13.05.2018

Anmeldereksemplar: Tearlings Skæbne #3.

Tearlings skæbne.

Titel: Tearlings skæbne.

Original titel: The fate of the tearling.

Forfatter: Erika Johansen.

Udgivet på dansk ved: People'sPress.

Udgivet på dansk den: 26/04-2018.

Antal sider: 502.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget, så
mange tak!


Hvordan ender Tearlings skæbne?

"Nu ikke flere tårer – det er tid til hævn"

Kelsea Glynn har forvandlet sig fra kejtet teenager til en magtfuld dronning og visionær leder. Men i sin kamp for at sætte en stopper for korruption og genindføre retfærdighed i kongeriget Tearling har hun fået mange fjender. 
Den stærkeste af dem er den onde og frygtede Røde Dronning, der nu holder Kelsea og hendes magiske safirer indespærret på sit slot i Mortmesne. 
Men Tearling har brug for sin dronning, og Morgenstjerne, lederen af Kelseas personlige garde, helmer ikke før han og hans mænd har reddet deres dronning fra sit fængsel. Nu vil dronning Kelseas og Tearlings skæbne blive afsløret … Jeg vil starte ud med og sige jeg er så overrasket. Tearlings skæbne var virkelig en vild slutning på trilogien. På intet tidspunkt gik det som jeg gættede mig til. 
Hver gang jeg troede jeg havde regnet noget ud blev det skudt ned med en ny overraskelse. 
Og slutningen gjorde mig mundlam, jeg havde slet ikke forventet sådan en slutning. Men nu vil jeg ikke fortælle for meget om slutningen.

Jeg vil sige at Tearlings skæbne virkelig lever op til sine første to bøger i serien. Den er på intet tidspunkt kedelig, og der sker hele tiden noget uden det bliver for overdrevet eller urealistisk når man sidder og lever sig ind i bogen og Kelseas kampe.

I Invasionen af Tearling begyndte Kelsea at få nogle syn omkring Lily fra før udvandringen og før Nylondon eksisterede. Det fortsætter dog i denne del, men denne gang er det en ny person vi kommer til at se fortiden fra. 

Kelsea er ikke længere påvirket af safirene og har ikke samme agressivitet som vi så i anden bog, og gør faktisk at hun bliver lidt af sig selv fra første bog igen, det var hvert fald hvad jeg fornemmede fra hende.
Så er der selvfølgelig alle de andre personer i den her fantastiske trilogi, og de er alle beskrevet rigtigt godt, både følelses messigt og personlighed. Jeg følte jeg kunne stå ved siden af dem, se dem som de skulle forstille og være, og det et stort plus fra min side af.

Kelsea har købt sig til 3 års fred med sine safire, men hun er også blevet taget til fange af den røde dronning. Vil hun overleve det? Og vil Morgenstjerne kunne regere hendes kongerige uden at synke det helt imens hun er væk?

Denne trilogi vil jeg selv sige på ingen måder er letlæselig. Der er massere af tekst på siderne, kapitlerne er utroligt lange, og det med at have tungen lige i munden for at kunne holde styr på alle de her detaljer omkring Nylondon - Mortmesne - Før og efter udvandringen - Kelseas barndom og syn. Det hele kan godt virke meget, så der for vil jeg hvert fald anbefale at det er en serie man skal sætte meget tid af til for at få det hele med. 
Jeg skal da være ærlig og sige jeg måske også har misset lidt her og der fordi jeg læser hurtigt, men det fanger jeg måske de dag jeg genlæser serien, for det skal jeg altså. 
Tearling trilogien ligger meget højt på min liste over ynglings bøger nu. 

Så hvis du har tålmodighed, og er til det her lidt gammeldages, en masse drama og spænding, så vil jeg klart anbefale denne serie. 
Jeg er hvert fald vild med den, og er faktisk ked af der ikke kommer flere bøger til serien, jeg var slet ikke færdig med den. Så nu vil jeg vente på filmen engang bliver lavet. Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...