden, og mørke væsner fra skyggerne lægger planer, som vil påvirke alle – og ikke kun i den magiske verden. 
Havets stemme er den fjerde bog i serien om Maria Carlsen og hendes eventyr.
Jeg har nu fået genlæst fjerde bind i Fønixens hjerte serien, og jeg må sige dette er nok en af mine ynglings bøger, der sker bare så meget mere, og vi udvider vores omgangskreds og steder meget.
Nu glæder jeg mig bare til at gå igang med femte bog. 

Maria Carlsen og hendes venner er ikke længere på skolen, de har fået sommerferie. Men denne ferie skal ikke bruges på helt normale ferie ting, nej Maria og hendes venner har tænkt sig at tage ud og redde Kitty.
Dog sker der meget under deres tur, de er nemlig taget til Yukionna´ernes rige fordi de har hørt noget der kan lede dem til Kitty. Dog går deres tur ikke helt så let som håbet, og de bliver hurtigt hevet ind i en masse drama som de nu skal forholde sig til. 

Fra start af er jeg faktisk ret fanget, fjerde bog starter fra hvor tredje bog sluttede hvor de tog ud for at redde Kitty. 
Og derfor er vi heller ikke på skolen mere, og det er vi faktisk kun meget kort i denne her bog, hvilket jeg synes var fedt nok, for vi får lov at følge og opleve Maria i andre situationer end dem vi er vant til på skolen.
Maria er en krakter jeg er begyndt at holde meget af. Hun er stærk, modig, og en utroligt betænksom og god ven over for andre. Ligemeget hvilken situation hun bliver sat i, så er hendes første tanke altid at beskytte dem hun elsker og holder af. Og det virkelig noget jeg beundre, og er virkelig vild med at det sådan forfatteren har fået fremstillet hende. 
Der sker jo meget i løbet af denne her del, og vi kommer vidt omkring i den magiske verden og i menneskenes verden, og jeg synes det er utroligt fedt med alle de her detaljer forfatteren har fået med til at gøre det så meget lettere at se det hele for sig. 
Jeg glæder mig hvert fald utrolig meget til at læse videre.

Sproget i bogen er stadig rigtig fint, kan dog engang imellem virke lidt tungt, men der hjælper den interessante og fangende handling en hel del. 
Kapitlerne er som de plejer lidt forskelligt mellem korte og lange kapitler, og så skifter de stadig mellem alle de forskellige skønne og interessante personer. 
Jeg kan virkelig kun anbefale denne her serie hvis i læsere er til - Fantasy, venskaber, kærlighed og en masse spænding.  

05.12.2018

Anmeldereksemplar: Kongestenen #3 - Fioron.

Fioron.

Titel: Kongestenen #3 - Fioron.

Forfatter: Hanne Lykke Rix.

Forlaget: Dreamlitt.

Udgivet: 03/11-2018.

Antal sider: 268.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
og forfatteren. Så tak til dem.Fioron.

Efter et liv med undertrykkelse og mishandling har prins Falk omsider fået nok. Drevet af en voldsom vrede over sine forældres forræderi lykkes det ham at stjæle Kongestenen og flygte ud i Furiens store skove. Men hvor er han egentlig på vej hen? Og hvad kan en dreng som han – der hele sit liv har fået at vide, at han er uduelig – stille op mod to magtbegærlige konger og deres hære?

Falk tumler blindt af sted, kun med den tanke for øje at bringe den magtfulde sten så langt væk fra sin far, som muligt. Men han må snart indse, at alle de bøger, han har læst om fortidens helte, ikke kan hjælpe ham ude i den barske virkelighed.

Fioron er tredje bog i serien om Kongestenen.
Jeg har nu fået læst tredje bog i kongestenen serien som går under navnet - Fioron. - Det var en rigtig god fortsættelse, og den levede op til mine forventninger.
De første to bøger følger vi den unge Ellin, men det gør vi ikke mere. Vi følger istedet prins Falk, som er hendes fætter. 

Denne bog starter ikke fra hvor anden bog slutter, den starter nemlig under falks flugt fra slottet med kongestenen. 
I anden bog læser vi fra Ellins synsvinkel omkring at falk er stukket af, men mere får vi ikke rigtigt at vide, det gør vi så nu. 
For tredje bog læser vi om Falk, og hans nye liv. 
Efter Falk er stukket af oplever han en masse spændende ting, og skal jo så nu lære at leve lidt anderledes end hvad han er vant til. Og det må jeg sige han virkelig også klare super godt. 

Falk er en interessant person. I anden bog bliver han fremstillet meget som den stille, overvægtige fætter der gemmer sig lidt i bøgernes verden, men det ændre sig alligevel en del igennem tredje bog, og jeg fik et helt andet billede af ham i løbet af bogen, et positivt billede. 

