24.05.2018

Anmeldereksemplar: Dragernes konge #1 - Heksejægernes bytte.

Heksejægernes bytte.

Titel: Dragernes konge #1 - Heksejægernes bytte.

Forfatter: Pernille Eybye.

Forlaget: Tellerup.

Udgivet: 

Antal sider: 606.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forlaget, så mange tak!

Heksejægerne.

I tyve år har riget Perina lidt under den tyranniske kong Tarodan. 

Nu ulmer oprøret …

Taysin bor i den lille by Gida. Fjernt fra landets hovedstad og kongens soldater byder livet som smed ikke på mange overraskelser. Han er hemmeligt forelsket i den urtekyndiges datter, Lill, som af mange anses for at være skør. 

Hun tilbringer de fleste af sine dage alene og får sjældent lov til at omgås byens beboere. Taysins fredelige liv ændres den dag hvor en familie på flugt fra kongens heksejægere har brug for hans hjælp.

For i Perina er det forbudt at besidde magisk kraft. Hekse og troldmænd jagtes skånselsløst, og alene det at hjælpe dem kan betyde dødsstraf. Jeg har nu fået læst første bog i serien - Dragernes konge - Og jeg blev positivt overrasket og nysgerrig. 

Denne bog her er meget godt detaljeret, og beskrevet utroligt godt. Den springer ikke bare fra handling til handling, den er stille og rolig, og beskrevet utroligt godt at man skulle tro man selv stod lige ved siden af de her personer vi nu følger. 
Deres væremåder og holdninger er interessante og kunne godt føles som virkelig mennesker, og ikke bare hovedpersoner i en bog. Det føltes ikke bare som tekst på en side, jeg ville mere sige jeg så det som en lille film, på grund af der netop var så mange detaljer med til at gøre det nemmere at se de hele for sig.

Lill og Taysin er nogle interessante hovedpersoner at følge. De er så utroligt forskellige, men alligevel er de begge to utroligt blide og omsorgsfuld, men alligevel også nogle nervøse personer.

Lill, ja hun bliver jo set som den urtekyndiges skøre datter. Hun er utroligt nervøs anlagt, og virker en smule sær.
Men jeg kan nu alligevel godt lide Lill, hun er så utroligt blid, og hun vil virkelig gerne hjælpe alle dem hun kan, men hun har også sine hemmeligheder, og af frygt for nogen skulle opdage dem, er hun sjældent blandt andre og ser heller ikke andre i øjne i længere tid af gangen.

Så der Taysin, gud hvor er han altså skøn. Han er så utroligt blid, og helt utroligt forelsket i Lill, og han ser hende altså ikke bare som den urtekyndiges skøre datter.
Han er beskyttende og tænker hellere på andre end på sig selv først. Og så han også virkelig høflig, nogle gange alt for høflig efter min mening.

Handlingen i denne bog fangede mig egentlig også ret så meget. Jeg var vild med det her emne omkring hekse, det lidt overnaturlige, det sammenhold personerne i bogen har. Og de her heksejægere der også bliver omtalt som arbejder for kongen. 

Jeg vil sige at sproget er på en måde let nok, men det meget formelt og høfligt når man læser om personerne, om deres omgivelser og deres væremåde og talemåde over for andre. 
Bogen er meget seriøs, men alligevel er der også et par steder hvor der er stoppet noget glæde og humor ind. 
Bogen er egentlig letlæselig nok i sproget, og det ikke fordi jeg selv vil sige der er meget tekst på siderne, da jeg synes skriften er lidt stor. Så selv om det ikke lige er en lille bog vi har med at gøre, så den egentlig let nok at komme igennem. 
Kapitlerne skifter også hele tiden imellem Lill og Taysin, så vi får begge parters vinkler på de forskellige handlinger, også de skifter sådan at det ikke bliver kedeligt at læse om den samme hele tiden. 

Så jeg vil da helt klart anbefale denne bog til jer læsere der ude der er til fantasy, hekse og heksejægere. Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...