14.05.2018

Anmeldereksemplar: Et stykke af månen.

Et stykke af månen.

Titel: Et stykke af månen.

Forfatter: Camilla Wandahl.

Forlaget: høst og søn.

Udgivet: 04/11-2016.

Antal sider: 202.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forfatteren, så mange tak!

Hvem skal hun vælge?
Dina går i 1. g og har albinisme. Det betyder ikke, at hun er kridhvid og har røde øjne, som man måske skulle tro, men hun er helt lys i huden, har super lyst hår og ser ret dårligt. Men ikke SÅ dårligt, at hun ikke godt kan se, hvorfor alle pigerne på skolen er vilde med Lækre Luke fra 3. a.

"Et stykke af månen" er en coming of age-fortælling, hvor Dina må vælge mellem sin bedste ven, som kender og elsker hende for den hun er, eller den spændende, lækre 3. g'er, som viser sig at være mere end bare pæn overflade. "Et stykke af månen" er romantik med noget på hjerteJeg har nu læst - Et stykke af månen. - Og jeg synes virkelig det var en smuk fortælling, også selv om den handler om at tage svære valg, og skulle komme til at såre andre på grund af de valg man måske vælger.

Dina er 16 år, har albinisme, og det betyder at hun er helt lys i huden, og har super lyst hår og ser ikke særlig godt. 
Men dog kan hun se godt nok til at forstå hvorfor alle pigerne er vilde med Luke. fra 3.a. 

Dinas bedste veninde er også forelsket i Luke, og det går hen og bliver lidt af et problem fordi hun også selv er det. Vil deres venskab briste over en fyr? Eller er de stærke nok til at holde sammen selv om de er vilde med den samme fyr? Ja læst bogen, jeg vil hvert fald ikke spoile det.

Men Dianas bedste ven, er ikke helt så glad for hun er vild med Luke, for han er nemlig selv ret forelsket i hende.
Hvordan vil Diana tackle det?
Jeg synes selv hun faktisk i starten tackler det lidt skidt, men længere mod slutningen ændre det sig dog en smule. Men igen, jeg vil ikke spoile for meget, dog vil jeg sige at jeg både var skuffet og stolt af hende. Dog ved jeg godt hvordan det er at være 16 år og forelsket. Det ikke altid nemt, så jeg forstår godt Dina igennem hele bogen.

Forfatter Camilla formår også at få fremvist hvordan det er at være ung, at skulle tage nogle svære valg, ikke altid vide hvordan man tackler de svære ting der nu kan spænde ben for en, forelskelser, og hvordan man kommer til at såre andre selv om det måske ikke var meningen.

Igen, jeg er rigtig glad for Camillas skrivestil, den er så flydende og lige til. Jeg føler ikke jeg behøver at læse den samme sætning igen og igen. Hun formår at få selv den mindste detalje med, som gør det så dejligt nemt at kunne leve sig ind og føle man stod lige ved siden af Dina igennem det hele. Igennem det svære og forvirrende. 

Jeg kan ikke sige mere end, det var en smuk fortælling, som virkelig rørte mig. Jeg kan klart anbefale denne til jer læsere der ude der er til noget ung og svær kærlighed. 
Og jeg vil med sikkerhed læse mere fra Camilla af i fremtiden.

Bogen er tilsendt af forfatteren selv, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...