Handlingen i denne bog fangede mig faktisk ret hurtigt igen, og jeg nød lidt vi skiftede synsvinkel, for nu får vi lidt mere at vide omkring den her krig som Falks far faktisk var med til at starte, og hvad Falk mener omkring alt det. 
Alt i alt synes jeg utroligt godt om bogen, og glæder mig til at læse videre på serien, og håber lidt vi måske skifter imellem både Falk og Ellin i næste bog, det ville være fedt at læse lidt mere om hvordan Ellin har det nu. 

Sproget i bogen er som sådan ret let, men kan nogle gange virkelig tungt at komme igennem, dog hjælper den interessante og spændende handling lidt på det. 
Som jeg har nævnt følger vi kun Falks synsvinkel i denne bog, og det gjorde mig intet, han er en spændende person, og jeg vil da helt sikkert gerne læse mere om ham. 
Det hvert fald en serie jeg varmt kan anbefale til jer læsere der ude. Bogen er tilsendt til anmeldelse af forlaget og forfatteren, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 


02.12.2018

Anmeldereksemplar: Skabt for dig.

Skabt for dig. 

Titel: Skabt for dig.

Original titel: Only ever yours. 

Forfatter: Louise O`neill. 

Udgivet på dansk ved: Gyldendal.

Udgivet på dansk den: 14/09-2018.

Antal sider: 549.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forlaget,
så mange tak til dem!.


Skabt for dig.

Louise O’Neills prisvindende bestsellerroman 'Skabt for dig' er en dystopisk-feministisk fortælling om en verden, hvor kvinder betragtes som genstande, der oplæres, eller snarere opdrættes, med det ene formål at kunne tjene og tilfredsstille mænd bedst muligt. 
Ifølge forfatteren handler hendes historie 'om enhver teenagepige, som i al hemmelighed føler, at hun ikke hører til nogen steder, og at hun aldrig vil komme til det; om enhver kvinde, der føler sig presset til at se ud på en bestemt måde eller tilpasse sig en bestemt måde at opføre sig på, og som ikke forstår hvorfor; og om, hvad det vil sige at være kvinde i en verden, der konstant ser ned på dig på grund af dit køn.'"evaer er designet, ikke født. Skolen oplærer dem til at være perfekte: smukke, gode og Altid Villige. Og til ikke at tænke for meget. Det bryder ingen mænd sig om."
Jeg har nu fået læst - Skabt for dig. - som er skrevet af forfatter Louise O´Neill. 
Dette var en bog jeg var meget spændt på at læse, jeg har nemlig ikke læst noget fra den her forfatter, men har kun hørt godt om hendes skrivestil og hendes bøger, og ikke mindst lige denne her bog har fået en del ros, men noget jeg lagde mærke til var også at mange synes den var lidt skræmmende, og det må jeg sige jeg faktisk også lidt synes den var.

Skabt for dig har ligesom lidt det her emne "frygten for ikke at være god nok" vil jeg selv sige. 
Vi læser nemlig om de her Evaer som er skabt for at behage mænd, og være koner, konkubiner eller kyske på skolen.
Men de her Evaer lever også under et ret stort pres for at fejle, ikke at være gode nok, veje for meget, eller ikke være smukke nok.
I Skabt for dig, følger vi Evaen Freida, og hendes stræben efter at være perfekt, og passe ind blandt de andre Evaer, og ende som kone. 
Freida er bedste venner med Evaen Isabel, som altid har været nummer et på den her liste. 
Men det ændre sig en dag, og derfor ændre det hele sig faktisk også lidt for Freida, for nu det en ny på første pladsen, og hun ved ikke rigtig hvordan hun skal forholde sig til det.

Freida er lidt af en medløber, hun vil rigtig gerne passe ind ved de populære piger, og gør derfor nogle gange nogle lidt drastiske og dumme ting.
Men jeg kan på en måde god lide hende alligevel, hun har helt klart sine egne meninger, men har bare svært ved at udtrykke dem i frygten for ikke længere at være god nok.

Jeg var faktisk ret vild med den her bog, jeg synes den er super godt skrevet, og har en fangende handling.
Det der faktisk skræmmer mig så meget ved den, det er den måde kvinder bliver fremvist i bogen, at de har ingen ret til at skulle sige noget, og faktisk bare er skabt for at pynte ved siden af en mand, behage dem, eller tage sig af nye Evaer.

Sproget er rigtig fint og let, jeg følte på intet tidspunkt jeg ikke kunne følge med, eller vidste hvad der skete.
Kapitlerne er dejligt korte, og vi følger kun Freida, som jeg egentlig er ret tilfreds med da det er hendes kamp den her bog også handler om.
Alt i alt synes jeg det var en rigtig god bog, og kan helt klart anbefale den til jer læsere der ude. Bogen er tilsendt til anmeldelse af forlaget, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...